Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

5-daags programma

Luosto Lodge | 5 dagen

5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 22 februari 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - ROVANIEMI/KITTILÄ - LUOSTO (L + D)

Vlucht vanuit Brussel naar de luchthaven van Rovaniemi of Kittilä met een rechtstreekse vlucht of overstap in Helsinki.

Verwelkoming en transfer (1u45) naar de lodge die aan de rand van het kleine dorpje Luosto ligt. De skipistes liggen op wandelafstand en vlakbij bevindt zich het Pyhätunturi National Park van waar u diverse wandeltochten kan maken.

De lodge ligt aan de rand van het kleine dorpje LuostotiHet centrum van Levi en de skipistes liggen vlakbij

U verblijft er in alle comfort. Bovendien is de afgelegen ligging ideaal om het noorderlicht waar te nemen. Tijdens uw verblijf kunt u een dag gratis gebruik maken van sneeuwschoenen waarbij u in de vrije tijd wandeltochten kan maken in de omgeving van het dorp of in het nationaal park.

Lichte lunch bij aankomst.

Elke avond kan u gebruiken maken van de elektrische sauna en hot tub op het buitenterras - badkledij verplicht.

3-gangen diner in de lodge.

Dag 2: LUOSTO (O + L + D)

Ontbijt in de lodge.

Uw gids wacht u op voor een eerste dag winters avontuur. In het safarikantoor wordt u voorzien van warme thermische kledij die u kan gebruiken tijdens uw verblijf in de wildernislodge. Deze uitrusting omvat een thermisch pak, warme winterschoenen, sokken, muts, handschoenen en helm voor de sneeuwscootertochten.

Na een korte uiteenzetting hoe een sneeuwscooter te besturen vertrekt u vervolgens op een volledige dag sneeuwscooteravontuur Onderweg kan u proberen een vis te vangen tijdens het ijsvissen

Na een korte instructieles vertrekt u op een sneeuwscootersafari van 25 km langs besneeuwde bossen en bevroren meren. U rijdt met 2 personen per scooter. Op een van de bevroren meren wordt gestopt en leert de gids u ijsvissen. Vervolgens kan u zelf proberen om een vis aan de haak te slaan. Bij het kampvuur geniet u van een kleine snack met koffie of thee als lunch (duur: 4u).

Na een korte uiteenzetting hoe een sneeuwscooter te besturen vertrekt u vervolgens op een volledige dag sneeuwscooteravontuur Tijdens een van de avonden zal uw begeleider een woordje uitleg geven over het noorderlicht

Diner (3-gangen) in de lodge.

Tijdens een van de avonden zal uw begeleider een woordje uitleg geven over het noorderlicht. Na de presentatie gaat u op zoek naar een goede plaats om dit natuurfenomeen te observeren. Of u dit natuurfenomeen kan zien hangt af van diverse factoren. In functie van de voorspellingen zal de exacte avond ter plaatse meegedeeld worden.

Dag 3: LEVI (O + L + D)

Na het ontbijt vertrekt u per bus naar een nabijgelegen huskyboerderij. Bij aankomst staan de honden vol ongeduld te blaffen. Na een korte instructieles kan de huskysafari van start gaan. U rijdt met 2 personen per slede en kan die afwisselend besturen. Onderweg geniet u van de hemelse stilte rondom u en hoort u enkel het knarsen van de slede in de sneeuw. U maakt een tocht van 10 km (1u). Nadien voldoende tijd om foto’s te nemen met de honden. De huskyherder geeft u een antwoord op uw vragen(duur: 2u30).

Na een korte instructieles kan de huskysafari van start gaan U hoort enkel het knarsen van de slede in de sneeuw

Lunch in de lodge.

Vrije tijd in de namiddag in en rond de lodge. Er is mogelijkheid tot sauna en en hot tub - badkledij verplicht.

Tijdens uw verblijf krijgt u een dag sneeuwschoenen ter beschikking waarmee u een wandeling kan maken in het nabijgelegen Pyhätunturi National Park waar u heel wat bewegwijzerde paden terugvindt.

Op de rendierboerderij kan u deze dieren van dichterbij observeren Na de rondleiding maakt u nog een ritje met de rendierslede

U kan uw programma ook vervolledigen met een aantal facultatieve excursies of gaan skiën of langlaufen op de nabijgelegen pistes.

Facultatieve excursies

 • Sneeuwschoenwandeling in het Pyhätunturi National Park
  Sneeuwschoenwandeling in het Pyhätunturi National Park Ervaar de magie van de natuur tijdens een ontspannende maar tegelijkertijd actieve wandeling in de natuur met sneeuwschoenen. De gids vertelt u alles wat u moet weten over de natuur en halfweg wordt halt gehouden bij een typische kota om te genieten van wat warme drank met een snack. Deze excursie is enkel geschikt voor kinderen > 12 jaar.

  Duur: 3u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 71,00/volw, € 54,00/kind (periode A), € 36,00/kind (12 tem 14 jaar)
  Kinderen: 12 tem 14 jaar
 • Nachtelijke sneeuwschoenwandeling
  Nachtelijke sneeuwschoenwandeling Ervaar de magie van de natuur tijdens een ontspannende maar tegelijkertijd actieve wandeling in de natuur met sneeuwschoenen. De gids vertelt u alles wat u moet weten over de natuur en halfweg wordt halt gehouden bij een typische kota om te genieten van wat warme drank met een snack. Deze excursie is enkel geschikt voor kinderen > 12 jaar.

  Duur: 2u30
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 80,00/volw, € 60,00/kind (periode A), € 40,00/kind (12 tem 14 jaar)
  Kinderen: 12 tem 14 jaar
 • Initiatie langlauf
  Initiatie langlauf Tijdens deze excursie leert u onder begeleiding langlaufen. Na de instructieles kunt u zelf op pad gaan langs de aangeduide langlaufpistes en genieten van de prachtige natuur rondom u. Inclusief de huur van materiaal gedurende 4u en een les van 45 minuten. Deze excursie is enkel geschikt voor kinderen > 12 jaar.

  Duur: 2u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 71,00/volw, € 54,00/kind (periode A), € 36,00/kind (12 tem 14 jaar)
  Kinderen: 12 tem 14 jaar

's Avonds wordt u naar een typische kota gebracht waar u geniet van eentypisch 3-gangen diner bij een open kampvuur. Inclusief water en koffie/thee. Als hoofdgerecht wordt zalm geserveerd die traag bij het open kampvuur is gegaard.

Overnachting in een glazen iglo

U kan er ook voor kiezen om in een glazen villa te overnachten. Deze vorm van overnachting is ideaal als u vanuit uw bed de sterrenhemel en hopelijk ook het noorderlicht wil waarnemen. U behoudt uw logies in de lodge.

Prijs op aanvraag.

Dag 4: LUOSTO (O + L + D)

Ontbijt.

De sneeuwscooters staan opnieuw klaar. Vandaag vertrekt u opnieuw op sneeuwscootersafari. U rijdt met 2 personen per sneeuwscooter naar een rendierboerderij waar u kennismaakt met deze typische Laplandbewoner. U kan de rendieren voederen en u maakt een korte tocht per rendierslede. Achteraf geniet u van een kop koffie en snacks in een typische kota. Vervolgens rijdt u terug naar Luosto, aankomst in de loop van de namiddag (duur: 4u).

Op de rendierboerderij kan u deze dieren van dichterbij observeren Na de rondleiding maakt u nog een ritje met de rendierslede

Vrije tijd in de namiddag in en rond de lodge. Mogelijkheid tot sauna en en hot tub.

U kan uw programma ook nog vervolledigen met een aantal facultatieve activiteiten. Deze worden dan ingepland in de loop van uw verblijf. U kan deze activiteiten het best op voorhand reserveren. Ter plaatse kan geen garantie gegeven worden of er nog een beschikbaarheid is.

Facultatieve excursies

 • Fietstocht met fatbikes
  Fietstocht met fatbikes Fatbikes zijn een type mountainbikes met dikke banden waarmee u gemakkelijk mee door de sneeuw kan rijden. Samen met een lokale gids maakt u een tocht in de omgeving van Luosto. Deze excursie is enkel geschikt voor kinderen > 12 jaar.

  Duur: 2u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 84,00/volw, € 63,00/kind (periode A), € 42,00/kind (12 tem 14 jaar)
  Kinderen: 12 tem 14 jaar
 • Nachtelijke sneeuwscootersafari
  Nachtelijke sneeuwscootersafari Als het donker wordt, vertrekt u op een nachtelijke sneeuwscootersafari. De lichten van de sneeuwscooters weerschijnen op de witte sneeuw en samen met het licht van de sneeuw en de maan geeft u dit zeker een fantastische ervaring. En als u geluk heeft, zult u het noorderlicht zien tijdens deze tocht. Tijdens deze tocht geniet u al nippend van een warm drankje boven een open kampvuur.

  Duur: 3u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 148,00/volw, € 110,00/kind (periode A), € 74,00/kind (12 tem 14 jaar)
  Kinderen: 4 tem 14 jaar

Afscheidsdiner (3-gangen) in de lodge.

Dag 5: LUOSTO - ROVANIEMI/KITTILÄ - BRUSSEL(O)

Ontbijt in de lodge, gevolgd door check-out en inleveren van de thermische kledij.

Transfer (1u45) naar de luchthaven van Rovaniemi of Kittilä voor de terugvlucht naar Brussel met een rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

Bezoek Santa Claus Village

Op een aantal data wordt op de eerste of de laatste dag van het programma gevlogen op de luchthaven van Rovaniemi. Om uw Lapland reis op een leuke manier aan te vatten of af te sluiten houdt de bus halt bij het Santa Claus Village (duur: 2u00). De echte Kerstman zal u er begroeten, luisteren naar uw verhalen en een fijne (terug)reis wensen. Het Santa Claus Village is op de Noordpoolcirkel gelegen. U vindt er de officiële woonplaats van de Kerstman terug met een bezoekerscentrum, postkantoor met elfjes, souvenirwinkeltjes en restaurants.

 

Sterke punten

• Afwisselend en compleet Lapland programma

• Geschikt voor elk type reiziger

• Alle typische activiteiten inbegrepen: sneeuwscootersafari, huskytocht, ijsvissen en rendiersledetocht

• Een dag gebruik van sneeuwschoenen

• Overnachting in een gezellige lodge

• Koffie/thee en tafelwater inbegrepen

• Eigen kamer met badkamer

• Vol pension - lokale keuken

• Sauna en hot tub

• Bezoek aan het Santa Claus Village op een aantal geselecteerde data

• Goede ski- en langlaufmogelijkheden - facultatief

• Kleine Nederlandstalige reisgroep

 

Fins Lapland - Luosto

Kaart Fins Lapland - Fins Lapland - Luosto Lodge
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent