Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

15-daagse individuele selfdrive

De schatten van Namibië | 15 dagen

15-daagse individuele selfdrive, vertrek op aanvraag

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 01: BRUSSEL - WINDHOEK

Vlucht naar Windhoek.

Dag 02: WINDHOEK - OKONJIMA (O + D)

Je wordt verwelkomd door onze lokale agent en neemt je huurwagen in ontvangst. De rit naar Okonjima wordt onmiddellijk aangevangen. Onderweg stop je op een mooie plaats waar je kan genieten van een welverdiend ontbijt. Het savannelandschap ten noorden van Windhoek kent een uitzonderlijke concentratie aan cheeta’s. Je komt op tijd aan in de lodge voor een gamedrive. Een gamedrive in een open 4x4 is inbegrepen. Een overnachting.

Het programma start in Windhoek, de hoofdstad van Namibië Het savannelandschap ten noorden van Windhoek kent een uitzonderlijke concentratie aan cheeta’s

Dag 03: OOST-ETOSHA (O + D)

Na het ontbijt vertrek je richting het Etosha National Park, het grootste beschermde wildpark van Namibië. Het park ontleent zijn naam aan de vrijwel vegetatieloze Etoshazoutpan, die in het regenseizoen deels onder water kan lopen. Blauwgroene algen gedijen uitstekend in het brakke water, waardoor er in deze periode meer dan een miljoen flamingo’s neerstrijken om te broeden. Aan de rand van de pan zijn tientallen drinkplaatsen gevormd waar regelmatig grote kuddes olifanten hun dorst komen lessen. In Etosha leeft de grootste concentratie wilde dieren van Namibië waaronder leeuwen zebra’s, olifanten, giraffen en zwarte neushoorns. Hier is een gamedrive in een open 4x4 inbegrepen. Twee overnachtingen.

Het park ontleent zijn naam aan de vrijwel vegetatieloze Etosha zoutpan, die in het regenseizoen deels onder water kan lopen Blauwgroene algen gedijen uitstekend in het brakke water, waardoor er in deze periode meer dan eenl miljoen flamingo’s neerstrijken om te broeden

Dag 04: OOST-ETOSHA (O + D)

Vrij in te vullen dag in en rond het Etosha National Park.

Dag 05: ZUIDWEST-ETOSHA (O + D)

Vandaag rijd je de ganse dag door het Etosha National Park. ‘s Middags stop je in een lokaal restaurant voor een vrije lunch. Nadien zet je jouw tocht voort richting het zuidwesten van het park. Eenmaal aangekomen in de lodge net buiten het park geniet je van mooie vergezichten vanuit je kamer of de bar. Een overnachting.

Dag 06: KAOKOLAND (O + D)

Vandaag rijd je verder noordwaarts naar de regio Kaokoland. Dit zeer dun bevolkte gebied is de thuishaven van de seminomadische Himbastam. Je kan onder begeleiding een bezoekje brengen aan een van hun dorpen. Een overnachting.

De Himba, ook wel Ovahimba genoemd, vormt een lokale stam die voornamelijk in het noordwesten van Namibië woont Onder begeleiding kan je een bezoek brengen aan een van de Himbadorpen

Dag 07: DAMARALAND (O + D)

Na het korte verblijf in Kaokoland zet je de trip in zuidelijke richting verder. Je rijdt naar het uiterst droge Damaraland, het woongebied van de traditionele Hererostam. Hier bezoek je de oudste rotsgravures van Twyfelfontein en geologische hoogtepunten als Organ Pipes, Petrified Forest en Burnt Mountain. Het landschap is zeer indrukwekkend met rotsheuvels, droge rivierbeddingen, uitgestrekte vlaktes en bergen. Kenners noemen deze regio vaak het mooiste deel van Namibië. Er is een gamedrive in een open 4x4 inbegrepen. Twee overnachtingen.

Dag 08: DAMARALAND (O + D)

In de droge bedding van de Aba-Huabrivier kan je van maart tot oktober op zoek gaan naar de zeldzame woestijnolifant. Deze bijzondere olifant legt dagelijks grote afstanden af op zoek naar water en weet hierdoor, ondanks het zeer droge klimaat, toch te overleven. Ook gemsbokken, springbokken, bergzebra’s en zwarte neushoorns vinden hier een thuis.

In het droge Damaraland vindt u de oudste rotsgravures van Twyfelfontein In amaraland vindt u ook geologische hoogtepunten als Organ Pipes, Petrified Forest en Burnt Mountain

Dag 09: SWAKOPMUND (O)

Vandaag reis je verder naar het kuststadje Swakopmund waar het Duitse koloniale verleden nog sterk merkbaar is. Je kan er optionele activiteiten doen zoals quadrijden of een kamelentocht in de duinen. Twee overnachtingen.

In het nabijgelegen Walvisbaai maak je een schitterende dolfijnen- en robbencruise met een catamaran

Dag 10: SWAKOPMUND (O)

In het nabijgelegen Walvisbaai maak je een schitterende dolfijnen- en robbencruise met een catamaran.

Dag 11: SOSSUSVLEI (O + D)

Via Kuiseb rijd je verder naar Sesriem. Wind en mist creëren dieprode zandduinen, waarvan enkele meer dan 350m boven de woestijn uitsteken. Een hoogtepunt van deze reis is Sossusvlei. Je bezoekt het Namib-Naukluft National Park. Tevens maak je een wandeling door Sesriem Canyon, een 30m diepe kloof uitgesleten door de Tsauchabrivier. Twee overnachtingen.

Sesriem Canyon, een 30 meter diepe kloof, uitgesleten door de Tsauchab rivier Een ballonvaart over de duinen van Sossusvlei is een aanrader

Dag 12: SOSSUSVLEI (O + D)

Bij zonsopgang is de rode gloed op de duinen vanuit de lucht nog mooier. Een ballonvaart is zeker een aanrader in deze regio. Deze kan op aanvraag optioneel bijgeboekt worden.

Dag 13: WINDHOEK (O)

Na dit laatste hoogtepunt rijd je terug naar de hoofdstad van Namibië, Windhoek. Na een lange rit kom je aan in de lodge waar je kan bekomen van de fantastische ervaring tijdens de afgelopen 2 weken. Een overnachting.

Een absoluut hoogtepunt van deze reis is Sossusvlei De Kalahari is een gevarieerd gebied met zandwoestijn maar ook grote stukken grassige steppe en savanne

Dag 14: WINDHOEK - BRUSSEL (O)

Na een korte rit door het centrum van Windhoek, vertrek je naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Dag 15: BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

Sterke punten

• Veel tijd in het Etosha National Park

• Inbegrepen gamedrives

• Traditionele stammen

• Gevarieerde landschappen

 

Namibië

Schatten van Namibië: 15-daagse individuele selfdrive
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent