Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

8-daags programma

Ruka Avonturenweek - Zomer | 5 of 8 dagen

5- of 8-daags individueel programma, dagelijks vertrek tussen 20 mei en 30 september 2021

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - KUUSAMO - RUKA (D)

Vlucht vanuit Brussel naar de luchthaven van Kuusamo met overstap te Helsinki.

Aankomst en korte transfer naar het wildernishotel aan de rand van het Rukajärvi meer. Dit wildernishotel telt 11 slaapkamers die elk over eigen sanitair beschikken. U verblijft op basis van half pension. De maaltijden worden geserveerd in een nabijgelegen restaurant. Verder beschikt het hotel nog over een sauna en jacuzzi (betalend). In de zomer kunnen de gasten vrij gebruik maken van roeibootjes, sup-boards en buiten barbecue.

Het wildernishotel is gelegen aan de rand van het Rukajärvimeer De maaltijden worden geserveerd in een nabijgelegen restaurant

2-gangen diner in het nabijgelegen restaurant.

Kies voor een huurwagen

U kan ook kiezen voor een huurwagen. U haalt uw huurwagen bij aankomst te Kuusamo op en rijdt er vervolgens mee naar uw logies. Indien u kiest voor een huurwagen dan beschikt u over alle vrijheid om de ruime omgeving van Ruka volledig te verkennen. Zo kan u uitstappen maken naar de Nationale Parken van Oulanka, Riisitunturi, Hossa, Pyhä en Syöte. Prijzen te verkrijgen op eenvoudige aanvraag.

U kan ook uitstappen maken naar het Ranua Wildlife Park (halve dag) of Rovaniemi (volledige dag) waar u het Santa Claus Village en het uiterst interessante Arktikum Museum kan bezoeken. Bij uw reisdocumenten ontvangt u dan een uitgebreide beschrijving met alle mogelijkheden.

Dag 2: RUKA (O + D)

Ontbijt in een nabijgelegen restaurant.

's Morgens wordt uw gekozen safariprogramma besproken en overlopen. Afhankelijk van de gekozen activiteit wordt u uitgerust met extra kledij of materiaal.

U kan uw excursieprogramma zelf samenstellen. Wandeltochten in het Oulanka National Park, kanotochten, paddling, rafting, beren spotten, tochten met fatbikes, riviervissen, tochten met buggy's of een uitstap naar Ranua Wildlife Park zijn nog maar een kleine greep uit het aanbod. Er is voor keuze voor elk wat wils, voor jong en oud, voor de genieters of voor wie het graag actief heeft.

Iedere avond kunnen de hotelgasten gratis gebruik maken van de elektrische sauna in het wildernishotel.

Na een korte introductiles kan het husky avontuur van start gaan Wie Lapland zegt, denkt natuurlijk ook aan rendieren

Facultatieve excursies

 • Rafting - Familie versie
  Facultatieve excursie: Rafting - Familie versie De Kitkajoki rivier bij Ruka levert onvergetelijke momenten op in een ongerept natuurgebied. De ganse familie kan deelnemen en genieten van de zuivere lucht en het helder water. Het nodige materiaal wordt voorzien voor het raften. Onderweg wordt er gestopt voor een koffie, thee en zoetigheid.

  Duur: 3u
  Vertrek: maandag tot zaterdag om 10u00 en 14u30
  Prijs: € 45,00/volw., € 25,00/kind (5 tem 11 jaar)
  Opmerking: minimumleeftijd: 5 jaar, minstens 4 deelnemers
 • Rafting - Avontuurlijke versie
  Facultatieve excursie: Rafting - Avontuurlijke versie Ontdek tijdens deze rafting de meest uitdagende stroomversnellingen in de Kitkajoki-kloof. Dit avontuur wordt beëindigt nabij de Jyrävä waterval. Hierna maakt u nog een flinke wandeling van 1,5 km. Het is ook mogelijk om dit programma uit te breiden richting de Russische grens.
  Een goede fysieke conditie is vereist.

  Duur: 3u
  Vertrek: maandag tot zaterdag om 14u00
  Prijs: € 69,00/pers.

  Duur: 7u (Russische grens)
  Vertrek: maandag tot zaterdag om 14u00
  Prijs: € 82,00/pers.

  Opmerking: minimumleeftijd: 18 jaar, minstens 4 deelnemers

 • Rivierdrijven
  Actieve Facultatieve excursie: Rivierdrijven In de voormiddag heeft u de mogelijkheid om een leuke ervaring rijker te worden. U kan dan namelijk aan rivierdrijven doen. U krijgt waterdichte en warme pakken waarmee u zich laat meedrijven in een rustige rivier. Onderweg kan u genienten van de landschappen.
  Een unieke ervaring!

  Duur: 2u30
  Vertrek: maandag, woensdag en vrijdag om 11u00
  Prijs: € 70,00/volw., € 70,00/kind
  Opmerking: minstens 4 deelnemers
 • Tocht met buggy's
  Facultatieve excursie: Tocht met buggy's Elke buggy biedt plaats aan 2 personen. U kan de buggy afwisselend besturen. Tijdens de tour neemt de gids neemt u mee naar de verschillende routes in het bos en prachige uitzichtpunten. Wie met een buggy wil rijden, dient wel over een geldig rijbewijs te beschikken.

  Duur: 2u
  Vertrek: maandag tot zaterdag om 14u00
  Prijs: € 69,00/volw., € 40,00/kind (5 tem 15 jaar)
  Opmerking: minstens 4 deelnemers
 • Kanosafari in het Oulanka National Park
  Facultatieve excursie: Kanosafari in het Oulanka National Park De gids zal u de basistechnieken van kanoën leren kennen. Het water is rustig, dus er is geen ervaring vereist. Een kano is geschikt voor 2 personen. Nadien kanu nagenieten met een kopje koffie,thee en zoetigheid. U kunt kiezen voor een vaartraject van 10 km of 24 km.

  Duur: 4u (10 km traject)
  Vertrek: dinsdag tot zaterdag om 9u00
  Prijs: € 119,00/volw., € 71,00/kind (4 tem 11 jaar)

  Duur: 7u (35 km traject)
  Vertrek: dinsdag tot zaterdag om 10u00
  Prijs: € 139,00/volw., € 83,00/kind (4 tem 11 jaar)

  Inbegrepen: begeleiding, instructies, materiaal, transfers, koffie, sandwiches en cake
 • Initiatie Stand Up Paddling (SUP)
  Facultatieve excursie: Initiatie Stand Up Paddling (SUP) SUP is een mooie combinatie tussen sport en het genieten van de omgeving. De gids neemt u mee naar een meer en leert u de basistechnieken aan van het peddelen. Hierna wordt een korte tocht rond het meer gemaakt waarbij u kan genieten van de rust en de mooie omgeving.

  Duur: 1u30
  Vertrek: maandag tot zaterdag om 15u00
  Prijs: € 45,00/pers.
  Opmerking: minimum 4, maximum 10 deelnemers, minimumleeftijd: 12 jaar
 • SUP avontuur in het Oulanka National Park
  Facultatieve excursie: Fietstocht met fatbikes De gids neemt u mee naar het Oulanka National Park, richting de rivier Oulanka. Vooraleer te starten, wordt er eerst een korte initiatie voorzien in een nabijgelegen meer. Hierna start u op een 10 km lang avontuur in de prachtige omgeving van het Oulanka National Park. Nadien kunt u nagenieten met een kopje koffie, thee en zoetigheid.

  Duur: 5u30
  Vertrek: woensdag om 10u00
  Prijs: € 99,00/volw.
  Opmerking: minimum 4, maximum 10 deelnemers, minimum leeftijd: 12 jaar
 • Beren spotten
  Facultatieve excursie: Beren spotten Na de transfer komt u aan samen met uw gids op uw schuilplaats voor deze avond, die gelegen is nabij de Russische grens. U spendeert de avond in de schuilplaats terwijl u het leven van de bruine beren volgt. Het is mogelijk dat u enkele vogels spot, zoals de zwarte wouw of zelfs de zeearend. U kunt ondertussen ook genieten van enkele snacks.

  Duur: 7u00
  Vertrek: woensdag en donderdag om 17u00
  Prijs: € 129,00/pers.
  Opmerking: minimum 4, maximum 8 deelnemers
 • Fatbiken in de omgeving van Ruka
  Facultatieve excursie: Fatbiken in de omgeving van Ruka De directe omgeving van Ruka is het paradijs voor fietsers. Onderweg kunt u genieten van het mooie landschap. De rit wordt aangepast naar de groep zodat iedereen kan genieten van de tocht. Onderweg kan u genieten van een lekkere snack en de wondermooie natuur. U kunt kiezen tussen een klassieke fatbike of een elektrische fatbike. Geen elektrische fatbikes beschikbaar voor kinderen.

  Duur: 2u30
  Vertrek: maandag en zaterdag om 11u00
  Prijs: € 55,00/volw., € 39,00/kind (5 tem 11 jaar)
  Opmerking: u kan ter plaatse ook een fatbike huren om zelf een tocht te maken
 • Riviervissen
  Facultatieve excursie: Riviervissen De gids neemt u mee naar een van de talrijke rivieren van Kuusamo. Hij zal u leren hoe en waar u best kan vissen. U leert de verschillende technieken van klassiek vissen tot vliegvissen. Geniet van dit rustige moment in de ongerepte natuur om te ontspannen.

  Duur: 4u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 119,00/pers., € 34,00/kind (5 tem 11 jaar)
  Inbegrepen: begeleiding, koffie en snack, transfers, kledij visvergunning en vismateriaal
 • Kennismaking met lokale culturen
  Facultatieve excursie: Kennismaking met lokale culturen De gids neemt u mee op een excursie om het leven van de Finnen beter te leren kennen. Naargelang het seizoen gaat u ofwel vissen in een van de rivieren of bessen plukken in de natuur (juli en augustus). Nadien wordt wat gevangen of geplukt werd bereid.

  Duur: 3u
  Vertrek: maandag, donderdag en vrijdag om 15u00
  Prijs: € 49,00/pers., € 39,00/kind (5 tem 11 jaar)
 • Sanatour: SUP fitness & saunakuur
  Facultatieve excursie: Kennismaking met lokale culturen Een toffe combinatie tussen een buitenactiviteit en het relaxen in een warme sauna. De gids leert u de basistechnieken aan van het peddelen. Nadien kunt u stretchen in de sauna en doet u 30 minuten aan saunayoga.

  Duur: 1u30
  Vertrek: zondag om 16u30
  Prijs: € 35,00/pers.
  Opmerking: minimum 4, minimumleeftijd: 12 jaar
 • Wandeling in het Oulanka National Park
  Facultatieve excursie: Wandeling in het Oulanka National Park Wandeling met gids in het Oulanka National Park. U zal er de 'Small Bear's Trail' volgen, een van de populairste wandelroutes in Finland. Op het 12 km lange traject zal u versteld staan van de diversiteit in landschappen. Transfers en picknick lunch inbegrepen.

  Duur: 4u30
  Vertrek: maandag, woensdag en zaterdag om 10u00
  Prijs: € 69,00/volw., € 49,00/kind (5 tem 15 jaar)
 • Bezoek aan Ranua Wildlife Park
  Facultatieve excursie: Bezoek aan Ranua Wildlife Park U maakt een mooie uitstap per bus naar Ranua Wildlife Park. U krijgt er een rondleiding waarbij u kennis kan maken met de verschillende dieren die in Lapland leven maar die u nooit of zelden ziet zoals de eland, wolf, lynx, veelvraat, vos en diverse vogelsoorten. U vindt er ook aantal dieren terug die in andere Arctische gebieden leven zoals de ijsbeer, de mascotte van het park.
  Na het bezoek kan u genieten van vrije tijd. Bezoek ook zeker de nabijgelegen Fazer snoep- en chocoladewinkel. Lunch in het restaurant van Ranua waarna u vervolgens terugkeert naar Ruka.

  Duur: 6u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 125,00/volw., € 100,00/kind (5 tem 11 jaar)
 • Wandelen met husky's
  Facultatieve excursie: Wandelen met husky's 's Morgens maakt u samen met een lokale gids een wandeltocht met husky's. De wandelpaden zullen u langs bossen naar de top van een van de heuvels rondom Ruka brengen. Onderweg geniet u van prachtige landschappen en de zuivere lucht. Er wordt een husky per koppel voorzien. Onderweg wordt een stop gemaakt voor een snacklunch.

  Duur: 3u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 140,00/pers.

Elke avond kan u gebruik maken van de sauna en de jacuzzi in de lodge. Hierbij is het gebruik van badkledij steeds verplicht.

Dag 3: RUKA (O+L+D)

Vrije dag. U kan op eigen initiatief gaan wandelen, fietsen of een tocht maken per kajak. Of u kan deelnemen aan een van de vele excursiemogelijkheden.

U kan ook een bezoekje brengen aan het kleine dorpje van Ruka te voet of per taxi. In de winter is Ruka een heel populaire skibestemming. Tijdens de zomermaanden kan u er ook gaan rodelen. U vindt er een aantal leuke winkeltjes terug.

Uitzicht vanuit een van de heuvels in de omgeving van Ruka Tijdens de zomermaanden kan u rodelen

Voor wie wil is er ook de mogelijkheid om tijdens uw verblijf 1 of meerdere nachten in een glazen villa door te brengen. Vanaf september kan u in deze regio al het noorderlicht waarnemen.

Overnachting in een glazen villa - Optioneel

Facultatieve excursie: Wandelen met husky'sU kan er ook voor kiezen om in de nabijheid van uw logies in een glazen villa te overnachten. Deze logiesvorm is heel populair als u vanuit uw bed de sterrenhemel wil waarnemen. Vanaf eind augustus heeft u al kans om het noorderlicht waar te nemen.U behoudt uw logies in de chalet.

Supplement: € 120,00/villa/nacht (maximum 2 pers/villa).
Toeslag € 20,00/villa/nacht voor een verblijf tijdens de periode 01/06 - 31/08.

Dag 4-7: RUKA (O+L+D)

Vrije dagen. U kan op eigen initiatief gaan wandelen, fietsen of een tocht maken per kajak. Of u kan deelnemen aan 1 van de vele excursiemogelijkheden.

Op de laatste avond van het weekprogramma wordt nog een leuk afscheidsdiner voorzien.

Dag 8: RUKA - KUUSAMO - BRUSSEL (O)

Ontbijt in de chalet, gevolgd door check-out.

Transfer naar de luchthaven van Kuusamo voor de terugvlucht naar Brussel met overstap te Helsinki.

Tips

Dit programma is ook mogelijk in 5 dagen. Zo kan u bijvoorbeeld op de heen- of terugvlucht een stopover maken in Helsinki voor een citytrip in de bruisende hoofdstad van Finland tijdens de zomermaanden.
Voor grote groepen of families kunnen ook privé chalets voorgesteld met sauna en meerdere slaapkamers voorgesteld worden. Prijzen te verkrijgen op eenvoudige aanvraag.

Sterke punten

• Verblijf in een gezellige wildernishotel

• Half pension (lokale keuken)

• Geschikt voor zowel de actieve reiziger als de genieter

• Rust- en natuurbeleving

• Kindvriendelijk

• Lokale keuken

• Sauna

• Vrij gebruik van fietsen, kano’s en bootjes aan het meer

• Ruime keuze uit diverse activiteiten, excursies en bezoeken - Facultatief

 

Ruka Avonturenweek - Zomer

Ruka Avonturenweek (Actief) - Fins Lapland
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Puglia - In de hak van de Italiaanse laars AANRADER
8-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 1 oktober 2022 & 27 mei 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent