Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

13-daags programma

Moskou - Sint-Petersburg cruise - Volga Dream | 13 dagen

13-daagse cruise in internationaal gezelschap, diverse vertrekdata van 31 mei tot 5 september 2019

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - MOSKOU

Vertrek per lijnvlucht van Brussel naar Moskou.
Privé-onthaal aan de luchthaven en transfer naar het luxehotel Marriott*****
Royal Aurora, gelegen in het historisch centrum vlakbij het Bolchoi theater.

Overnachting.

Dag 2: MOSKOU

Bezoek aan Moskou, via een oriëntatierit naar de 'Mussenberg' waar u een uniek panorama over de stad heeft. We rijden per metro langs prachtige stations.
Nadien naar het Rode Plein, de Sint-Basiliusbasiliek en het Lenin-mausoleum.
Bezoek aan het prachtklooster Novodevichy, ook gekend als Maagdenklooster.

Het Nieuwe Maagdenklooster is één van de vele kloostervestingen die in de 16e eeuw voor de poorten van Moskou werden gebouwd.

De Sint-Basiliusbasiliek, één van de meest herkenbare gebouwen van Moskou Het prachtige Novodevichy of Maagdenklooster

Het complex werd opgericht ter ere van de bevrijding van Smolensk in 1524. Het was de tijd van Vasili III. Diens zoon, Ivan de Verschrikkelijke, liet de weduwen van de door hem geëxecuteerde bojaren in het klooster treden nadat zij afstand hadden gedaan van hun bezittingen. Met het geld van de bojaren werd dit het rijkste klooster van Moskou. Het bezat 36 dorpen en 179.000 hectare land.

In de 17e eeuw kreeg het klooster zijn huidige vorm. Het werd uitgebreid en vernieuwd. In 1923 werd het klooster gesloten en 11 jaar later kwam het in bezit van het Historisch Museum. We bezoeken het kerkhof van het klooster, waar tal van beroemde figuren begraven liggen.

Na de vrije lunch in het centrum, vrije namiddag en mogelijkheid om een opera of concert bij te wonen.

Dag 3: MOSKOU

Na het ontbijt rijden we naar het wereldberoemde Kremlin, het historisch, geestelijk en politieke machtscentrum van Rusland. De fascinerende geschiedenis van deze vesting openbaart zich wanneer we het complex betreden. De architecturale verscheidenheid binnen de vesting is indrukwekkend, evenals de talrijke bezienswaardigheden zoals de tsarenklok, het tsarenkanon dat nooit één schot heeft gelost en de diverse paleizen en kathedralen.

De indrukwekkende muren van het Kremlin: 2.235m lang en hoogte variërend van 5 tot 19m Het grootste kanon, 40.000 kg zwaar en een kaliber van maar liefts 89 cm. Gegoten uit brons in 1586 voor Tsaar Poesjka maar nooit gebruikt

We bezoeken het uiterst interessant Museum van het Kremlin: de Armory of wapenkamer. Dit museum bezit een zeer waardevolle collectie kunstvoorwerpen uit de tijd van de tsaren: gepantserde voertuigen, harnassen, hofkleding en kroonjuwelen van onschatbare waarde staan hier tentoon gesteld.

Bezoek aan het kathedralenplein met oa. de Hemelvaartkerk, de grootste en indrukwekkendste kathedraal van het Kremlin met zijnprachtige iconen en fresco's, ingangstickets inbegrepen. Vervolgens bezoek aan de grootste orthodoxe kerk ter wereld: de Sint-Saviour kathedraal. Uw toegangsticket is inbegrepen.

Na de vrije lunch wat gelegenheid om de stad te verkennen, zoals een wandeling in de Arbatstraat, langs de Moskva-oevers, of op Het Rode Plein.

Dag 4: MOSKOU - UGLICH

Na het ontbijt krijgt u wat tijd om Moskou te verkennen. Ideaal voor wat schopping in de winkelgalerij GUM of een wandeling op het Rode Plein. Kort na de middag, de check-out uit het hotel, gevolgd door een bezoek aan de Old Tretyakov-galerij.

De kracht van deze kunstgalerij is de iconenverzameling en de collectie moderne Russische kunst. Het museum heeft de grootste verzameling Russische kunst ter wereld en telt 57.000 stukken. De stichter van het museum was de industrieel Pavel Michailovitsj Tretyakov(1832-1898). Van de iconenverzameling zijn 'De Moeder Gods van Vladimir' en het 'Drievuldigheidsicoon' het bekendst.

Omstreeks 17u00 inscheping aan boord van de MS Volga Dream I

Vandaag: brood- en wodkaceremonie als welkom aan boord

Dag 5: CRUISE - UGLICH

Een rustige vaart over het Moskoukanaal en vervolgens de Volga brengt ons na 270km naar de oude stad Uglich, met een schitterend kremlin uit de 14e eeuw.

We brengen een bezoek brengen aan de kerk van Sint-Dimitri, genoemd naar de Tsarevich Dimitri. De kerk wordt soms ook 'Bloedkerk' genoemd, omdat ze gebouwd is op de plek waar de zoon van Ivan de Verschrikkelijke werd vermoord.

De kerk van Sint-Dimitri of 'Bloedkerk', verrezen op de plek waar de zoon van Iwan de Verschrikkelijke vermoord werd Unesco werelderfgoed: de Profeet Eliaskerk in Yaroslavl

Verder ook bezoek aan de Kathedraal van de Gedaanteverandering en de iconengalerij. We worden verrast met een schitterend privé-concert van topkwaliteit!

Vandaag: historische ZW-film over de aanleg van het Moskoukanaal in 1937

Dag 6: CRUISE - YAROSLAVL

Vroeg in de morgen meren wij af in Yaroslavl, één van de oudste steden aan de Volga en stad op de 'Gouden Ring'(Unesco). De stad werd in 1016 gesticht en is daarmee duidelijk ouder dan Moskou, die voor het eerst werd genoemd in 1147.
We bezoeken het interieur van de beeldschone Profeet Elias-kerk.

Het Kremlin van Yaroslavl behoort tot het Unesco werelderfgoed. Tijdens de stadsrondrit bezoeken wij oa. het Klooster van de Verlosser (Spassky Monastery) en de Kathedraal van de Verheerlijking.
Stijlvolle ontvangst in het 'Huis van de Gouverneur' met verrassingsmuziek.

Lunch aan boord en majestueuze vaart op het Rybinsk Reservoir.

Vandaag: Russische theeceremonie en thema-avond Russisch koken

Dag 7: CRUISE - GORITSY

We meren af in Goritsy, gelegen aan één van de verbrede stukken van rivier de Sheksna. Bezoek aan het 14e-eeuwse klooster van Kirill-Belozerski.

De massieve muren moesten aanvallen van de Litouwers en Zweden af zien te slaan, terwijl binnen de verdedigingswerken de rijkdom alom zichtbaar is. In de eeuwen na de stichting breidde het klooster langzaam uit, tot een fotogeniek geheel van kerken en andere religieuze gebouwen. Het klooster van de Heilige Cyrillus van het Witte meer bezit een unieke collectie iconen in het iconenmuseum.

Vandaag: Russisch galadiner met vodka-proeverij

Dag 8: CRUISE - KIZHY

Ons doel vandaag is het eiland Kizhi, dat we bereiken na een lange vaart noordwaarts op het Onega meer. Kizhi werd toegevoegd op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het is een waar openluchtmuseum en biedt een indrukwekkende collectie houten architectuur.

De merkwaardige houten architecteur van Kizhi Een van de vele kerken op Valaam eilanden, een archipel in het Ladogameer

Pronkstukken zijn met name de imposante kerken, zoals de spectaculaire met 22 koepels versierde Kathedraal van de Transfiguratie. De koepels zijn geheel van hout gemaakt zonder gebruik te maken van spijkers.

Tijdens een rondwandeling over het eiland krijgt u een goed beeld van het wonen en werken van de bevolking doorheen de eeuwen.

Vandaag: piano Recital met werk van Tchaikovsky en Rakhmaninov

Dag 9: CRUISE - SVIR RIVIER, LADOGAMEER & SVIRSTROY

Vanacht varen we terug over het grootste zoetwatermeer van Europa via de monding van de Svir rivier, waarop waterkrachtcentrales de electriciteitsbevoorrading van het noorden verzekeren. De sluizen van Podporozhye zijn met talrijke sculpturen versierd. 24 m hoger troont Lenin boven een inscriptie 'Lenin leefde, Lenin leeft, Lenin zal leven'.

Svirstroy, gelegen aan de Svir rivier, is een klein charmant dorp met ongeveer 1.000 inwoners. U kan een wandeling maken in de natuur en het kleine dorp met de typische houten huizen kan bewonderen. U zal thee worden aangeboden en verhalen uit het verleden horen over het Russische plattelandsleven. Men vindt hier vele winkeltjes, waar u de oude Russische handwerken en lokale kunst nog kan bewonderen. Het is hier ook goedkoper shoppen dan in de grote steden.

Dit is onze laatste stop voordat we afmeren in het prachtige Sint-Petersburg.

Vandaag: BBQ op het zonnedek van de MS Volga Dream

Dag 10: SINT-PETERSBURG

Bij aankomst in Sint-Petersburg, bezoek aan de stad met het Winterpaleis, de oevers van de rivier de Neva, het Vassilievski-eiland, de Admiraliteit, de Kazankathedraal, de Nevski Prospekt. We houden halt aan de Isaac-kathedraal. Geleid bezoek aan de Petrus-en Paulusvesting, de begraafplaats van de Tsaren.

De Petrus- en Paulusvestiging werd in 1703 gebouwd. In 1710 werd het fort op basis van plannen van de architect Domenico Trezzini uitgebreid, waarbij de muren tot 12 meter werden verhoogd. De Sint-Petrus Poort uit 1717 is de ingang tot het fort. Midden in het fort staat de Kathedraal van Sint-Petrus en Paulus, in 1713-21 in Nederlandse stijl door Trezzini gebouwd. Na een brand werd de kerk in 1750 door Rastrelli en Chavakinsky herbouwd. De kerk heeft een dom. De toren is 122m hoog en heeft een vergulde spits van 60m, het symbool van Sint-Petersburg.

In de toren hangt een Vlaamse beiaard, gebouwd in 2001 door onze landgenoot, directeur van de beiaardschool te Mechelen, Jo Haazen. Bovenop de spits is een beeld van een engel met een kruis. Het interieur van de kerk is in Italiaanse barokstijl. In de kerk zijn alle Romanov tsaren en tsarina's begraven. Alle graftomben zijn van wit marmer, behalve die van Alexander II. Op de tombe van Peter de Grote worden elke dag bloemen gelegd.

De Petrus-en Paulusvesting, de begraafplaats van de TsarenDe Petrus- en Paulusvestiging, met een vergulde spits van 60m

Na de lunch in het centrum bezoeken we één van de hoogtepunten: het Hermitage museum. Dit wereldberoemde museum is ondergebracht in het Winterpaleis, gebouwd door Rastrelli en vervolledigd in 1762. Oorspronkelijk was de façade geschilderd in een gele zandkleur met witte boorden en typische barokke gulden standbeelden. In de 19 de eeuw werd aan het paleis een uniforme Venetiaans rode kleur gegeven, maar schittert nu in een zeegroen en wit geheel.

Eén van de hoogtepunten: het Hermitage museumEen van de vele koepels in het wereldvermaarde Hermitage

De Kleine Hermitage was gebouwd als een toevluchtsoord voor Catharina de Grote. Het was hier dat zij begon aan de keizerlijke kunstcollectie die uiteindelijk zou uitmonden in de grootste kunstgalerij ter wereld.

De Grote Hermitage werd vervolgens gebouwd om de snel groeiende collectie in onder te brengen, gevolgd door de Nieuwe Hermitage, die in 1852 werd geopend als Sint-Petersburgs eerste publieke kunstgalerij. Hier zullen we oa. aandacht besteden aan de afdeling met de Vlaamse wandtapijten, Vlaamse kunst in de Rubenszalen, Franse Impressionisten en Expressionisten.

U zal overweldigd zijn van de enorme keuze aan prachtwerken.

Na het stadsbezoek, installatie in ons luxehotel***** Kempinski Moika 22, centraal gelegen en vlakbij het Paleizenplein en de Nevski-Prospekt.

Dag 11: SINT-PETERSBURG

Na het ontbijt vertrek naar Pedrodvorets ofte Peterhof voor een bezoek aan het 'Bath Cottage' van het paleis. Met de gids ondernemen we een wandeling in het park en bewonderen de talrijke beelden en fonteinen.

Peterhof gelegen aan de Finse Golf, op 25 km van Sint-Petersburg en mag worden gerekend tot één van de mooiste Europese paleizen. Het is een mooi voorbeeld van de 18e en 19e eeuwse Russische architectuur. In de paleistuinen vindt u de talloze wereldberoemde fonteinen met goudvergulde sculpturen in diverse vormen en stijlen. Peterhof was en is het symbool van het tot bloei gekomen jong, hervormd Rusland.

Het Peterhof mag tot één van de mooiste Europese paleizen worden gerekend Tsaar Peter de Grote liet in Petrodvorets een paleis te bouwen naar het voorbeeld van het kasteel van Versailles

Het stadje, dat in 1705 slechts uit één boerderij bestond, werd voor het eerst in de geschiedenis genoemd door Tsaar Peter de Grote. Hij merkte de gunstige ligging van deze plaats op voor de scheepvaart. Later besloot hij op deze plek een paleis te bouwen naar het voorbeeld van het kasteel van Versailles. In 1714 begon hij met de bouw van 2 paleizen: het Paleis van Monplaisir en het centraal gelegen Grote Landhuis, alsook de lager en hoger gelegen tuinen.

Onder de opvolgers van Peter werd er bijna niets meer aan het paleizen- en tuinencomplex gedaan. Pas toen tsarina Elisabeth I, de dochter van Peter, de troon besteeg, werd de bouw verdergezet. Zij liet haar favoriete architect, de Italiaan Bartolomeo Rastrelli, aan het Peterhof werken. Hij ontwierp de grote vleugels aan het Grote Landhuis omdat het landhuis te klein was geworden voor het Russische hof. Ook kwamen er in de plannen van Rastrelli minder fonteinen voor dan in die van Peter de Grote. Later werden de fonteinen naar het ontwerp van tsaar Peter alsnog geplaatst. De laatste tsaar, Nicolaas II, woonde met zijn gezin in een privé-paleis in Peterhof.

Nadien terugrit naar Sint-Petersburg en vrije tijd om bvb. de Nevski-Prospekt te bewandelen, een boottocht op de Neva te maken of een bezoek aan het Yusopov-paleis.

Overnachting in het hotel Kempinski Moika 22***** in Sint-Petersburg.

Dag 12: SINT-PETERSBURG - PUSHKINE

Vertrek naar 'Pushkine' of Tsarskoye Selo. Bezoek van het zomerpaleis van Catharina, gelegen op 30km van Sint-Petersburg. Het plaatsje Pushkine, voorheen Tsarskoje Selo, werd na de Russische Revolutie vernoemd naar de grote Russische schrijver Aleksandr Poesjkin. Hier heeft hij ook zijn eerste gedichten in het publiek voorgedragen aan de destijds beroemdste dichter van Rusland, Gavrila Derzjavin.

Tsarskoje Selo werd in de 18e eeuw vooral bekend doordat de tsaren hier hun zomerresidentie hadden. Gedurende de Nazi-bezetting werden 2 grote paleizen geplunderd en als barakken gebruikt. Na enkele tientallen jaren van restauraties zijn het Alexander Paleis en het Catharina Paleis - Rastrelli's barokke meesterstuk - terug in hun volle glorie te bewonderen.

Het plaatsje Pushkine, voorheen Tsarskoje Selo, werd na de Russische Revolutie vernoemd naar de grote Russische schrijver Aleksandr PoesjkinHet Catharina Paleis, Rastrelli's barokke meesterstuk

Het Catharina Paleis is wellicht het ultimate voorbeeld van barokke grandeur en decoratie. We bezoeken ook de Amber kamer. De parken rondom het paleis zijn wondermooi met tal van charmante paviljoenen en een Chinese pagode.

's Middags lunch in een lokaal restaurant.

Terugrit naar Sint-Petersburg. In het centrum bezoeken we 's werelds grootste collectie van kunstwerken van Fabergé, waaronder een uitzonderlijke collectie Fabergé-eieren voor de tsarenfamilies gemaakt.

Overnachting in het hotel in Sint- Petersburg.

Dag 13: SINT-PETERSBURG - BRUSSEL

Vrije voormiddag in Sint-Petersburg, eventueel een boottocht op de Fontanka en de Nevarivier, of wat shopping langsheen de Nevski-prospekt.

Na de middag privé-transfer naar de luchthaven. In de namiddag terugvlucht van Sint-Petersburg naar Brussel.

Sterke punten

• Proef de rijke Russische cultuur terwijl u aan boord geniet van life pianoconcerten van Tchaikovsky of Skryabin

• Bezoeken in kleine groepjes van 20 personen

• Bezoek aan het Kremlin met het wapenmuseum en de kathedralen alsook het Rode Plein en de Tretyakov Gallery

• Bezoek aan de Hermitage, Peterhof en Pushkine

• Dranken tijdens maaltijden aan boord inbegrepen

• Het schip de M/S Volga Dream ***** is een klein maar het meest luxueuze boutique-schip van Rusland

• Zeer centraal gelegen luxehotels ***** in Moskou en Sint-Petersburg

 

Rusland

Rusland map
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Mini-expeditie naar Spitsbergen met Dixie Dansercoer AANRADER
2 dagen initiatie in Nieuwpoort + 9 dagen mini-expeditie in Spitsbergen

Antarctica 2020 expeditiecruise AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 4 tot 17 februari 2020

Wintertrip naar Spitsbergen AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide kennismaking, van 17 tot 24 maart 2019

Japan - Cultuur, traditie en innovatie AANRADER
16-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, van 29 september tot 14 oktober 2019

Kamchatka - Beren, zalmen en vulkanen AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 24 juli en 1 september 2019

Zuid-Afrika Odyssee AANRADER
15-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 12 mei en 12 oktober 2019

Vietnam en Cambodja AANRADER
18-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, van 8 tot 25 november 2019

Kroatië - Cruise langs de Dalmatische kust AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide cruise, afreis op 18 mei 2019

Markiezen en Frans-Polynesië AANRADER
17-daagse Nederlandstalig begeleide eilandcruise, vertrek op 23 juli 2019

Albanië, Kosovo en Noord-Macedonië met Griekenland AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide cultuurrreis, van 15 tot 26 juni 2019

Puglia - In de hak van de laars van Italië AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide cultuurreis, vertrek op 6 juni 2019

Noord-India en Rajasthan AANRADER
16-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 22 november 2019

Kazachstan - Prachtige natuur en bruisende steden AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 22 mei 2019

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrekken van 22 december 2018 tot 8 april 2019

Wildernislodge Avonturenweek AANRADER
8-daags programma in kleine Nederlandstalige groep, vertrek op 10 februari en 3 maart 2019

Wildernislodge Avonturenweek (Actief) AANRADER
8-daags programma in Nederlandstalige groep, vertrek op 30 december 2018, 3, 17 en 24 februari 2019

Bergen, eilanden en noorderlicht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 of 10 maart 2019

Ontdekking van Lapland - Weekendbreak AANRADER
4-daags individueel programma, vertrek op 14 februari en 7 maart 2019

Rust en natuur Avonturenweek in Fins Lapland AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek op zaterdag en zondag van 25 november 2018 tot 7 april 2019

Ruka Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek op zondag tussen 2 december 2019 en 7 april 2019

Avonturenweek Tropisch Lapland AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek op zaterdag en zondag van 25 november 2018 tot 7 april 2019

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons ook op Pinterest - facebook.com/AsteriaExpeditions

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent