Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

14-daags programma

Expeditie naar Franz Josef Land | 14 dagen

14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 20 juli tot 2 augustus 2020

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: LONGYEARBYEN

Welkom in Longyearbyen, de Arctische avontuurlijke hoofdstad van het Noorse grondgebied Svalbard en startpunt van onze expeditie. Na aankomst via de geplande vlucht kunt u deze kleine maar fascinerende nederzetting ontdekken. U kan het uitstekende Svalbard Museum bezoeken en genieten van de winkels, cafés en restaurants in het stadscentrum. Uw hotel voor vandaag is door ons geregeld en is inbegrepen in de prijs van de reis.

Dag 2: AAN BOORD VAN DE MV SEA SPIRIT

In de middag verwelkomen wij u aan boord van het expeditieschip MV Sea Spirit. Transfers van het hotel naar de kade zijn inbegrepen. De lange dagen van het zomers zonlicht verlichten onze omgeving als we van onze ligplaats wegvaren. Het landschap - als we de eerste avond door Isfjorden varen - is spectaculair en er bestaat reeds de mogelijkheid om enkele zeezoogdieren te spotten.

We voorzien een landing voorzien op Bell Eiland, met zijn vogelrijke kliffen Zodiaccruises aan de gletsjers van Kross Fjord

Dag 3-4: OVERSTEEK VAN DE BARENTSZE

Vanuit Isfjorden gaan we rechtdoor naar Franz Josef Land over de Barentszee. Enkele lezingen en workshops die door onze experten worden gebracht bereiden ons voor op wat er zal komen. Onderweg blijven we waakzaam voor allerlei zeezoogdieren, zoals de Groenlandse walvis, verschillende Arctische zeehonden en de majestueuze ijsbeer.

Dag 5-11: VERKENNING VAN FRANZ JOSEF LAND

Tussen de verplichte begin- en eindoproepen op het Russische poolstation Nagurskoye in Cambridge Bay zijn we vrij om de eilanden van deze unieke Arctische wildernis te verkennen. De archipel, sinds 2012 onderdeel van het Russian Arctic National Park, is een natuurreservaat. IJsberen en andere typische hoogpolige dieren in het wild, zoals walrussen en enkele zeldzame walvissoorten, kunnen altijd en overal in en rond Franz Josef Land gespot worden. Scree-hellingen en kliffen rondom de eilanden zijn een thuis voor enorme broedkolonies van zeevogels zoals zeekoeten, dovekies en drieteenmeeuwen. We maken gebruik van 24u daglicht om bij elke gelegenheid dieren in het wild te spotten.

Op Stolichky and Appolonov Islands vinden we grote kolonies walrussen Ijsberen langs de kusten van Baffineiland

Franz Josef Land wordt gedomineerd door het ijs dat 85% van de archipel beslaat. Immense gletsjers en glinsterende ijsbergen vormen een prachtige achtergrond voor deze reis. De eilandenarchipel heeft ook een aantal interessante geologische kenmerken, zoals de mysterieuze stenen bollen op Champ Island.

Op Champ eiland vinden we uitzonderlijk ronde keien De restanten van een houten hut van de Wellman Expeditie op Cape Tegetthoff

Franz Josef Land biedt bezoekers ook de mogelijkheid om in de voetsporen te treden van beroemde poolreizigers op goed bewaard gebleven historische locaties. De geschriften van ontdekkingsreizigers zoals Payer, Smith, Jackson en Nansen komen tot leven op Cape Norway, Cape Flora, Eira Harbor en Cape Tegetthoff. Gedenktekens, monumenten, kruistekens en overblijfselen van hutten getuigen van ongelooflijke historische gebeurtenissen die verder worden toegelicht tijdens lezingen door de staff aan boord. Tikhaya Bukhta is momenteel een Russische rangerspost van het Arctic Nationaal Park. De post is ondergebracht in de onderzoeksgebouwen uit het Sovjettijdperk. Dit was ooiteen belangrijke basis voor poolexpedities. Nabij de fascinerende zuilvormige basaltkliffen van Rubini Rock nestelen zich duizenden zeevogels.

We voorzien een landing voorzien op Bell Eiland, met zijn vogelrijke kliffen De nederzetting die gebouwd werd in 1881 door de Lee Smith expeditie

Onze focus tijdens deze expeditie is de verkenning van de Russische archipel van Franz Josef Land. Het dagprogramma is onderhevig aan verandering en beslissingen van de kapitein en de expeditieleider.

Dag 12-13: KUSTLIJN VAN SVALBARD

Na een week verkenning van Franz Josef Land, varen we terug door Barentszee en vervolgens langs de kusteilanden van het Svalbard archipel. Vanaf de panoramische open dekken geniet u van arctische landschappen en de bijzondere wildlife. Deze wateren zijn de thuisbasis van zeehonden, walrussen, ijsberen en een verscheidenheid aan walvissen.

De oversteek geeft ons expeditieteam nog de mogelijkheid om nog een laatste presentatie te geven in de Oceanus Lounge. Afhankelijk van het weer en de timing doen we nog een Zodiaccruise om het wild te bekijken voor we teruggaan naar Longyearbyen.

Dag 14: WEST SPITSBERGEN

Na een technische stop in Longyearbyen verkennen we de spectaculaire fjorden en kusten in het westelijk deel van Svalbard. Dit gebied bevat enkele van de meest indrukwekkende landschappen van het archipel en er is veel kans om wildlife te zien.

Diepe fjorden en smalle kanalen worden geflankeerd door kronkelende bergtoppen. Gebieden van bloeiende toendra zijn de thuisbasis van weidende rendieren en arctische vossen. Altijd op de jacht. Het hele gebied leeft met de trekvogels, waaronder sommige zeldzame soorten die 24 uur per dag genieten van de zon.

Overblijfselen van walviskampen, steenkoolmijnen en jagershutten voor de pogingen om de Noordpool te ontdekken en de ruïnes van een WWII-weerstation zijn enkele historische bezienswaardigheden.

Dag 14: ONTSCHEPING IN LONGYEARBYEN

Na het ontbijt nemen we afscheid op Longyearbyen, waar we onze expeditie begonnen.
U kan kiezen uit een transfer aan naar het vliegveld voor de terugvlucht of een transfer het stadscentrum als u Longyearbyen nog wenst te bezoeken. Gegarandeerd kan u terugkijken op een geweldige ervaring.

Sterke punten

• Ontdek de Franz Josef archipel

• Spotten van walvissen

• Spotten van ijsberen

• Prachtige vergezichten en imposante gletsjers en fjorden


• Varen door het pakijs

• Het ultieme poolgebied

 

Reisweg 15-daagse expeditie

Spitsbergen en Franz Josef Land map
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2021

Antarctica 2020 expeditiecruise AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 4 tot 17 februari 2020

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide cultuurreis, vertrek op 23 februari en 25 september 2020

Sint-Petersburg - Moskou cruise - Volga Dream AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 31 juli 2020

Cruise op de Douro - MV Spirit of Chartwell AANRADER
8-daagse begeleide riviercruise, afreis op 28 augustus 2020 en 17 september 2021

Egypte voor culturele fijnproevers AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide cruise, diverse afreizen in 2019 en 2020

Egypte - Pearls of Egypt AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide luxecruise, vertrek op 22 maart 2020

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons ook op Pinterest - facebook.com/AsteriaExpeditions

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent