Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

8-daags programma

Ruka Avonturenweek | 8 dagen

8-daags individueel programma, vertrek op zondag tussen 1 december 2019 en 12 april 2020

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - KUUSAMO - RUKA

Vlucht van Brussel naar Kuusamo, rechtstreeks of met overstap in Helsinki.

Transfer (25 minuten) naar uw verblijf dat in of bij het skidorpje Ruka gelegen is. Ruka behoort ongetwijfeld tot de betere skigebieden van Fins Lapland. Wie niet van skiën houdt, kan er mooie tochten maken te voet, per langlaufski's of met een fat bike. U vindt er ook nog leuke winkeltjes en een supermarkt terug.

U heeft de keuze uit diverse logiesvormen: een hotel (kamer met ontbijt of half pension) aan de voet van de skipistes, een luxe boetiekhotel op de skipiste, een glazen villa (half pension), een gezellige chalet (enkel logies) met sauna en haard of een luxe chalet met glazen dak en sauna en haard (kamer met ontbijt of half pension). De laatste 3 logiesvormen bevinden zich aan de rand van het dorpje.

Dag 2: RUKA (O)

Transfer met de bus naar het lokaal safarikantoor. Hier wordt u voorzien van thermische kledij die u kan gebruiken tot op het einde van het programma. Deze uitrusting omvat een thermisch pak, warme winterschoenen, sokken, muts, handschoenen en een helm voor de sneeuwscootertochten.

Hierna bent u helemaal klaar voor uw winters avontuur.

Voor het vertrek krijgt u een korte instructieles U kan skiën in een van de betere skigebieden van Fins Lapland

Na de nodige instructies vertrekt u op een sneeuwscootersafari van 20 km langsheen de besneeuwde bossen en de vele bevroren meren rondom Ruka. U zit met 2 personen op een sneeuwscooter. Tijdens deze excursie kunt u de prachtige landschappen ten volle bewonderen. Bij een open kampvuur geniet u van een deugddoende koffie of thee (duur: 3u, single driving: € 25,00/pers.).

Kinderkorting

Kinderen van 4 tem 11 jaar hebben recht op een korting op de excursieprijs. De kinderkorting geeft recht op een plaats in een slede voortbewogen door de sneeuwscooter van de gids. Deze kinderen die in de slede zitten moeten altijd vergezeld zijn door een ouder. Kinderen > 140cm mogen plaatsnemen op de sneeuwscooter op voorwaarde dat ze hiervoor de volwassenenprijs betalen.
Om een sneeuwscooter te mogen besturen dient u minstens 18 jaar te zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs. Tijdens de gemotoriseerde activiteiten geldt een nultolerantie wat betreft alcohol.

 • Overnachting in een sneeuwiglo - Facultatief
  Overnachting in een sneeuwiglo Tijdens de overnachting in een sneeuwiglo wordt iedere deelnemer uitgerust met een warme slaapzak waarin u zeker geen kou zal vatten. 's Avonds geniet u van een heerlijk diner in een nabijgelegen restaurant. Na het ontbijt wordt u dan terug naar uw logies gebracht.

  Duur: 1 nacht
  Vertrek: dagelijks om 19u00 van 20/12 tem 30/03
  onder voorbehoud van de weersomstandigheden
  Prijs: € 199,00/volw. of € 149,00/kind (5 tem 11 jaar)
 • Overnachting in een Glass Villa - Facultatief
  Overnachting in een Glass Villa Ga helemaal op in de omgeving en de natuur tijdens een overnachting in een glazen villa. Door het glazen dak kan u vanuit uw bed de sterrenhemel waarnemen en met wat geluk ook het noorderlicht.
  Diner, ontbijt en transfers inbegrepen.

  Duur: 1 nacht
  Vertrek: dagelijks om 19u00 van 20/12 tem 30/03
  onder voorbehoud van de weersomstandigheden
  Prijs: € 265,00/volw. of € 145,00/kind (5 tem 11 jaar)

Dag 3: RUKA (O)

Vandaag geniet u van wat vrije tijd. U kan gaan skiën of wandelen of u kan ook deelnemen aan een aantal facultatieve excursies om zo uw programma compleet te maken.

In Ruka kan u skiën in een van de betere skigebieden van Fins LaplandIn Ruka kan u skiën in een van de betere skigebieden van Fins Lapland

 • Tocht met buggy's - Facultatief
  Tocht met buggy's Test uw rijvaardigheden op sneeuw en ijs met een buggy. Elke buggy biedt plaats voor 2 personen en u kan de buggy afwisselend besturen. Onderweg wordt ook een kleine wedstrijd gehouden om te zien wie er de beste chauffeur is. Wie met een buggy wil rijden moet over een geldig rijbewijs beschikken.

  Duur: 2u30
  Vertrek: op dinsdag en zaterdag
  onder voorbehoud van de weersomstandigheden
  Prijs: € 85,00/volw. of € 45,00/kind (5 tem 15 jaar)
  Opmerking: minstens 4 deelnemers
 • Ice Karting - Facultatief
  Ice Karting U wordt gebracht naar een parcours waar u aan ice karting kan doen. Na een korte uitleg hoe een kart te besturen kan de echte actie beginnen. Er wordt gereden op een besneeuwd parcours en de karts zijn uitgerust met spijkerbanden. De karting vereist van de deelnemer een perfecte mix van technisch kunnen en snelheid! Na enkele opwarmronden krijgt iedereen de kans om in enkele ronden een kwalificatietijd neer te zetten. Deze bepaald dan de startplaats voor de grote finale. Er kan gereden worden met ongeveer 5 à 6 karts tegelijkertijd. Bij de Pro Race van 35 min krijgen de eerste 3 een kleine attentie en worden er ook snacks met koffie geserveerd. Minimum 4 deelnemers.

  25 min. Karting Race
  Duur: 1u
  Prijs: € 60,00/pers. (deelnemers moeten min. 150 cm groot zijn)
  Vertrek: op aanvraag

  35 min.Pro Karting Race
  Duur: 1u30
  Prijs: € 80,00/pers. (deelnemers moeten min. 150 cm groot zijn)
  Vertrek: op aanvraag

Dag 4: RUKA (O)

Na het ontbijt volgt een bustransfer naar een lokale rendierboerderij. De rendierherder zal u alles vertellen over het leven op de boerderij. U kan er proberen zelf een rendier te vangen met een lasso. Vervolgens maakt u een kort tochtje met de slede waarna u uw rendierrijbewijs ontvangt.

Breng een bezoek aan een rendierboerderij Traditioneel Laps diner met allerlei lokale specialiteiten

Achteraf krijgt u een warme kop koffie.
Vervolgens rijdt u terug naar het safarikantoor (duur: 2u).

Alternatief: bezoek met een langere rendiersledetocht

U kan er ook voor kiezen om tijdens het bezoek naan de rendierboerderij de inbegrepen rendiersledetocht te vervangen door een langere tocht van 1,5 km.

Mits supplement: € 44,00/volw. of € 53,00/kind (4 tem 11 jaar)
Opmerking: minstens 4 deelnemers

Alternatief: bezoek aan rendierboerderij per sneeuwscooter

Optioneel: bezoek aan rendierboerderij per sneeuwscooterVoor wie wil is er de mogelijkheid om het bezoek aan de rendierboerderij
te combineren met een lange sneeuwscootertocht.
U legt dan 50 km met de sneeuwscooters af.

Duur: 5u00 + 1u30
Mits supplement: € 70,00/pers. (2 pers./scooter),
€ 95,00/pers. (1 pers/scooter) of € 40,00/kind (min. lengte 1m40)
Opmerking: minstens 4 deelnemers

In de namiddag is er vrije tijd. U kan wat rusten of deelnemen aan een aantal facultatieve excursies om zo uw programma nog onvergetelijker te maken.

 • Laps diner - Facultatief
  Overnachting in een sneeuwiglo 's Avonds wordt u per bus naar een nabijgelegen dorpje gebracht waar u een leuke en gezellige avond zal doorbrengen. U geniet er van een traditioneel Laps diner met lokale specialiteiten. Na het diner wordt u teruggebracht naar uw verblijf.

  Duur: 3u
  Vertrek: woensdag en vrijdag om 19u00
  Prijs: € 65,00/volw. of € 39,00/kind (4 tem 11 jaar)
 • Authentieke Finse sauna met Laps diner - Facultatief
  Authentieke Finse sauna met Laps diner U kan het Laps diner ook uitbreiden met een authentieke Finse sauna ervaring. Onder leiding van een echte Fin geniet u van een authentieke Finse sauna. Hij/zij zal u alles vertellen over de saunacultuur in Finland. Tussenin kan u genieten van de warme jacuzzi of van een duik in een ijswak in het meer. Tussendoor worden dranken en kleine snacks geserveerd. De avond wordt afgesloten met een leerrijke video over het noorderlicht. Nadien kan u genieten van een heerlijk Fins buffet.
  Minimum 6 deelnemers, badkledij verplicht.

  Duur: 5u30
  Vertrek: woensdag en vrijdag om 19u00
  Prijs: € 120,00/volw. of € 72,00/kind (4 tem 11 jaar)

Dag 5: RUKA (O)

Ontbijt.

Vrije dag. U kan uw dag opnieuw zelf invullen met een facultatieve excursies of een tocht doen met langlauf ski’s of sneeuwschoenen in de omgeving van uw logies.

Facultatieve lunch.

 • Actieve sneeuwscootersafari naar het Russische grensgebied - Facultatief
  Actieve sneeuwscootersafari naar het Russische grensgebied Een must do excursie voor iedere sneeuwscooterliefhebber. Een intense rit van 100 km neemt u mee naar het Oosten, naar de top van de Kuntivaara heuvel. Met zijn 480 m ligt de top bezaaid met dik besneeuwde bomen. Van hieruit kan u buurland Rusland zien liggen. Onderweg wordt een warme wildernislunch voorzien. Tijdens deze excursie beschikt ellke deelnemer over zijn eigen sneeuwscooter. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen.

  Duur: 6u
  Vertrek: woensdag en vrijdag om 19u00
  Prijs: € 215,00/volw.
 • Rivierdrijven - Facultatief
  Rivierdrijven In de voormiddag heeft u de mogelijkheid om een leuke ervaring rijker te worden. U kan dan namelijk aan rivierdrijven doen. U krijgt waterdichte en warme pakken ter beschikking en daarmee drijft u een rustige rivier af tussen sneeuw en ijs. Halfweg wordt er gestopt voor een warm drankje. Een unieke ervaring!

  Duur: 2u30
  Vertrek: maandag tem vrijdag om 11u00
  Prijs: € 80,00/pers. (deelnemers moeten min. 160 cm groot zijn)
 • Nachtelijke sneeuwschoenwandeling - Facultatief
  Nachtelijke sneeuwschoenwandeling
Ervaar een echte winternacht middenin de natuur. U maakt een sneeuwschoenwandeling van 4 km in de prachtige omgeving van Ruka. Onderweg staat u versteld van de prachtige uitzichten rondom u. Hopelijk kan u een prachtige sterrenhemel aanschouwen want dit is één van de voorwaarden om noorderlicht te kunnen zien.
  In afwachting van het noorderlicht kan u genieten van warme dranken terwijl de gids u verhalen vertelt over het noorderlicht.

  Duur: 3u
  Vertrek: dinsdag en donderdag om 19u00
  Prijs: € 65,00/volw. of € 39,00/kind (5 tem 11 jaar)

Dag 6: RUKA (O)

Na het ontbijt vertrekt u naar een nabijgelegen huskyboerderij. Bij aankomst staan de honden al te blaffen vol ongeduld en na de nodige instructies kan de safari van start gaan.

Na het ontbijt vertrekt u naar een nabijgelegen huskyboerderij Tijdens een partijtje ijsvissen kan u proberen zelf een vis aan de haak te slaan U rijdt met 2 personen per slede die u afwisselend kan besturen. U maakt een tocht van 10 km (1u). Verder kan u luisteren naar de verhalen van de huskyherder. Bij terugkomst geniet u van een deugddoende soeplunch (duur: 3u00).

Alternatief: kies voor een langere huskysafari

Optioneel: langere huskysafariWie het graag wat actiever wil, kan kiezen voor een huskysafari van 20 km.

Eenmaal de tocht vertrokken is kan u genieten van een hemelse stilte rondom u en hoort u enkel het knarsen van de slede in de sneeuw.

Na de tocht is er voldoende tijd om foto’s te nemen van deze lieve dieren.

Duur: 4u
Mits supplement: € 60,00/volw. of € 40,00/kind (5 tem 11 jaar)
Opmerking: minstens 4 deelnemers

Vrije namiddag.

 • Nachtelijke rit per sneeuwscooterslede - Facultatief
  Nachtelijke rit per sneeuwscooterslede
U neemt plaats in een sneeuwscooterslede getrokken door de sneeuwscooter van de gids. Tijdens de rit wordt er op zoek gegaan naar het noorderlicht op een afgelegen locatie in de natuur ver weg van alle kunstlicht. In afwachting van het mogelijke noorderlicht wordt op een open kampvuur koffie/thee klaargemaakt en kan u worstjes grillen.

  Duur: 3u
  Vertrek: woensdag en vrijdag om 19u00
  Prijs: € 70,00/volw., € 42,00/kind(5 tem 11 jaar)
 • Nachtelijke sneeuwscootertocht - Facultatief
  Nachtelijke sneeuwscootertocht
Een sneeuwscootertocht in het donker is een totaal andere ervaring als tijdens de dag. Het licht van de sneeuwscooters weerschijnt op de sneeuw. Samen met het licht van de sterren en de maan geeft dit een magisch gevoel. Het doel is uiteraard om het noorderlicht te kunnen spotten, onderweg worden dan ook regelmatig stops gemaakt.

  Tijdens één van deze stops kan u genieten van een verkwikkende kop koffie, een broodje. U kan zelfs worstjes grillen boven het kampvuur. Deze tocht gaat door op hetzelfde tijdstip als de nachtelijke rit per sneeuwscooterslede. Gezinnen met jonge kinderen kunnen afzonderlijk deelnemen aan deze activiteit en zo toch nog een groot deel van de avond samen doorbrengen. Kinderen moeten minstens door één van de ouders vergezeld zijn.

  Duur: 3u
  Vertrek: maandag tem vrijdag om 11u00
  Prijs: € 115,00/volw.(2 pers./scooter), € 140,00/volw.(1 pers./scooter) of
  € 69,00/kind(8 tem 11 jaar)

Dag 7: RUKA (O)

Op het einde van het programma kan u skiën in één van de betere skigebieden van Fins Lapland Tijdens een partijtje ijsvissen kan u proberen zelf een vis aan de haak te slaan

Na het ontbijt maakt u een sneeuwschoenwandeling naar een nabijgelegen meer. Hier wordt u de techniek van het ijsvissen uitgelegd. Nadat u een gat maakt in het ijs kan u zelf kan proberen een vis aan de haak te slaan. Ondertussen geniet u van koffie/thee en een zoet broodje. De bus brengt u terug naar uw logies (duur: 3u).

 • Actieve sneeuwschoenwandeling in het Oulanka Nationaal Park - Facultatief
  Actieve sneeuwschoenwandeling in het Oulanka Nationaal Park
U kan bovenstaande sneeuwschoen-wandeling met ijsvissen vervangen door een actieve tocht in één van de mooiste plekken in de streek van Ruka: het Oulanka National Park.

  Eén van de hoogtepunten tijdens de wandeling is ongetwijfeld de waterval van Jyrävä. Onderweg wordt een snack lunch met koffie voorzien.

  Duur: 5u
  Prijs: € 29,00/volw., € 17,00/kind(5 tem 11 jaar)
  Minstens 4 deelnemers vereist

Vandaag dient u ook de thermische kledij in te leveren in het safarikantoor.

Opmerking

De inhoud van dit programma is gegarandeerd, de volgorde van bepaalde excursies kan eventueel nog wijzigen.

Dag 8: RUKA - KUUSAMO - BRUSSEL (O)

Transfer naar de luchthaven van Kuusamo voor de terugvlucht naar Brussel, rechtstreeks of met overstap in Helsinki.

Opmerkingen

 • Dit programma is opgesteld met aankomst op zondag, andere aankomstdata ook mogelijk op aanvraag.
 • Het programma wordt ook aangeboden met grotere chalettypes voor groepen of families of met verblijf in een luxe hotel. Prijzen en mogelijkheden eveneens te verkrijgen op eenvoudige aanvraag.
 • Interesse in dit programma maar minder tijd? Contacteer ons voor een offerte op maat.
Sterke punten

• Verblijf in of aan de rand van het skidorpje Ruka

• Verblijf in een comfortabele hotelkamer of gezellige luxechalet met haard en sauna

• Alle typische Lapland activiteiten inbegrepen in een voordeelpakket

• Geschikt voor elk type reiziger

• Goede skimogelijkheden (facultatief)

• Mogelijkheid om uw programma nog actiever te maken met facultatieve excursies

 

Ruka

Ruka - Fins Lapland
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2021

Antarctica 2020 expeditiecruise AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 4 tot 17 februari 2020

Myanmar - Ontdek het vergeten paradijs AANRADER
15-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 15 oktober 2020

Sint-Petersburg - Moskou cruise - Volga Dream AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 31 juli 2020

Brazilië - Expeditiecruise op de Amazone AANRADER
15-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 31 oktober 2020

Brazilië - Exploratiereis in de Pantanal AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, van 10 tot 23 augustus 2020

Peru - De schatkamer van Zuid-Amerika AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 12 september 2020

Zuid-Afrika Odyssee AANRADER
15-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 24 oktober en 6 november 2020

Dubai Wereldexpo AANRADER
4-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 20 oktober 2020 tot 3 januari 2021

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 29 december 2019, 12 en 26 januari en 23 februari 2020

Wildernislodge Avonturenweek (Actief) AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis vertrek op 29 december 2019 & 2, 9 en 16 februari 2020

Ruka Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek op zondag tussen 1 december 2019 en 12 april 2020

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons ook op Pinterest - facebook.com/AsteriaExpeditions

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent