Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

4-daags programma

Oeganda - Gorilla's in de mist | 11 dagen

11-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 25 juli 2020

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - TURIJN (D)

Rechtstreekse vlucht in de namiddag van Brussel naar Turijn. Bij aankomst brengt een autocar ons naar het Starhotel Majestic****, ons hotel schitterend in het hartje van de stad.

Avondmaal in een wijnrestaurant en overnachting.

Dag 2: TURIJN (O + L + D)

We beginnen de dag met het Palazzo dell'Accademia delle Scienza, waar het Egyptisch museum gevestigd is. Specialisten beschouwen het als één van 's werelds beste musea om een blik te werpen op de schatten van het Oude Egypte. Recht tegenover het museum vinden we de San Filippo Neri, een imposante kerk.
De grootste kerk van Turijn.

Na de lunch in het stadscentrum bewonderen we de kunstcollectie van het Palazzo Madama, gelegen in het stadspaleis dat ooit bewoond werd door de heren van Savoye. We bekijken enkele topwerken zoals het 'Portret van een Man' van Antonello da Messina en de miniaturen van Jean de Berry en Jan Van Eyck.

De Porta Palatina, de noorderlijke Romeinse toeganspoort tot de stad Het Piazza Castello omringd door paleizen en de San Lorenzo kerk

Een stadswandeling brengt ons naar de Porta Palatina, de enige bewaard gebleven Romeinse toegangspoort, die dateert uit de tijd van Keizer Augustus (1e eeuw na Christus). We vervolgen onze wandeling met het Piazza San Giovanni en de beroemde Duomo, waar de controversiële lijkwade van Turijn wordt bewaard. Deze rijzige kathedraal werd aan het einde van de 15e eeuw gebouwd ter ere van de patroonheilige van Turijn, San Giovanni Battista ofwel Johannes de Doper. Het is het enige gebouw in Renaissancestijl in een met barokke gebouwen gevulde Italiaanse stad.

De Piazetta Reale en Piazza Castello vormen het historisch hart van Turijn: ruim, overweldigend en omringd door statige paleizen en een juweel van een barokke kerk, de San Lorenzo, die we bezichtigen. Langs het Teatro Regio en de Via Po - een gezellige winkelstraat met onder meer de oudste juwelier van de stad - komen we op de Piazza Vittorio Veneto, één van de grootste pleinen ter wereld en volgens de Torinesi het mooiste. We bereiken de Po rivier, met de brug Vittorio Emanuele I.

We wandelen voorbij de Piazza Maria Teresa, Piazza Cavour, Piazzo Valdo Fusi en Piazza Carlo Emanuele II.

Avondmaal in een lokaal restaurant in de buurt van ons hotel.

Dag 3: SACRA DI SAN MICHELE - TURIJN (O + L + D)

Vandaag maken we een prachtige uitstap naar de Susavallei. Een panoramische bergweg brengt ons naar de abdij van Sacra di San Michele, die de Italiaanse auteur Umberto Eco inspireerde voor het schrijven van zijn bestseller 'De naam van de Roos'. Het klooster is spectaculair gelegen op 962 m hoogte op een rotspunt.

Het klooster is gelegen op de Via Francigena, de oude pelgrimsroute van Frankrijk naar Rome Vanop de esplanade hebben we een uitzonderlijk zicht over de bergen en de Doravallei

Typisch voor de cultus rond Sint-Michael is dat de kloosters gebouwd werden op bergtoppen en op moeilijk bereikbare plaatsen. Zie ook de gelijkenis met de Mont Saint-Michel in Frankrijk. Feitelijk stonden hier 3 kapellen, een Byzantijnse uit de 6e eeuw, een Longobardische uit de 8e eeuw en een Romaanse uit de 10e eeuw.
Van de laatste rest nog de ruïne.

De abdij ligt aan de Via Francigena, de oude pelgrimsroute van Canterbury in Engeland naar Rome. Deze werd zeven eeuwen lang gebruikt. Vanop de esplanade hebben we een uitzonderlijk vergezicht op de vallei en de bergen. Er zijn nogal wat trappen om de site te bezichtigen. Terugrit naar Torino. We lunchen in één van de oudste zaken van de stad: Caffè Baratti & Milano.

In de namiddag komt de Galleria Sabauda aan bod. Dit museum heropende onlangs haar deuren, in het Palazzo Reale. Naast veel Italiaanse kunst vindt men hier ook parels van Van Eyck, Brueghel, Rubens, Rembrandt… Nadien nemen we de tijd voor een bezoek aan de Bibliotheca Reale.

Avondmaal in een lokaal restaurant in de buurt van ons hotel.

Dag 4: TURIJN - BRUSSEL (O + L)

Bij wijze van afsluiter bezoeken we het hoogste monument van Italië en de blikvanger aan de Turijnse skyline, de 163,35 meter hoge Mole Antonelliana. Dit bijzonder bouwwerk genoemd naar Alessandro Antonelli, de architect die het ontwierp, zou oorspronkelijk een synagoge worden.

Hét symbool van Turijn: de 167 m hoge Mole Antonelliana We nemen de glazen lift tot aan de top, van waaruit we een adembenemend uitzicht hebben over de stad, de heuvels en de Alpen

Tegenwoordig herbergt het gebouw het Filmmuseum. We nemen de glazen lift tot aan de top, van waaruit we een adembenemend uitzicht hebben over de stad, de heuvels en de Alpen.

Na de lunch in het stadscentrum vertrek naar het Versailles van Italië: La Venaria Reale (UNESCO). Dit barokpareltje is gewijd aan Diana, de godin van de jacht. Het 17e eeuws jachtslot werd gebouwd met als doel te wedijveren met Versailles. Het complex met zijn prachtige tuinen en een park van 3000 hectaren behoort zonder moeite tot de grootste koninklijke residenties van Europa.

Diverse architecten, waaronder als eerste Amedeo di Castellamonte, werkten van aan dit buitenverblijf van de Savoye. Het paleis werd gebouwd in opdracht van de Savoye hertog Carlo Emanuel II. Hij zocht een uitvalsbasis in de heuvels ten noorden van Turijn voor zijn jacht. Venatio Regia betekent trouwens 'koninklijke jacht'.

Het Versailles van Italië: La Venaria Reale Het complex behoort tot de grootste koninklijke residenties van Europa en is één van de mooiste barokpareltjes van Italië

Aansluitend terugvlucht naar Brussel.

Sterke punten

• Rechtstreekse vlucht naar Turijn

• Logies in een schitterend centraal gelegen hotel

• Uitgelezen restaurants

• Uniek en ongekend kunstpatrimonium met prachtige paleizen

• Bezoek aan het Egyptisch museum

• Primitieven: Van Eyck, Memling, van der Weyden

 

Italië - Turijn

Italië - Turijn
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Van Spitsbergen via Noordoost Groenland tot IJsland AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2021

Antarctica 2020 expeditiecruise AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 4 tot 17 februari 2020

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons ook op Pinterest - facebook.com/AsteriaExpeditions

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent