Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

5-daags programma

Ultiem Lapland | 5 dagen

5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van 30 januari tot 5 maart 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - HELSINKI - KITTILÄ (L + D)

Vertrek vanuit Brussel in de voormiddag richting de luchthaven van Kittilä (rechtstreekse vlucht of met overstap te Helsinki.

Aankomst in de loop van de voormiddag. Lunch bij aankomst en vervolgens wordt u voorzien van warme thermische kledij die u kan gebruiken voor de duur van uw verblijf. De uitrusting bestaat uit een thermisch pak, warme winterschoenen, sokken, muts, handschoenen en een helm voor de sneeuwscootertochten.

Hierna wordt u naar het Snow Village gebracht. Het Snow Village is gelegen middenin de natuur tussen de skigebieden van Levi en Ylläs.

Eén van de unieke Ice Suites van het Snow Village Geniet van een uniek 3-gangen diner in het Ice Restaurant

Het Snow Village is een sfeervolle sneeuw- en ijsconstructie die elk jaar opnieuw gebouwd en gesculpteerd wordt en over alle nodige hotelfaciliteiten beschikt. Vooral de Ice Bar, het Ice Restaurant en de sfeervol verlichte ijssculpturen zijn het bezichtigen waard. Korte rondleiding met oa. slaapinstruncties en vrije tijd bij aankomst, gevolgd door een welkomstdrankje in de Ice Bar en een uniek 3-gangen diner in het koude restaurant.

Overnachting in een Ice Suite. U slaapt in warme en comfortabele slaapzakken waarbij u zeker geen koude zal vatten. Een unieke ervaring! Door het igloeffect blijft de binnentemperatuur altijd constant met slechts enkele graden onder nul terwijl het 's nachts heel hard kan vriezen. Voor wie echt koud zou krijgen in de loop van de nacht is er altijd een warme ruimte beschikbaar met enkele bedden waar u kan slapen. Hier vindt u ook enkele toiletten en douches terug en kan u er 's nachts altijd terecht voor een kop warme koffie.

Dag 2: KITTILÄ (O+L+D)

Wake up in uw Ice Room met deugddoend warm bessensap. Mogelijkheid tot douchen in de nabijgelegen warme ruimte.

Ontbijt in het warme restaurant waarna u uw diploma ontvangt dat u de nacht in een iglokamer heeft doorgebracht.

Uw gids zal u opwachten voor een eerste dag winters avontuur. Bustranfer naar een lokale huskyboerderij.

Geniet van een huskytocht Of een rendiersledetocht

Bij aankomst staan de honden te huilen van ongeduld. De huskyherder zal u uitleggen hoe u een slede dient te besturen. Nadien kan het avontuur van start gaan. U zit met 2 volwassenen in 1 slede die u afwisselend kan besturen. Eenmaal gestart geniet u van een hemelse stilte en hoort u enkel het knarsen van de sneeuw. U maakt een mooie en lange tocht van 15 km (1u30). Voor en na de tocht is er voldoende tijd om foto's te nemen van de honden en kan u luisteren naar de verhalen van de huskyherder. Bij terugkomst geniet u van een snacklunch bij een open kampvuur en warme dranken.

Hierna wordt u met een busje naar een sfeervolle wildernislodge gebracht waar u de komende dagen kennis kan maken met de rust en de pracht van de Lapse natuur.

Deze wildernislodge telt een aantal chalets waarin overnacht wordt. Iedere hut telt een 2 à 3-tal kamers, een gemeenschappelijke ruimte met douche- en toiletfaciliteiten en een gemeenschappelijke woonruimte met een aantal zetels en kitchenette. De hoofdchalet is de centrale plaats, hier is ook de keuken en de gezellige eetruimte voorzien.

U verblijft in een gezellige wildernislogde middenin de Lapse natuur Of een rendiersledetocht

De saunahut is recentelijk gerenoveerd en is aan de oevers van het meer gelegen. De saunahut beschikt ook over een omkleedruimte met haard en douchefaciliteiten.

Dit verblijf in een dergelijke eenvoudige maar zeer comfortabele en gezellige wildernischalet is een ideale gelegenheid om eens tot uzelf te komen in een oase van rust. Bovendien is de noordelijke ligging en de afgelegen locatie ver weg van alle kunstlicht een ideale basis om het noorderlicht waar te nemen als het zich voordoet.

Elke avond kan u genieten van een typisch Finse en hout gestookte sauna. Gebruik van badkledij is hierbij wel verplicht.

Ondertussen wordt er voor de ganse groep een heerlijk diner bereid (3-gangen + koffie/thee). Tijdens het diner zijn tafeldranken (water, frisdrank, wijn en bier) inbegrepen.

Tijdens een van de avonden zal uw gastheer of -vrouw een woordje uitleg geven over het magische noorderlicht. Na deze presentatie zal u dit bijzondere natuurfenomeen beter begrijpen. De wildernislodge ligt ver weg van alle kunstlicht en is hierdoor een uitstekende locatie om vanaf het meer noorderlicht waar te nemen. Het noorderlicht is echter een natuurfenomeen en het al dan niet zien hangt af van verschillende factoren. Niettemin wordt op deze locatie heel regelmatig noorderlicht waargenomen.

Dag 3: KITTILÄ (O+L+D)

Ontbijt in de hoofdchalet.

Vandaag staat de dag in het teken van 'genieten van de natuur' en de immense stilte rondom u. Iedereen beschikt over zijn eigen kamer om even uit te rusten en tussen de activiteiten door kan u gezellig vertoeven in de woonruimte met open haard.

Op het nabijgelegen meer kunt u samen met de gids aan ijsvissen doen. Bij het ijsvissen worden de technieken u getoond hoe er gevist wordt tijdens de wintermaanden en hoe een gat in het ijs gemaakt wordt. Nadien kunt u zelf proberen een vis aan de haak te slaan. Hierna maakt u een aangename en rustige sneeuwschoenwandeling en verkent u de wondermooie natuur rondom de lodge.

Maak een sneeuwscootertocht Of wat dacht u van een sneeuwschoenwandeling?

In de namiddag brengt u nog een bezoek aan een lokale rendierboerderij waar u een woordje uitleg krijgt over de rendieren en het leven op de boerderij. Natuurlijk kan u er ook een kort ritje maken met een rendierslede.

Wanneer de avond valt, worden de sauna en de hot tub klaargemaakt en kan iedereen nog wat nagenieten van de belevenissen van de dag - badkledij verplicht.

Ondertussen wordt een heerlijk 3-gangendiner klaargemaakt. Tijdens het diner zijn tafeldranken ingebegrepen (water, frisdrank, wijn en bier inbegrepen).

Dag 4: KITTILÄ (O+L+D)

Ontbijt in de hoofdchalet.

Na een korte instructieles vertrekt u op een lange sneeuwscootersafari (2 pers./scooter) in de wondermooie Lapse natuur. U rijdt naar diverse locaties in de natuur, af en toe wordt er halt gehouden. Zo wordt er onder meer gereden naar de top van een van de vele heuvels in deze regio waar u bij helder weer kan genieten van prachtige vergezichten. Onderweg kan u genieten van een wildernislunch in een gezellige chalet of kota (duur: 6u).

Opmerking

Kinderen vanaf 12 jaar kunnen deelnemen aan dit programma indien ze > 1m40 groot zijn. Zij mogen dan plaatsnemen op de sneeuwscooter. Om een sneeuwscooter te mogen besturen moet u mintens 18 jaar zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs. Tijdens de gemotoriseerde activiteiten geldt een nultolerantie wat betreft alcohol.

Nadien keert u met de sneeuwscooters terug naar de wildernischalets en zijn de sauna en de hot tub opgewarmd.

Ondertussen wordt een heerlijk 3-gangendiner klaargemaakt. Tijdens het diner zijn tafeldranken zoals water, frisdrank, wijn en bier inbegrepen.

Opmerking

Nachtelijke sneeuwscootersafariVoor wie nog niet genoeg heeft gehad van het sneeuwscooteren of z'n reis op een speciale manier wil afsluiten, kan na het diner ook nog deelnemen aan een nachtelijke sneeuwscootersafari.
Als het donker wordt, vertrekt u op een nachtelijke sneeuwscootersafari. De lichten van de sneeuwscooters weerschijnen op de witte sneeuw en samen met het licht van de sneeuw en de maan vindt u dit zeker een fantastische ervaring.
En met wat geluk, kan u het noorderlicht zien tijdens deze tocht.

Duur: 3u
Prijs: € 150,00/pers., Single driving: € 65,00/pers.
Vertrek: om 21u00
Min. 10 deelnemers vereist, verplicht op voorhand te reserveren

Dag 5: KITTILÄ - BRUSSEL (O)

Ontbijt in de hoofdchalet, gevolgd door check-out en inleveren van de thermische kledij.

Transfer naar de luchthaven van Kittilä voor de terugvlucht naar Brussel met een rechtstreekse vlucht of overstap in Helsinki, afhankelijk van de datum.

Opmerking

U kan dit programma ook verlengen met een verblijf op individuele basis in het gezellige skidorpje van Levi. Hier vindt ude betere skipistes van Finland terug, alsook diverse restaurantjes en winkeltjes.
Prijzen te verkrijgen op eenvoudige aanvraag.

Sterke punten

• Rechtstreekse vluchten

• Afwisselend en compleet programma

• Lange sneeuwscooter- en huskytocht

• Rendiersledetocht, ijsvissen, sneeuwschoenwandelen,…

• Excursies in een kleine groep

• Overnachting in het Snow Village met diner in het Ice Restaurant

• Overnachting in een typische en gezellige wildernislodge met een selectie van dranken inbegrepen

• Lokale keuken

• Sauna en hot tub

• Kleine Nederlandstalige reisgroep

• Thermische winterkledij inbegrepen

 

Finland

Ultiem Lapland: Nederlandstalig begeleide groepsreis
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent