Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

20-daags programma

Falklands, South Georgia en Antarctica - MV Plancius | 19 dagen

20-daagse poolcruise met int. gezelschap, vertrek op 9 januari, 1 en 30 november 2019

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: USHUAIA

In de namiddag scheept u in bij Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentinië, de meest zuidelijke stad ter wereld. Aan boord van de MV Plancius maakt u kennis met de verschillende leden van de expeditiestaff.

's Avonds vaart u door het schilderachtig mooie Beagle Kanaal richting de Drake Passage.

Dag 2: OP ZEE

Vandaag bent u de ganse dag op zee. De Plancius wordt gevolgd door verschillende soorten zeevogels zoals albatrossen en of stormvogels. U krijgt misschien de kans om dolfijnen of zeerobben te spotten.

Vanuit Ushuaia vertrekken we met de MV Plancius voor ons 20-daags poolavontuur Op zee wordt het schip gevolgd door verschillende soorten zeevogels zoals albatrossen

Dag 3: FALKLAND EILANDEN

We brengen deze dag door in het westelijk deel van de Falkland Islands: Malvinas. Op Carcass Island brengt een mooie wandeling langs de kust ons bij een kolonie Magelhaen- en ezelspinguïns. Ook zijn hier vaak talrijke steltlopers, kwakken en andere trekvogels te zien.

Tijdens een wandeltocht langs het strand, ontmoet u verschillende soorten pinguïns en zeevogels Stanley, de hoofdstad van de Falklandeilanden gekenmerkt door Zuid-Amerikaanse en Britse invloeden

Op Saunders Island vinden we een wenkbrauwalbatros kolonie en kunnen we de onhandige landingspogingen van deze vogels observeren wanneer ze terugkomen in de kolonie. Tevens broeden op dit eiland 4 pinguïn soorten; koningspinguïns, magelhaenpinguïns, ezelspinguïns en rotsspringers.

Dag 4: FALKLAND EILANDEN

Stanley, de hoofdstad van de Falklands heeft ca. 2.100 inwoners. We kunnen de charmante stad op eigen initiatief verkennen en er de lokale cultuur ervaren. Het is een mengeling van Zuid-Amerikaanse gebruiken en Victoriaanse charme. Met kleurrijke huizen, onderhouden tuinen en Engelse pubs.

In de omgeving van Stanley zijn diverse gestrande zeilschepen uit het begin van de vorige eeuw te zien. Het zijn de stille getuigen van de ontberingen van 19e eeuwse zeilers die Kaap Hoorn probeerden te ronden. Het kleine maar erg interessante museum is zeker een bezoek waard. Het biedt een tentoonstelling over de geschiedenis van het stadje, vanaf de eerste dagen van de kolonisatie tot de Falklandoorlog van 1982. De toegangsprijzen voor de lokale attracties zijn niet inbegrepen.

Dag 5-6: OP ZEE

Tijdens de reis naar South Georgia, passeert u de Antarctische Convergentie‚ het gebied waar het koude water uit het zuidpoolgebied botst met het warmere water van de Atlantische Oceaan. In enkele uren kan de temperatuur meerdere graden dalen. Koud, voedselrijk water wordt door botsende zeestromingen aan het oppervlak gebracht en dit trekt veel zeevogels aan naar het schip: albatrossen, pijlstormvogels, prions, jagers...

Dag 7-10: SOUTH GEORGIA

In de namiddag van dag 7 verwachten we in South Georgia aan te komen. De weersomstandigheden op South Georgia zijn vaak uitdagend en spelen een grote rol bij het uitvoeren van het programma. Het eiland is echter gesloten voor bezoekers gedurende het broedseizoen, van 20 november tot 7 januari. Op het kleine eiland zien we vaak broedende, of 'net terug van een anderhalf jaar durend verblijf op zee' albatrossen die hun partner zoeken. Maar ook de bijna volgroeide kuikens die groot genoeg zijn om het nest te verlaten en er hun vleugels testen.

In Fortuna Bay bevolken koningspinguïns en pelsrobben de stranden. Vanaf hier proberen we het laatste stuk van de Shackleton route te volgen. De wandelroute leidt over een bergpas via de 'Shackleton waterval' naar Stromness, een verlaten walvisvaardersnederzetting. Alle wandeltochten worden begeleid door gidsen en zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en de beschikbaarheid van landingsplaatsen.

In Grytviken vinden we de restanten van het verlaten walvisjagersdorp terug Op het eiland broedt een koningspingiunkolonie van meer dan 100.000 paren

In Grytviken bezoeken we het verlaten Noorse walvisvaardersstation, waar nu koningspinguïns door de straten lopen en waar zeeolifanten hun intrek hebben genomen. Hier brengen we een bezoek aan het walvisvaart- en natuurmuseum en het nabijgelegen graf van Ernest Shackleton.

Andere mogelijke landingsplaatsen zijn Salisbury Plain, Saint-Andrews Bay en Gold Harbour. Hier bevinden zich niet alleen de grootste koningspinguïnkolonies van South Georgia, de stranden hier worden tijdens het paarseizoen van december tot januari bevolkt door grote aantallen pelsrobben.

Dag 11: OP ZEE

Opnieuw wordt de Plancius gevold door grote aantallen zeevogels. Mogelijk komen we onderweg zeeijs tegen. Bij de rand van het ijs hebben we kans om enkele hoog-Antarctische vogelsoorten te zien, zoals de zuidpooljager (skua) en de sneeuwstormvogel.

Dag 12: ZUIDELIJKE ORKNEY EILANDEN

De Zuidelijke Orkney-eilanden zijn bijna volledig bedekt met ijs en sneeuw. Indien de weers- en ijscondities het toelaten, brengen we een bezoek aan het Orcadas Poolstation, een Argentijnse basis op de deze eilanden.

De Zuidelijke Orkney-eilanden, quasi volledig bedekt met ijs en sneeuw Indien de weersomstandigheden het toelaten, bezoekt u het Argentijnse onderzoekstation Orcadas

Het vriendelijke personeel zal ons een rondleiding op de basis geven. In de omgeving kunnen we schitterende gletsjers bewonderen. Als alternatief maken we een landing in Shingle Cove op Signy Island.

Dag 13: OP ZEE

We passeren reusachtige ijsbergen en mogelijk ook vinvissen terwijl we in zuidelijke richting varen. Er is ook een zeer goede kans op het zien van Antarctische stormvogels.

Dag 14-17: ANTARCTISCH SCHIEREILAND

Indien de ijssituatie het toelaat varen we de met ijsbergen bezaaide Weddell Sea binnen. Hier is het verschijnen van enorme plateau-ijsbergen het teken dat we de oostelijke zijde van het Antarcticsh Schiereiland bereikt hebben.

Een mogelijke landingsplaats is Brown Bluff waar we voet kunnen zetten op Antarctische grond. Indien de zeeijscondities niet gunstig zijn om de Weddell Sea vanuit het westen binnen te varen, dan varen we eerst richting Elephant Islan. En vandaar via de Bransfield Strait, tussen de South Shetlands en het Antarcticsh Schiereiland door de Antarctic Sound in.

Deze reis geeft de mogelijkheid om verder langs het westelijke deel van het Antarcticsh Schiereiland te varen. Nadat we door het Neumayer Kanaal gevaren zijn hopen we het oude Britse onderzoeksstation Port Lockroy op Goudier Island te kunnen bezoeken. Nu een museum en postkantoor. In de buurt van Port Lockroy ligt Jougla Point, waar ezelspinguïns en keizeraalscholvers broeden. Als alternatief kunnen we landen in Neko Harbour of Paradise Bay. Hier kunnen we tijdens een zodiac cruise genieten van een paradijselijk landschap met vele ijsbergen, omringd door majestueuze bergpieken.

In dit regio's is er een goede kans op ontmoetingen met bultrugwalvissen en dwergvinvissen. Ook hier hebben we de gelegenheid voet aan wal te zetten op het Antarctisch continent.

Vroeg in de ochtend op de laatste dag in Antarctica plannen we een landing op Cuverville Island, een klein en steil eiland dat genesteld ligt tussen de bergen van het schiereiland. Er broeden op dit eiland duizenden ezelspinguïns, waarmee het de grootste broedkolonie van deze soort op het Antarctisch Schiereiland is. Indien de weersverwachting voor de Drake Passage niet gunstig is plannen we ons vertrek vanop het Antarctisch Schiereiland al rond de middag.

Dag 18-19: DRAKE PASSAGE

Op zee. Tijdens onze vaart noordwaarts over de Drake Passage worden we weer gevolgd door een grote variëteit aan zeevogels.

Dag 20: USHUAIA

Aankomst in de ochtend en ontscheping in Ushuaia na het ontbijt.

Tip: bekijk ook ons gelijkaardig programma

Falklands, South Georgia en Antarctica - MV Ortelius (20-daagse expeditiecruise met internationaal gezelschap aan boord van de MV Ortelius)

Sterke punten

• Bijzondere fauna en flora van de Falkland Eilanden

• Natuureiland South Georgia, topbestemming voor natuurliefhebbers en fotografen

• Verschillende pinguïnsoorten

• Een brede waaier aan wildlife met diverse zeevogelsoorten, robben en walvissen

• Immense gletjers

• Zodiaccruises langsheen gigantische blauwe ijsbergen

• De historische Shackleton route

 

Vaarweg 20-daagse cruise

South Georgia kaartje
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland 2023 met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 27 augustus tot 9 september 2023

Egypte - Once-in-a-lifetime cruise op de Nijl AANRADER
18-daagse begeleide culturele cruise, vertrek op 18 september 2023

Parma & Milaan - Kunst, cultuur & gastronomie AANRADER
6-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 16 juni 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 3 november 2023

Botswana - Botswana onder canvas AANRADER
13-daagse Nederlandstalig begeleide safari met mobiele tent, vertrek op 24 september 2023

Veelzijdig Vietnam en mysterieus Cambodja AANRADER
18-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, afreis op 11 november 2023

Zuid-Korea - Land van de kalme morgen AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2023

Markiezen en Frans-Polynesië AANRADER
16-daagse Nederlandstalig begeleide eilandencruise, vertrek op 21 september 2023

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van op 23 december 2023 tot 17 maart 2024

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent