Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

5-daags Programma

Rust en natuur Shortbreak | 5 dagen

5-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 27 november 2022 tot 22 april 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - KUUSAMO/OULU/ROVANIEMI (D)

Vertrek vanuit Brussel naar Kuusamo, Oulu of Rovaniemi per rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki. Aankomst in de namiddag of vooravond afhankelijk van de gekozen vlucht.

Bij aankomst wordt u opgehaald en met een transfer(1u à 2u, afhankelijk van de gekozen luchthaven) naar uw verblijfsplaats gebracht. Het hoofdgebouw (met de hotelkamers, Aurora View Suites, receptie, restaurant en bar) en de chalets zijn uniek gelegen boven op een kleine skiheuvel. U kan ook gebruik maken van de Arctic Spa met o.a. binnenzwembad, Finse sauna, stoombad en jacuzzi.

Kies voor een tocht met rendierslede... U kan gratis gebruik maken van de Arctic Spa met o.a. binnenzwembad, Finse sauna, stoombad en jacuzzi.

De chalets zijn comfortabele, Finse rustieke bungalows met o.a. privé sauna, haard en eigen keuken. Er zijn chalettypes met 1 of met 3 aparte slaapkamers beschikbaar. Bij aankomst ontvangt u ook de definitieve volgorde van het safariprogramma.

Diner in het panoramarestaurant.

Dag 2: DE NATUUR IN (O)

Ontbijtbuffet.

De gids neemt u mee en bezorgt u de nodige warme winterkledij (thermische overall, warme laarzen, handschoenen en een helm voor de sneeuwscootertochten) en uitrusting die u kan behouden tot op het einde van de laatste excursie.

De sneeuwscooters staan reeds klaar voor een adembenemende tocht door de besneeuwde bossen, heuvels en meren. Het doel is een rendierboerderij te bezoeken waar u kennis kan maken met het leven van een rendierherder en waar u ook een kort ritje per rendierslede kan maken. Nadien bekomt u dan uw 'rendierrijbewijs' dat internationaal geldig is. Na afloop is er koffie bij het kampvuur en keert u per sneeuwscooter terug.

Kies voor een tocht met rendierslede... ...of ga voor een bezoek aan een huskyboerderij...

Facultatieve lunch. Voor de lunch kan u altijd terecht in het restaurant voor een snack of buffet. Beneden aan de skiheuvel kan u ook terecht voor een snack in het ski restaurant of in de kleine supermarkt.

vrije namiddag.

Facultatief diner.

Hiervoor kunt u vooraf het half pension buffet bijboeken, maar u kan dit ook ter plaatse beslissen. Ter plaatse heeft u keuze uit het half pension buffet diner, à la carte of een snack. Onderaan de skiheuvel bevindt zich nog een restaurant (met een heerlijke kaas- en rendierfondue), een snackbar en een kleine supermarkt.

Dag 3: HUSKYSAFARI (O + L)

Ontbijtbuffet. Transfer naar een nabijgelegen huskyboerderij waar de honden u enthousiast blaffend zullen verwelkomen. U maakt er kennis met de huskyherder en uw huskyteam waarmee u een volledige dag op pad gaat voor een extra lange huskysafari. De husky's worden ingespannen en u krijgt instructies over de besturing van de slede (2 pers./slede). Nadien kunt u genieten van deze unieke vorm van transport door de sneeuw. Onderweg vertelt de herder verhalen tijdens een kampvuurlunch en wordt er voldoende haltgehouden om foto's te nemen en te wisselen van bestuurder. Tijdens deze dag legt u 25 à 35 km af per huskyslede, afhankelijk van de sneeuw- en klimaatomstandigheden.

Facultatief diner.

Opmerking

U kan ook kiezen voor een kortere en iets minder avontuurlijke huskytocht van 12 km (duur: 1u15) zonder lunch. Deze kortere versie is aan te raden indien u reist met jongere kinderen (4 tem 8 jaar).
De excursie gaat meestal door op dinsdag- of donderdagvoormiddag.
Mits korting: € 100,00/volw., € 50,00/kind (4 tem 11 jaar).

... of misschien is een sneeuwschoenwandeling iets voor u... ...of kies voor een uitgebredie rit op de sneeuwscooter

Dag 4: VRIJE DAG (O)

Ontbijtbuffet.

Rest van dag vrij. Ideaal om te langlaufen, te skiën, te wandelen, met de kinderen sleetje te glijden of om gewoon te genieten van de gezelligheid van de chalet. Ter plaatse kunt u gemakkelijk skimateriaal huren. Informatie hiervoor vindt u terug bij uw reisdocumenten.

Facultatieve lunch en diner.

Facultatieve excursies

 • Sneeuwschoenwandeling
  Facultatieve excursie: Sneeuwschoenwandeling In de namiddag staat een actieve wandeling in de sneeuw op het programma. De diepte van de sneeuw op de heuveltop deert u niet aangezien u met sneeuwschoenen wordt uitgerust. De gids begeleidt u tijdens deze wandeling langs de sprookjesachtige besneeuwde bomen. Vergeet vooral niet van het uitzicht te genieten! Onderweg krijgt u ook nog een warme drank en koekjes aangeboden.

  Duur: 2u15
  Vertrek: donderdag om 14u
  Prijs: € 40/volw., € 20,00/kind 4 tem 11 jaar
  Ter plaatse kan u gemakkelijk sneeuwschoenen huren en zelf een wandeling maken op de heuveltop.
 • Overnachting in een sneeuwiglo
  Facultatieve excursie: Overnachting in een sneeuwigloOp de top van de heuvel staat er een sneeuwiglo waarin u kan overnachten. Buiten kan het erg koud worden maar binnen blijft de temperatuur redelijk stabiel met slechts enkele graden onder nul. U wordt uitgerust met een warme thermische slaapzak. De bouw van de iglo is steeds afhankelijk van de weersomstandigheden. Tijdens december is dit steeds onder voorbehoud. De sneeuwiglo is meestal pas klaar naar de kerstvakantie.

  Duur: 1 nacht, inclusief overnachting, materiaal, ontbijt, douche en sauna in het nabijlegen hotel
  Prijs: € 90,00/pers. (maximum 2 personen per iglo)
  Kan enkel gereserveerd worden indien u al een overnachting heeft in een chalet of hotelkamer
 • Ijsvissen
  Facultatieve excursie: Ijsvissen Transfer per minibus naar een nabijgelegen meer. Hier leert u de technieken van het ijsvissen.
  Vervolgens kunt u proberen zelf een vis aan de haak te slaan. Tijdens het vissen geniet u van een deugddoende kop koffie en snack bereid op het open kampvuur.

  Duur: 3u
  Vertrek: vrijdag en zaterdag om 10u00
  Prijs: € 80,00/volw., € 40,00/kind 4 tem 11 jaar
 • Sneeuwscootersafari met ijsvissen
  Facultatieve excursie: Sneeuwscootersafari met ijsvissen Via een adembenemende tocht door besneeuwde bossen en heuvels bereikt u een meer waar u de technieken van ijsvissen worden aangeleerd. Vervolgens kan u proberen zelf een vis aan de haak te slaan. Na het vissen kan u genieten van een deugddoende kop koffie of thee bij een open kampvuur waarna er wordt teruggereden met de sneeuwscooters.

  Duur: 3u30
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 135,00/volw., € 67,50/kind (4 tem 11 jaar)
  Single driving: € 45,00/pers.
 • Nachtelijke sneeuwscootersafari
  Facultatieve excursie: Nachtelijke sneeuwscootersafari Als het donker wordt, vertrekt u op een nachtelijke sneeuwscootersafari. De lichten van de sneeuwscooters weerschijnen op de witte sneeuw en samen met het licht van de de maan geeft u dit zeker een fantastische ervaring. Als u geluk heeft, kan u het noorderlicht bewonderen tijdens de tocht. Tijdens deze tocht geniet u ook van een warme koffie, bereid op het open kampvuur.

  Duur: 3u
  Vertrek: dinsdag en woensdag om 20u00
  Prijs: € 135,00/volw., € 67,50/kind (4 tem 11 jaar)
  Single driving: € 45,00/pers.

Dag 5: OULU/ROVANIEMI/KUUSAMO - BRUSSEL (O)

Ontbijtbuffet, gevolgd door een vrije voormiddag of dag (afhankelijk van de gekozen terugvlucht). Check-out op de middag.

Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Brussel met een rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

Tip

Verleng uw verblijf met enkele overnachtingen om nog wat langer te kunnen skiën of langlaufen of gewoon om te genieten van uw chalet en de rust van de natuur.

Prijzen voor een verblijf in de 'Eagle View Suite' of de 'Bear Cave Suite' te verkrijgen op eenvoudige aanvraag

Indien u terugvliegt uit Rovaniemi, kunt u er een extra nacht bijboeken om zo het nabijgelegen Santa Claus Village te bezoeken dat op de Noordpoolcirkel gelegen is. Of u kan het Arktikum Museum bezoeken waar u alles te weten komt over deze regio en de Sámi.

Bekijk ook ons 8-daags programma Rust en natuur Avonturenweek

Sterke punten

• Overnachting in een hotelkamer, een gezellige houten chalet met eigen sauna en haard of een Aurora View Suite met eigen jacuzzi

• Uiterst interessant & voordelig excursiepakket

• Natuur- & rustbeleving

• Mogelijkheid om het programma uit te breiden met optionele activiteiten: sneeuwschoenwandeling, bezoek aan de Kerstman, overnachting in een sneeuwiglo, nachtelijke sneeuwscootersafari…

• Aanrader voor zowel koppels als gezinnen met kinderen

• Goede skimogelijkheden

• Gratis gebruik van de Arctic Spa

• Uitgebreid netwerk om tochten te maken met fat bikes

• Mooie kinderkortingen

• Thermische winterkledij inbegrepen

 

Finland

Finland kaart
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent