Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

6-daags Fly & Drive programma

IJsland - Fly & Drive Shortbreak | 6 dagen

6-daags Fly & Drive programma, dagelijks vertrek van 1 april 2021 tot 31 maart 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: KEFLAVIK - BLUE LAGOON - SELFOSS REGIO (165 km)

Vertrek kort na de middag naar de luchthaven van Keflavik, de internationale luchthaven van IJsland en vlakbij Reykjavik gelegen. Hier pikt u uw huurwagen op.

Vanuit uw hotel kan u gemakkelijk te voet heel wat bezienswaardigheden en musea in het centrum van Reykjavik bezoeken Onderweg bezoekt u het geothermische gebied van Krysuvik met oa. het Seltún solfatarenveld

Uw eerste stop is de Blue Lagoon, IJslands populairste attractie. Deze natuurlijke thermale spa is omgeven door lava landschappen en -stranden met zwart zand.
U kan er genieten van de zwempartij van uw leven.

 • Facultatieve excursie - Blue Lagoon
  Facultatieve excursie: Blue Lagoon Kom helemaal tot rust in het warmwaterbad van de Blue Lagoon. Voor bezoeken tijdens de zomermaanden is een reservatie vooraf aangeraden.

  Duur: zelf te bepalen
  Richtprijzen: € 65,00/volw.,
  € 50/kind (14 tem 15 jaar)
  De prijs is afhankelijk van vraag en aanbod, dit kan per dag of uur van aankomst variëren.
  Gratis voor kinderen tem 13 jaar in het gezelschap van betalende volwassenen. Huur van een handdoek is niet inbegrepen.

Hierna rijdt u in zuidelijke richting naar het vissersstadje Grindavik.
Onderweg bezoekt u het geothermische gebied van Krysuvik.

De naast elkaar gelegen dorpen Eyrarbakki en Stokkeyri zijn zeker de moeite waard. Eyrarbakki was de belangrijkste zuidelijke haven en ruilcentrum van IJsland. U kan er nog authentieke huisjes bezichtigen.

Overnachting in een hotel in de buurt van Selfoss/Hella.

Opmerking

U kan de Blue Lagoon overslaan en later te bezoeken vanuit Reykjavik.

Dag 2: SELFOSS - VIK (O)

Tijdens dag 2 van deze Fly & Drive kunnen er verschillende routes worden voorgesteld, u kiest natuurlijk zelf welke u verkiest of u stippelt zelf uw favoriete pad uit.

ZOMERROUTE: Selfoss/Hella - Thorsmorsk Valley - Vik (210 km)

U rijdt doorheen de dorpen Hella en Hvolsvollur en maakt een eerste stop bij de Seljalandsfosswaterval, waar u zich achter de reusachtige muur van water kan begeven.

Vandaag is helemaal gewijd aan een van de hoogtepunten van de reis: Thorsmork, een groene vallei gelegen tussen de Tindfjallajokull-gletsjer en de Eyjafjallajokull-gletsjers. Het gebied is genoemd naar de Germaanse god Thor. Onderweg kan u halt houden bij de Stakkholtsgja kloof voor een wondermooie wandeling van 1u30. U ziet hier ook overblijfselen van de vulkaanuitbarsting van de Eyjafjallajokull in 2010.

Opmerking

Om de Stakkholtsgja kloof te bereiken moet u wel over een huurwagen type 4x4 Landrover jeep beschikken.

Thorsmork vallei in IJsland Papegaaiduikers of puffins op Dyrhólaey

Opmerking

Het bezoek aan Thorsmork en de wandeling in de Stakkholtsgja kloof is enkel mogelijk vanaf begin mei tot september. Tijdens de wintermaanden is deze uitstap niet mogelijk en dient u de ringweg te volgen via de Zuidkust of via de Thjorsardalur vallei.

U heeft de mogelijkheid om van de Basar Mountain hut een trektocht te maken richting Eyjafjallajokull , waar u een oogverblindende zicht hebt op de gletsjer en de Thorsmork vallei.

U kan rijden tot Dyrhólaey, dit is het zuidelijkste punt van het vasteland met een 120 m hoge kaap. Nadien kan u nog wandelen op het zwarte strand van Reynisfjara langs basalt zuilen en grotten. Tijdens het broedseizoen is Dyrhólaey is afgesloten voor bezoekers.

De zuidelijke kust wordt gevolgd tot u aankomt in het dorpje Vik, waar u een ontspannende wandeling kan maken op het zwarte strand.

LENTE-/HERFSTROUTE: Selfoss/Hella - Seljandsfoss - Vik (160 km)

U rijdt doorheen de dorpen Hella en Hvolsvollur en maakt een eerste stop bij de Seljalandsfosswaterval, waar u zich achter de reusachtige muur van water kan begeven.

U reist verder naar Skógar. Skógar ligt tussen de gletsjers Mýrdalsjökull en Eyjafjallajökull en is bekend door zijn volksmuseum en de waterval Skógafoss.

De Skogafoss waterval Dyrhólaey, het zuidelijkste punt van het vasteland met een 120 m hoge kaap

U kan rijden tot Dyrhólaey, het zuidelijkste punt van het vasteland met een 120 m hoge kaap. Nadien kan u nog wandelen op het zwarte strand van Reynisfjara langs basalt zuilen en grotten. Tijdens het broedseizoen is Dyrhólaey is afgesloten voor bezoekers.

De zuidelijke kust wordt gevolgd tot u aankomt in het dorpje Vik, waar u een ontspannende wandeling kan maken op het zwarte strand.

 • Optioneel - Bezoek aan de Vestmanneilanden
  Optioneel - Bezoek aan de Vestmanneilanden Tussen Hvolsvöllur en Vik kan u aan de zuidkust tijdens de zomermaanden een ferry nemen naar de Vestmanneilanden. U vertrek naar de haven van Landeyjahöfn waar u de ferry neemt (ter plaatse te betalen, ca € 11,00/volw./one way). De overtocht duurt ongeveer een halfuur. U kunt het eiland Heimaey te voet verkennen. Dit is het enige eiland van deze eilandengroep dat bewoond is. Het werd bekend nadat een vulkaan uitbarstte in 1973 en de helft van de stad met as bedekte. Tijdens deze uitbarsting is de Eldfell vulkaan ontstaan. U kan een wandeling maken naar de vulkaan of het Eldheimar museum bezoeken. Het museum ligt bij een van de huizen die met as bedekt is (ingang tot museum niet-inbegrepen). U heeft ook de mogelijkheid om een boottocht te maken rond het eiland (niet- inbegrepen).

  In de late middag neemt u de ferry terug naar het vasteland.

  U heeft minstens een halve dag nodig om dit eiland te bezoeken. Houdt u van wandelen, dan raden wij aan om er een volledige dag door te brengen. In dat geval raden wij u ook aan om een extra nacht bij te reserveren te Hvolsvöllur of Vík zodat u ook nog voldoende tijd heeft om de andere bezienswaardigheden aan de zuidkust te bezoeken. Prijs te verkrijgen op eenvoudige aanvraag . De ferrydienst is vooral operationeel in het zomerseizoen. In de winterperiode vaart de ferry vaak niet. 

Dag 3: VIK - SKAFTAFELL - JOKULSARLON - VIK (400 km) (O)

Na het ontbijt wordt de rondreis verder gezet naar het Skaftafell . Dit park is onderdeel van het Vatnajökull National Park. U kan een wandeltocht maken naar de Svartifoss waterval. Deze waterval is omgeven door kolommen van zwart basalt, vandaar de naam 'Zwarte Waterval'.

De Svartifoss waterval, ook wel gekend als 'zwarte waterval' Het Jökulsárlón gletsjermeer met gigantische ijsblokken

Deze waterval is omgeven door kolommen van zwart basalt, vandaar de naam 'zwarte waterval'. U kan ook naar de top van de berg Kristínartindar wandelen, waar u een adembenemend zicht hebt op de gletsjers en de rest van het park.

 • Facultatieve excursie - Gletsjerwandeling in Skaftafell National Park
  Skaftafell National Park Deze wandeling is een zeer diverse excursie. U ontmoet uw ervaren gletsjergids bij het Skatafell National Park. Van hieruit vertrekt u richting Falljökull via een afwisselend landschap van de zachte vegetatie van Skaftafell naar de indrukwekkende berglandschappen aan de rand van de Vatnajökull-gletsjer. De rit duurt ongeveer een kwartier waarna er een half uur omhoog wordt gewandeld naar Falljökull. Terwijl de gids een woordje uitleg geeft over de gletsjers en het landschap, wordt u voorzien van stijgijzers en kunt u van start!

  Duur: 3u30
  Vertrek: om 10u00, 11u20, 13u00 en 14u20
  Prijs: € 80,00/volw., € 60,00/kind (8 tot 12 jaar)
  Minimumleeftijd: 8 jaar

Heeft u vandaag minder zin in een lange wandeling, dan kan u doorrijden naar het Jökulsárlón gletsjermeer. Het meer wordt elk jaar groter door de gigantische ijsblokken die afbrokkelen van Europa's grootste gletsjer, Vatnajökull. De ijsblokken drijven geleidelijk aan naar de oceaan, die op korte afstand van het meer ligt. U kan ook rijden naar het nabijgelegen gletsjermeer Fjallsárlón. Op beide meren is er de mogelijkheid om een facultatieve boottocht te maken tussen de ijsbergen.

 • Facultatieve excursie - Cruise op het Jökulsárlón gletsjermeer
  Bootocht op het Jökulsárlón gletsjermeer Maak een cruise op het spectaculaire gletsjermeer Jökulsárlón. Het meer wordt elk jaar groter door de gigantische ijsblokken die afbrokkelen van Europa's grootste gletsjer, de Vatnajökull. Deze ijsmassa's drijven geleidelijk naar de oceaan, die slechts een kilometer verder ligt. De excursie is mogelijk met een amfibievoertuig of met een zodiac, waarmee u dichter bij de gletsjer kan komen.

  Boottocht met een amfibievoertuig
  Duur: 35 min.
  Vertrek: diverse vertrekken
  Prijs: € 49,00/volw., € 25,00/kind (6 tot 12 jaar), kinderen < 5 jaar: gratis

  Cruise met een zodiac
  Duur: 1u
  Vertrek: om 10u00, 11u20, 13u00 en 14u20
  Prijs: € 82,00/volw., € 41,00/kind (10 tot 12 jaar)
  Minimumleeftijd: 10 jaar

U keert terug naar Vík voor uw tweede overnachting.

Dag 4: VIK - SOUTH COAST - GOLDEN CIRCLE - REYKJAVIK (300 km) (O)

U ontdekt de wondermooie 'Golden Circle', te beginnen met Gullfoss, een van de meeste indrukwekkende watervallen in Europa. U bezoekt ook de geiser die de naam "Geyser" draagt en die z'n naam gegeven heeft aan alle andere warmwaterbronnen die uitbarsten. U zal er o.a. ook een van de meeste actieve geisers kunnen bewonderen, namelijk de 'Strokkur' die tot 30 m hoog kan spuiten.

Gullfoss, een 30m hoge waterval De 'Geysir', de geiser die zijn naam gaf aan alle andere warmwaterbronnen die uitbarsten

Als laatste gaat u naar Thingvellir natuurpark. Dit park is gekend voor z'n spectaculaire lava formaties en is een van de enige plaatsen in de wereld waar u zelf kan zien hoe de tektonische platen van elkaar wegdrijven.

Dit nationaal park wordt tegenwoordig beschouwd als het belangrijkste park van heel IJsland. U maakt er een wandeling en al snel zal u merken dat dit park een natuurwonder is omwille van z'n geologische geschiedenis.

Vervolgens rijdt u door naar Reykjavik, de hoofdstad van IJsland waar u uw volgende nacht doorbrengt.

Opmerking

U kan kiezen om uw huurwagen in Reykjavik of op de luchthaven af te leveren. Wanneer u dit doet in Reykjavik, dan kan u op voorhand een Flybus transfer van uw hotel naar de luchthaven reserveren. Dit is een vaste busdienst die alle belangrijke hotels in het centrum bedient. Er kan een One Way kost worden aangerekend wanneer u uw huurwagen aflevert.

Dag 5: REYKJAVIK (O)

Vrije dag in Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad van de wereld. Ideaal om aan wat shopping te doen of om de stad te verkennen.

reykjavik centrum kaart

Indien u nog over uw huurwagen beschikt, kan u ervoor kiezen om naar de Esja berg te rijden voor een kort trektocht. Vanaf deze berg heeft u een mooi zicht op de stad. Een andere mogelijkheid is om het stadje Hveragerdi te bezoeken. Dit stadje ligt aan de rand van een zeer actief geothermisch gebied en is omgeven door hete bronnen. Op verschillende plaatsen in de stad komt de stoom uit de grond. Hveragerdi is bekend voor zijn serres die via de hete bronnen verwarmd worden.

Indien u dit wenst kan u ook nog een aantal facultatieve excursies bij reserveren. Vraag naar onze aparte excursielijst voor Reykjavik.

Dag 6: REYKJAVIK - KEFLAVIK - BRUSSEL

Vroege rit met de huurwagen of met de Flybus transfer (mits toeslag) naar de luchthaven van Keflavik voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam.

Dit programma is een voorbeeldprogramma gebaseerd op standaard logies met eigen sanitair en ontbijt. De voorgestelde routes kunnen wijzigen naargelang de keuze van de hotels, maar zijn wel gelijkaardig. Op bepaalde locaties kunnen ook logies van een hogere categorie voorgesteld worden.

Verleng uw verblijf in Reykjavik of onderweg met extra nachten.
Prijzen te verkrijgen op eenvoudige aanvraag.

Sterke punten

• Uw huurwagen = uw vrijheid

• Ontdekking van de Zuidkust en de Golden Circle

• Keuze uit kleinere (en goedkopere) wagentypes en 4x4 jeeps

• Enige Fly & Drive programma dat zowel tijdens de wintermaanden als de zomermaanden mogelijk is

• Winter = noorderlicht, zomer = middernachtszon

• Programma op basis van kamer met ontbijt

 

6-daagse Fly & Drive formule

IJsland: 6-daagse Fly & Drive formule
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent