Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

14-daags programma

Expeditie naar Franz Josef Land | 14 dagen

14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 20 juli tot 2 augustus 2020

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: LONGYEARBYEN, SVALBARD

Welkom in Longyearbyen, de Arctische avonturenhoofdstad van het Noorse grondgebied van Svalbard. De stad vormt het startpunt van deze expeditie. Na aankomst via een geplande commerciële vlucht bent u vrij om deze kleine maar fascinerende nederzetting te verkennen.

Zorg ervoor dat u het uitstekende Svalbard Museum bezoekt en geniet van de winkels, cafés en restaurants in het stadscentrum. Uw hotel voor de nacht is door ons geregeld en is inbegrepen in de prijs van de reis.

Dag 2: INSCHEPING AAN BOORD VAN DE MV SEA SPIRIT (O + D)

’s Middags bent u welkom aan boord van het luxe expeditieschip MV Sea Spirit, onze thuis voor de komende dagen. De transfers van het hotel zijn inbegrepen.

Verken het schip en bereid u voor op het buitengewone avontuur dat nog moet komen. De lange dagen met zonlicht verlichten de omgeving terwijl we onze ligplaats verlaten en de echte wildernis opzoeken waar het dierenrijk in overvloed aanwezig is. Het landschap - terwijl we op onze eerste avond door Isfjorden varen - is spectaculair en er is al de mogelijkheid om zeezoogdieren te spotten.

Dag 3 + 4: AAN DE ANDERE KANT VAN DE BARENTSZZEE (O + L + D)

Vanaf Isfjorden varen we rechtstreeks naar Franz Josef Land over de Barentszzee. Presentaties en workshops door onze deskundige expeditieleden aan boord bereiden u voor op wat u te wachten staat.

Op deze noordelijke breedtegraden is het mogelijk om zelfs in de zomer zee-ijs tegen te komen. Onderweg blijven we waakzaam voor waarnemingen van ijsafhankelijke zeezoogdieren zoals de walvis, verschillende soorten Arctische zeehonden en natuurlijk de majestueuze ijsbeer.

We voorzien een landing voorzien op Bell Eiland, met zijn vogelrijke kliffen Zodiaccruises aan de gletsjers van Kross Fjord

Dag 5-11: FRANZ JOSEF LAND (O+L+D)

Dit is expeditiecruisen in zijn meest authentieke vorm. Als zodanig zijn onze route en exploratiemogelijkheden in Franz Josef Land sterk afhankelijk van het weer en het zee-ijs. Onze ervaren kapitein en de expeditieleider bepalen onze beste route en passen plannen voortdurend aan naargelang de kansen in deze wilde en afgelegen hoek van de Noordpool.

Op Stolichky and Appolonov Islands vinden we grote kolonies walrussen Ijsberen langs de kusten van Baffineiland

Tussen de verplichte begin- en eindoproepen op het Russische poolstation Nagurskoye in Cambridge Bay zijn we vrij om de vele waterwegen en eilanden van deze unieke Arctische wildernis te verkennen. De archipel, sinds 2012 onderdeel van het Russian Arctic National Park, is een natuurreservaat. IJsberen en andere typische hoogpolige dieren in het wild, zoals walrussen en enkele zeldzame walvissoorten, kunnen altijd en overal in en rond Franz Josef Land gespot worden. Scree-hellingen en kliffen rondom de eilanden zijn een thuis voor enorme broedkolonies van zeevogels zoals zeekoeten, kleine alken en drieteenmeeuwen. We maken gebruik van 24u daglicht om bij elke gelegenheid dieren in het wild te bekijken.

We voorzien een landing voorzien op Bell Eiland, met zijn vogelrijke kliffen Op Champ eiland vinden we uitzonderlijk ronde keien

Franz Josef Land wordt gedomineerd door het ijs dat 85% van de archipel beslaat. Immense gletsjers en glinsterende ijsbergen vormen een prachtige achtergrond voor deze reis. Franz Josef Land heeft ook een aantal interessante geologische kenmerken, zoals de mysterieuze stenen bollen op Champ Island.

Franz Josef Land biedt bezoekers ook de mogelijkheid om in de voetsporen te treden van beroemde poolreizigers op goed bewaard gebleven historische locaties. De tijdschriften van ontdekkingsreizigers zoals Julius von Payer, Benjamin Leigh Smith, Frederick George Jackson en Fridtjof Nansen komen tot leven op Cape Norway, Cape Flora, Eira Harbor en Cape Tegetthoff. Gedenktekens, monumenten, kruisen en overblijfselen van woningen getuigen van ongelooflijke historische gebeurtenissen die verder worden toegelicht door onze deskundige docenten.

De nederzetting die gebouwd werd in 1881 door de Lee Smith expeditieDe restanten van een houten hut van de Wellman Expeditie op Cape Tegetthoff

Tikhaya Bukhta is momenteel een Russische rangerspost van het Arctic National Park die onderzoeksgebouwen in het Sovjettijdperk bezet. In het verlende was ook een belangrijke basis voor poolexpedities. Nabij de fascinerende zuilvormige basaltkliffen van Rubini Rock wonen duizenden nestelende zeevogels.

Onze primaire focus tijdens deze expeditie is de verkenning van de Russische archipel van Franz Josef Land. Het aantal dagen dat u daar doorbrengt, hangt echter af van de ijscondities. De dagelijkse programma’s zijn onderhevig aan verandering en de beslissing van de kapitein en de expeditieleider aan boord van het schip.

Dag 12-13: TERUG NAAR SVALBARD (O + L + D)

Na onze verkenning van Franz Josef Land trekken we terug door de wateren van de Barentszzee en vervolgens langs de kusteilanden van de Svalbard-archipel.

Geniet van Arctische landschappen en natuurwaarnemingen vanop een van de panoramische dekken van het schip. De overtocht geeft ons expeditieteam ook de mogelijkheid om een eindpresentatie in de Oceanus Lounge aan boord van de Sea Spirit aan te bieden.

Dag 14: Tikhaya Bay, Hooker Island, Franz Josef Land

De Russische nederzetting Tikhaya Bay is een oude verlaten basis waar sedert recentelijk enkele gebouwen terug in gebruik genomen worden.

Dag 6: Cape Norway, Jackson Island, Franz Josef Land

In 1895-1896 hebben Nansen en Johansen hier 7 maanden overwinterd na een mislukte poging om 90° noord te bereiken.

Dag 7: Stolichky and Appolonov Islands, Franz Josef Land

Hier zijn er altijd grote kolonies walrussen. Indien de ijs- en weeromstandigheden goed zijn, ondernemen we een zodiaccruise naar deze kolonies.

Dag 8: Cape Heller, Wilczek Land Island, Franz Josef Land

In 1899 hebben 2 expeditieleden van de Wellman expeditie hier overwinterd, terwijl de rest van de expedite een poging deed om 90° noord te bereiken.

Dag 9: Champ Island, Franz Josef Land

Op Champ eiland treffen we uitzonderlijk ronde keien aan. Een prachtige creatie van de natuur waar bijzonder weinig over geweten is, waarom deze keien zo perfect rond zijn.

Dag 10: Alger Island - Cape Tegetthoff, Hall Island, Franz Josef Land

Op Cape Tegetthoff zijn er indrukwekkende kliffen. Hier vinden we ook de restanten van een houten hut van de Wellman Expeditie uit 1898-1899.

Dag 11: Kvitoya Island, Spitsbergen

Dag 12: Sjuoyane Islands

Dag 13: Lagoya - Phippsoya, Spitsbergen

Dag 14: Longyearbyen, Spitsbergen

Ontscheping.

Sterke punten

• Ontdekking van de Franz Josef Archipel

• Spotten van walvissen en ijsberen

• Prachtige vergezichten, imposante gletsjers en fjorden

• Varen door het pakijs

• De ontdekking van het ultieme poolgebied

• Ongekend Russisch gebied

 

Reisweg 14-daagse expeditie

Spitsbergen en Franz Josef Land map
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2021

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrekken van 15 december 2020 tot 28 februari 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent