Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

5-daags programma

Geschiedenis van de Duitse Hanzesteden | 5 dagen

5-daagse Nederlandstalig begeleide cultuurreis, vertrek op 20 augustus 2021

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - HAMBURG - LÜBECK (L+D)

Na de lijnvlucht Brussel-Hamburg start u met een rondrit door het havengebied Hafencity met het opmerkelijke concertgebouw Elbphilharmonie, gevolgd door een lunch in de omgeving.

U maakt kennis met Speicherstadt. In het oude havengebied van Hamburg vormen een aantal kleine eilandjes in de rivierbedding van de Elbe dit zeer sfeervolle stadsdeel. Omstreeks 1883 ontstond het plan om dit gebied tussen Baumwall en Oberhafen met de vele pakhuizen deels te herinrichten. De architect Carl Johann Christian Zimmermann had samen met Franz Andreas Meyer de leiding. Speicherstadt, wat onderdeel is van HafenCity, is ondertussen uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed en uitgegroeid tot een toeristische bestemming.

De Elbphilharmonie is een concertzaal in de Duitse stad Hamburg Speicherstadt, onderdeel van HafenCity, is ondertussen uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed

U verlaat Hamburg en rijdt naar de verblijfplaats Lübeck.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 2: LÜBECK (O+L+D)

Deze morgen maakt u een historische stadswandeling doorheen Lûbeck, een der oudste Hanzesteden. De historische binnenstad (Unesco) ligt op een eiland, omgeven door veel groen en kanalen.

Holstentor vormt de toegang tot de stad. Het is hét symbool van de stad Lübeck. U bezoekt het heel interessant Stadtgeschichtliches Museum, een mooie introductie op het stadsbezoek met uitleg over de handel over zee, die in de middeleeuwen voor grote welvaart zorgde.

De historische binnenstad van Lübeck ligt op een eiland, omgeven door veel groen en kanalen Holstentor vormt de toegang tot Lübeck

Iets verderop bereikt u het Museumkwartier St Annen. Dit voormalig klooster bezit een schat aan schilderijen, waaronder het retabel van de Passie van Christus, topstuk van Hans Memling.

Na de lunch wandelt u door de historische steegjes zoals de Bäckerstrasse om te eindigen met een van de belangrijkste musea over de Hanze: het Europäisches Hansemuseum. Dit designgebouw uit 2016 vertelt de indrukwekkende geschiedenis van het Hanzeverbond uit de middeleeuwen. U werpt ook een blik op het 13de eeuws Dominikaner Burgkloster.

U sluit de dag af met een bezoek aan de Marienkirche, een van de mooiste gotische bakstenen kerken uit Duitsland. De componist Buxtehude was hier de officiële organist (1637-1707).

Diner en overnachting in Lübeck.

Dag 3: LÜBECK - ROSTOCK - BAD DOBERAN - STRALSUND (O+L+D)

Vertrek per autocar naar Rostock, een belangrijke internationale havenstad, die terugblikt op een geschiedenis van 800 jaar. Het kan bogen op de titel oudste universiteit in het Oostzeegebied (1419).

Na een korte rit bereikt u Bad Doberan. Hier krijgt u een rondleiding in het gotische Münster, een uitzonderlijk goed bewaard voorbeeld van baksteengotiek en een van de mooiste kerken aan de Oostzee.

Het kleurrijke Rostock kan terugblikken op een geschiedenis van 800 jaar Münster Bad Doberan, een uitzonderlijk goed bewaard voorbeeld van baksteengotiek

In de namiddag gaat de rit naar Stralsund. Deze karaktervolle en mooie historische stad (Unesco) is nauw verbonden met de scheepvaart en de zeehandel. Het oude centrum vormt een eilandje dat wordt omgeven door de lagune Strelasund en meren.

Een van de hoogtepunten is het Stralsundmuseum met zijn vikingschat, prachtige sieraden uit de 10de eeuw.

Terugrit naar Lübeck (200km) voor diner en overnachting.

Dag 4: LÜBECK - WISMAR - SCHWERIN - LÜBECK (O+L+D)

Deze voormiddag gaat het richting Wismar met zijn charmant centrum. Op het marktplein prijkt het paviljoen Wasserspiele, omgeven door een mooie huizenrij.

Schwerin, de stemmige hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern kan bogen op het pronkstuk van de regio, een sprookjeskasteel helemaal omgeven door water. Zijn huidige uiterlijk dankt Schwerin vooral aan groothertog Paul Friedrich, die in de 19de eeuw de stad verkoos als residentie. U bezoekt het kasteel in neorenaissance-stijl waar momenteel het parlement, de Landtag, van Mecklenburg-Vorpommeren zetelt. In de vroegere woonvertrekken bevindt zich een opvallende verzameling schilderijen. Het barokpark met een kruisvormige vijver werd aangelegd in de 19de eeuw.

Wismar, nog een parel van een Hanzestad Schwerin met zijn sprookjesachtig kasteel

Daarna leert u Schwerin en zijn geschiedenis kennen tijdens een geleide wandeling. U bezoekt het Staatliches Museum (Nationaal Museum) waar u een belangrijke verzameling van Vlaamse en Hollandse meesters uit de 17de eeuw kan bewonderen.

Terugrit naar Lübeck voor het diner en overnachting.

Dag 5: LÜBECK - HAMBURG - BRUSSEL (O+L)

In de voormiddag keert u terug naar Hamburg voor een stadsrondrit naar de Binnenalster in het centrum en de Aussenalster, de long van de stad en tevens het watersportcentrum. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad volledig verwoest, maar nadien op een opmerkelijke wijze heropgebouwd.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad volledig verwoest, maar nadien op een opmerkelijke wijze heropgebouwd De Hamburger Kunsthalle stelt ook oudere werken tentoon van Rembrandt en van Dyck

De Hamburger Kunsthalle stelt voornamelijk kunst uit de 19de eeuw tentoon met o.a. klassiekers van Claude Monet, Paul Gauguin en Caspar David Friedrich. Daarnaast heeft de Kunsthalle ook een voortreffelijke collectie moderne kunst, hedendaagse kunst en een aantal historische kunstwerken van bv. Rembrandt, Anthon van Dyck, Jan Massys en von Minden. Na de lunch heeft u wat vrije tijd.

Transfer naar de luchthaven van Hamburg voor de terugvlucht naar Brussel.

Sterke punten

• Leerrijke trip doorspekt met de geschiedenis van de Hanze

• Aandacht voor kunst en cultuur

• Mooie mix van interessante steden

• Nederlandstalige gids ter plaatse

• Vol pension

 

5-daags programma

5-daagse onderdompeling in de geschiedenis van de Duitse Hanzesteden
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2022

Japan - De gracieuze tegenstellingen van Japan AANRADER
16-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2021, 18 maart en 1 oktober 2022

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 3 juni 2021

Volga Dream cruise Sint-Petersburg - Moskou AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 15 augustus 2021

Geschiedenis van de Duitse Hanzesteden AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide cultuurreis, vertrek op 20 augustus 2021

Stockholm - Schoonheid aan het water AANRADER
4-daagse Nederlandstalig begeleide citytrip, vertrek op 30 juli 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent