Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

4-daags programma

Ontdek Kemi in Fins Lapland | 4 dagen

4-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 20 december 2021 tem 16 april 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - HELSINKI - KEMI (D)

Vertrek vanuit Brussel in de loop van de voormiddag richting de luchthaven van Rovaniemi (of Oulu) met overstap in Helsinki.

Aankomst in de loop van de namiddag en transfer van 1u30 naar uw Seaside Glass Villa. De Seaside Glass Villa's zijn unieke en luxueuze logies met prachtige uitzichten op de Botnische Golf en de hemel.

De Seaside Glass Villa's zijn unieke en luxueuze logies met prachtige uitzichten op de Botnische Golf en de hemelDe grote ramen in de wand en in het dak optimaliseren zorgen ervoor dat u vanuit uw bed het noorderlicht kan waarnemen

De grote ramen in de wand en in het dak optimaliseren zorgen ervoor dat u vanuit uw bed het noorderlicht in maximaal comfort kan waarnemen. Linnen en eindschoonmaak inbegrepen.

Diner in het hotelrestaurant.

Dag 2: KEMI (O + D)

Ontbijt.

U wordt uitgerust met warme winterkledij (thermische overall, handschoenen, muts, warme laarzen en een helm voor de sneeuwscootertochten) die u kan behouden tot de laatste excursie van uw programma in Kemi.

Na het ontbijt wordt u naar een nabijgelegen huskyboerderij gebracht. De honden zullen u enthousiast blaffend verwelkomen. Na een korte instructieles vertrekt u dan op een mooie huskytocht van 1u30. U zit met 2 personen in een slede die u afwisselend zelf kan besturen. Na de tocht geniet u van een deugddoende koffie en beantwoordt de huskyherder al uw vragen. Vervolgens wordt u terug naar uw logies gebracht (duur: 3u, incl. transfertijd).

De huskies zullen u enthousiast blaffend verwelkomen Maak een 2u durende huskytocht waarbij afwisselend de slede bestuurt

Facultatieve lunch.

 • Optioneel: sneeuwschoenwandeling
  Optioneel: sneeuwschoenwandeling In de namiddag maakt u in de natuur rondom Kemi een mooie sneeuwschoenwandeling. Samen met een gids maakt u een rustige en aangename wandeling van 2u. Af en toe wordt er ook halt gehouden om wat te rust en om te genieten van een kleine snack. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

  uur: 2u
  Prijs: € 80,00/pers.
  Vertrek: dagelijks om 12u30

Vrije tijd in de namiddag te Kemi. Ideaal om te shoppen of een souvenir te kopen.

Diner in het hotelrestaurant.

Dag 3: KEMI (O + D)

Ontbijt.

Vandaag beleeft u het absolute hoogtepunt van uw programma. Per sneeuwscooter (2 pers./scooter) maakt u een tocht over de bevroren Botnische Golf. Deze safari is met geen enkele andere sneeuwscootersafari te vergelijken. Rond de middag gaat u dan te midden van de bevroren ijszee aan boord van de Sampo ijsbreker. Bij slechte omstandigheden gaat u aan boord in de haven.

Een onvergetelijke excursie aan boord van de ijsbreker Sampo is inbegrepen De ijsbreker maakt een tocht in de Botnische Golf

Eerst krijgt u een presentatie en een rondleiding op de Sampo. De rondleiding brengt u o.a. van de machinekamer tot op de brug. De ijsbreker maakt een tocht in de Botnische Golf. Vervolgens kunt u zich laten drijven in het midden van de ijszee in een waterdicht overlevingspak. Na deze unieke ervaring wordt u een certificaat overhandigd door de kapitein van het schip.

Na het bezoek aan de ijsbreker keert u dan met de sneeuwscooter terug naar Kemi (duur: 5u).

U kan ook kiezen voor een diner & bezoek aan het Snow Castle Een van de ijskamers in het Keni Snow Castle

Hierna brengt u een bezoek aan het Kemi Snow Castle. U kan er o.a. de dikke sneeuwmuren, mooie ijssculpturen, ijskamers waar u kan overnachten, kapel, ice bar en het ice restaurant bewonderen.

's Avonds is er een uniek diner (3-gangen) voorzien in het koude restaurant van het Snow Castle. Dit sneeuw- en ijshotel is gemakkelijk te voet te bereiken.

Opmerking: Kemi Snow Castle

Het Kemi Snow Castle is geopend van 17/01/22 tot 16/04/22.
Indien u verblijft in de periode van 20/12/21 tot 16/01/22, dan bezoekt u het kleinere Snow Castle project dat het ganse jaar rond geopend is.

 • Optioneel: overnacht in het Snow Castle
  Optioneel: overnacht in het Snow Castle U kan het diner en de overnachting in het hotel ook vervangen door een overnachting in een ijskamer en een diner in het ice restaurant. U wordt dan met een transfer naar het Snow Castle gebracht en slaapt in warme thermische slaapzakken waarin u zeker geen kou zal krijgen. De volgende ochtend krijgt u dan ook een ontbijt aangeboden en heeft u de mogelijkheid om in een nabijgelegen gebouw te douchen en u om te kleden. Dit sneeuw- en ijshotel is gemakkelijk te voet te bereiken. Enkel mogelijk van 17/01/22 tot 16/04/22.

  Prijs te verkrijgen op aanvraag.

Opmerking

De inhoud van het programma is gegarandeerd, maar de volgorde van de excursies kan onderling wel wijzigen.

Dag 4: KEMI - HELSINKI - BRUSSEL (O)

Ontbijt.

Vrije voormiddag of dag,afhankelijk van het uur van de terugvlucht. Indien u dit wenst kunnen ook nog extra excursies voorgesteld worden.

Facultatieve excursies

 • Optioneel: sneeuwscootersafari met ijsvissen
  Optioneel: sneeuwscootersafari met ijsvissen Rond de middag wordt u opgehaald naar het startpunt van een nieuwe sneeuwscootersafari (2 pers/scooter). Met de sneeuwscooters wordt er op de bevroren zee gereden waar er gestopt wordt. De gids leert u de technieken van het ijsvissen aan en hoe u een gat in het ijs kan maken. Bij een open kampvuur worden u ook deugddoende warme dranken aangeboden.

  Duur: 2u00
  Prijs: € 125,00/volw., € 75,00/kind (4 tem 11 jaar)
  Vertrek: dagelijks om 13u30
  Single driving: € 60,00/pers.
 • Optioneel: nachtelijke sneeuwscootersafari
  Optioneel: nachtelijke sneeuwscootersafari Als het donker wordt, vertrekt u op een nachtelijke sneeuwscootersafari. De lichten van de sneeuwscooters weerschijnen op de witte sneeuw en samen met het licht van de sneeuw en de maan geeft u dit zeker een fantastische ervaring. En als u geluk heeft, zult u het noorderlicht zien tijdens deze tocht. Tijdens deze tocht geniet u al nippend van een warm drankje bij het kampvuur.

  Duur: 2u00
  Prijs: € 137,00/volw., € 82,00/kind (4 tem 11 jaar)
  Vertrek: dagelijks om 20u00 behalve in april
  Single driving: € 60,00/pers.
 • Optioneel: lange sneeuwscootersafari
  Optioneel: Lange sneeuwscootersafari met ijsvissen inclusief lunch Geniet van de openlucht tijdens de extra lange sneeuwscootersafari langsheen de prachtige landschappen gekenmerkt door bevroren rivieren en meren en besneeuwde bossen en rivieren. Iedere deelnemer beschikt over zijn eigen sneeuwscooter. Tijdens de tocht wordt er gestopt voor een snack.

  Duur: 5u00
  Prijs: € 320,00/volw.
  Vertrek: dagelijks om 12u00
  Enkel mogelijk voor volwassenen
 • Optioneel: Bezoek aan een rendierboerderij
  Optioneel: Bezoek aan een rendierboerderij Bezoek aan een lokale rendierboerderij per minibus. De Sámi herder zal u verwelkomen en wat meer vertellen over de Sámi cultuur en het leven op de rendierboerderij tijdens de koffiebreak met koekjes. Tijdens dit bezoek maakt u ook een tocht 1,5km met de rendierslede.

  Duur: 2u30
  Prijs: € 127,00/volw., € 76,00/kind (4 tem 11 jaar)
  Vertrek: maandag, woensdag en vrijdag om 13u45

Facultatieve lunch.

Transfer naar de luchthaven van Rovaniemi of Oulu voor terugvlucht naar Brussel met overstap te Helsinki.

Tip: Verleng uw programma

Mogelijkheid om dit programma te verlengen in Kemi of in het nabijgelegen Rovaniemi waar u het Santa Claus Village kan bezoeken, gelegen op de Noordpoolcirkel. Prijzen en mogelijkheden zijn te verkrijgen op eenvoudige aanvraag.

Sterke punten

• Krachtige shortbreak

• Verblijf in een luxueuze Seaside Glass Villa

• Tocht met de Sampo ijsbreker en mogelijkheid tot ijsdrijven

• Sneeuwscootersafari en huskytocht inbegrepen

• Diner in het Snow Castle

• Thermische winterkledij inbegrepen bij de excursies

 

Finland


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 29 september 2022

Bilbao - Architectuur & gastronomie AANRADER
5-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 11 september 2022, 1 april & 23 september 2023

Cruise op de Douro - MV Spirit of Chartwell AANRADER
8-daagse begeleide riviercruise, afreis op 9 september 2022

Puglia - In de hak van de Italiaanse laars AANRADER
8-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 14 mei & 1 oktober 2022

Egypte voor culturele fijnproevers AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide cruise, afreis op 7 april & 17 november 2022

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent