Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

8-daags programma

Bergen, eilanden en noorderlicht | 8 dagen

8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 27 februari en 6 maart 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - HELSINKI - KIRUNA (D)

Vertrek vanuit Brussel naar Kittilä met overstap te Helsinki. De aankomst is voorzien voor in de loop van de namiddag.

Bij aankomst wordt u opgehaald en met een transfer naar uw logies in het centrum van Kiruna gebracht.

Korte verkenning van de stad gevolgd door een diner in een lokaal restaurant.

Dag 2: KIRUNA (O + L + D)

Ontbijt.

In het safarikantoor ontvangt u uw warme winteruitrusting (oa. thermisch pak, handschoenen, muts en warme laarzen).

Vervolgens gaat u naar een nabijgelegen huskyboerderij voor een eerste hoogtepunt. Een huskysafari is de ideale gelegenheid om te genieten van natuur en rust. De honden staan te huilen vol ongeduld en zodra de sledebestuurder de rem loslaat komt de kalmte terug wanneer de honden u langsheen vlaktes en bossen voorttrekken. U zit met 2 personen in de slede die u afwisselend zelf kan besturen. Onderweg wordt er ook nog halt gehouden voor een wildernislunch.
Tijdens deze tocht zal u 25 à 30 km afleggen (duur: 5u).

Een huskysafari is de ideale gelegenheid om te genieten van natuur en rust U maakt mooie huskysafari langsheen bossen en heuvels in wondermooie winterse landschappen

Wat vrije tijd in de namiddag. Mogelijkheid om facultatief een bezoek te brengen aan het centrum van Kiruna met zijn houten kerk, stadhuis en gezellige straten.
Een (facultatief) bezoek met Engelstalige gids aan de grootste ijzermijn is ook beslist de moeite waard.

 • Optioneel: Bezoek aan de ijzermijn
  Optioneel: Bezoek aan de ijzermijn De mijn in Kiruna heeft een diepte van 1.000 m onder de zeespiegel. Op een heel boeiende manier krijgt u een beter beeld van het reilen en zeilen van dit immens project. In de mijn wordt ijzererts ontgonnen van hoge kwaliteit die door gekende autoconstructeurs zoals BMW aangekocht wordt.

  Er is een volledig bezoekerscentrum gemaakt op 540 m diepte waar u de machines kan bezichtigen, in de gangen kan rondlopen en u krijgt ook een videopresentatie te zien. Tijden deze presentatie krijgt u een goed beeld van de ontdekking van ijzererts en het ontstaan van de mijn en daarbij ook de stad.

  Prijs: € 40,00/volw., € 10,00/kind (6 tem 15 jaar)
  Het bezoek aan de ijzerertsmijn moet bij boeking gereserveerd worden zodat hiermee kan rekening gehouden worden bij de planning van de excursies.

In de loop van de vooravond wordt u naar het ICEHOTEL gebracht, de grootste iglo en ijsconstructie ter wereld. Het ijshotel is volledig gemaakt uit ijs van de nabijgelegen Torne rivier. Kleine rondleiding in het hotel met slaapinstructies, bar, kapel en bezichtigen van verschillende ijssculpturen.

Het ICEHOTEL, de grootste iglo en ijsconstructie ter wereld Het ijshotel is volledig gemaakt uit ijs van de nabijgelegen Torne rivier

Tussendoor wordt een kort bezoekje gebracht aan het dorpje van Jukkasjärvi waar het ICEHOTEL gelegen is. Het houten kerkje dateert van 1607 en is een mooi voorbeeld van de typische bouwstijl. Het altaar is er het absolute pronkstuk.

's Avonds geniet u van een uniek 5-gangen Ice Plate Dinner in het verwarmde restaurant van het ICEHOTEL. Hier geniet u van heerlijke en fijne keuken in een modern Scandinavisch design, een absolute aanraden en tevens een unieke gastronomische ervaring.

 • Optioneel: Overnachting in het ICEHOTEL in een Ice Room
  Optioneel: Overnachting in het ICEHOTEL in een Ice Room U krijgt een warme en comfortabele slaapzak en er wordt geslapen op bedden van echt ijs, gescheiden van de slaapzak door een zacht en koude isolerend matras.

  De binnentemperatuur varieert er van -3 tot -8° C, afhankelijk van de buitentemperatuur, maar daar merkt men tijdens uw slaap weinig tot niets van.

  Vlak naast de koude kamers bevindt zich ook nog een warm gebouw waar u uw bagage kan opbergen, waar u zich kan omkleden en waar zich ook de douches, wc's en sauna's zicht bevinden.

  Mits supplement: € 260,00/pers. op basis van 2 personen per kamer.
  De overnachting vervangt dan de overnachting in het voorziene hotel.
  De volgende morgen vervoegt u dan opnieuw de reisgroep.

Dag 3: KIRUNA - ABISKO NATIONAL PARK (O + L + D)

Ontbijtbuffet, gevolg door check-out.

In de voormiddag maakt u een mooie sneeuwscootersafari waarbij u met 2 personen op een sneeuwscooter zit, in de omgeving van Kiruna en de Torne vallei. Onderweg wordt er gestopt om te genieten van een wildernislunch in een typische kota. Tijdens deze tocht wordt 35 km afgelegd afgelegd van de sneeuwcondities en de rijvaardigheden van de groep (duur: 4u).

Een huskysafari is de ideale gelegenheid om te genieten van natuur en rust In de Torne vallei geniet u van een wildernislunch in een typische kota

Hierna wordt u gebracht naar de omgeving van het Abisko Nationaal Park in Zweden. Vlak voor Abisko ligt Laporten, een belangrijk landschapskenmerk en een soort van poort in een bergmassief die vaak door de rendieren gebruikt wordt om zich te verplaatsen. Deze locatie, ver weg van alle kunstlicht, vormt een ideale uitvalsbasis om het noorderlicht waar te nemen. Hier in de buurt bevindt zich o.a. het gekende Aurora Sky Station.

Het wondermooie Abisko National Park in Zweden 's Avonds geniet u van een uniek 3-gangendiner

Iedereen wordt vervolgens opnieuw met de nodige warme winteruitrusting voorzien en vervolgens neemt uw plaats in een snowcat of sneeuwscooterslede die u naar het absolute hoogtepunt van dit programma zal brengen. Bagage die u eventueel niet nodig heeft kan u in op de vertrekplaats achterlaten.

Transfer naar de hoogstgelegen berghut van Zweden waar u de komende 2 nachten zal doorbrengen. De berghut ligt op 1.228 m en vormt de beste locatie om het noorderlicht waar te nemen. In geval van wolken bevindt deze berghut zich vaak boven de wolkengordel en door zijn ligging heeft u praktisch een panorama van 360° om de hemel naar het noorderlicht af te speuren.

Een overnachting op dergelijke locatie is werkelijk uniek en is enkel in groep mogelijk. U kan er comfortabel logeren in envoudige maar gezellige 2-persoonskamers met gedeeld sanitair. Alvorens het donker of licht wordt, kan u vanaf deze locatie ook genieten van spectaculaire zonsondergangen of -opgangen.

's avonds wordt in de berghut een gezellig diner voorzien en kan u nagenieten van een deugddoende sauna. Onze reisleider geeft u info over het noorderlicht en hoe u dit het best kan fotograferen.

Dag 4: ABISKO (O + L + D)

Ontbijt.

Vroege vogels kunnen genieten van een spectaculaire zonsopgang.

In loop van de dag maakt u samen met een lokale gids een wandeling met sneeuwschoenen waarbij u onderweg verbaast zal zijn van de spectaculaire panorama's en landschappen in dit gebied. Ervaring en/of een goede conditie is hiervoor niet vereist. U kan altijd vroeger terugkeren naar de hut of kiezen voor de gemakkelijk groep. Bij helder weer kan u vanaf de top tot aan de Noorse grens en verder kijken. De lunch wordt tussen de activiteiten voorzien in de hut.

Diner.

Voor- of na het diner zit u weer op een bevoorrechte locatie om het noorderlicht te zien als het zich voortdoet. Naast satellietbeelden en de laatste metingen, kan onder de deelnemers een beurtrol voorzien worden om op de uitkijk te staan voor het noorderlicht.

Dag 5: ABISKO (O + L + D)

Na het ontbijt wordt u per snowcat of sneeuwscooterslede naar Abisko gebracht. Bij mooi weer en voor wie dit wenst, is er ook de mogelijkheid om de tocht met sneeuwschoenen af te leggen (heuvelafwaarts, 3u).

Lunch.

Vervolgens volgt een transfer naar Andenes dat op de Vesterålen eilandengroep gelegen is. Onderweg zal u versteld staan van de landschappen die u zal zien opduiken.

Vroege vogels kunnen genieten van een spectaculaire zonsopgang 's Avonds geniet u van een uniek 3-gangendiner

Andenes ligt in het uiterste puntje van het eiland Andoya. In de buurt van Andenes bevindt zich een raketbasis waar onderzoek wordt gedaan naar het noorderlicht. De omstandigheden hier zijn dan ook heel ideaal om het noorderlicht waar te nemen.

Diner in een lokaal restaurant.

Dag 6: ANDENES (O + L + D)

Ontbijt.

Vanuit Andenes vertrekt u op walvissafari. Eerst krijgt u een korte rondleiding in het Whale Center waar u alles te weten zal komen over de walvissoorten die hier wat noordelijker leven in de oceaan. Vervolgens maakt u een boottocht van 3u. Onderweg worden u warme dranken en een soeplunch aangeboden. Na afloop ontvangt u ook nog een certificaat van deelname.

De meeste tochten gaan door in het Noors of het Engels maar op bepaalde data zijn vaak ook Nederlandstalige en/of Franstalige natuurgidsen aanwezig. Indien er uitzonderlijk geen walvissen worden waargenomen of als de boot niet kan uitvoeren door extreme omstandigheden, dan heeft u een ‘whale guarantee'. U kan later op de dag of de dag erna deelnemen aan een nieuwe walvissafari.

Vanuit Andenes vertrekt u op walvissafari Spot zelf enkele walvissoorten vanop het schip tijdens de safari

Vervolgens wordt u naar de Magische Lofoten en hun hoofdplaats Svolvær gebracht. Deze eilandengroep spreekt tot de verbeelding van velen.

Onderweg bezoekt u een zalmkwekerij waar u kennismaakt met de Noorse aquacultuur. U krijgt er een rondleiding met bezoek aan de kweekkooien op zee. Uiteraard kan er ook geproefd worden van de zalm.

Diner in een lokaal restaurant.

Na het diner brengt u een bezoek per bus aan een noorderlichtcentrum. Hier wordt het Noorderlicht bestudeert en krijgt u er een lezing over dit unieke fenomeen aan de hand van divers beeldmateriaal. U maakt ook een wandeling op het nabijgelegen strand om zo hopelijk het Noorderlicht live mee te maken (duur: 3 à 4 uur).

Dag 7: LOFOTEN (O + L + D)

Ontbijt in het nabijgelegen restaurant.

In de Lofoten komt de natuur- en cultuurliefhebber volop aan z'n trekken. Doordat ieder seizoen er anders is, is dit gebied een grote inspiratiebron voor diverse artiesten, schrijvers en kunstenaars. Getuige hiervan zijn de vele musea en kunstgalerijen die u er terugvindt.

In de Lofoten komt de natuur- en cultuurliefhebber volop aan z'n trekken De Lofoten hebben een relatief mild klimaat vergeleken met andere gebieden op dezelfde breedtegraad

Niet voor niets wordt dit gebied door Unesco als uniek bestempeld. 1000 foto's geven nog maar een glimps van al het moois dat u hier kan beleven.

De Lofoten hebben een relatief mild klimaat vergeleken met andere gebieden op dezelfde breedtegraad. Dit komt door de invloed van de warme Golfstroom.
De gemiddelde temperatuur in de koudste maand januari bedraagt -1° C wat relatief warm is. Hierdoor zijn de wegen in dit gebied vrij goed berijdbaar.

Na een korte uitleg over de geologie en klimaat van de Lofoten vertrekt u 's morgens op een boottocht waarbij u kennismaakt met de prachtige landschappen. Tijdens de tocht wordt er een aantal fjorden en inhammen binnengevaren en is de kans reëel dat u zeearenden en andere vogelsoorten ziet. Bij goed weer vaart het schip ook de legendarische Trollfjord in. Op het schip wordt een lichte soeplunch aangeboden (duur: 4u).

De kans is reëel dat u zeearenden en andere vogelsoorten te zien krijgt De kans is reëel dat u zeearenden en andere vogelsoorten te zien krijgt

Aankomst in de loop van de namiddag, gevolgd door wat vrije tijd.

Diner (3-gangen) in een lokaal restaurant.

Dag 8: EVENES - OSLO - BRUSSEL (O + L + D)

Ontbijt.

Check-out in de loop van de voormiddag en transfer naar de luchthaven van Evenes voor de terugvlucht met overstap te Oslo.

Opmerking

De inhoud van dit programma is gegarandeerd. De volgorde van bepaalde bezoeken of excursies kan altijd wijzigen.

Sterke punten

• Bezoek aan het ICEHOTEL met unieke Ice Plate Dinner

• Mogelijkheid om te overnachten in een Ice Room (facultatief)

• Lange huskytocht met wildernislunch

• Uitgebreide sneeuwscootertocht

• Gezellig verblijf in de hoogst gelegen berghut van Zweden

• Actieve sneeuwschoenwandeling

• Walvissafari op de Vesterålen

• Bezoek aan een lokale zalmkwekerij

• Zeearendsafari op de Lofoten

• Programma op basi van vol pension

• Ervaren Nederlandstalige reisleider

• Kleine Nederlandstalige reisgroep met maximum 16 deelnemers

 

8-daagse rondreis Fins-, Noors- & Zweeds Lapland

Noors & Zweeds Lapland - Bergen, eilanden en noorderlicht
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 29 september 2022

Bilbao - Architectuur & gastronomie AANRADER
5-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 11 september 2022, 1 april & 23 september 2023

Cruise op de Douro - MV Spirit of Chartwell AANRADER
8-daagse begeleide riviercruise, afreis op 9 september 2022

Puglia - In de hak van de Italiaanse laars AANRADER
8-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 14 mei & 1 oktober 2022

Egypte voor culturele fijnproevers AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide cruise, afreis op 17 november 2022 & 6 april 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent