Nu geopend
050/33 25 10
info@asteriaexpeditions.be

NamibiŽ
Desert & Rivers
 
À la carte reis
Vanaf € 4.400 per persoon
NamibiŽ
NamibiŽ | Desert & Rivers
Afrika NamibiŽ | Desert & Rivers
Vanaf € 4.400 per persoon
Met de Victoria-watervallen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe

Een paar redenen om NamibiŽ te bezoeken? Adembenemende weidse landschappen, de gastvrije bevolking, nationale parken en een onvoorstelbaar mooie natuur om er maar enkele te noemen. Deze rondreis in kleine groep geeft je een zeer divers beeld van het land. De kers op de taart vormt het indrukwekkende natuurfenomeen Victoria Falls.

Niet te missen highlights
van deze à la carte reis in NamibiŽ
Diverse nationale parken met Etosha als topper
Woestijnen, duinen en geologische hoogtepunten
De Namib, de oudste woestijn ter wereld
Sossusvlei, de hoogste duin ter wereld
Twee dagen nabij de Victoria-watervallen
Zeer kwalitatieve accommodaties
Programma
Uiterst compleet 19-daags reisprogramma
Dag 1
Brussel - Windhoek

Vlucht naar Windhoek.

Dag 2
diner
Windhoek

Na de verwelkoming ís morgens door de toergids op de luchthaven van Windhoek volgt de rit naar de lodge. De ideale plaats om rustig te bekomen van de vlucht. In de namiddag maak je een gamedrive.

Dag 3
ontbijt
lunch
diner
Namib-woestijn - Sossusvlei

Na het ontbijt volgt de rit naar Sesriem. Onderweg geniet je van schitterende zichten op de door wind en mist gecreŽerde dieprode zandduinen. Sossusvlei ligt in de buurt van Sesriem. Meteen een hoogtepunt van de reis. Je bewondert onder meer de machtige ĎDune 45í, de hoogste duin ter wereld. Ook een wandeling door de Sesriem Canyon, een 30m diepe kloof, mag niet ontbreken. De zonsopgang aanschouwen vanuit de lucht is zowaar nog mooier. Een ballonvaart kan (optioneel) bijgeboekt worden. 

Dag 4
ontbijt
lunch
diner
Namib-woestijn - Dead Vlei

In droge periodes is de Dead Vlei ietsje verderop een bijzondere ervaring. Bijna zwarte bomen die al honderden jaren dood zijn, contrasteren hier met de witte zoutpan en de omringende rode duinen. In de Namib-woestijn kan het overdag gemakkelijk 40 graden worden. 

Dag 5
ontbijt
lunch
diner
Swakopmund

Je trekt via Kuiseb naar het mooie kuststadje Swakopmund waar het Duitse koloniale verleden nog zeer sterk voelbaar is. Flaneer even langs de heuse promenade met modewinkels en souvenirshops. In het nabijgelegen Walvisbaai kan je een schitterende dolfijnen- en robbencruise maken (optioneel).

Dag 6
ontbijt
lunch
diner
Damaraland

Vandaag rijd je naar Damaraland, het woongebied van de traditionele Herero-stam. In dit extreem droog gebied, komen de oudste rotsgravures van Twijfelfontein, Organ Pipes, Petrified Forest en Burnt Mountain voor. Een voor een fantastische geologische hoogtepunten. Het indrukwekkende landschap verrast met droge rivierbeddingen, rotsheuvels, uitgestrekte vlaktes en majestueuze bergen. Kenners aanzien dit als de mooiste regio van NamibiŽ. Dit is ook het woongebied van de zeldzame woestijnolifant, gems- en springbokken, bergzebraís en zwarte neushoorns. Tijdens een ochtendsafari in open jeeps ga je op zoek naar de dieren.

Dag 7
ontbijt
lunch
diner
Damaraland

In het zuidelijke gedeelte van Damaraland (ten zuiden van de stad Khorixas) zijn veel bijzondere natuurfenomenen en overblijfselen van oude gemeenschappen te vinden. Het hoogtepunt zijn de rotstekeningen bij Twyfelfontein met meer dan 2.000 opgravingen en tekeningen van dieren, diersporen en mensen, achtergelaten door de San (Bosjesmannen). Alles dateert van voor 3300 v.C. wat het nog indrukwekkender maakt. Sinds 2007 staan de rotstekeningen op de Unesco-werelderfgoedlijst waardoor dit bijzondere gebied beschermd wordt.

Dag 8
ontbijt
lunch
diner
Zuidwest-Etosha

Vandaag begint het safari-gedeelte van de reis. Je trekt naar de rand van het zuidwestelijk deel van het Etosha Nationaal Park. Hier observeer je in alle rust het wild tijdens een safari. 

Dag 9
ontbijt
lunch
diner
Oost-Etosha - Onguma Nature Resort

Rit naar de oostkant van het Etosha Nationaal Park. Blauwgroene algen gedijen hier uitstekend in het brakke water. Het resultaat? Een schouwspel van meer dan een miljoen flamingoís die neerstrijken om te broeden in deze periode. Aan de rand zijn tientallen drinkplaatsen gevormd waar grote kuddes olifanten regelmatig hun dorst komen lessen. In Etosha leeft de grootste concentratie wilde dieren van NamibiŽ.

Dag 10
ontbijt
lunch
diner
Oost-Etosha - Onguma Nature Resort

Je maakt een gamedrive in het Onguma Private Nature Reserve of in het aangrenzende Etosha Nationaal Park. 

Dag 11
ontbijt
lunch
diner
Kavango-regio

Rit naar Rundu. Hier begint het groene gedeelte van de reis. Halverwege het stuk waar de Kavango de grens tussen Angola en NamibiŽ vormt, ligt Rundu. De Kavango is de grootste blikvanger van het stadje. Rundu ligt in het noordoosten van NamibiŽ, waar de Kavango Region (Caprivi-strook) begint.

Dag 12
ontbijt
lunch
diner
Mahango Game Reserve

Vandaag rijd je verder naar het oostelijke deel van de Caprivi-regio. In de noordoostelijke Caprivistrook, tussen de Choberegio van Botswana, Angola en Zambia, vind je rivierwouden, watervlaktes en baobabbomen. Een heel andere omgeving dan je van NamibiŽ zou verwachten. Het is prachtig om doorheen te rijden, en parken zoals Mudumu en Mamili zijn een bezoek meer dan waard. Tijdens je verblijf hier kan je je amper voorstellen dat er in ditzelfde land ook zoveel dorheid bestaat.

Dag 13
ontbijt
lunch
diner
Mahango Game Reserve

De Caprivistrook, ooit gecreŽerd als toegangsweg naar NamibiŽ vanaf de Victoria-watervallen, is een vreemde eend in de bijt. Het westelijke deel lijkt op sommige plaatsen op de Okavanga Delta.

Dag 14
ontbijt
lunch
diner
Bwabwata Nationaal Park

Het moerasland van het Bwabwata Nationaal Park is een uniek gebied dat doet denken aan de landschappen in Botswana. Je verblijf ligt in de regio van de Kwando-Linyanti-delta, een toplocatie voor bootsafariís. Je maakt gamedrives in het Bwabwata Nationaal Park en het nabijgelegen Mudumo Nationaal Park, een wildernisgebied met savanne, mopanebossen en moeras. 

Dag 15
ontbijt
lunch
diner
Bwabwata Nationaal Park

Je gaat verder op ontdekking in dit gebied en maakt gamedrives in het Bwabwata Nationaal Park en het nabijgelegen Mudumo Nationaal Park.

Dag 16
ontbijt
Victoria-watervallen

Rit naar de Victoria-watervallen en twee overnachtingen in de Batonka Guest Lodge**** of gelijkwaardig. 

Dag 17
ontbijt
Victoria-watervallen

Vrije dag om dit indrukwekkende natuurfenomeen te bewonderen. De Victoria-watervallen vormen waarschijnlijk de grootste bezienswaardigheid van het hele continent. Mosi oa tunya of Ďde rook die dondertí wordt dit fenomeen door de Afrikanen genoemd. Er is wel wat tijd nodig om de watervallen van alle kanten te bekijken. Dr. Livingstone, die als eerste blanke dit schouwspel aanschouwde noemde het Ďeen gezicht slechts waardig aan engelen op hun vluchtí. De nevel daalt neer als een eeuwigdurende regenbui die rond de watervallen een smalle strook van dicht regenwoud heeft doen ontstaan. Je wordt er werkelijk stil van, al was het alleen maar vanwege het donderend geraas waarmee het water van de Zambezi zich naar beneden stort. 

Dag 18
Victoria-watervallen - Addis Abeba - Brussel

Terugvlucht naar Addis Abeba en aansluitende vlucht naar Brussel.

Dag 19
Brussel

Aankomst in Brussel

Vertrekdata en prijzen
19-daagse begeleide rondreis
Reisperiode Prijs per persoon vanaf
01/01/24 - 31/12/24
€ 4.400
€ 4.400
De exacte prijs wordt bepaald bij je aanvraag.
Wat is inbegrepen?
 • Vluchten, inclusief taksen gekend op 1/05/23
 • Vervoer per comfortabele 12-seater met Namibische chauffeur en gids
 • Vol pension vanaf dag 3 tem dag 15
 • Kamer en ontbijt in Windhoek en Victoria Falls
 • Verblijf in comfortabele 4* en 4,5* lodges en camps
 • Fooien voor de bagage
 • Toegangsgelden voor de nationale parken
 • Excursies vermeld in het programma
 • Ĺ liter water per persoon per dag
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Brussel
Niet inbegrepen
 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Dranken
 • Fooien voor de driver/ranger
 • Persoonlijke uitgaven
Een divisie van Reizen van Renterghem

Reislicentie A 1095
Korte Zilverstraat 6
8000 Brugge

+32 (0)50 33 25 10
info@asteriaexpeditions.be
ONS AANBOD
OVER ONS
VOLG ONS
Copyright © 2023 Asteria Expeditions
AECO
CLIA
IAATO
IATA
VVR
UFTAA
MSAMLIN