De Expeditie
Lezers aan boord
Bijzonderheden
Modis satellietbeeld
Traject van dag tot dag
Trajectmap
Polar Star
Beschrijving van de kajuiten
 
U bevindt zich hier: Home - De Expeditie
Adrien de Gerlache Herdenkingscruise

Asteria Expeditions heeft de eer u de 'Adrien de Gerlache' herdenkingscruise 2005 voor te stellen, op de 100ste verjaardag van de ontdekkingsreis van de Gerlache. Het woord 'reis' is hier eigenlijk niet op zijn plaats, we spreken beter over een expeditie. Tegenwoordig slagen moderne zeilschepen er niet in om het record van Adrien de Gerlache te breken. IJsversterkte schepen wagen zich niet zo diep in het ijs langs Groenland, daarom charterde Asteria Expeditions een echte ijsbreker, de 'Polar Star' uit Noorwegen.


Bedoeling is tussen 26 augustus en 7 september 2005 om de gebieden ontdekt door Adrien de Gerlache te herontdekken. De ontdekte gebieden werden sedert 1905 zelden bezocht, de huidige kaarten van de eilanden langs de kust zijn zelfs vandaag nog ruw en zonder detail. Wij kunnen zeggen dat we de eerste expeditie zijn die deze gebieden na Adrien de Gerlache bezoeken.


Wij willen op zoek gaan naar één gedenkheuvel die de expeditie van 1905 bouwde op Île de France; wij willen als eerste voet zetten op Île de Paris waarvan een kaap naar Koning Albert van België genoemd werd; wij zullen trachten om Duc d’Orléans Land te bezoeken; we willen een glimp werpen op de Gerlache Berg en hopen te mogen toasten op het pakijs boven de Belgica Bank (58m onder de zeespiegel).


Made by GOOFi