Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

8-daags programma

Noors Lapland: Op zoek naar het noorderlicht | 8 dagen

8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 28 februari & 22 maart 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - OSLO - EVENES (D)

Vertrek in de loop van voormiddag vanuit Brussel naar Evenes met overstap te Oslo.

Vervolgens volgt een transfer naar Andenes dat op de Vesterålen eilandengroep gelegen is. Onderweg zal u versteld staan van de landschappen die u zal zien opduiken.

Andenes ligt in het uiterste puntje van het eiland Andoya. In de buurt van Andenes bevindt zich een raketbasis dat onderzoek doet naar het noorderlicht. De omstandigheden zijn dan ook heel ideaal om noorderlicht waar te nemen.

Diner in een lokaal restaurant.

Dag 2: ANDENES (O + L + D)

Ontbijt.

Vanuit Andenes vertrekt u op walvissafari. Eerst krijgt u een korte rondleiding in het Whale Center waar u alles te weten zal komen over de walvissoorten die hier wat noordelijker leven in de oceaan. Vervolgens maakt u een boottocht van ca 3u. Onderweg worden u warme dranken en een soeplunch aangeboden. Na afloop ontvangt u ook nog een certificaat van deelname.

Vervolgens wordt u naar de magische Lofoten en hun hoofdplaats Svolvær gebracht. Deze eilandengroep spreekt tot de verbeelding van iedereen en onderweg zal u snel merken waarom.

Onderweg brengt u een bezoek aan een lokale zalmkwekerij. U maakt er kennis met de Noorse aquacultuur. Tijdens een rondleiding bezoekt u o.a. de kooien op zee. Uiteraard kan er ook geproefd worden.

Winter, lente, zomer of herfst? De Lofoten hebben elk seizoen wel iets unieks en wondermoois te bieden De Lofoten eilandgroep, door Unesco erkend als uniek gebied

Eén van de hoogtepunten van een Noorwegen reis is ongetwijfeld een overnachting in een rorbu, een typisch vissershuisje aan de rand van het water. Deze rorbus deden in het verleden dienst als tijdelijke slaapplaats voor de vissers die tijdens de winter naar dit gebied kwamen om op kabeljauw te vissen. Tegenwoordig zijn vele van deze rorbus omgebouwd en aangepast waardoor toeristen er in alle comfort en gezelligheid kunnen logeren.

Aankomst in de late namiddag en transfer naar de rorbus die nabij het centrum van Svolvær gelegen zijn.

Overnacht in een rorbu, een typisch rood geschilderd vissershuisje aan de rand van het water Ice karting vereist een perfecte mix van technisch kunnen en snelheid

Diner in een lokaal restaurant.

Opmerking

U kan ook overnachten in een grotere rorbu met meerdere slaapkamers, ideaal voor families of een groepje vrienden.

Dag 3: LOFOTEN (O + L + D)

Ontbijt in het nabijgelegen restaurant.

De Lofoten hebben elk seizoen wel iets unieks te bieden. De sneeuw en het noorderlicht in de winter, de kabeljauw die aan het drogen is in de lente, de middernachtzon in de zomer of de wondermooie kleuren in de herfst? Elk seizoen is anders en een bezoek op zich waard. Dit gebied vormde een grote inspiratiebron voor diverse artiesten, schrijvers en kunstenaars. Getuige hiervan zijn de talrijke musea en kunstgalerijen die u er terugvindt. Niet voor niets wordt dit gebied door Unesco als uniek bestempeld. Duizend foto's geven nog maar een glimps van al het moois wat u hier kan beleven.

De Lofoten hebben een relatief mild klimaat vergeleken met andere gebieden op dezelfde breedtegraad. Dit komt door de positieve invloed van de Golfstroom. De gemiddelde dagtemperatuur in de koudste maand januari bedraagt -1° C, wat relatief warm is. Hierdoor zijn de wegen in dit gebied vlot berijdbaar.

De Lofoten eilandgroep, door Unesco erkend als uniek gebied De kans reëel dat u zeearenden en andere vogelsoorten te zien krijgt

's Morgens vertrekt u op een boottocht (snelle RIB boot) in de richting van de Trollfjord waar u beter kan kennis maken met de prachtige landschappen die deze streek te bieden heeft. Tijdens deze tocht worden er ook een aantal fjorden en inhammen binnengevaren en is de kans reëel dat u zeearenden en andere vogelsoorten te zien krijgt. In de broedperiode, van april tot september, krioelt het in de lucht en op het land van de vogels. U ziet zeearenden al zwevend op jacht naar een prooi. Zeekoeten, alken, aalscholvers, kleine jagers, …zijn ook een onderdeel van het rijke vogelleven in deze regio(duur: 2u).

Lunch in een lokaal restaurant.

Vrije namiddag. Heeft u uw verblijf op de Lofoten graag nog wat actiever, dan kan u uw programma nog vervolledigen met facultatieve excursies.

Facultatieve excursies

 • Zeekajakken
  Zeekajakken Ontdek de Lofoten vanop het water onder leiding van een professionele gids. Deze excursie is geschikt voor wie het graag wat actiever heeft. Transfers en kajakmateriaal inbegrepen. Warme kledij wordt aangeraden. Gelieve ook uw lunchpakket te voorzien indien u deelneemt aan dag dagtocht.

  Duur: 4u (halve dag)
  Vertrek: september tem april onder voorbehoud van de weersomstandigheden
  Prijs: € 145,00/pers.
  Opmerking: minimum 2 deelnemers
 • Sneeuwschoenwandeling
  Sneeuwschoenwandeling Onder leiding van een professionele gids maakt u een mooie en rustige sneeuwschoenwandeling. Transfers en sneeuwschoenmateriaal inbegrepen. Warme kledij en goede wandelschoenen aangeraden. Niet geschikt voor kleine kinderen.

  Duur: 3u
  Vertrek: december tem april
  Prijs: € 125,00/pers.
  Opmerking: minimum 2 en maximaal 15 deelnemers
 • Lofoten te paard (dag- of avondtocht)
  Lofoten te paard (dag- of avondtocht) Maak een rit langs de besneeuwde zandstranden van de Lofoten en geniet van de prachtige uitzichten. De tocht wordt uitgestippeld in functie van de groep. Niet vergeten: warme kledij en schoenen en een camera. Niet geschikt voor zwangere vrouwen en personen >110 kg. Transfers inbegrepen.

  Duur: 4u
  Vertrek: december tem april, diverse vertrekken per week
  Prijs: € 160,00/pers.
  Opmerking: minimum 2 en maximaal 16 deelnemers

's Avonds geniet u van een 3-gangen diner in een lokaal restaurant.

Na het diner brengt u een bezoek aan een noorderlichtcentrum war het noorderlicht wordt bestudeerd. U krijgt u er een lezing over dit fenomeen aan de hand van divers beeldmateriaal. U maakt ook een wandeling op het nabijgelegen strand om zo hopelijk het noorderlicht live mee te maken (duur: 3u30).

Dag 4: SVOLVAER - NUSFJORD (O + L + D)

Ontbijt in het nabijgelegen restaurant, gevolgd door check-out.

Per bus maakt u een volledige sightseeing tour in de Lofoten. 's Morgens bezoekt u het Lofotr Viking Museum in Borg. Dit museum is ondergebracht in een typische longhouse van 83 m die behoorde tot een van de belangrijkste Vikingen uit de regio.

Het Lofotr Viking Museum is ondergebracht in een indrukwekkendelonghouse van 83m lang Nusfjord, een van de mooiste en best bewaarde vissersdorpjes van de Lofoten

In de namiddag bezoekt u Nusfjord. Nusfjord was ooit een van de belangrijkste visserdorpjes in de Lofoten en is nog altijd 1 van de beste bewaarde en mooiste van de Lofoten. Tijdens deze daguitstap zal u versteld staan van de wondermooie landschappen die de Lofoten kenmerken. Lunch over de middag in een lokaal restaurant (duur: 8u).

3-gangen diner in een lokaal restaurant.

In de loop van de avond meert MS Kong Harald aan in Svolvaer en wordt u met een transfer naar de kade gebracht. Het schip vertrekt vervolgens noordwaartse. U vaart voorbij de mooie eilandenarchipel van Vesterålen. Deze bootreis brengt u langs de mooie kustlijn van Finnmark of Noors Lapland, gekenmerkt voor zijn fjorden en prachtige fauna en flora met vooral veel zeevogels, af en toe zeehond(en) en heel uitzonderlijk een walvis. Bovendien komt het regelmatig voor dat u 's nachts vanaf het schip het noorderlicht kan waarnemen.

Overnachting aan boord van het schip.

Dag 5: TROMSØ (O + L + D)

Ontbijt aan boord.

Vrije tijd tijdens de voormiddag aan boord. Lichte lunch.

Aankomst kort na de middag te Tromsø, het Parijs van het hoge Noorden.

Het schip blijft in Tromsø 4 u aangemeerd. Hierdoor is er voldoende tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden van deze gezellige stad te ontdekken.

De hippe stad Tromsø wordt soms ook het Parijs van het hoge Noorden genoemd Tromsø biedt tal van shopmogelijkheden, levendige cafeetjes en zo veel meer

De geschiedenis van Tromsø gaat terug tot voor de Middeleeuwen. De stad was vroeger gekend als vissershaven en handelspost door zijn beschermde ligging. Het is een fascinerende plek, gekend voor zijn Arctische kathedraal maar ook zijn interessante musea zoals het Polar Museum, het Polaria Museum, het Tromsø Museum en het Kunstmuseum. Verder vindt u er ook nog tal van shopmogelijkheden, levendige cafeetjes en nog veel meer.

In de loop van de namiddag brengt u een bezoek aan het Polar Museum en de Arctische Kathedraal. Het Polar Museum is gevestigd in een van de oudste huizen in Tromsø , daterend uit 1830. U komt er alles te weten over de belangrijke rol die de havenstad speelde bij de zeehondenjacht en de vele expeditiereizen naar Arctische wateren die van hieruit vertrokken. Hierna bezoekt u de Arctische Kathedraal, het landschapskenmerk van de stad en gekend voor de grote glasramen en moderne bouwstijl.

Lichte lunch.

Nadien kan u nog genieten van wat vrije tijd en kan er nog een bezoek gebracht worden aan 'Ölhallen', het oudste en bekendste café van de stad.

In het Polaria Museum in Tromsø kan u documentaires bekijken over het noorderlicht en Spitsbergen In de late namiddag wordt opnieuw ingescheept aan boord gaan van de Hurtigruten

Het schip vertrekt opnieuw in de vooravond, diner en overnachting aan boord.

Dag 6: HAMMERSFEST (O + L + D)

Ontbijt aan boord van het schip.

Vroege vogels kunnen in Hammersfest kort van boord gaan voor een facultatief bezoekje aan de meest noordelijke stad van Noorwegen.

Lichte lunch.

De ijsbeer is het symbool van Hammersfest, de meest noordelijke stad van Noorwegen Honningsvåg, eindhaven van onze Hurtigruten cruise

Later meert het schip aan in Honningsvåg, waar een bezoek gebracht wordt aan de Noordkaap.

In een van de meest Noordelijke stadjes van Noorwegen, Honningsvåg, meert het schip enkele uren aan. Hierdoor is er voldoende tijd voor een geleid bezoek naar de Noordkaap (inbegrepen!). Vanaf het meest noordelijke punt van Europa heeft u weidse uitzichten op de Arctische Oceaan. Hier bevindt zich ook het bezoekerscentrum met presentaties. Vanuit het postkantoor kan u een kaartje versturen met een originele poststempel. Indien er na de excursie nog tijd over is, kunt u een Ice Cocktail drinken in de Arctic Icebar nabij de haven (duur: 3 u).

Vervolgens wordt de cruise verder gezet langs Kjøllefjord en Mehamn. Kjølleforjd is een oude handelspost en vissershaven. Hier kan u de stenen Sami kerk bewonderen bij het binnenvaren van de haven. De volgende halte is Mehamn, een ander typisch vissersdorpje waar kort aangemeerd wordt. Het schip zet zijn tocht verder naar Kirkenes, de eindbestemming. Dit dorpje met een 4.000 inwoners is vooral gekend voor zijn ligging vlakbij de Russische grens en de Barentszee.

Diner en overnachting aan boord.

Dag 7: KIRKENES (O + L + D)

Ontbijt aan boord.

Bij aankomst in Kirkenes vertrekt u voor een ander hoogtepunt: een King crab safari. Noorse King crabs is een ware delicatesse in deze regio.

Met een boot wordt in een fjord op zoek gegaan naar de beste locaties om King Crabs te vangen. Deze reuzenkrabben kunnen tot 2m groot en 15kg zwaar worden. Op de boot of bij terugkomst wordt de vangst klaargemaakt en is het tijd om van deze delicatesse te proeven. Een onvergetelijke en culinaire ervaring.

De reuzenkrabben kunnen tot 2m groot en 15kg zwaar worden King crabs zijn een echte delicatesse in deze streek van Noorwegen

Op de terugweg wordt kort halt gehouden bij de Russische grenspost en geniet u van vrije tijd.

Wat vrije tijd in de namiddag. Indien gewenst kan u deelnemen aan een facultatieve activiteit zoals een huskytocht of sneeuwscootersafari.

Facultatieve excursies

 • Huskysafari
  Facultatieve excursie: Huskysafari Tijdens deze excursie maakt u kennis met de beste manier van reizen door de Arctische toendra. U wordt voorzien van warme kledij en u ontmoet het huskyteam. U krijgt een korte les over de handelingen met de honden en de slee. Per team van 2 vertrekt u doorheen de uitgestrekte wildernis. Eén persoon bestuurt de slede en de andere persoon zit neer en kan genieten van de omgeving. Tijdens de tour zijn er korte stops voorzien om te wisselen van plaats, foto's te nemen of iets te eten of drinken. De afgelegde afstand is 10 km (duur: 1 u). Een goede conditie is aangeraden voor deze excursie.

  Duur: 2u
  Vertrek: diverse vertrekken van 20/12 tot 15/04
  Prijs: € 230,00/volw., € 115,00/kind (7 tem 11 jaar)
  Minimum deelnameleeftijd: 7 jaar
 • Korte sneeuwscootertocht
  Facultatieve excursie: korte sneeuwscootertocht U wordt per transfer naar het Snow Hotel gebracht en wordt er voorzien van warme en beschermende kledij. Na een korte uitleg over de handelingen over de sneeuwscooter bent u klaar om te vertrekken! Er zitten telkens twee personen op een sneeuwscooter. Onderweg wordt er voldoende gestopt om te wisselen van plaats en om foto's te nemen.

  Duur: 6u (transfers en warme drank inbegrepen)

  Vertrek: diverse vertrekken van 20/12 tot 15/04
  Prijs: € 250,00/volw., € 125,00/kind (10 tem 11 jaar)
  Minimum deelnameleeftijd: 10 jaar

Diner.

's Avonds bezoekt u het Kirkenes Snowhotel. Na een korte rondleiding maakt u kennis met het rendierpark en de huskykennel. Nadien staat een diner op het programma. Door de afgelegen ligging weg van de stad en kunstlicht is deze plaats uitermate geschikt om het noorderlicht te observeren mocht het zich voordoen.

Facultatieve excursies

 • Nachtelijke huskysafari
  Facultatieve excursie: nachtelijke huskysafari Een variant van de dagtocht met husky's is ook mogelijk tijdens de avond. De bedoeling is uiteraard om tijdens de activiteit zelf het noorderlicht te kunnen waarnemen (geen garantie). Een goede conditie is aangeraden voor deze excursie.

  Duur: 2u
  Vertrek: diverse vertrekken van 01/12 tot 15/04
  Prijs: € 250,00/volw., € 125,00/kind (7 tem 11 jaar)
  Minimum deelnameleeftijd: 7 jaar
 • Nachtelijke sneeuwscootertocht
  Facultatieve excursie: nachtelijke sneeuwscootertocht Per sneeuwscooter gaat u op zoek naar het magische noorderlicht. U rijdt met 2 personen pers sneeuwscooter naar de afgelegen heuvels van Kirkenes. De duisternis vergroot de kansen om het noorderlicht te observeren als het zich voordoet.

  Duur: 2u
  Vertrek: diverse vertrekken van 20/12 tot 15/04
  Prijs: € 250,00/volw., € 130,00/kind (10 tem 11 jaar)
  Minimum deelnameleeftijd: 10 jaar

Dag 8: KIRKENES - OSLO - BRUSSEL (O)

Scandinavisch ontbijtbuffet en check-out.

Transfer in loop van de voormiddag naar de luchthaven van Kirkenes voor de terugvlucht naar Brussel met overstap te Oslo.

Sterke punten

• Noorderlichtreis

• Walvissafari op de Vesterålen

• Bezoek aan een lokale zalmkwekerij

• De Lofoten eilandengroep met een verblijf in een rorbu

• Sightseeing tour van de Lofoten met Nusfjord en het Viking Museum

• Bezoek aan een noorderlichtcentrum

• Zeearendsafari in de Trollfjord

• Bezoek aan Tromsø, het Parijs van het hoge Noorden

• Bootreis aan boord van de Hurtigruten in een buitenhut langs de Noorse kust en Fjorden

• Bezoek aan de Noordkaap

• King crab safari en -degustatie nabij de Russische grens te Kirkenes

• Bezoek en diner in het Kirkenes Snowhotel

• Grote kans tot het waarnemen van het noorderlicht

• Vol pension

• Kleine Nederlandstalige reisgroep met maximum 14 deelnemers

 

Noors Lapland


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 5 mei, 14 juli en 29 september 2022

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 18 maart 2022

Stedenbezoeken en cruise Sint-Petersburg tot Moskou AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 23 augustus 2022

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van 25 december 2021 tot 6 maart 2022

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 25 december 2021 en 2, 9 & 23 januari en 27 februari 2022

Ontdekking van Lapland - Weekendbreak AANRADER
4-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 10 & 17 februari en 3 maart 2022

Rust en natuur Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 28 november 2021 tot 23 april 2022

Noorderlichtweekend - Harriniva of Jeris AANRADER
4-daags individueel programma, vertrek op 5, 10, 17 en 24 februari en 3 maart 2022

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent