Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

14-daags Fly & Drive programma

Ijsland Fly & Drive - Op ontdekking langs de kust | 14 dagen

14-daags Fly & Drive programma, dagelijks vertrek van 1 mei tot 15 september 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: KEFLAVIK - BLUE LAGOON -SELLFOSS REGIO | 130km

Vertrek kort na de middag naar de luchthaven van Keflavik, de internationale luchthaven van IJsland en vlakbij Reykjavik gelegen. Pickup van uw huurwagen.

Ophalen van uw huurwagen. Vandaag staat een rit van zo'n 160km op het programma.

Blue Lagoon, IJslands populairste attractie Eyrarbakki met zijn authentieke huisjes

Uw eerste stop is de Blue Lagoon, IJslands populairste attractie. Deze natuurlijke thermale spa is omgeven door lava landschappen en stranden met zwart zand.
Hier kan u genieten van de zwempartij van uw leven.

 • Facultatieve excursie - Blue Lagoon
  Facultatieve excursie: Blue Lagoon Kom helemaal tot rust in het warmwaterbad van de Blue Lagoon. Voor bezoeken tijdens de zomermaanden is een reservatie vooraf aangeraden. De huur van een handdoek, een Silica-modder gezichtsmasker en een drankje in de baden zijn inbegrepen.

  Duur: zelf te bepalen
  Richtprijzen: € 70,00/volw.,
  € 55,00/kind 14 tem 15 jaar, gratis voor kinderen tem 13 jaar in het gezelschap van volwassenen.
  De prijs is afhankelijk van vraag en aanbod, dit kan per dag of uur van aankomst variëren.

U rijdt onmiddellijk in zuidelijke richting naar het vissersstadje Grindavik. Onderweg bezoekt u het geothermische gebied van Krysuvik. Het gebied bestaat uit verschillende geothermische velden, waaronder Seltun. De vulkanische grond van Seltun heeft een groene, rode en gele kleur.

De naast elkaar gelegen dorpen Eyrarbakki en Stokkeyri zijn de moeite waard. Eyrarbakki was de belangrijkste zuidelijke haven en ruilcentrum van IJsland. U kan er nog authentieke huisjes bezichtigen.

Overnachting in een hotel in de buurt van Selfoss.

Opmerking:

U kan er ook voor kiezen om de Blue Lagoon over te slaan en later te bezoeken vanuit Reykjavik.

Dag 2: SELFOSS - ZUIDKUST - VIK | 130km (O)

De zuidelijke kust wordt gevolgd tot u aankomt bij de Seljalandsfosswaterval, waar u zich achter de reusachtige muur van water kan begeven.

U reist verder naar Skógar. Skógar ligt tussen de gletsjers Mýrdalsjökull en Eyjafjallajökull en is bekend door zijn volksmuseum en de waterval Skógafoss.

De Seljalandsfosswaterval, waar u zich achter de reusachtige muur van water kan begeven Nadien kan u nog wandelen op het zwarte strand van Reynisfjara langs basalt zuilen en grotten

Uw volgende stop is Dyrhólaey, waar u op zoek kan gaan naar de papegaaiduikers tussen de kliffen (Dyrhólaey is afgesloten voor bezoekers tot eind juni, zodat de zeevogels kunnen broeden). Nadien kan u nog Vik bezoeken of wandelen op het zwarte strand van Reynisfjara langs basaltzuilen en grotten.

Op het einde van de dag rijdt u naar de regio van Vik, waar u zal overnachten.

 • Facultatieve excursie - Bezoek aan de Vestmanneilanden
  Bezoek aan de Vestmanneilanden Tussen Hvolsvöllur en Vik kan u aan de zuidkust tijdens de zomermaanden ook een ferry nemen naar de Vestmanneilanden. U vertrek naar de haven van Landeyjahöfn waar u de ferry kan nemen. De overtocht duurt ongeveer een half uur. U kunt het eiland Heimaey te voet verkennen. Dit is het enige eiland van deze eilandengroep dat bewoond is. Het eiland werd bekend nadat een vulkaan uitbarstte in 1973 en de helft met as bedekte. Tijdens deze uitbarsting is de Eldfell vulkaan ontstaan.

  U kan een wandeling maken naar Eldfell of het museum Eldheimar bezoeken. Het museum ligt bij een van de huizen die met as bedekt is (ingang tot museum niet- inbegrepen). U heeft ook de mogelijkheid om een boottocht te maken rond het eiland (niet-inbegrepen). In de late middag neemt u de ferry terug naar het vasteland.

  U heeft minstens een halve dag nodig om dit eiland te bezoeken. Wenst u veel te wandelen, dan raden wij aan om er een volledige dag door te brengen. In dat geval raden wij u aan om een extra nacht bij te boeken te Hvolsvöllur of Vík zodat er voldoende tijd overblijft om andere bezienswaardigheden aan de zuidkust te bezoeken. Prijs te verkrijgen op eenvoudige aanvraag. De ferrydienst is vooral operationeel in het zomerseizoen. In de winterperiode vaart de ferry vaak niet. 

Dag 3: VIK - OMGEVING JÖKULSÁRLÓN | 170km (O)

Na het ontbijt wordt de rondreis verdergezet naar het Skaftafell National Park. Dit park is onderdeel van het Vatnajökull National Park.

U kan een wandeltocht maken naar de waterval Svartifoss. Deze waterval is omgeven door kolommen van zwart basalt, vandaar de naam 'zwarte waterval'. U kan ook naar de top van de berg Kristínartindar wandelen, waar u een adembenemend zicht hebt op de gletsjers en de rest van het park.

Svartifoss, omgeven door kolommen van zwart basalt, vandaar de naam Het kleinere nabijgelegen gletsjermeer Fjallsárlón

 • Facultatieve excursie - Gletsjerwandeling in Skaftafell National Park
  Facultatieve excursie - Gletsjerwandeling in Skaftafell National Park Deze wandeling is een zeer diverse excursie. U ontmoet uw ervaren gletsjergids bij het Skatafell National Park. Van hieruit vertrekt u richting Falljökull via een afwisselend landschap van de zachte vegetatie van Skaftafell naar de indrukwekkende berglandschappen aan de rand van de Vatnajökull-gletsjer. De rit duurt ongeveer een kwartier waarna er een half uur omhoog wordt gewandeld naar Falljökull. Terwijl de gids een woordje uitleg geeft over de gletsjers en het landschap, wordt u voorzien van stijgijzers en kunt u van start!

  Duur: 3u30
  Vertrek: om 10u00, 11u20, 13u00 en 14u20
  Richtprijs: € 80,00/volw., € 60,00/kind (8 tot 12 jaar)
  Minimumleeftijd: 8 jaar

. Vervolgens rijdt u door naar het gletsjermeer Jökulsárlon, waar u een boottocht kunt maken met een amfibievoertuig of zodiac. Onderweg kunt u ook een stop maken aan het kleindere nabijgelegen gletsjermeer Fjallsárlón.

 • Facultatieve excursie - Cruise op het Jökulsárlón gletsjermeer
  Bootocht op het Jökulsárlón gletsjermeerMaak een cruise op het spectaculaire gletsjermeer Jökulsárlón. Het meer wordt elk jaar groter door de fotogenieke ijsblokken die afbrokkelen van Europa's grootste gletsjer, de Vatnajökull. Deze ijsbergen drijven geleidelijk naar de oceaan, die slechts een kilometer verder ligt. De excursie is mogelijk met een amfibievoertuig of met een zodiac, waarmee u dichter bij de gletsjer kan komen.

  Boottocht met een amfibievoertuig
  Duur: 35 min.
  Vertrek: diverse vertrekken
  Prijs: € 49,00/volw., € 25,00/kind (6 tot 12 jaar), kinderen < 5 jaar: gratis

  Cruise met een zodiac
  Duur: 1u
  Vertrek: om 10u00, 11u20, 13u00 en 14u20
  Prijs: € 82,00/volw., € 41,00/kind (10 tot 12 jaar)
  Minimumleeftijd: 10 jaar

Dag 4: OMGEVING JÖKULSÁRLÓN - FÁSKRÚÐSFJÖRÐUR | 307km (O)

Vandaag rijdt u door de oostelijke fjorden van IJsland langs de pittoreske vissersdorpjes en de bergen. U passeert de dorpen Djúpivogur en Breiddalsvík, waar u nog oude gebouwen vindt uit de tijd dat de Denen de handel domineerden (1788 tot 1920).

In Stödvarfjördur kunt u de bekende steen collectie van Petra bezoeken (toegang niet-inbegrepen). Petra verzamelt deze prachtige minerale stenen al van jongs af aan. De verzameling trekt duizenden bezoekers.

U overnacht in Egilsstaðir, de belangrijkste stad van het oosten van IJsland. De stad ligt vlak aan de oevers van het Lögurinnmeer.

Dag 5: FÁSKRÚÐSFJÖRÐUR - ÁSBYRGI - MYVATN | 410km (O)

U volgt de hoofdweg doorheen de hooglanden van Oost-IJsland.

Onderweg kan u een omweg nemen naar Mödrudalur, een van de meest afgezonderde boerderijen van IJsland. U vindt er een ouderwets café. Als u deze omweg maakt, raden we u aan om terug te keren via dezelfde weg en dan weer de hoofdweg te volgen richting Myvatn.

In Mödrudalur vindt u een van de meest afgezonderde boerderijen van IJsland De volgende stop is de waterval Dettifoss

De volgende stop is de waterval Dettifoss. Met zijn 44m breedte en 100m hoogte, is dit de krachtigste waterval van Europa.

Vervolgens rijdt u in noordelijke richting naar de kust van het schiereiland Tjörnes, waar u talloze vogelsoorten kan spotten. U maakt een stop in Ásbyrgi, een 4 km lange kloof in de vorm van een hoefijzer. Volgens een legende zou de kloof zijn vorm gekregen hebben door het achtpotige paard van de god Odin.

Op het einde van de dag komt u toe in het charmante stadje Húsavík. U overnacht in de regio van Húsavík of Myvatn.

Dag 6: MYVATN | 50km (O)

Volledige dag verkenning van de regio rond het meer Myvatn, letterlijk vertaald als muggenmeer omdat er ongeveer 35 soorten muggen leven. Dit gebied is een paradijs voor natuur- en vogelliefhebbers.

U rijdt naar de Krafla vulkaan. Deze was het laatst actief in 1724 en toen is ook de krater Víti ontstaan. Víti is tegenwoordig gevuld met blauwgroen water. Het kratermeer is zo'n 30m breed en heeft diepe randen. Vanaf Víti heeft u een fantastisch zicht over Leirhnjúkur. Het gebied werd in 1984 overspoeld met lava, dat nu nog steeds warm is.

Myvatn, letterlijk vertaald als muggenmeer omdat hier zo'n 35 verschillende soorten muggen leven De Krafla vulkaan was het laatst actief in 1724 en toen is ook de Víti vulkaankrater ontstaan

Dimmuborgir is een natuurreservaat met grillige rotsformaties uit vulkanisch gesteente. Deze natuurverschijnselen hebben de naam Dimmuborgir (donkere burchten) aan het reservaat gegeven. Vlakbij ligt de krater Hverfjall, die u kan beklimmen, en de pseudokrater Skútustadir.

 • Facultatieve excursie - De natuurlijke warmwaterbaden van Myvatn
  Excursie Natuurlijke warmwaterbaden in Myvatn Kom helemaal tot rust in het warmwaterbad van Myvatn. U kijkt uit op de prachtige omgeving. Het water heeft een andere tint blauw dan de Blue Lagoon en over het algemeen is het er minder druk. Des te meer reden om hier te ontspannen. De huur van een handdoek is inbegrepen.

  Duur: zelf te bepalen
  Prijs: € 51,00/pers., € 25,00/kind 13 tem 15 jaar, kinderen < 13 jaar: gratis

Dag 7: MYVATN - AKUREYRI | 92 km (O)

Vandaag vertrekt u naar de hoofdstad van het noorden: Akureyri. Deze stad is gekend voor zijn typische houten huisjes, de botanisch tuin en de indrukwekkende kerk.

Volledig vrije dag in Akureyri.

U kan opteren om het schiereiland Tröllaskagi te verkennen. Tröllaskagi ligt tussen Skagafjordur en Eyjafjordur. Het is een doolhof van bergen, rivieren en aantal gletsjers. Het bergachtige gebied is ideaal om te wandelen.

Siglufjörður is een klein vissersstadje aan een smalle fjord. Tot 1970 werd het de 'Haringhoofdstad van het Noord-Atlantische gebied' genoemd. Toen waren hier 10.000 mensen werkzaam in de haringindustrie. Tegenwoordig kan u er het haringmuseum bezoeken.

Deze regio kunt u ook later op de reis nog verkennen.

 • Facultatieve excursie - Walvissafari
  Excursie Walvissafari U gaat mee op een boottocht vanuit het vissershaventje Hauganes. Er zal geprobeerd worden om zoveel mogelijk soorten walvissen te spotten. Tot de soorten die het meest gespot worden behoren oa. de dwergvinvis, dolfijn en bruinvis. Regelmatig worden ook bultruggen, orka's en blauwe vinvissen gespot. U krijgt een warm drankje aan boord.

  Duur: 2u30
  Prijs: € 84,00/pers., € 42,00/kind (7 tem 15 jaar), kinderen < 7 jaar: gratis

Dag 8: AKUREYRI - DALVIK - SIGLUFJÖRDUR - AKUREYRI (300 km) (O)

Vandaag kan u het schiereiland Tröllaskagi verkennen. Tröllaskagi ligt tussen Skagafjordur en Eyjafjordur. Het is een doolhof van bergen, rivieren en gletsjers. Het bergachtige gebied is ideaal om te wandelen.

Vervolgens rijdt u via Dalvik naar Siglufjörður. Dit is een klein vissersstadje aan een smal fjord. Tot 1970 werd het de haring hoofdstad van het Noord Atlantische gebied genoemd. Er waren 10.000 man aan het werk in de haringverwerkingsindustrie. Tegenwoordig kan u er het haringmuseum bezoeken (toegang niet inbegrepen).

Hierna kan u kiezen om via dezelfde weg terug te keren naar Akureyri of om een langere weg te nemen langs Hofsos. In Hofsos bevindt zich het Immigratie center van IJsland, waar u het verhaal van de IJslanders die uit Noord Amerika geïmmigreerd zijn, terugvindt (toegang niet inbegrepen). Vervolgens kan u ook stoppen in Hólar. Dit is een klein dorpje maar historisch gezien zeer belangrijk. De eerste IJslandse bijbel werd er gedrukt en u vindt er de oudste stenen kerk van IJsland.

Dag 9: AKUREYRI - GLAUMBÆR - SNÆFELLSNES (330 km) (O)

n de ochtend keert u terug naar het zuiden. U rijdt door Skagafjördur, waar u IJslandse paarden kan zien in de weilanden. U kan het museum Glaumbær bezoeken. Het museum was vroeger een turfboerderij. De kamers zijn volledig ingericht zoals het er in de 18e eeuw uitzag.

Vervolgens rijdt u verder richting Stykkisholmur. U kan een pauze nemen in Hvammstangi waar er een zeehondencentrum is of u kan een omweg nemen naar Hvitserkur en Vatnsnes waar u een grote kans heeft om de zeehonden dicht bij de kust te zien. Onderweg kan u nog de Eiriksstadir Viking boerderij bezoeken.

Het strand van Djupalonssandur Snæfellsnes wordt soms het mini-IJsland genoemd, omdat hier veel landschappen terug te vinden zijn die ook her en der over het gehele eiland verspreid liggen

Dag 10: SNÆFELLSNES (380 km) (O)

Vandaag verkent u heel de dag de Snæfellsnes gletsjer. We raden u aan om tegenwijzerzin te rijden vanuit Stykkisholmur naar Grundarfjordur, Ólafsvík en via de kleine vissersdorpjes naar het verste punt van de gletsjer.

We raden u ook aan om te stoppen aan het strand van Djupalonssandur, voordat u een stop maakt in Hellnar. In Hellnar kan u wandelen over lavavelden.

U rijdt op het einde van de dag weer naar Stykkisholmur voor een tweede overnachting.

Dag 11: BORGARFJÖRÐUR - THINGVELLIR - LAUGARVATN (220 km) (O)

U vervolgt uw reis doorheen Borgarfjörður. Voor een mooie wandeling kan u gaan naar de Snorrastaðir boerderij waar u via een wandelpad tot aan de Eldborg vulkaan kan stappen. Heeft u hier minder zin in dan kan u in Borgarnes een cultureel bezoek brengen aan het 'Settlement center'.

U zet uw reis verder naar Reykholt, waar de 13-eeuwse auteur Snorri Sturluson ooit leefde. In dit stadje bevindt zich nog een oude waterbassin dat in de middeleeuwen gebruikt werd om zich in te wassen. Verder kan u nog de permanente tentoonstelling over Snorri Sturluson bezoeken (toegang niet inbegrepen).

De watervallen Hraunfossar en Barnafoss zijn zeker ook een omwegje waard.

Als laatste gaat u naar het Thingvellir natuurpark. Dit park is gekend voor zijn spectaculaire lavaformaties en is een van de weinige plaatsen in de wereld waar u kan zien hoe de tektonische platen van elkaar wegdrijven.

Dit Nationaal Park wordt tegenwoordig beschouwd als het belangrijkste park van heel IJsland. U maakt er een wandeling en al snel zal u merken dat dit park een natuurwonder is omwille van z'n geologische geschiedenis.

Het Thingvellir natuurpark is gekend voor zijn spectaculaire lavaformaties Gullfoss, een van de meest indrukwekkende watervallen in Europa

Dag 12: GULLFOSS REGIO - GOLDEN CIRCLE - REYKJAVIK (170 km) (O)

Vandaag gaat u naar Gullfoss, een van de meest indrukwekkende watervallen in Europa. U bezoekt ook de geiser die de naam Geysir. Van deze warmwaterbron is het alombekende woord geiser afkomstig. U zal er o.a. ook een van de meeste actieve geisers kunnen bewonderen: de 'Strokkur' die tot 30 m hoog spuit.

In de late namiddag komt u aan in Reykjavik.

Opmerking

U kan kiezen om uw huurwagen in Reykjavik in te leveren of terug af te leveren op de luchthaven. Indien u uw huurwagen inlevert in Reykjavik, dan kan u op voorhand een Flybus transfer hotel-luchthaven reserveren (vaste busdienst die alle belangrijke hotels in het centrum bedient). Er kan een one way toeslag worden aangerekend.

Dag 13: REYKJAVIK (O)

Vrije dag in Reykjavik, ideaal om aan wat shopping te doen of om de stad te verkennen. Reykjavik is de meest noordelijke hoofdstad van de wereld.

reykjavik centrum kaart

Indien u nog over uw huurwagen beschikt, kan u ervoor kiezen om naar de Esja berg te rijden voor een kort trektocht. Vanaf deze berg heeft u een mooi zicht op de stad. Een andere mogelijkheid is om het stadje Hveragerdi te bezoeken. Dit stadje ligt aan de rand van een zeer actief geothermisch gebied en is omgeven door hete bronnen. Op verschillende plaatsen in de stad komt de stoom uit de grond. Hveragerdi is bekend voor zijn serres die via de hete bronnen verwarmd worden.

Indien u dit wenst kan u ook nog een aantal facultatieve excursies bij reserveren. Vraag naar onze aparte excursielijst voor Reykjavik.

Facultatieve lunch en diner.

Dag 14: REYKJAVIK - KEFLAVIK - BRUSSEL (O)

Rit met de huurwagen of met de Flybus transfer (mits transfer) naar de luchthaven van Keflavik voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam.

Dit programma is een voorbeeldprogramma gebaseerd op standaard logies met eigen sanitair en ontbijt. Op bepaalde locaties kunnen ook logies van een hogere categorie voorgesteld worden. De voorgestelde routes kunnen wijzigen naargelang de keuze van de hotels, maar zijn wel gelijkaardig. Verleng uw verblijf in Reykjavik of onderweg met extra nachten. Prijzen zijn te verkrijgen op aanvraag.

Sterke punten

• Uw huurwagen = uw vrijheid

• Complete rondreisformule met alle hoogtepunten langs de kust en stukjes van het binnenland

• Meest geboekte Fly & Drive formule van de lente tot de herfst

• Programma op basis van kamer met ontbijt

 

14-daagse Fly & Drive

14-daagse Fly & Drive formule langs de kust
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent