Nu geopend
050/33 25 10
info@asteriaexpeditions.be

NIEUW
Madagaskar
Het Rode Eiland
 
À la carte reis
Vanaf € 4.500 per persoon
Madagaskar
Madagaskar | Het Rode Eiland
Afrika Madagaskar | Het Rode Eiland
Vanaf € 4.500 per persoon

Op Madagskar kom je in een heel bijzondere omgeving met een unieke fauna en flora. Het eiland biedt ongerept natuurschoon en spectaculaire landschappen. De typische baobabbomen sieren het decor. De makiís of lemuren, die neefjes zijn van de apen, zijn de echte ambassadeurs van het eiland. Deze reis met je eigen privťgids/chauffeur is puur genieten van de omgeving, van begin tot einde.

Niet te missen highlights
van deze à la carte reis in Madagaskar
Privťgids/chauffeur
Schitterende nationale parken en reservaten
Grote trekkings
Mooie verblijfplaatsen
Programma
Uiterst compleet 15-daags reisprogramma
Dag 1
Brussel ✈ Antananarivo

Vlucht naar Antananarivo (kortweg Tana), de hoofdstad van Madagaskar.

Dag 2
diner
Antananarivo

Aankomst en transfer naar Hotel Le Combava + briefing over het programma.

Dag 3
ontbijt
lunch
diner
Andasibe

Vandaag volg je het traject dat je naar het tropisch regenwoud van Andasibe, een van de populairste natuurreservaten van Madagaskar, brengt. Tijdens deze rit zie je prachtige landschappen met mooie watervalletjes en spectaculaire valleien.

Dag 4
ontbijt
lunch
diner
Andasibe - Analamazaotra

Vandaag staat een wandeling door het Analamazaotrareservaat op het programma. De enorme biodiversiteit en een gunstige ligging nabij de hoofdstad zorgden ervoor dat het nationaal park van Andasibe (Analamazaotra) het meest bezochte regenwoud van Madagaskar werd. Het is eveneens de beste plaats om de Indrilemuur te observeren. De gemiddelde afstand van een wandeling is 4km.

Dag 5
ontbijt
lunch
diner
Antsirabe

De eerste etappe van de Route Nationale 7 (RN7) loopt grotendeels langs het Ankaratragebergte en brengt je naar de mooiste stad van Madagaskar, Antsirabe. De rode, laterietkleurige huisjes contrasteren met de groene tinten van de rijstterrassen. Langs de weg zie je eveneens de indrukwekkende Merinafamiliegraven. Het aangename contact met de bevolking van de hoogplateaus maakt er een prachtige rit van.

Dag 6
ontbijt
lunch
diner
Ranomafana

De landschappen tussen Antsirabe en Ranomafana zijn precies postkaartjes. Tijdens deze rit verlaat je de provincie Antananarivo en de Merinabevolking en kom je in de provincie Fianarantsoa. Hier leven de Betsileo die bekend zijn om hun fascinerende manier van rijst verbouwen. Hun indrukwekkende terrassen getuigen van hun landbouwvaardigheden.

Dag 7
ontbijt
lunch
diner
Ranomafana

Wandeling in het nationaal park van Ranomafana, dat opgericht werd in 1991 dankzij de herontdekking van de gouden bamboelemuur (Hapalemur Aureus). Het park telt 12 lemuursoorten, 115 vogelsoorten, 90 vlindersoorten, 98 amfibiesoorten en 62 reptielsoorten. Talrijke riviertjes stromen door de dichtbegroeide vegetatie van dit tropisch paradijs. Hier is het echte junglegevoel gegarandeerd. Tijdens de wandeling ga je op zoek naar de unieke fauna en flora van dit park. Het nationaal park van Ranomafana telt duizenden endemische plantensoorten waaronder een groot aantal varens, medicinale planten en orchideeŽn.

Dag 8
ontbijt
lunch
diner
Vohitsoa

Traject naar Vohitsoa en transfer per 4x4-passagierstruck naar het hotel. Vandaag rijd je eerst naar Fianarantsoa. De laatste 100km van de hoogplateaus bieden prachtige panoramaís. Vanuit Ambalavao rijd je door ĎLa Porte du Sudí, waar het klimaat en de vegetatie langzaam transformeren. Het wordt steeds warmer en droger. Dit alles heeft zijn invloed op de landschappen die enorm variŽren tijdens deze rit. Bezoek aan het reservaat Anja met ringstaartlemuren.

Dag 9
ontbijt
lunch
diner
Andringitramassief

Vandaag staat een trekking met picknicklunch in het Andringitramassief op het programma. Vanuit het hotel stap je +/- 4u. naar de top van Le Camťlťon. Het laatste deel is een steile helling. Op de top geniet je van een indrukwekkend uitzicht op de Tsaranorovallei waar het hotel gelegen is alsook de zuidelijke kant van het Andringitramassief.

Dag 10
ontbijt
lunch
diner
Tsaranoro

Vandaag is een trekking naar Tsaranoro met picknicklunch in het gebergte voorzien. Deze wandeling is zwaarder dan Le Camťlťon. Vanuit het hotel stap je gedurende +/- 5u. tot een prachtig uitzichtpunt op de Mont Tsaranoro. Om terug te keren naar het hotel stap je nog een 3-tal uur.

Indien je deze wandeling niet wenst te doen, kan je een begeleide wandeling maken naar de typische dorpjes nabij het hotel.

Dag 11
ontbijt
lunch
diner
Ranohira

Traject naar Ranohira. De weg klimt naar het vlakke Plateau de líHorombe. Iets later kom je aan in het Colorado van Madagaskar, het massief van Isalo. Een heel mooie rit die je naar een ander hoogtepunt van het Rode Eiland brengt.

Dag 12
ontbijt
lunch
diner
Isalo Nationaal Park

Trekking in het Isalo Nationaal Park met barbecuelunch in het park.

Het nationaal park van Isalo is een geŽrodeerd zandsteenmassief uit het Jurassictijdperk. Meer dan 400 verschillende plantensoorten groeien in dit park. Je ziet er o.a. de bekende olifantsvoeten, de typische vetplanten zoals o.a. kalanchoŽís en verschillende medicinale planten zoals aloŽís. Samen met je gespecialiseerde natuurgids maak je een trekking in deze unieke omgeving.

Dag 13
ontbijt
lunch
diner
Ifaty

Traject naar Ifaty en bezoek aan de botanische tuin van Antsokay. De laatste rit op de RN7 brengt je naar de havenstad Tulťar. De landschappen en de vegetatie veranderen enorm.

Dag 14
ontbijt
lunch
diner
Tulear ✈ Tana

Vlucht naar Tana.

Het dorpje Ambohimanga of ĎBlauwe Heuvelí, 21km ten noorden van Antananarivo, was ooit de hoofdstad van Madagaskar. Vandaag behoort Het Koninklijk Paleis van Ambohimanga tot het Unesco-werelderfgoed. In de tuinen van het paleis worden nog regelmatig zebuís, eenden of kippen geslacht als offer aan koning Andrianampoinimerina. 

Dag 15
ontbijt
Antananarivo

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Europa.

Vertrekdata en prijzen
15-daagse complete rondreis
Reisperiode Prijs per persoon vanaf
01/01/24 - 31/12/24
€ 4.500
€ 4.500
De exacte prijs wordt bepaald bij je aanvraag.
Wat is inbegrepen?
  • Vluchten, inclusief taksen
  • Transfer en transport ter plaatse
  • Maaltijden zoals aangegeven in het programma
  • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
Niet inbegrepen
  • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
  • Dranken
  • Fooien voor de ranger/chauffeur
Annulatievoorwaarden
  • Van inschrijving tot 6 maanden voor afreis: 30% van de totale reissom
  • Van 6 tot 3 maanden voor afreis: 75% van de totale reissom
  • Minder dan 3 maanden voor afreis: 100% van de totale reissom
Een divisie van Reizen van Renterghem

Reislicentie A 1095
Korte Zilverstraat 6
8000 Brugge

+32 (0)50 33 25 10
info@asteriaexpeditions.be
ONS AANBOD
OVER ONS
VOLG ONS
Copyright © 2023 Asteria Expeditions
AECO
CLIA
IAATO
IATA
VVR
UFTAA
MSAMLIN