Nu geopend
050/33 25 10
info@asteriaexpeditions.be

MV Sea Spirit
IJsversterkt expeditieschip

De MV Sea Spirit is één van de kleinere expeditie cruiseschepen, uitermate geschikt voor onze expeditiecruises. Sinds 2009 is het omwille van milieuaspecten voor grote cruiseschepen met zware olie verboden om rond te varen in kwestbare gebieden zoals Antarctica. Bovendien is het op Antarctica slechts toegelaten om maximaal 100 passagiers aan land te brengen. Wanneer u kiest voor een schip met meer passagiers, zal u niet elke dag aan land kunnen. Voor schepen met een capaciteit van 500 of meer personen geldt zelfs een compleet landingsverbod.

Wij voorzien minstens 1 of zelfs 2 landingen per dag. Dit afgewisseld met zodiaccruises, lezingen aan boord en ontspanningsmomenten. Het schip heeft een ijsversterkte romp en uitschuifbare stabilisatievinnen om nog comfortabeler te kunnen varen in ruw water. Toch moet de Sea Spirit niet inboeten aan luxe en comfort. Aan boord creëren we een vriendelijke en gastvrije sfeer voor al onze gasten. Aan boord is iedereen gelijk, met slechts één doel: een onvergetelijk ervaring beleven en een echte poolavonturier worden. 

Openbare ruimtes
Deze ruimtes zijn vrij toegankelijk tijdens een expeditiecruise

Openbare ruimtes zijn toegankelijk voor de passagiers tijdens de cruise. Deze ruimtes omvatten de receptie, de Oceanus Lounge voor presentaties en filmvoorstellingen, het scheepsrestaurant en de Outdoor Bistro op het Sports Deck, de Club Lounge met cocktails en live muziek, de scheepsbibliotheek en de brug. Aan boord heerst een open brug-beleid, dit wil zeggen dat je welkom bent op de brug voor een praatje met de kapitein en de officieren. Uitzonderlijk is de brug gesloten zijn voor passagiers zoals tijdens complexe manoevers. Dit wordt aangegeven met een bordje.

Oceanus Lounge  

In de Lecture Room op dek 3 worden lezingen georganiseerd door de expeditiestaff. Eén voor één experten in hun vakgebied: biologen, glaciologen, ornithologen, geologen… Allemaal even gepassioneerd om hun kennis te delen.

Club Lounge

’s Avonds kan je terecht in de Club Lounge op dek 4 voor een drankje en live muziek. Het is de perfecte plaats om ervaringen uit te wisselen met medepassagiers en de expeditiestaf. De bar beschikt over panoramische ramen die een uniek zicht bieden op het landschap. 

Scheepsbibliotheek 

Vlak naast de Club Lounge op dek 4 bevindt zich de bibliotheek met een uitgebreide collectie aan poolliteratuur die je tijdens de reis kan uitlenen. Verder geniet je hier van rust of een partijtje schaak.

Restaurant

In het open-seating-restaurant kan je terecht voor een verfijnde internationale keuken, bereid door getalenteerde chefs. ’s Ochtends is er een uitgebreid buffet. Tijdens het diner is er keuze uit verschillende voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Ook vegetarische keuzes worden aangeboden.

Outdoor Bistro

De Outdoor Bistro is gesitueerd op dek 5. Bij goed weer wordt hier een alternatieve lunch aangeboden in openlucht. Je kan er terecht voor een hamburger, soep, pasta, salade of dessert. Tijdens de lunch geniet je bovendien van de unieke omgeving.

Buitenjacuzzi

Ontspannen na een dag vol actie & avontuur doe je in het heerlijk warme water van de openlucht jacuzzi op dek 5. En dat in een unieke setting natuurlijk. In elke kajuit vind je trouwens een badjas en slippers.

Een divisie van Reizen van Renterghem

Reislicentie A 1095
Korte Zilverstraat 6
8000 Brugge

+32 (0)50 33 25 10
info@asteriaexpeditions.be
ONS AANBOD
OVER ONS
VOLG ONS
Copyright © 2024 Asteria Expeditions
AECO
CLIA
IAATO
IATA
VVR
UFTAA
MSAMLIN