Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

8-daags Programma

Noors Lapland: op zoek naar het noorderlicht | 8 dagen

8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 20 september 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - ANDENES (D)

Vertrek vanuit Brussel naar Evenes met overstap in Oslo.

Transfer naar Andenes, gesitueerd op de idyllische Vesterålen eilandengroep. Onderweg zal u versteld staan van de landschappen. De noordeljke locatie op de Vesterålen is ook ideaal om noorderlicht te spotten.

Maar Andenes is tevens de beste locatie in Noorwegen om met praktisch 99% zekerheid diverse walvissoorten en dolfijnachtigen te spotten en dit het jaar rond. Hier bevindt zich ook een interessant bezoekerscentrum dat u wegwijs zal maken in de diverse walvissoorten die u in dit gebied kan ontmoeten.

Diner in een lokaal restaurant.

Dag 2: ANDENES - SVOLVÆR (O + L + D)

Ontbijt.

Vanuit Andenes vertrekt u op een walvissafari. Na een korte rondleiding in het Whale Center en maakt u een boottocht van 3u. Aan boord geniet u van een soeplunch. Na afloop ontvangt u nog een certificaat van deelname.

Overnacht in een rorbu, een typisch rood geschilderd vissershuisje aan de rand van het water Het traditioneel drogen van haring in openlucht

Vervolgens wordt u naar Svolvær op de Lofoten gebracht. Deze eilandengroep spreekt tot de verbeelding van velen. Onderweg zal u wel snel merken waarom. Tijdens het eerste deel van de transfer volgt u de 'Norway Scenic Route' aan de westkant van het eiland Andøya (Vesterålen). Onderweg wordt een lunchpakket voorzien.

Aankomst in de late namiddag en transfer naar de rorbus nabij het centrum van Svolvær.

Eén van de hoogtepunten van een Noorwegenreis is ongetwijfeld een overnachting in een rorbu, een typisch vissershuisje aan de rand van het water. Deze rorbus deden in het verleden dienst als tijdelijke logeerplaats voor vissers die in de winter naar dit gebied kwamen om te vissen op kabeljauw. Tegenwoordig zijn vele van deze rorbus omgebouwd en kunnen toeristen er in alle comfort logeren.

's Avonds geniet u van een 3-gangen diner.

Dag 3: LOFOTEN (O + L + D)

Ontbijt in het nabijgelegen restaurant.

In elk seizoen hebben de Lofoten iets unieks en wondermoois. Ssneeuw en het noorderlicht in de winter, kabeljauw die aan het drogen is in de lente, de middernachtzon in de zomer of wondermooie herfstkleuren?

Hier komt de natuur- en cultuurliefhebber volop aan z'n trekken. Doordat ieder seizoen er anders is, is dit gebied een grote inspiratiebron voor diverse artiesten, schrijvers en kunstenaars. Getuige hiervan zijn de vele musea en kunstgalerijen die u er terugvindt.

Niet voor niets wordt dit gebied door Unesco als uniek bestempeld. 1000 foto's geven nog maar een glimps van de schoonheid. De Lofoten hebben een relatief mild klimaat vergeleken met andere gebieden op dezelfde breedtegraad. Dit door de gustige invloed van de warme Golfstroom.

's Morgens vertrekt u voor een boottocht waar u kennismaakt met de prachtige Lofoten Tijdens de boottocht krijgt u zeearenden te zien

’s Morgens vertrekt u voor een boottocht met een snelle RIB-boot in de richting van de Trollfjord. Tijdens deze tocht worden een aantal fjorden en inhammen bezocht en is de kans reëel dat u zeearenden en andere vogelsoorten te zien krijgt. In de broedperiode, van april tot september krioelt het hier van de vogels. Zeekoeten, alken, aalscholvers, kleine jagers,… maken ook deel uit van het rijke vogelleven in deze regio (duur: 2u).

's Middags lunch in een lokaal restaurant gevolgd door een vrije namiddag.

Diner (3-gangen) in een lokaal restaurant.

Na het diner brengt u een bezoek per bus aan een noorderlichtcentrum. In dit kleine onderzoekscentrum wordt het noorderlicht bestudeert en krijgt u een lezing over dit uniek natuurfenomeen (duur: 3u30).

Dag 4: SVOLVÆR - TROMSØ (O + L + D)

Ontbijt gevolgd door check-out.

Volledige dag sightseeing om de Lofoten te ontdekken. Per bus maakt u een volledige dagexcursie van de Lofoten.

’s Morgens bezoekt u het Lofotr Viking Museum in Borg. Dit museum is ondergebracht in een typische 83m lange longhouse die toehoorde aan één van de belangrijkste Vikings uit de regio.

Verder bezoekt u een lokale zalmkwekerij waar u meer te weten komt over de Noorse aquacultuur. U krijgt een rondleiding op de kwekerij en bezoekt de kooien op zee. Uiteraard kan er ook geproefd worden van een heerlijke soeplunch met zalm.

Lunch over de middag in een lokaal restaurant.

Nusfjord, een van de mooiste en best bewaarde vissersdorpjes van de Lofoten In de late namiddag wordt opnieuw ingescheept aan boord gaan van de Hurtigruten

3-gangen diner in een lokaal restaurant/

In de loop van de avond meert het schip van de Hurtigruten aan in Svolvær. Vervolgens vaart het schip noordwaarts en u passeert u de smalle Raftsund Strait, de dreigende kliffen van de Trollfjord en de mooie eilandenarchipel van Vesterålen. Deze bootreis met de Hurtigruten brengt u langsheen de mooie kustlijn van Finnmark, gekenmerkt door zijn fjorden en prachtige fauna en flora. Bovendien gebeurt het ook frequent dat u 's nachts vanaf het schip het noorderlicht kan waarnemen.

Overnachting aan boord van de Hurtigruten.

Dag 5: TROMSØ (O + L + D)

Ontbijt en vrije tijd tijdens de ochtend aan boord.

Lichte lunch. Aankomst kort na de middag in Tromsø, ook wel 'Parijs van het Hoge Noorden' genoemd. Het schip blijft 4u in Tromsø aangemeerd. Hierdoor is er ruim tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden te ontdekken in de namiddag.

Het Polar Museum is gevestigd in een van de oudste huizen in Tromsø uit 1830. Hier komt u alles te weten over de rol die Tromsø speelde in de zeehondenjacht en de vele expeditiereizen naar Arctische wateren die hier vertrokken.

In het Polar Museum komt u alles te weten over de rol die Tromsø speelde in de zeehondenjacht en de vele expeditiereizen naar Arctische wateren Kenmerkend voor de Arctische kathedraal zijn de grote glasramen en moderne bouwstijl.

Vervolgens bezoekt u de Arctische kathedraal, het landschapskenmerk van Tromsø. Kenmerkend voor deze kathedraal zijn de grote glasramen en moderne bouwstijl.

Lichte lunch.

Hierna is er wat vrije tijd voorzien. Wie wil kan een bezoekje brengen aan de 'Ölhallen', het oudste en bekendste café van de stad.

In de vooravond vertrekt het schip. Diner en overnachting aan boord.

Dag 6: TROMSØ - NOORDKAAP(O + L + D)

Ontbijt aan boord.

Vroege vogels kunnen in Hammerfest kort van boord gaan voor een bezoekje (facultatief) aan de meest noordelijke stad van Noorwegen.

Lichte lunch.

Honningsvåg, de noordelijkste stad van het Europese vasteland De Noordkaap is het meest noordelijke punt van Europa waar u weidse uitzichten heeft op de Arctische Oceaan

Later in de voormiddag meert het schip aan in Honningsvåg, waar een bezoek gebracht wordt aan de Noordkaap (inbegrepen). De Noordkaap is het meest noordelijke punt van Europa waar u weidse uitzichten heeft op de Arctische Oceaan. Vervolgens gaat de boottocht verder naar de eindbestemming Kirkenes.

Vervolgens wordt de cruise verder gezet richting Kjøllefjord en Mehamn. Kjølleforjd is een oude handelspost en vissershaven waar u een stenen Sami-kerk kan bewonderen bij het binnenvaren van de haven. Volgende halte is Mehamn, een typisch vissersdorpje waar kort aangemeerd wordt. Vervolgens vaart het schip verder naar de eindbestemming Kirkenes, een dorpje van 4.000 inwoners, gekend voor zijn ligging vlakbij de Russische grens en de Barentszzee.

Diner en overnachting aan boord.

Dag 7: NOORDKAAP - KIRKENES (O + L + D)

Ontbijt aan boord.

Bij aankomst in Kirkenes vertrekt u meteen op één van de hoogtepunten van deze rondreis: een unieke king crab safari. King crabs zijn een ware delicatesse in deze regio. Per schip wordt op zoek gegaan naar de beste locatie om deze koningskrabben te vangen. Deze dierenkunnen tot 2m breed en 15kg zwaar worden.

De reuzenkrabben kunnen tot 2m groot en 15kg zwaar worden King crabs zijn een echte delicatesse in deze streek van Noorwegen

Bij terugkomst krijgt u ook een presentatie over king crabs en worden ze voor u vers bereid waarna tijd is om van de vangst te proeven. Een onvergetelijke en culinaire ervaring.

Facultatieve excursies

 • Bezoek aan de Andersgrotta
  Facultatieve excursie - Bezoek aan de Andersgrotta Kirkenes was een van de steden tijdens de Tweede Wereldoorlog die het vaakst werd gebombardeerd omwille van zijn stategische ligging. Vlakbij het centrum van Kirkenes ligt de Andersgrotta, een ondergronds complex en voormalig schuiloord tijdens bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. U kan het complex bezoeken en een leerrijk filmpje meepikken.

  Duur: 30 min.
  Periode: het jaar rond
  Prijs: € 20,00/pers. (enkel vanaf 12 jaar)
 • Wandelen met husky's
  Facultatieve excursie - Wandelen met husky's Samen met een lieve husky-hond maakt u een wandeling in de bergen en heuvels rond Kirkenes. Onderweg kan u genieten van spectaculaire landschappen en eventueel ook bessen plukken.

  Duur: 2u
  Vertrek: bijna dagelijks om 13u
  Periode: van 20 mei tem 15 oktober
  Prijs: € 90,00/volw., € 45,00/kind (7 tem 11 jaar), transfers inbegrepen
 • Trainingssessie met husky's
  Facultatief - Trainingssessie met husky's Neem deel aan een wintertraining met de husky's. U neemt plaats in een speciaal ontworpen karretje en u maakt samen met de honden en een gids (bestuurder) een tocht in de natuur.

  Duur: 2u
  Periode: van 20 mei tem 30 juni en van 1 september tem 15 oktober
  Vertrek: vrijwel dagelijks om 13u00
  Prijs: € 90,00/volw., € 30,00/kind (7 tem 11 jaar)
  Transfers inbegrepen
 • Vissen op de Barentszzee
  Vissen op de Barentszzee Met een lokale visser vaart u naar de Barentszzee. De visser zal u er de technieken van het vissen aanleren en enkele tips geven. Hierna is het aan u om te proberen een vis aan de haak te slaan. Visgerief, reddingsvest en picknick-lunch inbegrepen.

  Duur: 4u
  Vertrek: bijna dagelijks mogelijk om 13u
  Prijs: € 180,00/pers., transfers inbegrepen
 • Aurora Express
  Excursie -Aurora Express Vanaf september is het in Kirkenes 's avonds donker genoeg om het noorderlicht te kunnen spotten. Samen met een ervaren gids gaat u per minibus op zoek naar de beste en donkerste plaatsen om het noorderlicht te kunnen spotten als het zich voordoet.

  Duur: 2u30
  Periode: van 1 september tot 15 april
  Prijs: € 100,00/volw., € 50,00/kind (4 tem 11 jaar)
  Transfers inbegrepen

’s Avonds brengt u een bezoek aan het Kirkenes Snowhotel. U krijgt er een korte rondleiding met een bezoek aan het rendierpark en de huskykennel. Hierna staat er ook een diner op het programma. Door de afgelegen ligging, weg van de stad en kunstlicht is deze locatie ook zeer geschikt om het noorderlicht te observeren mocht het zich voordoen.

Nabij het Kirkenes Snowhotel bezoekt u een rendierpark Iets verderop bezoekt u de huskykennel van het Kirkenes Snowhotel

SnowHotel Kirkenes 365

Dankzij een ingenieus koelsysteem is het Snowhotel van Kirkenes nu het ganse jaar open. Zo kan u dit sneeuwhotel ook tijdens de zomermaanden bezoeken én er zelfs overnachten.

Dag 8: KIRKENES - BRUSSEL (O)

Scandinavisch ontbijtbuffet en check-out.

Transfer naar de luchthaven van Kirkenes voor de terugvlucht naar Brussel.

Sterke punten

• Noorderlichtreis

• Walvissafari en sightseeing op de Vesterålen

• De Lofoten eilandengroep met een verblijf in een rorbu

• Sightseeing tour van de Lofoten met oa. typische visserdorpjes en het Viking Museum

• Bezoek aan een Noorderlichtcentrum

• Zeearendsafari in de Trollfjord

• Bootreis aan boord van de Hurtigruten in een buitenhut langs de Noorse kust en Fjorden

• Bezoek aan Tromsø, het 'Parijs van het Hoge Noorden'

• Bezoek aan de Noordkaap

• Koningskrabsafari en -degustatie nabij de Russische grens te Kirkenes

• Bezoek met diner in het Kirkenes Snowhotel

• Bezoek aan een kleine husky- en rendierboerderij

• Vol pension

• Kleine Nederlandstalige reisgroep met maximaal 14 deelnemers

 

Noorwegen


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland 2023 met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 27 augustus tot 9 september 2023

Egypte - Once-in-a-lifetime cruise op de Nijl AANRADER
18-daagse begeleide culturele cruise, vertrek op 18 september 2023

Parma & Milaan - Kunst, cultuur & gastronomie AANRADER
6-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 16 juni 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 3 november 2023

Botswana - Botswana onder canvas AANRADER
13-daagse Nederlandstalig begeleide safari met mobiele tent, vertrek op 24 september 2023

Veelzijdig Vietnam en mysterieus Cambodja AANRADER
18-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, afreis op 11 november 2023

Zuid-Korea - Land van de kalme morgen AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2023

Markiezen en Frans-Polynesië AANRADER
16-daagse Nederlandstalig begeleide eilandencruise, vertrek op 21 september 2023

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van op 23 december 2023 tot 17 maart 2024

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent