Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

12-daags programma

Hurtigruten cruise Bergen-Kirkenes-Bergen | 12 dagen

12-daagse zeecruise in internationaal gezelschap, dagelijks vertrek van 1 januari tot 31 december 2016

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BERGEN(D)

Bergen is de bruisende hoofdstad van het district van de Noorse Fjorden. Hier kunt u langs de oude houten Hanzegebouwen in de Bryggen Wharf wandelen. Vanaf de berg Fløyen heeft u een prachtig zicht op de stad en u hier deze plaats gemakkelijk bereiken met een bergbaantje. De kade van Bryggen is heel pittoresk en niet voor niets door Unesco beschermd. Ook de dagelijkse vismarkt trekt veel kijklustigen.

Het oude, goed bewaard gebleven, stadsgedeelte met haar witte huisjes met rode daken en smalle steegjes, het Hanzemuseum of de vismarkt op het plein waar dagelijks allerlei verse vis verkocht wordt, zijn een bezoek meer dan waard.
Via de Fløibaan bereikt u de top van de 319m hoge stadsberg waar u een prachtig uitzicht op de stad en de fjord heeft. Ook een bezoek aan Troldhaugen, het zomerhuis van de Noorse componist Edvard Grieg is de moeite waard.

In Bergen wandelt u langs de oude houten Hanzegebouwen in de Bryggen Wharf Met de Fløibaan bereikt u de top van de 319m hoge stadsberg

's Avonds gaat u aan boord van de Hurtigruten. Deze bootreis brengt U langsheen de mooie kustlijn van Noorwegen, gekend van z'n vele fjorden, prachtige fauna en flora met vooral veel zeevogels, af en toe zeehonden(en) en heel zeldzaam een walvis. Bovendien gebeurt het ook regelmatig dat u in de wintermaanden 's nachts vanaf het schip heel goed het Noorderlicht kan waarnemen naarmate de route u noordelijker brengt.

Dinerbuffet aan boord. 's Avonds informatieve bijeenkomst.

Geen optionele Hurtigruten excursies op dag 1

 

Opmerking

De aankomst te Bergen is voorzien in de loop van de dag, gevolgd door een transfer naar de haven (facultatief). Er zijn diverse mogelijkheden om naar Bergen te reizen. U kan bijvoorbeeld ook al een dag vroeger naar Bergen reizen om zo nog wat meer tijd door te brengen in deze prachtige Hanzestad.
De beste mogelijkheden en prijzen vindt u terug bij de pré- en posttours.

Dag 2: FLORØ - MÅLØY - TORVIK - ÅLESUND - MOLDE (O+L+D)

Wanneer u wakker wordt zal het schip richting Torvik varen en wordt er ook halt gehouden in de mooie Art Nouveau stad, Ålesund. Het stadje is op 3 eilanden gebouwd en met elkaar verbonden door vele bruggen.
Vanaf de heuvel Aksla kunt u genieten van mooie panorama's.

De mooie Art Nouveau stad: Ålesund Hustadvika, een gordel van eilandjes en riffen

Extra navigatie in prachtige fjorden van begin juni tot eind oktober

In de periode van 1 juni tot 31 augustus doet het schip Geiranger aan, gelegen in de Geirangerfjord en door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst. Deze fjord is maar liefst 15km lang en 300m diep en bezorgt u een schitterend zicht op de steile kliffen van wel 800m hoge watervallen.

In de periode van 1 september tot 31 oktober doet het schip als extra hoogtepunt Hjørundfjord (Urke) aan. De inscheping/ontscheping in Geiranger en Urke geschiedt met kleine boten.

De Geirangerfjord is maar liefst 15km lang en 300m diep Van 1 september tot 31 oktober 2014 doet het schip als extra hoogtepunt Hjørundfjord (Urke) aan

Daarna gaat de zeereis verder naar Molde. Toen Henri Ibsen deze stad bezocht,
werd dit dankzij het prachtige uitzicht van de Romsdal Alpen zijn favoriete vakantiebestemming.

Het schip navigeert zorgzaam door de Hustadvika, een gordel van eilandjes en riffen, vooraleer het aanmeert in Kristiansund.

Optionele Hurtigruten excursies

 • Taste of Norway
  Taste of Norway U komt aan in Hjørundfjord via de zee. Vandaag krijgt u 'een voorproefje van Noorwegen' en zal u diverse plaatsen zien die bezoekers al eeuwenlang fascineren. Keizer Wilhelm II van Duitsland kwam dit gebied meerdere malen bezoeken. Het schip gaat voor anker net voor de kust van het dorpje Urke, waar een kleine boot u naar de oever brengt. Per bus rijdt u door Norangsdalen, 'de smalste vallei van Noorwegen'. Door de vorm en locatie is dit dal vaak onbereikbaar in de winter. Onderweg wordt er halt gehouden bij een aantal spectaculaire plaatsen. Eén van deze plaatsen is het Lynstøl meer.
  Hier kunt u sites van oude nederzettingen zien in het water, die in 1908 natuurlijk afgedamd werd na een grote aardverschuiving. Het is een fascinerend zicht. U brengt een bezoek aan het historische Hotel Union Øye, wat een belangrijke rol speelde in de Noorse geschiedenis. U heeft tijd om te genieten van lokale specialiteiten en een drankje. Hierna wordt ook nog het plaatse Urke bezocht.

  Haven: Urke - u gaat aan land met een klein bootje
  Duur: 2u15
  Datum: 2 september tot 1 november
  Prijs: € 89,00

  Opmerkingen
  • U gaat aan land met behulp van een klein bootje. Het in- en afstappen kan moeilijk zijn voor mensen met verminderde mobiliteit
  • Comfortabele schoenen en warme kledij zijn aangeraden
  • Maaltijd: lokale specialiteiten
  • Vervoer per boot en per bus
 • Panoramarit Geiranger met Trollstigen
  Panoramarit Geiranger met Trollstigen Deze excursie is een uitstekende gelegenheid om de mooiste fjord van de wereld te ontdekken, namelijk de Geirangerfjord die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De weg gaat omhoog via de Ørneveien (Adelaars Weg), waar u vanaf de top heeft u een mooi zicht heeft op de Geirangerfjord, naar het meer van Eidsdalvatnet. Van hier uit wordt de ferry genomen van Eidsval naar Linge waarna er gereden wordt naar spectaculaire alpiene landschappen. Onderweg wordt gestopt voor een foto van de indrukwekkende Gudbrandsjuvet (Gudbrandskloof).

  Vervolgens daalt u de Trollstigen Road, met z'n 11 haarspeldbochten, af. Deze rit bergaf is één van de hoogtepunten van deze excursies. Eénmaal beneden wordt u een hapje en een drankje aangeboden waarna de excursie verder gaat naar Romsdalfjord en Molde. Molde is terecht trots op z'n fantastische uitzichten op de bergen en de fjord. In Molde wordt het diner voorzien alvorens u terugkeert naar het schip.

  Haven: Geiranger - Molde
  Duur: 7u30
  Datum: van 2 juni tot 1 september
  Niveau: 1
  Prijs: € 206,00

  Opmerkingen
  • Enkel reizigers die aan de Geiranger excursie deelnemen, kunnen aan land gaan
  • U gaat aan land met behulp van kleine bootjes
  • Maaltijden: koffie en een snack + diner
  • Vervoer per bus
 • Art Nouveau stadswandeling
  Art Nouveau stadswandeling Ålesund is een kleurrijke en pittoreske kuststad dat vermaard is voor haar charmante Art Nouveau architectuur. Na een verwoestende brand in 1904 werd de stad herbouwd in de sierlijke bouwstijl die in die tijd in de mode was, Art Nouveau. Deze stijl wordt gekenmerkt door uitvoerige torenspitsen en gedetailleerde versieringen. Deze excursie wordt uitgevoerd op een rustig tempo en is een mooie gelegenheid om kennis te maken met een van de mooiste steden van Noorwegen. Nadat u op de pier aankomen bent, neemt de lokale gids u mee voor een ontspannen en aangename wandeling door de straten van Ålesund.
  Onderweg verkent u de vissershaven Brosundet, het bijzondere Apotekertorget plein, de mooi gedecoreerde hoofdstraat en nog meer! Verder bezoekt u het Jugendstilenteret, het nationale centrum voor Art Nouveau. Zo zult u genieten van de rijke geschiedenis van de stad en het levendige straatleven.

  Haven: Ålesund
  Duur: 2u00
  Datum: van 1 januari tot 1 juni en van 2 november tot 31 december
  Niveau: 2
  Prijs: € 41,00

  Opmerkingen
  • Deze excursie is geschikt voor de meeste reizigers, maar vraagt een lichte fysieke inspanning
  • Excursie is niet mogelijk op 01 januari, 24 & 25 april, 01 & 17 mei en 24, 25 & 26 december
 • Het aquarium van Atlantehavsparken en de berg Aksla
  Het aquarium van Atlantehavsparken en de berg Aksla Atlantershavsparken is een van Europa's grootste zoutwateraquariums en biedt u de gelegenheid om een deel van het marineleven te ontmoeten dat zich nabij de kust van Noorwegen bevindt. Deze uitstap aan het Aquarium bevat een spectaculaire duikshow in het grootste aquarium van Noorwegen, waarbij de vissen door de duikers gevoed worden, en een bezoek aan het openluchtzwembad om pinguïns te bekijken.
  Na een bezoek aan Atlanterhavsparken gaan u verder naar de berg Aksla waar u het prachtige uitzicht op Ålesund kan bewonderen en vastleggen.

  Haven: Ålesund
  Duur: 2u00
  Datum: van 1 januari tot 1 juni en van 2 november tot 31 december
  Niveau: 2
  Prijs: € 59,00

  Opmerkingen
  • iDe excursie is geschikt voor de meeste passagiers,
   maar vraagt een lichte fysieke inspanning
  • Comfortabele schoenen zijn aangeraden
  • Geen maaltijden inbegrepen
  • Vervoer per bus
  • Excursie niet mogelijk op 24 & 25 december, 1januari of 17 mei

Opmerking

Per dag worden de excursiemogelijkheden van Hurtigruten voorgesteld. Deze excursies zijn niet verplicht en vele excursies in stadjes of dorpjes waar de Hurtigruten langere tijd aangemeerd is, kan u zelf gemakkelijk doen.

De voorgestelde facultatieve excursies gaan ofwel het ganse jaar door (bv de Noordkaap) of zijn seizoensgebonden (bv sneeuwscootersafari in Mehamn).

Dag 3: KRISTIANSUND - TRONDHEIM - RØRVIK (O+L+D)

Het schip zal vroeg in de ochtend in het oude Trondheim aankomen. Hier heeft u voldoende tijd om dit juweel van een stad, Noorwegens eerste hoofdstad, te verkennen.

De eerste verkoop van de goederen van de Vikingen van 'het nieuwe gevonden land' vond hier plaats in 1.000 na Christus. Wandel in de charmante straatjes, zit bij de vredige haven of steek de brug over van de oude stad om de gerestaureerde gebouwen in Bakklandet en de gotische kathedraal van Nidaros te zien, waar de nieuwe koningen van het oude Noorwegen ooit hun officiële zegen hebben gekregen.

Trondheim, Noorwegens eerste hoofdstad, een juweel van een stad De prachtige architectuur en de fantastische kunst van de Nidaros Kathedraa zijn werkelijk indrukwekkend

Vanuit Trondheim zal het schip naar Rørvik varen, waar de noordelijke en zuidelijke kustschepen elkaar kruisen. Onderweg passeert u diverse kleinere eilandjes en de vuurtoren van Kjeungskjær.

Optionele Hurtigruten excursies

 • Nidaros Kathedraal en Ringve Museum
  Trondheim met Nidaros Kathedraal Slechts weinig grote steden zijn er in geslaagd om hun intimiteit en charme te bewaren zoals de derde grootste stad van Noorwegen, Trondheim. Deze oude stad is gesticht door de Viking Koning Olav Tryggvason in 997.
  Tijdens deze excursies zal u de voornaamste bezienswaardigheden van de stad beter leren kennen. Op de pier zult U met een lokale gids op een bus stappen die U naar het nationale heiligdom zal brengen, namelijk de Nidaros Kathedraal. De enige gotische kathedraal van Noorwegen. Ze werd gebouwd op de begraafplaats van Sint Olav, de patroonheilige van het land. De prachtige architectuur en de fantastische kunst zijn werkelijk indrukwekkend. Vervolgens bezoekt u het Ringve Museum van Muzikale Geschiedenis, een cultureel juweeltje. Dit museum was vroeger het huis van de Noorse zeeheld Petter Wessel Tordenskiold toen hij klein was. Het is omgeven door een idyllische botanische tuin, die mooie uitzichten biedt op Trondheim en de fjord.
  De gids zal u op een muzikale reis door de tijd brengen, waar u vele instrumenten zult zien en horen die u hoogstwaarschijnlijk nog nooit gehoord of gezien heeft. Dit is een unieke tentoonstelling van speciale instrumenten die uit iedere hoek van de wereld komen.  Haven: Trondheim
  Duur: 3u00
  Datum: van 3 april tot 2 september
  Niveau: 2
  Prijs: € 64,00

  Opmerkingen
  • Het is niet toegelaten foto's te nemen in de kathedraal en museum
  • Er wordt veel gewandeld, vooral in het Ringve Museum met zijn vele trappen; goede schoenen zijn dus aangeraden
  • Vervoer per bus en boot
  • Geen maaltijd inbegrepen
 • Trondheim met Nidaros Kathedraal
  Trondheim met Nidaros Kathedraal Deze excursie laat u kennismaken met de Vikingstad Trondheim, de eerste hoofdstad van Noorwegen. Deze oude stad is gesticht door de Viking Koning Olav Tryggvason in 997. Voor Noorwegen is Trondheim een grote stad, maar toch bewaart het de charme en intimiteit van een klein stadje.

  In de stad zijn er vele kleurrijke contrasten te zien: ruïnes van kloosters, indrukwekkende houten gebouwen, kleurrijke kades en een mooie rode brug die dateert uit 1861. De Kristiansten Fortress dateert uit 1600 en waakt over de stad. De bus neemt u mee op een ontspannende tocht door de stad en stopt in Utsikten ("Het Uitzicht") betekent, om de stad vanaf een hoogte te bekijken. Dit bezoek zou niet compleet zijn als we de voornaamste culturele schat, de Nidaros Kathedraal niet zouden bezoeken. De kathedraal is in 1070 gebouwd op de begraafplaats van St. Olav, de patroonheilige van Noorwegen. Vele bezoekers beweren achteraf dat deze gotische kathedraal de mooiste kerk van Noorwegen is.

  Haven: Trondheim
  Duur: 2u
  Datum: van 1 januari tot 31 december
  Prijs: € 58,00

  Opmerkingen
  • Het is niet toegelaten om foto's te nemen in de Nidaros Kathedraal
  • Geschikt voor iedereen
  • Vervoer per bus
  • Geen maaltijd inbegrepen
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'De Atlantische Weg: van Kristiansund tot Molde'
 • Munkholmen
  Munkholmen Munkholmen maakt deel uit van de rijke geschiedenis van Trondheim. Oorspronkelijk was dit een plaats waar terechtstellingen plaatsvonden, maar na het jaar 1000 werd hier een Benedictijnenklooster gebouwd. Dit klooster was waarschijnlijk één van de eerste twee benedictijnenkloosters in Scandinavië. In 1658 werd het veranderd in een fort en een gevangenis, later werd het een douanepost. De beroemdste gevangene was de Deense graaf Peder Griffenfeld, die hier 18 jaar lang opgesloten werd.
  Een boottocht in de prachtige Trondheim Fjord is een belevenis op zich, waar u de stad vanaf de zee kunt zien. Een bezoek aan het fort op het eiland zal u duizenden jaren terug in de tijd meenemen.

  Haven: Trondheim
  Duur: 2u00
  Datum: van 3 september tot 2 november
  Niveau: 2
  Prijs: € 64,00

  Opmerkingen
  • Comfortabele schoenen en warme kledij zijn aangeraden
  • Vervoer per boot
  • Geen maaltijd inbegrepen
 • Winterspelen
  Winterspelen Wanneer de herfst ten einde loopt en de wintersneeuw zich opstapelt, dan is het tijd voor de Noren om op stap te gaan in het witte landschap. Ze halen hun ski's en rodelsleeën uit en genieten van de sneeuw. Niemand is hiervoor te jong of te oud! In hun rugzakken vindt je meestal cacao en chocolade.

  Deze excursie biedt de kans om typische wintersporten uit te oefenen zoals skiën, rodelen en rijden met de slee. Naast deze wintersporten heb je ook de kans om te gaan wandelen in de oude stad van Trondheim. Ook al heb je nog nooit op de skilatten gestaan, dit is een unieke ervaring zowel voor jong als oud!

  Haven: Trondheim
  Duur: 2u30
  Datum: van 1 januari tot 2 april en van 3 november tot 31 december
  Niveau: 3
  Prijs: € 81,00

  Opmerkingen
  • Stevige schoenen, warme kledij en handschoenen zijn aangeraden
  • Vervoer per boot
  • Snack: chocolade en limonade
 • Kajakken op de rivier Nid
  Kajakken op de rivier Nid Ervaar een excursie in een andere natuur met kajak op de rivier in Trondheim. Zo kun je genieten van Trondheim, maar vanuit een andere ooghoek. Je kunt doorheen de kleine kanalen kajakken omgeven door geschiedenis. Deze tocht geeft een perspectief van Trondheim dat weinig mensen kunnen ervaren.

  De kleurrijke houten gebouwen dichtbij de haven, de Nidaros kathedraal, het Kristiansten fort en het populaire Marinen-park zijn maar enkele voorbeelden dat u kunt zien tijdens deze tocht.

  De rivier is ook een goede plaats om te vissen. Overal in de rivier is er forel te vinden, soms zelfs zalm. Ieder jaar wordt hier zalm gevangen die meer weegt dan 20 kilogram!

  Haven: Trondheim
  Duur: 2u30
  Datum: van 3 juni tot 2 september
  Niveau: 4
  Prijs: € 118,00

  Opmerkingen
  • Warme kledij en stevige schoenen zijn aangeraden
  • Vervoer per taxi
  • Snack: chocolade en een drankje
 • Fietsen in Trondheim
  Fietsen in Trondheim Er werd veel inspanning geleverd om Trondheim tot de meest fietsvriendelijke stad om te toveren. Nu heeft de stad meer dan 5 kilometer rode fietsroutes doorheen het centrum.

  Deze excursie neemt je mee doorheen het historische Bakkland district, waar je de enige fietslift in heel de wereld kunt uitproberen. Deze lift heet de 'Trampe'. Vanaf hier gaat de tocht verder naar straten vol winkeltjes met zicht op de kathedraal en langs de rivier Nid tot Ila. Vanaf hier steek je de fietsbrug over en fiets je langs de fjord terug naar het schip.

  Deze excursie bied je enkele mooie panorama's van Munkholmen! Deze excursie is dan ook perfect voor iedereen.

  Haven: Trondheim
  Duur: 2u00
  Datum: van 3 april tot 2 juni
  Niveau: 3
  Prijs: € 53,00

  Opmerkingen
  • Warme kledij en stevige schoenen zijn aangeraden

Dag 4: BRØNNØYSUND - SANDNESSJØEN - NESNA - ØRNES - BODØ - STAMSUND - SVOLVÆRR (O+L+D)

Vandaag zal u de Poolcirkel oversteken (66°33'51" Noorderbreedte).
Een wereldbol op het Vikingen eiland zal hierbij als oriëntatiepunt dienen.

Er staan u diverse spectaculaire locaties te wachten: eilanden en kliffen met majestueuze rotsformaties, waarbij de oorsprong ervan tot vele legendes behoren.
In Bodø bevindt zich oa. het Nordland museum en het luchtvaartmuseum.

Trondheim, Noorwegens eerste hoofdstad, een juweel van een stad De Lofoten eilanden met hun pittoreske rorbuer

Na Bodø vaart u door de open zee naar de Lofoten eilanden met hun pittoreske rorbuer (vissershutten op palen) en verweerde houten rekken met drogende kabeljauw. De Hurtigruten houdt oa. halt in de vissershaven van Stamsund en Svolvær, de hoofdplaats van de Lofoten.

In Svolvaer heeft u kort tijd om van boord te gaan en wat vissershuisjes te bekijken.

In de avond vaart u door het smalle Raftsund Strait, terwijl het schip de dreigende klippen van de Trollfjord passeert.

Optionele Hurtigruten excursies

 • Svartisen Gletsjeravontuur
  Svartisen Gletsjeravontuur Noorwegen is een mythisch land met vele contrasten en prachtige landschappen. Tijdens deze excursies maakt u kennis met de 2e grootste gletsjer van Noorwegen. Ongeveer een half uurtje voor aankomst in de haven van Ørnes, stopt het schip en wordt iedereen overgezet in een kleinere boot die beter geschikt is om te navigeren tussen de kleine eilandjes en riffen. Vanaf het dek kunt u genieten van de indrukwekkende uitzichten. Breng zeker uw fototoestel mee, want in dit gebied komen vele zeearenden voor.
  Svartisen is de tweede grootste gletsjer van Noorwegen en trekt al voor meer dan 100 jaar bezoekers aan. Na een uurtje varen gaat u aan land. Eénmaal aangekomen in het Svartisen Tourist Center kunt u de ijswereld bewonderen en krijgt u een warme drank met gebak aangeboden.
  De excursie gaat verder langs de mooie kust van Helgeland en vervolgens naar Bodø waar u terug aan boord gaat.  Haven: Ørnes - Bodø
  Duur: 6u00
  Datum: van 4 juni tot 3 september
  Niveau: 2
  Prijs: € 213,00

  Opmerkingen
  • Deze excursie is niet geschikt voor mensen met een fysieke handicap
  • Vervoer per boot
  • Maaltijden: koffie of thee met gebak
  • De uitstap gaat niet tot aan de top van de gletsjer
  • Niet mogelijk voor reizigers op de MS Lofoten en MS Vesterålen
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Lofoten Viking Fest Zomer'
 • Winterwandeling in Bodø
  Winterwandeling in Bodø Ga mee op winterwandeling doorheen de mooie bossen van Bodøsjøen! Dit gebied ligt juist buiten het centrum van de stad en is omgeven door de zee aan drie zijden. Vanaf hier krijg je een mooi uitzicht op de bergen van Børvasstindan naar het zuiden toe.

  De inwoners gebruiken het als een recreatiezone en het heeft vele paden die kleine stromen volgen met pittoreske houten bruggen. Gedurende de wandeling wandel je langs verscheidene culturele bezienswaardigheden zoals de Viking graven, een werkkamp voor Russische gevangenen uit Wereldoorlog II en een maritiem openluchtmuseum.

  Haven: Bodø
  Duur: 2u15
  Datum: van 1 januari tot 3 april en van 4 november tot 31 december
  Niveau: 1
  Prijs: € 74,00

  Opmerkingen
  • Warme kledij is aangeraden
  • Wandelstokken en spijkers voor aan de schoenen worden voorzien
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Lofotr Viking feest Winter'
 • Zodiacsafari naar Saltstraumen
  Zodiacsafari naar Saltstraumen Met een rubberboot bezoekt u de getijdenstroom van de Saltsraumen wat u een unieke ervaring zal bezorgen. Met wat gelukt ziet u ook nog zeearenden tijdens deze uitstap. Vanaf de pier in Bodø wordt u voorzien van al de nodige veiligheidsuitrusting en vertrekt u op weg naar de Saltstraumen, 's werelds meest sterke getijdenstroom.
  Nabij deze rotsachtige kust vindt u oa veel kabeljauw terug en de bergen hier zijn ouder dan 250 miljoen jaar. 4 keer per dag wordt in de Saltsraumen zo'n 368 miljoen m³ water met volle kracht door een 140m brede en 30m diepe doorgang gestuwd. Tijdens deze excursies bent u getuige van de kracht van de aarde en het water.  Haven: Bodø
  Duur: 2u00
  Datum: van 15 maart tot 3 november
  Niveau: 3
  Prijs: € 131,00

  Opmerkingen
  • Vanwege de grote vraag naar deze excursie wordt slechts een gelimiteerd aantal passagiers aanvaard
  • Enkel mogelijk voor passagiers die in goede fysieke conditie verkeren. Niet geschikt voor personen in een rolstoel of met rugproblemen
  • Aangepaste kledij wordt voorzien, voorzie warme kledij
  • Vervoer per zodiac
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Lofoten Viking Fest Zomer' of 'Lofoten Viking Fest Winter'
 • Lofotr Viking Fest Winter
  Lofotr Viking Fest Winter Vanuit de haven van Stamsund wordt u per bus naar het Lofotr Viking Museum gebracht dat in Borg gelegen is. Op deze plaats zijn resten gevonden van Viking nederzettingen en het huis van de opperman werd nagebouwd in oorspronkelijke grootte, met exposities van vondsten uit de Vikingtijd.
  U zal er deelnemen aan een echt Vikingfeest. Beleef de magie en het spektakel van de offers aan hun goden. Na een traditionele maaltijd wordt u gebracht naar de haven van Svolvær waar u weer aan boord gaat van de Hurtigruten.

  Haven: Stamsund - Svolvær
  Duur: 3u00
  Datum: van 1 januari tot 3 april en van 4 november tot 31 december
  Niveau: 1
  Prijs: € 123,00

  Opmerkingen
  • Warme kledij en comfortabele schoenen zijn aangeraden
  • Vervoer per bus
  • Diner inbegrepen
  • Excursie niet mogelijk op 24 & 26 en 31 december
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met' Winterwandeling in Bodø' of 'Rubberbootsafari naar Saltstraumen'
 • Lofotr Viking Fest Zomer
  Lofotr Viking Fest Zomer Vanuit de haven van Stamsund wordt u per bus naar het Lofotr Viking Museum gebracht in Borg. Hier zijn resten gevonden van Viking nederzettingen. De woning van de opperman werd er nagebouwd op oorspronkelijke grootte, met exposities van vondsten uit de tijd.
  U zal er deelnemen aan een heus Vikingfeest. Beleef de magie en het spektakel van de offers aan hun goden. Na een traditionele maaltijd wordt u gebracht naar de haven van Svolvær waar u weer aan boord gaat van de Hurtigruten. Onderweg krijgt u ook nog verhalen te horen over de geschiedenis van de Lofoten.

  Haven: Stamsund - Svolvær
  Duur: 3u00
  Datum: van 4 april tot 3 november
  Niveau: 1
  Prijs: € 123,00

  Opmerkingen
  • Warme kledij en comfortabele schoenen zijn aangeraden
  • Vervoer per bus
  • Diner inbegrepen
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Svartisen Gletsjeravontuur' en 'Rubberbootsafari naar Saltstraumen'

Dag 5: STOKMARKNES - SORTLAND - RISØYHAMN - HARSTAD - FINNSNES - TROMSØ - SKJERVØY (O+L+D)

's Morgens passeert u de middeleeuwse kerk van Trondenes vooraleer het schip in Harstad aanmeert. Harstad is de grootste stad van de Vesterålen en hier is de visserij nog altijd heel belangrijk. Nadien vaart u de Vågsfjord en het eiland Senja voorbij op weg naar Tromsø.

Nadien vaart u de Vågsfjord en het eiland Senja voorbij op weg naar Tromsø De haven van Tromsø ligt voor de boeg

De geschiedenis van Tromsø gaat terug tot aan de middeleeuwen en verder. De stad was vroeger vooral gekend als vissershaven en handelspost door zijn beschermde ligging. Het is een fascinerende stad, gekend voor zijn Arctische kathedraal maar ook voor zijn interessante galerijen en musea zoals het Polar Museum, het Polaria Museum, het Kunstmuseum en de Mack brouwerij. Verder vindt u er nog tal van shoppingmogelijkheden en levendige cafeetjes.

Optionele Hurtigruten excursies

 • Walvissafari
  Walvissafari Bij Risøyhamn verlaat u vroeg het schip en een bus zal u dan meenemen door het bergachtige kustlandschap naar de stad Andenes, waar een schip u opwacht om walvissen te gaan spotten. Voor het schip de zee opgaat, zal de zeer ervaren bemanning van de MS Reine u van waterdichte kleding voorzien.
  Het schip brengt u naar de rand van de continentale plaat waar de walvissen zich komen voeden. Andenes is een van de weinige plaatsen in de wereld waar het continentaal plateau zich zo dicht bij het vaste land bevindt. De bemanning van het schip kan met behulp van gespecialiseerde apparatuur de walvissen onder water lokaliseren. Hierdoor wordt in 90% van de afvaarten minstens een glimp opgevangen van deze reuzen van het diepe.
  Na een paar uur op zee gaat u terug aan land en zet de bus zijn rit verder naar Finnsnes. Onderweg neemt u de ferry over de Andsfjord, waar u van een ander perspectief van het noordelijk kustlandschap kunt genieten.
  U ziet de vele gemeenschappen en dorpjes die verbonden zijn door deze ferrydiensten.
  De ferry meert aan bij het vissersdorp Gryllefjord, bekend om zijn bergen en winderig weer. Het gebied is ook bekend om de 'Senja Troll', een 17m hoog trollenbeeld. Vervolgens rijdt u langs de nationale toeristische weg en ontdekt u een verscheidenheid aan landschappen voordat u terugkeert naar uw Hurtigruten schip bij Finnsnes.

  Haven: Risøyhamn - Finnsnes
  Duur: 7u00
  Datum: van 5 juni tot 4 september
  Niveau: 2
  Prijs: € 299,00

  Opmerkingen
  • Vervoer per bus, boot en ferry
  • Maaltijden tijdens de excursie: ontbijt
  • Warme kledij en comfortabele schoenen zijn aangeraden
  • Een reddingsvest wordt voorzien
 • Wildernis Avontuur Kamp
  Wildernis Avontuur Kamp Vanuit een wilderniskamp midden de berglandschappen nabij Tromsø en Lyngsfjord kunt u deelnemen aan een rendier-, husky- en/of sneeuwscootertocht. Een niet te missen excursie voor avontuurlijke deelnemers. Voor de activiteiten wordt u uitgerust met speciale thermische kledij en schoenen. Haven: Finnsnes - Tromsø
  Duur: 6u30
  Datum: 14, 25 & 29 januari, 5, 6, 9, 16, 17, 20, 25, 27 & 28 februari en
  3, 4, 10, 11, 14, 18, 21, 22 & 25 maart
  Niveau: 3
  Prijs: € 324,00

  Opmerkingen
  • 1u30 lange busrit
  • Deelnemers moeten zich in een goede fysieke conditie bevinden
  • Traditionele maaltijd op basis van rendiervlees, koffie/thee en Noorse lekkernij inbegrepen
  • U wordt voorzien van speciale thermische kledij, gelieve u warm te kleden
  • U kan kiezen uit een huskytocht of sneeuwscootertocht
  • U zit met 2 personen per slede of scooter
  • Indien u met de sneeuwscooter wil rijden, moet u uw rijbewijs bij u hebben
 • Poolmetropool Tromsø
  Poolmetropool Tromsø Als grootste stad boven de poolcirkel kent Tromsø een rijke en lange geschiedenis. Zo is de stad oa gekend voor z'n jacht op walrussen en ijsberen in Svalbard en Oost-Groenland Eeuwenlang moesten de mensen hier strijd leveren tegen de barre omstandigheden van de Arctische wereld en door al deze levenswijsheid en ervaring is er in Tromsø een belangrijk en geavanceerd onderzoeks- en onderwijscentrum ontstaan. Tijdens deze excursie bezoekt u Polaria. U kan er terecht voor een aquarium met zeehonden en enkele leerzame tentoonstellingen.
  U krijgt hier ook een panoramische film te zien over het Noorderlicht en de geschiedenis van Tromsø met Spitsbergen.
  U bezoekt de bekende Arctische Kathedraal, een architectonisch meesterwerk en een herkenningspunt van de stad. Gebouwd in 1965 en geïnspireerd door de natuurlijke omgeving en het traditionele geloof van het noordelijke deel van Noorwegen. De kathedraal bevat een fantastische glasmozaïek, de grootste van Europa. Voor reizigers die meer willen leren over de invloed van het leven in het poolgebied en de zeevaart is dit een excursie van onschatbare waarde.  Haven: Tromsø
  Duur: 2u30
  Datum: van 1 januari tot 31 december
  Niveau: 1
  Prijs: € 73,00

  Opmerkingen
  • Vervoer per bus
  • Excursie is niet mogelijk op 24-26 en 31 december, 1 januari en 17 mei
  • Het is niet toegelaten om te filmen tijdens de filmvoorstelling in Polaria
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Walvissafari'
 • Winteravontuur husky
  Winteravontuur husky Deze excursie brengt u naar het Kvaløya eiland waar enthousiaste husky's u blaffend zullen verwelkomen. Hier kan u passende warme kledij aantrekken waarna u vertrekt op huskysledetocht langs bevroren en besneeuwde landschappen.
  Het is midden in de winter en al snel wordt het donker. Er heerst een magische sfeer wanneer de honden over de besneeuwde vlakte rennen en met wat geluk maakt het noorderlicht z'n opwachting. Op het einde van de excursie kunt u genieten van een warme drank bij een open kampvuur in een verwarmde lavu of Sámi tent.  Haven: Tromsø
  Duur: 3u30
  Datum: van 1 januari tot 4 mei en van 5 november tot 31 december
  Niveau: 3
  Prijs: € 186,00

  Opmerkingen
  • Thermische pakken worden voorzien
  • Transfer per bus (geen gids)
  • Excursie niet mogelijk op 24 december
  • De excursie is afhankelijk van de sneeuw- en klimaatomstandigheden
  • Maaltijden: koffie of thee met cake
  • Bij deelname aan deze excursie is niet mogelijk om ook nog Tromsø te bezoeken
 • Bezoek aan de huskies
  Bezoek aan de huskies U bezoekt het Tromsø Wilderness Centre, een mooie locatie met prachtige uitzichten op de oceaan, de bergen en de open plateaus. Voor wie van dieren houdt, is deze excursie een absolute aanrader. U zal namelijk 250 erg blije huskies en puppies kunnen begroeten en op de huskyboerderij krijgt u ook een woordje uitleg over het reilen en zeilen op de huskyfarm.
  Met behulp van filmfragmenten en foto's komt u meer te weten over Iditarod, 's werelds langste hondensleeënrace enzult u zien hoe gewaagd de race is voor honden als huskyherders. Samen met een gids van het Wilderness Centre verkent u ook het lokale vogel– en plantenleven tijdens een wandeling. Om te eindigen kunt u ontspannen in een lavu of Sámi tent met koffie of thee en cake.

  Haven: Tromsø
  Duur: 3u30
  Datum: van 5 juni tot 4 september
  Niveau: 2
  Prijs: € 64,00

  Opmerkingen
  • Deze excursie is geschikt voor de meeste passagiers, maar vraagt enige fysieke inspanning
  • Comfortabele schoenen en warme kledij zijn aangeraden
  • Transfer per bus (geen gids)
  • Koffie/thee met cake inbegrepen
  • Bij deelname aan deze excursie is niet mogelijk om ook nog Tromsø te bezoeken
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Walvissafari'
 • Poolhistorische stadswandeling in Tromsø
  Poolhistorische stadswandeling in Tromsø Op deze stadswandeling van Tromsø zal u meer leren hoe belangrijk de stad was voor de poolexpedities en bezoekt u het Polar Museum en de Mack Brouwerij, Tromsø's oudste café en de meest Noordelijke brouwerij ter wereld. De gids neemt u mee vanaf de kade door het centrum van Tromsø met uitzicht op de beroemde Arctische Kathedraal en u maakt ook een korte stop bij het beeld van Roald Amundsen. Tijdens het bezoek aan het Polar Museum kunt u verschillende artefacten zien die betrekking hebben tot de poolexpedities die hier vertrokken zijn en maakt u ook kennis met de jachttradities van de afgelopen eeuwen. Vervolgens zet u de wandeling verder door de belangrijkste voetgangersstraat naar 'Mack Øhallen' en stopt u voor een glas lokaal bier voordat u terugkeert naar het schip.  Haven: Tromsø
  Duur: 3u00
  Datum: van 1 januari tot 4 april en van 5 november tot 31 december
  Niveau: 2
  Prijs: € 56,00

  Opmerkingen
  • Deze excursie is geschikt voor de meeste passagiers, maar vraagt een fysieke inspanning. Gedurende de winter kan het glad zijn daar er veel op sneeuw en ijs gewandeld wordt
  • Een glas bier of mineraalwater zijn inbegrepen
  • Excursie niet mogelijk op 24-26 en 31 december, 1 januari en 24-28 maart
 • Kayak
  Kayak Ervaar de zee op een intense en boeiende manier. Samen met uw ervaren gids peddelt u in de wateren voor de kust van Tromsø, met de bergen als prachtige achtergrond. Een geweldige manier om in stilte door deze ongerepte wateren te varen en dicht bij het zeeleven te komen. Er wordt gebruik gemaakt van stabiele kajaks met 2 personen per kajak. Geen ervaring is vereist. Uw gids zal instructies en ondersteuning geven onderweg.

  Haven: Tromsø
  Duur: 3u30
  Datum: van 1 mei tot 31 augustus
  Niveau: 3
  Prijs: € 161,00

  Opmerkingen
  • Vervoer per minibus
  • Koffie of thee met koekjes inbegrepen
  • Het is aangeraden om comfortabele schoenen en warme kledij te dragen
  • Reddingsvest en speciale schoenen worden voorzien
  • Minimum deelnameleeftijd: 12 jaar
  • Niet geschikt voor mensen met een handicap of rugproblemen
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Walvissafari'
 • Wandeling in Tromsø
  Wandeling in Tromsø De kabelbaan brengt u naar het hoger gelegen station, vanwaar u wandelt naar een heel mooi uitzichtpunt over de stad, het schip en de omgeving. Laat u imponeren door de bergen en het omliggende landschap! Voor deze excursie moet u over een goede fysieke conditie beschikken.

  Haven: Tromsø
  Duur: 3u00
  Datum: van 5 juni tot 4 september

  Niveau: 4
  Prijs: € 86,00

  Opmerkingen
  • Vervoer per bus
  • Geen maaltijden inbegrepen
  • Het is aangeraden om comfortabele schoenen en warme kledij te dragen
  • Deze excursie is alleen geschikt voor mensen die verkeren in goede fysieke conditie
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Walvissafari'

Dag 6: ØKSFJORD - HAMMERFEST - HAVØYSUND - HONNINGSVÅG - KJØLLEFJORD - MEHAMN - BERLEVÅG (O+L+D)

Vroeg in de ochtend komt u in Hammerfest aan, Europa's meest noordelijke stad. Vanaf hier is het nog amper 2.100km tot de Noordpool. Het schip meert hier kort aan. Vroege vogels hebben de mogelijkheid een korte wandeling te maken in de straten van deze stad.

In één van de meest Noordelijke stadjes van Noorwegen, Honningsvåg legt de Hurtigruten enkele uren aan. Hierdoor is er voldoende tijd om een geleid bezoek te maken naar Noordkaap (facultatief), het meest noordelijke punt van Europa vanwaar u weidse uitzichten hebt op de Arctische Oceaan. Hier bevindt zich ook een bezoekerscentrum met videopresentaties en een postkantoor. Indien er na de excursie nog voldoende tijd over is, kunt U in de zomermaanden nog snel een ice cocktail gaan drinken in de Arctic Icebar vlakbij de haven.

Honningsvåg, één van de meest Noordelijke stadjes van Noorwegen In Kjøllefjord kan u de stenen Sami kerk bewonderen

Vervolgens wordt de boottocht verder gezet in oostelijke richting naar de mooie vissersdorpjes van Kjøllefjord, Mehamn en Berlevåg. Kjøllefjord is een oude handelspost en vissershaven waar u oa de stenen 'Sami kerk' kan bewonderen bij het binnenvaren van de haven. De volgende halte is Mehamn, ook weer zo'n een typisch vissersdorpje waar kort aangemeerd wordt. In Kjøllefjord kan u in de wintermaanden facultatief een sneeuwscootersafari reserveren waar u in Mehamn terug aan boord gaat.

Optionele Hurtigruten excursies

 • De Noordkaap – Honningsvag
  De Noordkaap – Honningsvag Vandaag steekt u de 71e parallel over, iets wat slechts weinigen kunnen zeggen. U geniet van prachtige arctische landschappen op weg naar de Noordkaap, het meest noordelijke punt op het Europese continent. Het plateau is gelegen in de regio Finnmark, de meest noordelijke regio van Noorwegen waar nog veel Sámi leven. Hier overlappen de Russische en Finse cultuur elkaar. In de zomer is het mogelijk om kuddes grazende rendieren te zien, terwijl in de winter de bus vaak achter een sneeuwruimer moet rijden om deze wereldbekende klif te bereiken.
  Het plateau van de Noordkaap plateau stijgt vertikaal meer dan 305m vanuit de koude Arctische Oceaan. Hier bevindt zich ook een bezoekerscentrum met videopresentaties en een postkantoor waar u een kaartje kan versturen met een originele poststempel. Vanaf de symbolische wereldbol kunt u genieten van weidse uitzichten op de Arctische Oceaan en slechts weinigen kunnen zeggen dat ze op het uiteinde van Europa gestaan hebben.  Haven: Honningsvåg
  Duur: 3u00
  Datum: van 1 januari tot 31 december
  Niveau: 1
  Prijs: € 144,00

  Opmerkingen
  • Warme kledij die tegen de wind beschermd zijn en comfortabele schoenen zijn aangeraden
  • Vervoer per bus
  • Geen maaltijden inbegrepen
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Proeven van Lapland', 'Rit met de sneeuwscooter in Lapland' of 'Bezoek aan de Sámi'
 • Vogelobservatie
  Vogelobservatie in Honningsvag Een absolute aanrader voor de vogelliefhebber. Eerst bezoekt u de kleine vissershaven van Gjesvaer met zijn bevolking van slechts 120 bewoners. Daarna gaat de excursie in de richting van de Noordkaap. Onderweg krijgt u een uitleg over de plaatselijke flora en fauna en bezoekt u het natuurreservaat van Gjesværstappan dat 16km ten westen van de Noordkaap gelegen is. Vanaf de excursieboot kan u volgende diersoorten spotten: papegaaiduikers, diverse meeuwensoorten, zeearenden, zeekoeten, alken, aalscholvers,... In de herfst kunt u ook de kleinste zeevogel van Europa zien: de Britse stormvogel.
  Als de tijd en het weer het toelaten, stopt de bemanning van de boot bij hun favoriete geheime plaats waar de kans groot is om zeehonden rond de boot te zien zwemmen en spelen. Deze excursie is zeker een aanrader en een leuke uitstap voor de hele familie.  Haven: Honningsvåg
  Duur: 3u00
  Datum: van 6 april tot5 september
  Niveau: 2
  Prijs: € 156,00

  Opmerkingen
  • Vervoer per bus en boot
  • De aanwezige vogelsoorten variëren naar gelang de periode
  • Camera en verrekijker zeker niet vergeten
  • Deze excursie is niet mogelijk voor mensen met beperkte mobiliteit
  • Draag comfortabele schoenen en warme winddichte kledij
  • Het is niet toegelaten om van boord te gaan in het natuurreservaat
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Proeven van Lapland' of 'Rit met de sneeuwscooter in Lapland'
 • Proeven van Lapland
  Proeven van Lapland Ontdek tijdens deze boeiende en informatieve excursie de fascinerende geschiedenis van de verschillende volkeren die langs de kusten van Finnmark geleefd hebben. De uitstap start met een busrit door het vissersdorp Kjøllefjord, waar u wat tijd heeft om foto's te nemen. Vervolgens bezoekt u een zomerverblijfplaats van een lokale rendierfamilie. De familie is gekleed in traditionele klederdracht en in hun lavu (een traditionele Sámi tent) krijgt u een typische rendierenbouillon met koffie aangeboden en kunt u luisteren naar de joiks of typische Sámi gezangen en leert u tellen in de Sámi taal.
  Nadien kunt u nader kennis maken de rendieren en zelf proberen om met lasso's te gooien zoals de Sámi dat doen. U brengt een bezoek aan het Finnmark Plateau; een soort grijze steenwoestijn die 300m boven het zeeniveau gelegen is. Hier kunt u kuddes van vrije grazende rendieren tegenkomen. Op weg naar Mehamn, de haven waar u opnieuw aan boord gaat, vertelt de gids u alles over de Arctische fauna en flora, de geografie, de stromingen van de oceaan, de poolnacht en de middernachtszon en hoe de plaatselijke bevolking zich aanpast aan de zomer en de winter.

  Haven: Kjøllefjord - Mehamn
  Duur: 2u30
  Datum: van 6 mei tot 5 september
  Niveau: 1
  Prijs: € 98,00

  Opmerkingen
  • Inclusief het proeven van rendierbouillon en koffie
  • Vervoer per bus
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'De Noordkaap' of 'Vogelobservatie'
 • Rit met de sneeuwscooter in Lapland
  Rit met de sneeuwscooter in Lapland: Kjøllefjord – Mehamn U wordt uitgerust met warme thermische kledij (warmtepakken, winterschoenen, muts, handschoenen en een helm) en na een grondige uitleg vertrekt u op een heuse en onvergetelijke sneeuwscootersafari. De tocht brengt u van Kjøllefjord naar Mehamn. Onderweg zal de gids u meer vertellen over het leven langs de kust van Finnmark en de Sámi die hier nog wonen. U rijdt met 2 personen per scooter die u afwisselend zelf kan besturen. Hiervoor moet u in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

  Haven: Kjøllefjord - Mehamn
  Duur: 2u15
  Datum: van 1 januari tot 15 mei en van 6 december tot 31 december
  Niveau: 3
  Prijs: € 310,00

  Opmerkingen
  • Excursie afhankelijk van de sneeuw- en klimaatomstandigheden
  • Alleen geschikt voor mensen met een goede fysieke conditie
  • Aangepaste warme thermische kledij wordt voorzien
  • Vervoer per bus en sneeuwscooter
  • Geldig rijbewijs nodig om een sneeuwscooter te mogen besturen
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'De Noordkaap' of 'Vogelobservatie'
 • Bezoek aan de Sámi
  Bezoek aan de Sámi Leer tijdens deze excursie meer over de lekkernijen en medicijnen die de Arctische natuur voortbrengt. U kan proeven van gedroogd rendiervlees, sap een lokale zwarte bessensoort (de Crowberry), kruidenthee van brandnetel en een mengsel van het medicinale kruid Rhodiola Roseal: de Arctische wortel, ook wel de Gouden Wortel genoemd. Misschien zult u wel de aanwezigheid van de Noaidi voelen, de Sámi sjamaan. Voor de Sámi is de herfst altijd een arbeidsintensieve tijd geweest; de voedselvoorraden moesten gevuld worden voordat de winter kwam. De Arctische natuur is verrassend rijk aan kruiden en bessen. Deze zijn niet alleen rijk aan vitaminen en goed voor het toevoegen van smaak, maar werden ooit ook gebruikt als medicijn. De Sámi sjamaan beschikte over waardevolle kennis over de mogelijkheden die de natuur kon aanbieden, in verband met het voorkomen en genezen van ziektes.

  Duur: 2u15
  Datum: van 6 september tot 5 november
  Prijs: € 71,00

  Opmerkingen
  • Vervoer per bus
  • Maaltijden tijdens deze excursie: proeven van lokale specialiteiten
  • Het is aangeraden om comfortabele schoenen en warme kledij te dragen
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'De Noordkaap' of 'Vogelobservatie'

Dag 7: BÅTSFJORD - VARDØ - VADSØ - KIRKENES |
KIRKENES - VARDØ - BÅTSFJORD - BERLEVÅG (O+L+D)

Kort na het ontbijt komt u aan in Kirkenes. Hier bent u slechts enkele minuten verwijderd van de Russische grens. Het dorpje met zo'n 4.000 inwoners is gekend voor zijn ligging vlakbij de Russische grens en de Barents Zee.

Kirkenes ligt vlakbij de Russische grens Breng een (optioneel) bezoek aan het sneeuwhotel van Kirkenes

In Kirkenes bereikt u het keerpunt van de 7-daagse Noordwaardse Hurtigruten reis Bergen- Kirkenes.

Optionele Hurtigruten excursies

 • De Russische grens
  De Russische grens Kirkenes is het enige stadje in Noorwegen waar het Oosten het Westen ontmoet. Het is ook het terugkeerpunt van de Hurtigruten. Tijdens deze excursie reist U naar de Russische grens. De excursie begint met een korte tocht door Kirkenes en vervolgens de natuur in waar u de typische landschappen en vegetatie kan bewonderen die de Arctische winters kunnen overleven. Vervolgens bezoekt u Storskog, het grensstation tussen Noorwegen en Rusland. Het is verboden om de grens over te steken, maar u heeft wel de toelating om foto's en video's te maken. Vaak is het mogelijk om er typische Russische souvenirs aan te kopen zoals de typische handgeschilderde matroeska poppetjes.
  Voordat u Pasvikdalen bezoekt, komt u ook nog in Bjørnevatn, een kleine mijngemeenschap, voorbij. Dit gebied wordt gekenmerkt door bomen en heuvels. Vanaf één van de heuvels heeft u een prachtig uitzicht.

  Haven: Kirkenes
  Duur: 2u
  Datum: van 1 januari tot 31 december
  Niveau: 1
  Prijs: € 64,00

  Opmerkingen
  • Comfortabele schoenen en warme kledij zijn aangeraden
  • Vervoer per bus
  • Het is niet mogelijk om de Russische grens over te steken
 • Riviervaart naar de Russische grens
  Riviervaart naar de Russische grens Met rivierboten vaart u de rivier op tot het plaatse Pasvikelva. Dit is één van de beste excursies om meer te weten te komen over de Sámi, de heilige prinsen Boris en Gleb, St. Trifon van het Pechenga Klooster en het rijke dieren –en plantenleven in dit gebied. Nabij de grens gaat u aan wal en wordt de relatie met Rusland in deze regio wat nauwer uitgelegd. Tijdens deze excursie krijgt u ook een drankje aangeboden en kunt u een typisch lokaal gerecht proeven: cloudberries with cream of bergframbozen met slagroom.

  Haven: Kirkenes
  Duur: 2u30
  Datum: van 1 juni tot 6 oktober
  Niveau: 2
  Prijs: € 140,00

  Opmerkingen
  • Zwemvesten worden voorzien
  • Maaltijd: koffie met bergframbozen
  • Vervoer per rivierboot
 • Sneeuwscootersafari
  Sneeuwscootersafari Sneeuwscootersafari in de mooie regio nabij de Russische grens en zelfs op de bevroren ijszee. Tijdens deze tocht van 14km (2 pers./scooter) zal de gids u meer vertellen over de geschiedenis en cultuur van het Sámivolk; het Arctische klimaat en de fauna. Op het einde van de tocht kunt u genieten van enkele lokale tradities zoals gedroogd rendiervlees en warme drank in een verwarmde lavu of Sámi tent.  Haven: Kirkenes
  Duur: 2u30
  Datum: van 1 januari tot 5 mei en van 15 december tot 31 december
  Niveau: 3
  Prijs: € 194,00

  Opmerkingen
  • Enkel geschikt voor mensen die in goede fysieke conditie verkeren
  • Excursie afhankelijk van de sneeuw- en klimaatomstandigheden
  • Vervoer per bus en sneeuwscooter
  • Rijbewijs is verplicht
  • Aangepaste warme thermische kledij (warmtepakken, winterschoenen, muts, handschoenen en helm) wordt voorzien
  • Maaltijden: koffie/thee en een snack van gedroogd rendiervlees
  • Kinderen onder de 15 jaar zijn niet toegelaten om te rijden
 • Bezoek aan het sneeuwhotel van Kirkenes
  Bezoek aan het sneeuwhotel van Kirkenes Na een korte rit door Kirkenes komt u aan bij het Gabba Rendierpark waar het Sneeuwhotel van Kirkenes zich bevindt en waar u een rondleiding krijgt. Dit sneeuwhotel wordt ieder jaar volledig uit sneeuw gemaakt en telt diverse ijskamers, die elk versierd zijn met sneeuwsculpturen. Verder vindt u hier ook een icebar terug die versierd is met mooie verlichtte ijssculpturen en waar u iets aangeboden wordt om te drinken.

  Nadien heeft u ook nog de tijd om de rendieren te zien en de huskykennel met zo'n 70 Alaskan husky's. Hierna wordt u teruggebracht naar het schip. Op de terugweg houdt u ook nog even halt bij de Presfjellet berg, met z'n prachtig zicht op de stad en uw Hurtigruten schip.  Haven: Kirkenes
  Duur: 2u30
  Datum: van 1 januari tot 1 mei en van 20 december tot 31 december
  Niveau: 1
  Prijs: € 76,00

  Opmerkingen
  • Excursie afhankelijk van de sneeuw- en klimaatomstandigheden
  • Vervoer per bus en auto
  • Maaltijden: snack
 • Quadsafari naar de Russische grens
  Quadsafari naar de Russische grens Bij aankomst in Kirkenes zal de lokale gids u een introductie geven over de excursie voordat u naar het Kjerringstupet uitzichtpunt rijdt om er de nederzettingen te bewonderen die meer dan 10.000 jaar oud zijn.
  U rijdt verder naar de AS Sydvaranger mijnen waar er kort iets verteld wordt over de geschiedenis ervan en bij de grens zal de gids uitleg geven over de geschiedenis en cultuur van het gebied.

  Vervolgens rijdt u naar een militaire wachttoren van Noorwegen die nog steeds dienst doet. Van hier uit kunt u het Russische plaatsje Boris Gleb zien. U bezoekt het plaatsje Storskof met zijn grenspost en waar u souvenirs kan kopen. Langs het uitzichtpunt van Prestefjellet keert u terug naar Kirkenes.

  Haven: Kirkenes
  Duur: 2u30
  Datum: van 7 mei tot 6 oktober
  Niveau: 3
  Prijs: € 141,00

  Opmerkingen
  • Geschikt voor personen met een goede fysische conditie
  • Maaltijden: koffie of thee en muffins
  • Alle deelnemers moeten hun rijbewijs meebrengen
  • Vervoer per quad
  • Aangepaste kledij wordt voorzien
 • Hondensledetocht in Kirkenes
  Hondensledetocht in Kirkenes Beleef het gevoel van de wildernis tijdens deze korte huskytocht van 5km. De gids ontmoet u aan de kade te Kirkenes en brengt u naar het Kirkenes Sneeuwhotel waar ook het Gabba Rendierpark zich bevindt. Hier krijgt u warme kledij(thermische overall, warme winterschoenen, handschoenen en een muts) die u kunt gebruiken tijdens de excursie.

  De vriendelijke husky's staan klaar bij de slede en zullen u enthousiast blaffend verwelkomen. U maakt een mooie huskytocht langs de bevroren landschappen. U zit met 2 personen per slede die bestuurt wordt door een huskyherder. De gidsen hebben ruime ervaring en de meesten onder hen hebben ook aan wedstrijden deelgenomen. U kan proberen zelf de slede te besturen of gewoon plaatsnemen. Op het einde van de rit verzamelt iedereen zich rond het kampvuur om te genieten van een warme drank. Als er voldoende tijd over is, kan u eventueel nog het sneeuwhotel bezoeken en/of het Gabba Rendierpark.

  Haven: Kirkenes
  Duur: 2u30
  Datum: van 1 januari tot 7 mei en van 7 november tot 31 december
  Niveau: 3
  Prijs: € 186,00

  Opmerkingen
  • Vervoer per bus en auto
  • Warme winterkleren en schoenen worden voorzien, gelieve warme kledij en schoenen te dragen
  • Maaltijden: warme drank
  • Excursie afhankelijk van de sneeuw- en klimaatomstandigheden
  • 2 personen per slede, de tocht is 5,7km lang
 • Arctic Bushkraft
  Arctic Bushkraft Leer nieuwe 'bushcraft-technieken' of hoe mensen de Arctische weersomstandigheden overleven.

  Deze excursie zal u inzicht bieden in het herfstseizoen in het Noordpoolgebied. U komt te weten hoe mensen eeuwenlang geoogst, gejaagd en gevist hebben. U gaat met de bus naar het kamp, dat op een 15-tal minuten rijden van de kade ligt. U wordt in groepen ingedeeld en elke groep zal een specifieke taak krijgen. U leert vuur te maken, vissen, uw eigen thee te maken en een lasso te werpen. Nadien komen de groepen samen in een lavu of Sámi tent. Hier kan u proeven van Arctische specialiteiten zoals cloudberry of bergframboos met room, gedroogd rendiervlees, rabarber en thee.

  Duur: 2u30
  Datum: van 7 september tot 6 november
  Niveau: 2
  Prijs: € 89,00

  Opmerkingen
  • Vervoer per bus
  • Comfortabele schoenen en warme kledij zijn aangeraden
  • Maaltijden tijdens deze excursie: proeven van lokale specialiteiten
 • King Crab Safari
  King Crab Safari Geniet van een dag op het water en help zoeken naar King Krab.

  Deze excursie neemt u mee naar de fjord waar u een goed uitzicht hebt over Kirkenes. Er worden kooien in het water gelaten waarna u mag helpen deze op te hijsen uit de diepte. De gids neemt u na de excursie mee naar een traditioneel gerenoveerd boothuis dichtbij de fjord. De krabben worden klaargemaakt en opgediend. Proef van deze lokale lekkernij.

  Haven: Kirkenes
  Duur: 3u
  Datum: van7 april tot 6 juni
  Prijs: € 186,00

  Opmerkingen
  • Vervoer per boot
  • Het is aangeraden om comfortabele schoenen en warme kledij te dragen
  • Maaltijden: proeven van lokale specialiteiten
  • Excursie is boekbaar voor een maximum van 12 personen
 • Bergwandeling met huskies
  Bergwandeling met huskies Maak een wandeling in de heuvels in de buurt van Kirkenes met uw eigen husky! Geniet van de prachtige uitzichten rondom u en op de Langfjorden fjord in het gezelschap van een vriendelijke en trouwe hond die met een gordel rond uw middel is vastgemaakt.

  Duur: 3u
  Datum: van 7 juni tot 6 september
  Prijs: € 98,00

  Opmerkingen
  • Vervoer per bus
  • Het is aangeraden om een goede gezondheid te hebben en comfortabele schoenen en warme kledij te dragen
  • Maaltijden: warme drank en worstjes grillen boven een kampvuur

Rond de middag keert het schip terug richting Bergen. U passeert er de Varangerfjord, de enige oost-gerichte fjord van Noorwegen en tevens een unieke locatie voor ornithologen. Op het Varanger schiereiland zijn resten gevonden van beschavingen die dateren van maar liefst 9.000 voor Christus.

Dag 8: MEHAMN - KJØLLEFJORD - HONNINGSVÅG – HAVØYSUND - HAMMERFEST – ØKSFJORD – SKERVØY - TROMSØ (O+L+D)

Via een korte stop in Honningsvåg en Havøsund komt de Hurtigruten terug aan in Hammerfest, de meest noordelijke stad. Hoewel deze stad vrij afgelegen was in het verleden, was het wel de eerste stad in Noorwegen dat elektrische straatverlichting en z'n eigen elektriciteitscentrale had.

Via een korte stop in Honningsvåg en Havøsund komt de Hurtigruten terug aan in Hammerfest, de meest noordelijke stad In Øksfjord bevindt zich een gletsjer die direct in de zee uitmondt

In Øksfjord bevindt zich oa een gletsjer die direct in de zee uitmondt.
Rond middernacht komt u aan in Tromsø.

Optionele Hurtigruten excursies

 • Met de sneeuwscooter door de poolnacht
  Met de sneeuwscooter door de poolnacht U wordt uitgerust met warme thermische kledij (warmtepakken, winterschoenen, muts, helm en handschoenen). Na een grondige briefing vertrekt u voor een onvergetelijke sneeuwscootersafari.
  De tocht brengt u van Mehman naar Kjøllefjord. Onderweg vertelt de gids over het leven langs de kust van Finnmarken en de Sámi die hier wonen. U rijdt met 2 personen per scooter, die u afwisselend zelf kan besturen. Hiervoor moet u wel in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

  Haven: Mehamn - Kjøllefjord
  Duur: 2u30
  Periode: van 1 januari tot 17 mei en van 8 december tot 31 december
  Niveau: 3
  Prijs: € 374,00

  Opmerkingen
  • Excursie afhankelijk van de sneeuw- en klimaatomstandigheden
  • Deze excursie is alleen geschikt voor mensen die verkeren in goede fysieke conditie
  • Aangepaste warme thermische kledij wordt voorzien
  • Maaltijden: warme drank
  • Vervoer: bus en sneeuwscooter
  • U moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs om een sneeuwscooter te mogen besturen
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Ontbijt aan de Noordkaap', 'Hammerfest', 'Middernachtconcert in de ijszeekathedraal' of 'Into the Ice - Verhalen van een poolheld'
 • Ontbijt aan de Noordkaap
  Ontbijt aan de Noordkaap Bezoek aan de Noordkaap en de grote uitgestrekte gebieden van West-Finnmark. Laat u niet afschrikken door de vroege vertrektijd want de ochtend aan de Noordkaap is zeer bijzonder: de zon bevindt zich net boven de horizon en u bevindt zich 300m boven de schuimende Arctische Oceaan.

  Geniet van een stevig ontbijt op de Noordkaap, het meest noordelijke deel van het Europese continent. U kan er een spectaculaire panoramafilm over de Noordkaap bekijken die het landschap in de 4 seizoenen laat zien. Na de voorstelling bezoekt u een lokale rendierfarm en heeft u de gelegenheid om de dieren te ontmoeten. Bij de terugkeer naar Honningsvåg rijdt u door een tunnel onder het water die de stad verbindt met het vasteland. Daarna vertrekt de bus in zuidelijke richting langs de indrukwekkende Porsangerfjord. U rijdt verder naar Hammersfest, de meeste noordelijke stad van Noorwegen, waar u opnieuw aan boord gaat. Een allesomvattende excursie die wilde dieren, cultuur, spectaculaire en buitengewone landschappen met een bezoek aan het uiteinde van Europa combineert.

  Haven: Honningsvåg - Hammerfest
  Duur: 6u00
  Datum: van 8 mei tot 7 oktober
  Niveau: 1
  Prijs: € 194,00

  Opmerkingen
  • Windvaste kledij en comfortabele schoenen zijn aangeraden
  • Maaltijden: ontbijt
  • Vervoer per bus
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Middernachtconcert in de ijszeekathedraal' of 'Met de sneeuwscooter door de poolnacht'
 • Hammerfest – De noordelijkste stad ter wereld
  >Hammerfest – De noordelijkste stad ter wereld Hammerfest is de meest noordelijke stad in de wereld. Samen met Vardø is het de oudste stad in het noorden van Noorwegen. Beide werden gesticht in 1789. De bus neemt u mee naar de Meridiaanzuil dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat.

  De pilaar symboliseert de eerste officiële meting van de exacte grootte en vorm van de aarde. Tijdens een fotostop zal de gids vertellen over de geschiedenis ervan. Hier heeft u een spectaculair uitzicht op Melkøya. Hammerfest kent een lange geschiedenis op het gebied van energie die teruggaat tot 1891. Het was de eerste Europese stad die elektrische straatverlichting had, geproduceerd door waterkracht. U zult ook leren over de eerste LNG-fabriek (Liquid Natural Gas) van Europa.

  Op weg naar Salen zal meer worden verteld over de Sámi geschiedenis en cultuur en misschien komt u onderweg wel rendieren tegen. Vanaf de Salen berg heeft een prachtig uitzicht over de hele stad. Voordat u terugkeert naar de kaai, rijdt u ook nog voorbij de lokale kerk met zijn ongewone architectuur, geïnspireerd op visschubben.

  Haven: Hammerfest
  Duur: 1u00
  Datum: van 1 januari tot 15 maart, van 1 mei tot 15 september en
  van 1 november tot 31 december
  Niveau: 1
  Prijs: € 44,00

  Opmerkingen
  • Vervoer per bus
  • Stadsgids en -kaartje worden voorzien
  • Lidmaatschap van de Royal and Ancient Polar Bear Society bedraagt 180 NOK voor volwassenen en 110 NOK voor kinderen
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Middernachtconcert in de ijszeekathedraal' of 'Met de sneeuwscooter door de poolnacht'
 • Middernachtconcert in de ijszeekathedraal in Tromsø
  Middernachtconcert in de ijszeekathedraal in Tromsø Geen bezoek aan Tromsø is compleet zonder een bezoek aan de Tromsdalen Kerk ook wel gekend als de 'Arctische Kathedraal'.

  Er is geen beter moment om de witgeschilderde kathedraal met een indrukwekkende glasmozaïek te bezoeken dan tijdens een middernachtsconcert. De elegante kerk wordt gevuld met de mooiste Noorse volksmuziek, maar ook klassieke muziek en heilige gezangen komen aan bod. Een uitstekende gelegenheid om de dag af te sluiten.

  Haven: Tromsø
  Duur: 1u15
  Datum: van 1 januari tot 31 december
  Niveau: 1
  Prijs: € 66,00

  Opmerkingen
  • Foto's en filmen zijn niet toegelaten tijdens de voorstelling
  • Vervoer per bus (geen gids op de bus)
  • Het concert duurt ongeveer 45 minuten, het programma kan variëren
  • Excursie niet mogelijk op 28 maart
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Ontbijt aan de Noordkaap', 'Hammersfest, de Noorderlijkste stad ter wereld', 'Met de sneeuwscooter door de poolnacht', 'Wandeling in Hammersfest' of 'Into the Ice - Verhalen van een poolheld'
 • Wandeling in Hammerfest
  Wandeling in Hammerfest Deze gegidste wandeling neemt u mee langsheen de 'gammelveien' of de 'oude weg'. Nadat u het schip verlaat, gaat het via de kerk van Hammerfest naar de hellingen rond het stadje.

  Tijdens de wandeling naar de top krijgt u een heel mooi uitzicht over Hammerfest en haar omgeving. U loopt ook doorheen het enige bos van de stad: Jansvannskogen. Op een heldere dag kunt u genieten van het uitzicht over de Barents Zee en het nationaal park Seiland met haar majestueuze bergen en gletsjers. Via een populair zigzag-wegje keert u terug naar het centrum en naar het schip. Voor deze excursie moet u over een goede fysieke conditie beschikken!

  Haven: Hammerfest
  Duur: 1u30
  Niveau: 4
  Prijs: € 61,00

  Opmerkingen
  • Het is aangeraden om warme, windvaste kledij en comfortabele schoenen te dragen
  • Er zijn geen maaltijden inbegrepen
  • Deze excursie is alleen geschikt voor mensen die verkeren in goede fysieke conditie
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Middernachtconcert in de ijszeekathedraal' of 'Met de sneeuwscooter door de poolnacht'
 • Into the Ice - Verhalen van een poolheld
  Into the Ice - Verhalen van een poolheld Eén van de bekendse man in de poolgeschiedenis was Adolf Henrik Lindstrøm uit Hammerfest. Hij nam deel in alle expedities dat leidde naar de status van Noorwegen als een poolnatie. Lindstrøm ging met Nansen, Amunsen en Sverdrup mee op expedities naar de Noordpool en de Zuidpool. Hij vaarde rond het Amerikaanse continent. Hij was de Noor met de meeste ervaring van Arctica en Antarctica.

  De bus neemt je mee naar de pier naar het 'Café Framheim' gesitueerd op de berg Salen. Na het aandoen van warme kledij vertrek je op expeditie naar de top van de berg. Hier heb je echt het gevoel van hoe het is om buiten Arctica te zijn. De groep zet zijn vlag op de top en keert terug naar 'Framheim' voor het proeven van Lindstrøm’s favoriete recepten.

  Haven: Hammerfest
  Duur: 1u45
  Datum: van 1 januari tot 22 maart en van 8 november tot 31 december
  Niveau: 4
  Prijs: € 86,00

  Opmerkingen
  • Vervoer is per bus
  • Maaltijden: steak à la Lindstrøm en warme cake
  • Het is aangeraden om warme, windvaste kledij en comfortabele schoenen te dragen
  • Speciale kleden, wandelstokken en spijkers voor aan de schoenen worden voorzien
  • Er zijn geen maaltijden inbegrepen
  • Deze excursie is alleen geschikt voor mensen die verkeren in goede fysieke conditie
  • Deze excursie kan ook gecombineerd worden met 'Middernachtconcert in de IJszeekathedraal' of 'Met de sneeuwscooter door de Poolnacht'

Dag 9: FINNSNESS - HARSTAD - RISØYHAMN – SORTLAND – STOKMARKNES –SVOLVAER - STAMSUND (O+L+D)

De eilandengroepen van de Vesterålen en de Lofoten zullen u de mooiste landschappen bezorgen tijdens deze magnifieke zeereis. Een van de haltes is Stokmarknes waar zich het Hurtigruten Museum bevindt. Hier is ooit de geschiedenis van de Hurtigruten onstaan. Via de Raftsundet zee-engte en een korte zijsprong in de prachtige Trollfjord gaat de tocht verder naar Svolvaer. Er voldoende tijd om dit stadje met z'n vele vissershuisjes kort te bezoeken. Nadien steekt het schip de zee over richting het vasteland en Bodø.

Optionele Hurtigruten excursies

 • Eilandenwereld Vesterålen
  Eilandenwereld Vesterålen Deze excursie brengt u van Harstad naar Sortland. Het is één van de klassiekers in het excursieprogramma van Hurtigruten. Een mix van geschiedenis, prachtige landschappen en een selectie van adembenemende bezienswaardigheden. De excursie begint met een korte sightseeing door de straten van Harstad, voordat u verder rijdt naar het Trondenes schiereiland. Hier bezoekt u de witte middeleeuwse kerk, belangrijk cultureel erfgoed uit de late middeleeuwen. Hier bevindt uzich op historische grond.
  In het Trondenes Historical Centre wacht een boeiende tentoonstelling met geluiden, geuren en oorspronkelijke voorwerpen uit de regio doorheen de geschiedenis, van de Vikingtijd, over de Middeleeuwen tot op heden.

  De bus brengt u door het Hinnøya eiland, waar u kan genieten van een prachtig uitzicht op prachtige fjorden, steile bergen en vruchtbare landbouwgebieden. U zal de Gullesfjord oversteken met de veerboot. Aan boord geniet u van een warm drankje en cake. De tocht gaat verder langs de Sigerfjord naar Sortland waar u terug aan boord van het schip kan gaan. Deze excursie is een prachtige ervaring in alle seizoenen: idyllisch in de zomer, maar het perfecte plaatje in de winter.  Haven: Harstad – Sortland
  Duur: 4u15
  Datum: van 1 januari tot 31 augustus
  Niveau: 1
  Prijs: € 98,00

  Opmerkingen
  • Vervoer per bus en ferry
  • Maaltijden: koffie of thee en cake
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Eilandenwereld Lofoten', 'Zeearendsafari', 'Lofoten te Paard', 'Speedboot avontuur Lofoten', 'Ontdek Svinoya', 'Visavontuur Lofoten' of 'Wandeling op de Lofoten'
 • Eilandenwereld Lofoten
  Eilandenwereld Lofoten: Svolvaer – Stamsund Doorheen de geschiedenis waren de Lofoten de thuis en werkplek van generaties van vissers. Het visseizoen in de lente is nog steeds van vitaal belang voor bevolking en lokale economie. Veel mensen associëren de Lofoten met steile, dramatische en vaak legendarische bergen, samen met zijn schilderachtige vissersdorpjes. Maar de Lofoten zijn veel meer: rustige baaien, witte stranden, beschutte fjorden en - misschien verrassend - grote groene agrarische gebieden,...

  Er wordt gezegd dat het licht in de Lofoten nergens anders ter wereld zo is. Dat is de reden waarom kunstenaars uit Noorwegen en het buitenland steeds naar hier zijn gekomen voor inspiratie. In Henningsvær zal u een galerie bezoeken waar Noorse kunstenaars de schoonheid van het archipel portretteren. Onderweg worden ook fotostops voorzien.

  Haven: Svolvær - Stamsund
  Duur: 3u00
  Datum: van 9 april tot 31 augustus
  Niveau: 1
  Prijs: € 99,00

  Opmerkingen
  • Vervoer per bus
  • Draag comfortabele schoenen
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Eilandenwereld Vesterålen' of 'Zeearendensafari'
 • Zeearendsafari
  Zeearendsafari – Svolvaer Ten noorden van de Trollfjord bevinden zich grote populaties zeearenden. Een kleinere boot neemt u mee om de koning van de vogels van dichtbij te bekijken.

  U vaart in de fjord en ziet u oa het Hurtigruten schip zich in de fjord wenden wat spectaculaire beelden oplevert. Met vis in de hand worden meeuwen gelokt en al snel worden de zeearenden nieuwsgierig. Hou alvast uw fototoestel klaar. U kan deze mooie, zeldzame roofvogels bewonderen terwijl ze rond de boot cirkelen en hun vleugels spreiden voordat ze in zee duiken. Met wat geluk kan u 5 tot 6 van deze majestueuze vogels zien. Daarna vaart u verder naar Svolvær, waar u aankomt net voor het Hurtigruten schip.  Haven: Svolvær
  Duur: 2u
  Datum:van 24 maart tot 15 oktober
  Niveau: 2
  Prijs: € 124,00

  Opmerkingen
  • De Hurtigruten vaart maar in de Trollfjord vanaf eind april (onder voorbehoud van goede omstandigheden)
  • Deze excursie is geschikt voor de meeste passagiers, maar vraagt een fysieke inspanning
  • Vervoer per boot, een reddingsvest wordt voorzien
  • Maaltijden: koffie of thee met koekjes en een stukje stokvis
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Eilandenwereld Vesterålen', 'Eilandenwereld Lofoten', 'Lofoten te Paard', 'Speedboot avontuur Lofoten', 'Ontdek Svinoya', 'Visavontuur Lofoten' of 'Wandeling op de Lofoten'
 • Lofoten te paard
  Lofoten te paard Geniet van een rit te paard door het prachtige landschap van de Lofoten-eilanden. U wordt opgehaald in de haven van Svolvær om de IJslandse paarden te ontmoeten in de Hov Horse Farm in Gimsøy nabij de Atlantische kust. Geniet van een prachtige rit bij zonsondergang, door het witte poederzand over heuvels en langs boeiende overblijfselen uit de Vikingtijd. Gimsøy heeft de grootste concentratie van relieken.
  In Hov zijn deze monumenten geëtst in het landschap.

  Een fantastische manier om de schoonheid van de Lofoten te ervaren.
  De IJslandse paarden zijn geschikt voor ruiters van alle niveaus.
  Ze staan bekend om hun goed karakter en tegen de tijd dat de rit tot een einde komt heeft u zeker een vriend bij voor het leven. Na het afstijgen en strekken van de benen wordt u meegenomen naar Stamsund waar uw schip u opwacht.

  Haven: Svolvær - Stamsund
  Duur: 3u30
  Datum: van 9 juni tot 8 november
  Niveau: 2
  Prijs: € 124,00

  Opmerkingen
  • Vervoer per bus en te paard
  • Draag comfortabele kleren en schoenen
  • Maximum gewicht van de deelnemers: 110kg
  • Geen paardrijervaring vereist
  • Deelnemers moeten minimum 16 jaar zijn om zelf met een paard te rijden of minimum 5 jaar om in het gezelschap van een volwassene te rijden
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Eilandenwereld Vesterålen' of 'Zeearendsafari'
 • Speedboot avontuur Lofoten
  Speedboot avontuur Lofoten Per zodiac ontdekt u de Lofoten en zijn verschillende eilandjes. U wordt meegenomen naar een lagune met witte zandstranden, omgeven met kleine eilandjes en riffen die bescherming bieden tegen de krachtige oceaan. Er is een grote kans om zeearenden, de grootste roofvogels van Europa, van dichtbij te zien.

  Na een korte pauze om foto's te nemen, vaart u verder naar het vissersdorp Skrova. Hier wordt u een snack aangeboden en leert u dat Skrova gekend is voor de export van zalm over de hele wereld. Het standbeeld 'The fisherman's wife' (vrouw van de visser) begroet u wanneer u terugkeert naar de haven in Svolvaer waar u terug gaat aan boord van de Hurtigruten.

  Haven: Svolvær
  Duur: 1u30
  Datum: van 9 juni tot 8 augustus
  Niveau: 3
  Prijs: € 124,00

  Opmerkingen
  • Vervoer per zodiac
  • Draag comfortabele kleren en schoenen
  • Survival- en warmtekledij worden voorzien
  • Maaltijden: tapas met zalm en 1 kruidenschnapps gemaakt van kruiden uit Noorwegen
  • Niet geschikt voor mensen met rugklachten
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Eilandenwereld Vesterålen' of 'Zeearendsafari'
 • Ontdek Svinoya
  Ontdek Svinoya Ontdek het eiland Svinoya tijdens een begeleide wandeling doorheen het oudste deel van het eiland waar ook Svolvær deel van is. De gids vertelt u over de lokale geschiedenis en beantwoord graag uw vragen. Dompel uzelf onder in de sferen van de vissers met een bezoek aan een rorbu (oude visserhut), proef van de lokale delicatesse stokvis en bezoek de kunstgalerij Gunnar Berg. Tijdens de excursie bezoekt u een visverwerkingsbedrijf, ziet u de iconische stokvisrekken en de vissershutten, en dat allemaal met de magnifieke bergen van de Lofoten op de achtergrond.

  Haven: Svolvær
  Duur: 1u30
  Datum: van1 januari tot 8 april en van 1 september – 31 december
  Niveau: 2
  Prijs: € 62,00

  Opmerkingen
  • Vervoer: te voet
  • Draag comfortabele kleren en schoenen
  • Survival- en warmtekledij worden voorzien
  • Maaltijden: het proeven van stokvis
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Eilandenwereld Vesterålen' of 'Zeearendsafari'
 • Visavontuur Lofoten
  Visavontuur Lofoten Vaar met een boot vanuit Svolvær de arctische wereld in naar de visrijke wateren rond de Lofoten en ontdek alles over de stokvis. Bij het verlaten van Svolvær ziet u ook de typische houten rekken waarop de stokvis gedroogd wordt. Deze tijd van het jaar zitten de zeeën hier vol met vis. U maakt kennis met het culturele erfgoed van de archipel tijdens een tocht over het bruisende sop.

  Haven: Svolvær
  Duur: 1u30
  Datum: van 9 april tot 8 juni
  Niveau: 2
  Prijs: € 99,00

  Opmerkingen
  • Vervoer per vissersboot
  • Maaltijden: u kan proeven van de vangst
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Eilandenwereld Vesterålen' of 'Zeearendsafari'
 • Wandeling op de Lofoten
  Wandeling op de Lofoten Na een korte busrit door Svolvaer en Kabelvåg begint u aan de wandeling door Rørvikskaret. Geniet van de mooie landschappen rondom u. Vanaf de top krijgt u een prachtig uitzicht over de Lofoten eilanden en de omliggende fjorden en de zee. Na een korte stop met koffie, thee en koekjes begint u aan de terugtocht. Aan de andere kant van de helling wacht de bus die u naar Stamsund brengt waar u weer aan boord gaat van het schip.

  Haven: Svolvær
  Duur: 3u30
  Datum: van 9 juni tot 8 september
  Niveau: 4
  Prijs: € 74,00

  Opmerkingen
  • Vervoer per bus en te voet
  • Draag comfortabele kleren en schoenen
  • Survival- en warmtekledij worden voorzien
  • Maaltijden: koffie/ thee en koekjes
  • Alleen geschikt voor mensen die verkeren in goede fysieke conditie
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Eilandenwereld Vesterålen' of 'Zeearendsafari'
 • Walvissafari Winter
  Walvissafari Winter Ga mee op deze spectaculaire safari en zie de vele walvissen van dichtbij! De laatste winters zijn vele bultruggen en orka’s teruggekeerd naar de fjorden in Noord-Noorwegen op zoek naar haring.

  Vanaf Risøyhamn wordt u per bus vervoerd naar de pier en gaat u aan boord van een kleinere boot. Vanaf het vertrek van de boot heeft u de kans om deze majestueuze zoogdieren te bewonderen zonder hen te storen. Hun staart zien opstijgen uit het water is een spectaculaire ervaring!

  Met wat geluk heeft u de kans om orka’s te zien samenkomen rond de boot, of zelfs bultruggen die uit het water springen! En met nog een beetje meer geluk zal een zeearend het spektakel afmaken. Dit avontuur zal u herinneren voor de rest van uw leven!

  Haven: Risøyhamn
  Duur: 4u
  Datum: van 1 januari tot 22 maart en van 8 november tot 31 december
  Niveau: 3
  Prijs: € 281,00

  Opmerkingen
  • Deze excursie kan alleen aan boord geboekt worden
  • Het is aangeraden om warme, windvaste kledij en comfortabele schoenen te dragen
  • Vervoer per bus en boot
  • Reddingsvesten worden voorzien

Dag 10: BODØ - ØRNES - NESNA - SANDNESSJØEN - BRØNNØYSUND - RØRVIK(O+L+D)

U passeert opnieuw de Noordpoolcirkel en ziet de mytische bergtoppen van de 'Zeven Zusters' opduiken.

Optionele Hurtigruten excursies

 • Vega eilandengroep (Unesco)
  Vega eilandengroep (Unesco): Sandnessjøen – Brønnøysund De Vega eilandengroep werd in 2004 aan de Unesco werelderfgoedlijst toegevoegd. De eilanden kregen deze status dankzij de unieke wisselwerking tussen de eilandbewoners en de eidereendpopulatie.

  Een uitstap geeft u inzicht over het leven in deze kleine dorpjes. De eilanden getuigen van de typische manier van leve, gebaseerd op visvangst en de oogst van dons van de eidereenden. Vanuit Sandnessjøen gaat u per boot naar het eiland Vesterøyan. Onderweg passeert u kleine dorpjes naar het vissersdorp Nes, gelegen op het hoofdeiland van Vega.

  Geniet van het bezoek aan de 'E-house', een museum en documentatie-centrum over de eidereenden, waar u meer te weten komt over de traditie van het houden van deze dieren als huisdieren, hun habitat en hoe er van hun veren donsdekens gemaakt worden. In Nes heeft u 1u vrije tijd in een café op het eiland voordat u terugkeert langs de Vega eilandengroep naar Brønnøyssund om terug aan boord te gaan van de Hurtigruten.

  Haven: Sandnessjøen - Brønnøsund
  Duur: 4u
  Datum: van 10 juni tot 9 september
  Niveau: 2
  Prijs: € 193,00

  Opmerkingen
  • Geschikt voor de meesten, maar vraagt een fysieke inspanning
  • Vervoer per boot
  • Steile, maar korte trap bij het E-house museum
 • Bezoek bij de zalmen
  Bezoek bij de zalmen Noorwegen is één van de grootste exporteurs van vis en zeevruchten ter de wereld. De vruchtbaarheid van de Noorse kust en het koele, heldere water vormen de ideale omstandigheden voor duurzame en verantwoorde watercultuur. De excursie begint met een kleine busrit door Brønnøysund en gaat dan via de Brønnøysund-brug naar Toft, waar het Norwegian Aquaculture Centre gelegen is. Hier leert u meer over de viscultuur en de omgeving. U ziet er ook hoe de zalmen leven en eten. U kunt zelf ook de zalmen voederen. Het interactieve centrum biedt u de kans een onderwatercamera te proberen, zalm te proeven en vragen te stellen aan de gidsen.

  Haven: Brønnøsund
  Duur: 1u15
  Datum: van 10 juni tot 9 september
  Niveau: 1
  Prijs: € 73,00

  Opmerkingen
  • Vervoer per bus
  • Maaltijd: proeven van zaml

Dag 11: TRONDHEIM - KRISTIANSUND - MOLDE - ÅLESUND (O+L+D)

U komt in de vroege ochtend aan in Trondheim en u heeft voldoende tijd om zelf een aantal bezoeken te doen. Via de mooie Trondheimsfjord zet de Hurtigruten hierna koers naar Kristiansund, dat net als Ålesund op verschillende eilandjes is gebouwd.

Molde heeft een gunstige invloed van de golfstroom en is hierdoor ook wel gekend als 'de Rozenstad'.

Optionele Hurtigruten excursies

 • Trondheim met Nidaros Kathedraal
  Trondheim met Nidaros Kathedraal Deze excursie laat u kennismaken met de Vikingstad Trondheim, de eerste hoofdstad van Noorwegen. Deze oude stad is gesticht door de Viking Koning Olav Tryggvason in 997. Voor Noorwegen is Trondheim een grote stad, maar toch bewaart het de charme en intimiteit van een klein stadje.

  In de stad zijn er vele kleurrijke contrasten te zien: ruïnes van kloosters, indrukwekkende houten gebouwen, kleurrijke kades en een mooie rode brug die dateert uit 1861. De Kristiansten Fortress dateert uit 1600 en waakt over de stad. De bus neemt u mee op een ontspannende tocht door de stad en stopt in Utsikten ("Het Uitzicht") betekent, om de stad vanaf een hoogte te bekijken. Dit bezoek zou niet compleet zijn als we de voornaamste culturele schat, de Nidaros Kathedraal niet zouden bezoeken. De kathedraal is in 1070 gebouwd op de begraafplaats van St. Olav, de patroonheilige van Noorwegen. Vele bezoekers beweren achteraf dat deze gotische kathedraal de mooiste kerk van Noorwegen is.

  Haven: Trondheim
  Duur: 2u
  Datum: van 1 januari tot 31 december
  Prijs: € 58,00

  Opmerkingen
  • Het is niet toegelaten om foto's te nemen in de Nidaros Kathedraal
  • Geschikt voor iedereen
  • Vervoer per bus
  • Geen maaltijd inbegrepen
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'De Atlantische Weg: van Kristiansund tot Molde'
 • Stadswandeling door Trondheim
  Stadswandeling door Trondheim Een wandeling door Trondheim is een tocht door de 1.000 jaar oude geschiedenis van de stad. De haven werd volop ontwikkeld in de tweede helft van de 19de eeuw. De wandeling begint aan de kade en brengt u naar 'Stiftsgården', de Koninklijke residentie in Trondheim, en vervolgens verder naar het marktplein met standbeeld van de stichter van de stad, Olav Tryggvason. Van hieruit bezoekt u de Nidaros Kathedaal, het nationale monument van Noorwegen.

  Via de oude stadsbrug met zijn rode doorgang bereikt u Bakklandet met zijn prachtige houten architectuur. U vindt er de enige fietsenlift ter wereld. Oorspronkelijk het industriële gedeelte van de stad, maar nu zijn de oude fabrieken omgebouwd naar huizen en woonéénheden die omgeven zijn door kleine winkeltjes en restaurants.

  Haven: Trondheim
  Duur: 2u30
  Datum: van 1 januari tot 31 december
  Niveau: 2
  Prijs: € 44,00

  Opmerkingen
  • Comfortabele kleren en schoenen zijn aangeraden
  • Geschikt voor de meeste passagiers, maar vraagt een fysieke inspanning. Er wordt ca 5 km gewandeld
  • Toegang tot de Nidaros kathedraal niet inbegrepen
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'De Atlantische Weg: van Kristiansund tot Molde'
 • De Atlantische Weg: van Kristiansund tot Molde
  De Atlantische Weg: van Kristiansund tot Molde De Atlantische Weg is één van de meest bezochte toeristische plaatsen van Noorwegen en won in 2005 een prijs. Deze weg is 8,2km lang en in totaal op 8 bruggen gebouwd en al dit in een uiterst pittoreske omgeving. De excursie begint met een korte stadstocht in Kristiansund. Hierna bezoekt u Averøy en de staafkerk in Vernes. Deze kerk werd in de 13de eeuw gebouwd en is heel mooi gelegen.

  Nadien stopt u bij de locale herberg Bjarmars Favorittkro, waar u de specialiteit van het huis mag proeven: lokale kabbeljauw verrijkt met plaatselijke ingrediënten, geserveerd met brood en gevolgd door een dessert met koffie of thee. U rijdt verder langs de Atlantische Weg naar Molde, de rozenstad, waar u nog een korte rondrit maakt alvorens terug aan boord te gaan.

  Haven: Kristiansand - Molde
  Duur: 4u30
  Datum: van 11 april tot 10 september
  Niveau: 1
  Prijs: € 131,00

  Opmerkingen
  • Warme kledij en comfortabele schoenen zijn aangeraden
  • Niet mogelijk op 17 mei
  • Maaltijd: bacalao, brood, caramelpudding, koffie of thee
  • Vervoer per boot en ferry
  • Deze excursie kan gecombineerd worden met 'Trondheim met Nidaros Kathedraal' of 'Stadswandeling door Trondheim'

Opmerking

U kan kiezen om al in Trondheim van boord te gaan en zo terug te vliegen, al dan niet met een stopover in Oslo of Copenhagen indien u één van deze steden ook nog wenst te bezoeken. Mogelijkheden en prijzen zijn te verkrijgen op eenvoudige aanvraag.

Dag 12: TORVIK – MÅLØY – FLORØ - BERGEN(O+L)

De mooiste zeereis ter wereld komt spijtig genoeg aan zijn einde en in de loop van de voormiddag komt u terug aan in Bergen.

Optionele Hurtigruten excursies

 • Stadsbezichtiging Bergen
  Stadsbezichtiging Bergen Bergen is een internationale stad met de charme van een klein stadje en is omgeven door 7 indrukwekkende bergen.

  Geniet van een 2u lange uitstap door de pittoreske straten van Bergen, voorbij alle gekende en beroemde plaatsen zoals Nordnes Peninsula, Håkon's Hall en Rosenkrantz Tower, Saint-Mary's Church, de haven en de beroemde vismarkt. Een ervaren gids geeft u een overzicht van de geschiedenis van de stad en z'n ontwikkeling van zijn stichting in 1.070 tot vandaag. U maakt een aangename stadswandeling met de gids langsheen de beroemde huizen van Bryggan, die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan.

  De excursietocht start zodra de Hurtigruten aankomt. Nadien zal u naar uw hotel in Bergen of naar het treinstation gebracht worden.
  Deze excursie kan enkel aan boord gereserveerd worden.

  Haven: Bergen
  Duur: 2u00
  Datum: van 1 januari tot 31 december
  Niveau: 1
  Prijs: € 46,00

  Opmerkingen
  • Vervoer per bus
  • Geschikt voor de meeste passagiers, maar vraagt enige fysieke inspanning
  • Kan alleen aan boord geboekt worden

Opmerking

U heeft de mogelijkheid om op de dag zelf terug te vliegen of om nog een dag extra te verblijven in Bergen. Een stopover in Oslo of Kopenhagen voor een korte citytrip behoort eveneens tot de mogelijkheden. De beste mogelijkheden en prijzen vindt u terug bij de pré- en posttours.

Vroegboekkorting

Snelle beslissers worden door de Hurtigruten beloond. Afhankelijk van het tijdstip van uw reservatie en het schip waarvoor u kiest kan de vroegboekkorting oplopen tot maar liefst 25%.

Hurtigruten werkt met maar liefst 6 prijsniveaus en hoe dichter bij afreisdatum of hoe voller het schip, hoe duurder de overgebleven hutten verkocht worden. U kan het wat vergelijken met de prijszetting van een vliegtuigticket. Asteria Expeditions zal voor u altijd de vertrekken met het laagste prijsniveau nakijken.

Opgelet: deze korting is enkel van toepassing op het zeereis gedeelte en niet op excursies, vluchten, extra hotelnachten, transfers, brandstoftoeslagen,...
De plaatsen aan de maximale korting (25%) zijn beperkt en variëren van schip tot schip. Ook het seizoen bepaalt deze beschikbaarheden; zo zijn er altijd meer beschikbaarheden in de goedkoopste prijsperiodes (winter) dan in de duurdere prijsperiodes (zomer).

Hoe vroeger u reserveert, hoe groter de kans dat u nog ergens een afvaart kan kiezen met de grootste korting.

De beschikbaarheden met vroegboekkortingen varieert wekelijks. Neem contact op met Asteria Expeditions zodat wij uw beste reisdata kunnen nagaan voor zowel Hurtigruten als uw vlucht.

Prijs vanaf: tot max. 25% korting op brochureprijs
Bij boeking tot 31/10/2015 voor reizen met vertrek van 01/01 tot 31/05/2016
Bij boeking tot 31/03/2016 voor reizen met vertrek van 01/06 tot 31/12/2016
Bij boeking tot 31/10/2016 voor reizen met vertrek van 01/01 tot 31/03/2017

Sterke punten

• Navigatie dicht bij de kustlijn en prachtige landschappen onderweg

• Ontdekking van diverse leuke stadjes en dorpjes

• De meest authentieke en complete manier om Noorwegen op een rustige en aangename manier te ontdekken

• Programma op basis van vol pension

• Geen verplicht fooiensysteem aan boord

• Vrije keuze om uw programma te vervolledigen met een aantal facultatieve excursies

 

De mooiste zeereis

“Een zeereis met de Hurtigruten is 1 grote excursie op zich. Door de vele haventjes die de Hurtigruten per dag aan doet navigeert het schip altijd dicht bij de kust, fjorden en eilanden waardoor er constant iets te zien en te beleven valt. Aan boord proeft u de lokale keuken, onderweg kan u diverse leuke excursies en bezoeken maken en geniet u van de ontspannen Noorse sfeer. Vele bezoeken kan u zelf doen of u kan altijd terugvallen op de uitgebreide excursielijst van Hurtigruten zelf.

Tijdens onze begeleide groepsreizen organiseren we alle excursies zelf mede dankzij onze ervaren reisleiders wat u een enorm (prijs)voordeel oplevert.

Al deze ervaringen heeft u niet bij de veel grotere cruiseschepen die enkel maar de grote havens aandoen en die veel meer in open zee varen.”

Nico De Mûelenaere,
Product Manager Asteria Expeditions

 

Opmerkingen excursies

• Periode: 1 januari tot 31 december 2016

• Sommige excursies zijn niet het hele jaar mogelijk

• Kinderen van 4 tem 15 jaar ontvangen een korting van 25% op de excursieprijs

• Excursies zijn altijd afhankelijk van de weers- en klimaatomstandigheden en daarom behoudt Hurtigruten het recht om excursies te wijzigen of te annuleren

• Excursies kunnen vooraf op de boot gereserveerd worden. Het aantal deelnemers voor bepaalde populaire excursies zijn echter vaak beperkt zodat op voorhand reserveren zeker aan te raden is. Asteria Expeditions kan niet verantwoordelijk gesteld worden indien bepaalde excursies niet meer beschikbaar zijn

• Bij iedere excursie is ook een minimum aantal deelnemers nodig. Indien dit aantal niet gehaald wordt, dan wordt de excursie geannuleerd en wordt het geld terugbetaald aan boord van het schip

• Hurtigruten wijzigt af en toe het excursieaanbod in de loop van het jaar. Jaarlijks worden er een aantal nieuwe excursies toegevoegd of vallen er weg. Ook de inhoud van excursies kan lichtjes aangepast worden. Hurtigruten behoudt zich het recht om excursieprijzen tijdens het jaar aan te passen

• Bepaalde excursies zijn enkel mogelijk op de Noordwaartse route (Bergen – Kirkenes) en andere dan weer enkel op de Zuidwaartse route (Kirkenes – Bergen)

 

Hurtigruten reisweg

Hurtigruten reisweg
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Antarctica 2020 expeditiecruise AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 4 tot 17 februari 2020

Traditioneel en modern Japan AANRADER
17-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, van 15 april tot 1 mei 2019

Dr Zjivago Noorderlicht Express AANRADER
10-daagse Nederlandstalig begeleide treinreis, vertrek op 1 februari 2019

Kamchatka - Beren, zalmen en vulkanen AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 24 juli 2019

Oman en de Verenigde Arabische Emiraten AANRADER
11-daage Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 5 oktober 2018

Iran - Darius en Xerxes achterna AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 10 oktober 2018

Puglia - In de hak van de laars van Italië AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide cultuurreis, vertrek op 2 september 2018

Egypte voor culturele fijnproevers AANRADER
10-daagse Nederlandstalig begeleide cruise, diverse afreizen in 2018 en 2019

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrekken van 22 december 2018 tot 8 april 2019

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 30 december 2018, 20 januari en 24 februari 2019

Ruka Glass Village AANRADER
5-daags individueel programma, dagelijks vertrek tussen 1 december 2018 en 9 april 2019

Lapland de Luxe AANRADER
5-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 23 november 2018 tot 31 maart 2019

Ontdek Snow Village AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek tussen 22 december 2018 en 7 april 2019

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons ook op Pinterest - facebook.com/AsteriaExpeditions

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent