Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

4-daags programma

Snow Village Sneeuwscooteravontuur | 4 dagen

4-daags individueel programma, vertrek op vaste data tusen 2 februari en 6 maart 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - KITTILÄ (L + D)

Vertrek vanuit Brussel in de loop van de voormiddag naar Kittilä per rechtstreekse vlucht.

Aankomst in de late namiddag en verwelkoming door een lokale gids die iedereen van de nodige winteruitrusting voorziet, bestaande uit een thermisch pak, warme laarzen, handschoenen, muts en een helm.

Na een korte uitleg hoe een sneeuwscooter te besturen kan de sneeuwscootersafari naar het Snow Village van start gaan. De tocht brengt u langs mooie besneeuwde landschappen met uitgestrekte bossen en in de loop van de namiddag komt u aan in het Snow Village (duur: 3 à 4u). U rijdt met 2 personen op een sneeuw scooter en kan die afwisselend besturen.

Onderweg wordt halt gehouden in de natuur voor een wildernislunch.

Het Snow Village is een sfeervolle sneeuw- en ijsconstructie die elk jaar opnieuw gesculpteerd wordt en die over alle hotelfaciliteiten beschikt. Vooral de Ice Bar, het Ice Restaurant en de verschillende sfeervol verlichte ijssculpturen zijn het bezichtigen waard.

Het Snow Village is een sfeervolle sneeuw- en ijsconstructie die ieder jaar opnieuw opgebouwd wordt. U slaapt er in warme en comfortabele slaapzakken in een iglokamer

Korte rondleiding en vrije tijd bij aankomst, gevolgd door een uniek 3-gangendiner in het koude restaurant. U slaapt er in warme en comfortabele slaapzakken in een iglokamer. Een unieke ervaring!

Overnachting in een Ice Suite. U slaapt er in warme en comfortabele slaapzakken waarbij u zeker geen koude zal vatten. Een unieke ervaring! Door het igloeffect blijft de binnentemperatuur altijd constant met slechts enkele graden onder nul terwijl het ’s nachts heel hard kan vriezen. Voor wie echt koud zou krijgen in de loop van de nacht is er altijd een warme ruimte beschikbaar met enkele bedden waar u kan slapen. Hier vindt u ook enkele toiletten en douches terug en kan u er ’s nachts altijd terecht voor een kop warme koffie.

Dag 2: KITTILÄ (O + L + D)

Wake-up in uw Ice Suite met heerlijk warm bessensap. Mogelijkheid tot douchen in de verwarmde ruimte.

Ontbijt in het verwarmde restaurant waarna u uw diploma ontvangt dat u de nacht in een iglokamer heeft doorgebracht.

Per bus wordt u naar een huskyboerderij gebracht. Bij aankomst staan de honden te huilen van ongeduld. De huskyherder zal uitleggen hoe u de slede dient te besturen. Hierna kan het avontuur van start gaan. U zit met 2 personen per slede u afwisselend kan besturen. Eenmaal vertrokken, kan u genieten van een hemelse stilte rondom u en hoort u enkel het knarsen van de slede in de sneeuw.

Voor - en na de tocht is er voldoende tijd om foto's te nemen bij de honden U maakt een mooie en lange tocht van 15 km met de huskies

U maakt een mooie en lange tocht van 15km (duur: 1u30). Voor en na de huskytocht is er voldoende tijd om foto's te nemen bij de honden en beantwoordt de huskyherder uw vragen.

Bij terugkomst kan u genieten van een snacklunch bij een open kampvuur en worden er ook warme dranken voorzien. Indien gewenst kan u de huskytocht uit het programma halen.

Vervolgens vertrekt u opnieuw per sneeuwscooter naar een gezellige wildernislodge waar u kennismaakt met de pracht en rust van de Lapse natuur. De wildernislodge is gelegen aan een meer gelegen in een bosrijke omgeving. U komt er in de late namiddag aan. Voor- of tijdens de sneeuwscootersafari wordt een wildernislunch voorzien (duur: 5u).

Via een avontuurlijke sneeuwscootersafari naar het Snow Village Kom tot rust in de sprookjesachtige omgeving rond de wildernislodge

De wildernislodge telt een aantal chalets waarin overnacht wordt. Elke chalet telt 2 à 3 kamers, een gemeenschappelijke ruimte met douche- en toiletfaciliteiten en een gemeenschappelijke woonruimte. De hoofdchalet is de centrale plaats waar ook de keuken en de eetruimte voorzien zijn.

De saunahut is aan de oevers van het meer gelegen en beschikt over een kleedruimte met haard en douchefaciliteiten.

Dit verblijf in een zeer comfortabele en gezellige wildernislodge is een ideale gelegenheid om tot uzelf te komen in een oase van rust. Bovendien is de noordelijke ligging en de locatie ver weg van alle kunstlicht de ideale locatie om het noorderlicht waar te nemen als het zich voordoet.

Bij aankomst zijn de sauna en hot tub reeds opgewarmd, zodat u zich meteen kan opwarmen na een dag vol actie en avontuur. Ondertussen wordt een lekker lokaal 3-gangen diner bereid, inclusief tafelwater en koffie/thee.

Dag 3: KITTILÄ (O + L + D)

Ontbijt in de hoofdchalet.

Vandaag vertrekt u voor een lange sneeuwscootersafari in de Lapse natuur. Zo wordt er onder meer gereden naar de top van één van de vele heuvels in deze regio waar u bij helder weer kan genieten van prachtige vergezichten. Af en toe wordt er halt gehouden en geniet u van een wildernislunch in een gezellige chalet of kota (duur: 6u).

Nadien keert u met de sneeuwscooters terug naar de wildernischalets en kan u gebruik maken van de sauna en hot tub. Zo kan u nagenieten van de belevenissen van de dag.

Terwijl u zich ontspant, wordt een heerlijk 3-gangen diner bereid, inclusief tafelwater en koffie/thee.

Bij dit programma wordt ondernacht in een comfortabele wildernishut Bij dit programma wordt ondernacht in een comfortabele wildernishut

Aankomst te Levi in de loop van de namiddag, inleveren van de warme winterkledij, gevolgd door inchecken in het hotel. Vrije tijd om te genieten van de diverse faciliteiten van het hotel of om het skidorpje te verkennen. Voor wie tijdig in Levi is, heeft eventueel nog de mogelijkheid om wat te skiën.

Diner 's avonds in een typische en gezellig Lapse kota met een speciaal en overheerlijk Laps buffetdiner.

Dag 4: KITTILÄ - BRUSSEL (O)

Ontbijtbuffet in de hoofdchalet.

Transfer kort voor de middag naar de luchthaven naar de luchthaven van Kittilä voor de rechtstreekse terugvlucht naar Brussel.

Verleng uw programma

Voor privé groepen is het ook mogelijk om dit programma te verlengen met extra dagen in de wildernislodge en het programma uit te breiden met extra activiteiten zoals ijsvissen, tocht per rendierslede, ice karting,...

Gecharmeerd door onze Lake Lodge?

Ontdek ook deze programma's Lake Lodge - Shortbreak (5 dagen), Lake Lodge Weekendbreak (4 dagen) of Ultiem Lapland -Shortbreak(5 dagen)

Sterke punten

• Exclusief, kwalitatief en compleet programma

• 3-daagse sneeuwscootersafari

• Geen ervaring met de sneeuwscooter vereist

• Lange huskysafari

• Overnachting in het Snow Village met diner in het Ice Restaurant

• Overnachting in een typische en gezellige wildernislodge op privé basis

• Een dag vrij gebruik van sneeuwschoenen tijdens het verblijf in de wildernislodge

• Vol pension met lokale keuken

• Sauna en hot tub

 

Het Snow Village

200 km boven de Noordpoolcirkel nabij Levi ligt een dorp volledig opgebouwd uit sneeuw en ijs. Hier kunt u de nacht doorbrengen in een heuse Ice Room, een diner nuttigen in het Ice restaurant of dansen in de iglo disco met drankjes geserveerd in een glas van ijs. Een unieke winterervaring in het Hoge Noorden!

 

Finland


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 21 oktober 2021, 5 mei, 14 juli en 29 september 2022

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 12 en 26 november 2021 en 18 maart 2022

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van 25 december 2021 tot 6 maart 2022

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 25 december 2021 en 2, 9 & 23 januari en 27 februari 2022

Ontdekking van Lapland - Weekendbreak AANRADER
4-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 10 & 17 februari en 3 maart 2022

Rust en natuur Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 28 november 2021 tot 23 april 2022

Noorderlichtweekend - Harriniva of Jeris AANRADER
4-daags individueel programma, vertrek op 5, 10, 17 en 24 februari en 3 maart 2022

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent