Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

8-daags programma

Rust en natuur Avonturenweek | 8 dagen

8-daags individueel programma, vertrek op zaterdag of zondag van 27 november 2022 tot 9 april 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - KUUSAMO/OULU/ROVANIEMI (D)

Vertrek vanuit Brussel naar Kuusamo, Oulu of Rovaniemi met rechtstreekse vlucht of overstap in Helsinki (afhankelijk van uw vertrekdatum). Aankomst in de namiddag of vooravond afhankelijk van de gekozen vlucht.

Bij aankomst wordt u opgehaald en met een transfer (1 tot 2u afhankelijk van de gekozen luchthaven) naar uw verblijfsplaats gebracht. Het hoofdgebouw (met o.a. hotelkamers, Aurora View Suites, receptie, restaurant, bar,...) en de chalets zijn uniek gelegen op een kleine skiheuvel.

Alle gebouwen zijn gelegen op de een van de skiheuvels Het panoramisch restaurant biedt u een mooi zicht op de omgeving

De chalet is een comfortabele, Finse rustieke bungalow met eigen sauna, haard en keuken. Er zijn chalettypes beschikbaar met 1 of 3 aparte slaapkamers.

Bij aankomst ontvangt u ook de definitieve volgorde van het safariprogramma.

Diner in het panoramarestaurant.

Misschien is een sneeuwschoenwandeling iets voor u... ...of een uitgebredie rit op de sneeuwscooter

Dag 2: SNEEUWSCOOTERSAFARI (O)

Ontbijtbuffet.

De gids neemt u mee en bezorgt u warme winterkledij (thermische overall, warme laarzen, handschoenen en een helm). U kan deze uitrusting behouden tot het einde van deze avonturenweek.

De sneeuwscooters staan reeds klaar. Na wat uitleg vertrekt u voor eerste winters avontuur. Tijdens deze sneeuwscootersafari (2 pers./sneeuwscooter) maakt u kennis met het wondermooie landschap in deze omgeving met heuvels, besneeuwde bossen en bevroren meren (duur: 3u). Koffiebreak en snack onderweg.

Facultatieve excursies

 • Sneeuwscootersafari met ijsvissen
  Facultatieve excursie: Ijsvissen Mits supplement is het ook mogelijk om de inbegrepen sneeuwscootersafari uit te breiden met ijsvissen.

  U betaalt dan slechts een toeslag van € 25,00/volw. of € 12,50/kind
  (4 tem 11 jaar).
  Zie verder voor de volledige beschrijving.


 • 2-daagse sneeuwscootersafari met overnachting in een wildernishut
  2-daagse sneeuwscootersafari met overnachting in een wildernishut U kan de inbegrepen sneeuwscootersafari ook uitbreiden naar een avontuurlijke 2-daagse sneeuwscootersafari met overnachting in een wildernishut. De 2-daagse sneeuwscootersafari start in de loop van de voormiddag en komt de volgende dag in de namiddag terug aan. Tijdens deze excursie wordt ook de lunch (2x) en het diner als extra voorzien. U brengt de nacht door in een wildernishut of chalet (overnachting in slaapzakken). U behoudt wel uw logies in het hotel. Deze tochten zijn enkel geschikt voor volwassenen die over een geldig rijbewijs beschikken. U kan kiezen om alleen of per 2 met de sneeuwscooter te rijden. Enige ervaring is vereist. Vertrek op aanvraag.

  Mits toeslag: € 750,00/pers. (periode A), € 775,00/pers. (periode B),
  € 800,00/pers. (periode C) op basis van 2 personen per scooter.
  Single driving supplement: € 50,00/pers. Vertrek steeds op aanvraag.

Facultatieve lunch. Voor de lunch kan u altijd terecht in het restaurant voor een snack of buffet. Onderaan de skiheuvel kan u ook terecht voor een snack in het ski-restaurant of in de kleine supermarkt.

In de namiddag heeft u vrije tijd en kunt u facultatief skiën of langlaufen, wandelen, fietsen of genieten van het uitzicht. De skipistes en loipes liggen vlak naast uw chalet.

U kan ook gratis gebruik maken van de Arctic Spa met o.a. binnenzwembad, Finse sauna, stoombad en jacuzzi. De skipistes en loipes liggen vlak naast de chalets en het hoofdgebouw.

U kan ook gratis gebruik maken van de Arctic Spa met o.a. binnenzwembad, Finse sauna, stoombad en jacuzzi Na een dagje avontuur in de sneeuw op adem komen in de sauna

Facultatief diner.

Voor het diner kunt u op voorhand het half pension (buffet) bijboeken, maar u kan dit ook ter plaatse beslissen. Ter plaatse heeft u keuze uit het half pension diner (buffet), à la carte of een snack. Onderaan de skiheuvel bevindt zich nog een restaurant met een heerlijke kaas- en rendierfondue, een snackbar en een kleine supermarkt.

Dag 3: VRIJE DAG (O)

Ontbijtbuffet.

Volledige dag vrije tijd. U kan een dagje gaan skiën, langlaufen, wandelen of fietsen met fatbikes. Eventueel kan u voor een facultatieve excursie kiezen om zo uw Laplandervaring nog completer te maken.

Facultatieve excursies

 • Afdaling met een 'kicksledge'
  Facultatieve excursie:Afdaling met een 'kicksledge' Een 'kickslede' of stepslede is een typisch Finse manier om u te verplaatsen. Met een been staat u op de slede, met het andere been duwt u de slede vooruit of glijdt u ermee de heuvel af. Er wordt gegleden tot onderaan de heuvel waarna u met de wagen naar boven wordt gebracht. Onderweg wordt er ook nog koffie aangeboden in een kota bij een kampvuur. ێn persoon per slede

  Duur: 2 uur
  Prijs: € 50,00/volw.
  Vertrek: dinsdag om 14u30

 • Nachtelijke sneeuwscootersafari
  Facultatieve excursie: Nachtelijke sneeuwscootersafari Als het donker wordt, vertrekt u op een nachtelijke sneeuwscootersafari. De lichten van de sneeuwscooters weerschijnen op de witte sneeuw en samen met het licht van de de maan geeft u dit zeker een fantastische ervaring. Als u geluk heeft, kan u het noorderlicht bewonderen tijdens de tocht. Tijdens deze tocht geniet u ook van een warme koffie, klaargemaakt boven een open kampvuur.

  Duur: 3 uur
  Prijs: € 135,00/volw., € 67,50/kind (4 tem 11 jaar)
  Single driving: € 45,00/scooter
  Vertrek: dinsdag en woensdag om 20u00

 • Overnachting in een sneeuwiglo
  Facultatieve excursie: Overnachting in een sneeuwiglo Op de top van de heuvel staat een sneeuwiglo waarin u kan overnachten. Buiten kan het heel koud worden, maar binnen blijft de temperatuur redelijk stabiel met slechts enkele graden onder nul.
  U wordt uitgerust met een warme thermische slaapzak. De bouw van de iglo is steeds afhankelijk van de weersomstandigheden. De sneeuwiglo is meestal pas klaar na de kerstvakantie.

  Duur: 1 nacht, inclusief overnachting, materiaal, ontbijt, douche en sauna in het nabijlegen hotel
  Prijs: € 90,00/pers. (maximum 2 personen per iglo)
  Kan enkel gereserveerd worden indien u al een overnachting heeft in een chalet of hotelkamer.

Dag 4: HUSKYSAFARI (O + L)

Ontbijtbuffet gevolgd door transfer naar een nabijgelegen huskyboerderij waar de honden u enthousiast blaffend zullen verwelkomen. U maakt er kennis met de huskyherder en uw huskyteam waarmee u een volledig dag op pad gaat voor een extra lange huskysafari van 25 km.

Onderweg wordt er halt gehouden om foto's te nemen en te wisselen van bestuurder (2 volw. per slede + max. 1 kind). Na de huskysafari wordt er een lunch voorzien op de huskyboerderij en beantwoordt de huskyherder al jouw vragen.

Optioneel: korte huskytocht

U kan ook kiezen voor een kortere huskytocht van 12 km (duur: 1u15) zonder lunch. Deze kortere tocht is aan te raden indien u reist met kinderen van 4 tem 8 jaar en gaat meestal door op dinsdag- of donderdagvoormiddag.
Mits korting: € 100,00/volw., € 50,00/kind (4 tem 11 jaar)

Facultatieve excursies

 • Korte huskytocht
  Facultatieve excursie: Korte huskytocht U kan ook kiezen voor een kortere huskytocht van 12km (duur: 1u15) zonder lunch. Deze kortere tocht is aan te raden indien u reist met kinderen van 4 tem 8 jaar. De excursie gaat meestal door op dinsdag- of donderdagvoormiddag.

  Mits korting: € 100,00/volw.,
  € 50,00/kind (4 tem 11 jaar)
 • 2-daagse huskytocht met overnachting in een wildernishut
  Facultatieve excursie: Korte huskytocht U kan de inbegrepen huskysafari ook uitbreiden naar een avontuurlijke 2-daagse huskytocht met overnachting in een wildernishut. Per dag legt u 25 à 30km af. Deze 2-daagse safari start in de loop van de voormiddag en komt de volgende dag in de namiddag terug aan. Tijdens deze excursie wordt 2x lunch en diner als extra voorzien. U brengt de nacht door in een wildernishut of chalet (overnachting in slaapzakken). U behoudt wel uw logies in het hotel. Deze tochten zijn enkel geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 16 jaar (of groter dan 1m50cm). Iedere deelnemer bestuurt z'n eigen huskyslede.

  Mits toeslag: € 570,00/pers. (periode A), € 595,00/pers. (periode B),
  € 620,00/pers. (periode C). Vertrek altijd op aanvraag.
 • Nachtelijke sneeuwscootersafari
  Facultatieve excursie: Nachtelijke sneeuwscootersafari Als het donker wordt, vertrekt u op een nachtelijke sneeuwscootersafari. De lichten van de sneeuwscooters weerschijnen op de witte sneeuw en samen met het licht van de de maan geeft u dit zeker een fantastische ervaring. Als u geluk heeft, kan u het noorderlicht bewonderen tijdens de tocht. Tijdens deze tocht geniet u ook van een warme koffie, klaargemaakt boven een open kampvuur.

  Duur: 3 uur
  Prijs: € 135,00/volw., € 67,50/kind (4 tem 11 jaar)
  Single driving: € 45,00/scooter
  Vertrek: dinsdag en woensdag om 20u00

Facultatief diner.

of voor een tocht met rendierslede... ...of ga voor een bezoek aan een huskyboerderij...

Dag 5: SNEEUWSCHOENWANDELING (O)

Ontbijtbuffet, gevolgd door een vrije voormiddag.

Facultatieve lunch.

In de namiddag staat een sneeuwschoenwandeling op het programma. De diepte van de sneeuw op de heuveltop deert u niet aangezien u met sneeuwschoenen wordt uitgerust. De gids begeleidt u tijdens deze wandeling langs besneeuwde bomen in een sprookjesachtig landschap. Vergeet vooral niet te genieten. Facultatief diner. Onderweg krijgt u ook nog warme drank en koekjes.

Facultatief diner.

Dag 6: RENDIERTOCHT (O)

Ontbijtbuffet.
In de voormiddag wordt u per minibus naar een lokale rendierboerderij gebracht waar u in karavaanstijl een rendiertocht maakt van 4 km. Achteraf krijgt u koffie en een snack, geserveerd in een typische kota.

Opmerking

U kan er ook voor kiezen om het bezoek aan de rendierboerderij te combineren met een sneeuwscootersafari. U rijdt per 2 personen op een sneeuwscooter.
U maakt dan een tocht per rendierslede van zo'n 1,5 km op de boerderij.
Deze excursie gaat door op donderdagvoormiddag.
Mits supplement: € 20,00/volw., € 10,00/kind (4 tem 11 jaar)

Facultatieve lunch, gevolgd door een vrije namiddag. Indien u dit wenst kunt u een aantal facultatieve excursies bij reserveren om zo uw Lapland ervaring nog completer te maken.

Facultatieve excursies

 • Ijsvissen
  Facultatieve excursie: Ijsvissen Transfer per minibus naar een nabijgelegen meer. Hier leert u de technieken van het ijsvissen.
  Nadien kunt u proberen zelf een vis aan de haak te slaan. Tijdens het vissen geniet u van een deugddoende kop koffie en snack klaargemaakt boven een open kampvuur.

  Duur: 3 uur
  Prijs: € 80,00/pers., € 40,00/kind (4 tem 11 jaar)
  Vertrek: vrijdag en zaterdag om 10u00

 • Sneeuwscootersafari met ijsvissen
  Facultatieve excursie: Sneeuwscootersafari met ijsvissen Via een adembenemende tocht door besneeuwde bossen en heuvels bereikt u een meer waar u de technieken van ijsvissen worden aangeleerd. Vervolgens kan u proberen zelf een vis aan de haak te slaan. Na het vissen kan u genieten van een deugddoende kop koffie of thee bij een open kampvuur waarna er wordt teruggereden met de sneeuwscooters.

  Duur: 3u30
  Prijs: € 135,00/pers., € 67,50/kind (4 tem 11 jaar)
  Single driving: € 45,00/pers.
  Vertrek: op aanvraag

 • Lange sneeuwscootersafari met lunch
  Facultatieve excursie: Lange sneeuwscootersafari met lunch Volledige dag sneeuwscooteravontuur. Gezien de grote afstand is een persoon per sneeuwscooter aangeraden.
  's Middags geniet u van een wildnernislunch bij open kampvuur. Enige rijervaring met een sneeuwscooter is aangeraden.
  Niet geschikt voor kinderen.

  Duur: 6 uur (80 km)
  Prijs: € 235,00/volw.
  Single driving: € 45,00/pers.
  Vertrek: vrijdag om 9u45

Dag 7: VRIJE DAG (O)

Ontbijtbuffet gevolgd door een vrije dag. Indien u dit wenst kunt u nog een aantal facultatieve excursies bij reserveren om zo uw Lapland ervaring nog completer te maken.

Facultatieve excursies

 • Ijsvissen
  Facultatieve excursie: Ijsvissen Transfer per minibus naar een nabijgelegen meer. Hier leert u de technieken van het ijsvissen.
  Nadien kunt u proberen zelf een vis aan de haak te slaan. Tijdens het vissen geniet u van een deugddoende kop koffie en snack klaargemaakt boven een open kampvuur.


  Duur: 3 uur
  Prijs: € 80,00/pers., € 40,00/kind (4 tem 11 jaar)
  Vertrek: vrijdag en zaterdag om 10u00

 • Huur een fatbike
  Facultatieve excursie: Huur een fatbike Het nabijgelegen Syöte National Park is een paradijs fietser. Het park omvat een netwerk van bewegwijzerde fietsroutes. Beneden kan u fat bikes huren voor een dag of voor meerdere dagen tegen een voordeeltarief (op voorwaarde van beschikbaarheid). Bij het ophalen van uw fiets ontvangt u een korte uitleg en plannetje met mogelijke routes.

  Duur: halve dag of volledige dag
  Richtprijzen: € 45,00/3u, € 75,00/volledige dag

 • Bezoek aan Ranua Wildlife Zoo en het Rovaniemi Santa Village
  Facultatieve excursie: Lange sneeuwscootersafari met lunch Volledige daguitstap per bus. Eerst wordt u naar het Ranua Wildlifepark gebracht waar u gedurende 2u kennis kan maken met de dieren die in deze streek en ver erbuiten leven (toegang € 19,00 per volwassene - ter plaatse te betalen).

  Vervolgens gaat u naar Rovaniemi en bezoekt hier de officiële woonplaats van de Kerstman. Hier vindt u verschillende winkeltjes en restaurants en natuurlijk kunt u ook de Kerstman bezoeken, zijn postkantoor met de elfjes...

  Enkel bustransfer, er is geen gids aanwezig. De transfer van Syöte naar Ranua duurt ongeveer 1 uur, de rit van Rovaniemi naar Ranua duurt zo'n 2 uur.

  Duur: 8 uur
  Prijs: € 95,00/pers., €47,50/kind (4 tem 11 jaar)
  Vertrek: zaterdag om 9u00
  Minstens 6 betalende volwassenen vereist

Facultatieve lunch en diner.

Dag 8: OULU/ROVANIEMI/KUUSAMO - HELSINKI - BRUSSEL (O)

Ontbijtbuffet.

Vrije voormiddag, gevolgd door transfer naar de luchthaven voor terugvlucht naar Brussel met rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

Opmerking

Aankomst op zaterdag of zondag, andere dagen mogelijk op aanvraag.
Bekijk ook ons 5-daags programma Rust & Natuur Shortbreak

Sterke punten

• Rechtstreekse vluchten

• Overnachting in een hotelkamer, een gezellige houten chalet met eigen sauna en haard of een Aurora View Suite met eigen jacuzzi

• Natuur- & rustbeleving

• Basisactiviteiten inbegrepen in een voordeelpakket

• Mogelijkheid om het programma uit te breiden met optionele activiteiten: bezoek aan de Kerstman, overnachting in een sneeuwiglo, nachtelijke sneeuwscootersafari...

• Aanrader voor koppels als
gezinnen met kinderen

• Goede skimogelijkheden

• Gratis gebruik van de Arctic Spa

• UItgebrid netwerk om tochten te maken met fatbikes

• Mooie kinderkortingen

• Thermische winterkledij inbegrepen

Finland


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent