Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

Fly & Drive formule

Winter, lente, zomer of herfst? De Lofoten en de Vesterålen hebben elk seizoen wel iets unieks en wondermoois te bieden. Is het nu de sneeuw en het Noorderlicht in de winter, de kabeljauw die aan het drogen is in de lente, de middernachtzon in de zomer of de wondermooie herfstkleuren? Elk seizoen is er anders en een bezoek op zich waard.

Met uw huurwagen bereikt u de meest kleine en pittoreske plaatsjes In de Lofoten is elk seizoen anders en een bezoek op zich waard

Uw wagen, uw vrijheid is hier zeker van toepassing. Met uw huurwagen bereikt u de meest kleine en pittoreske plaatsjes. U vertrekt met een gedetailleerde programmabeschrijving vol leuke tips en weetjes, een handige wegenkaart en een complete Nederlandstalige reisgids. In het programma zijn per streek ook een aantal vrije dagen voorzien. Zo kan u perfect uw eigen accenten leggen. Zo kunt u kiezen om meer musea en cultureel erfgoed te bezoeken of kunt u kiezen om te (berg)wandelen, fietsen, kajakken en nog veel meer. Ieder eiland telt wel een aantal mooie bewegwijzerde wandeltochten. In een aantal seizoenen kunt u ook specifieke excursies maken zoals walvissafari's in de zomermaanden en diverse boottochten het hele jaar rond.

U logeert in typische houten vissershuisjes of rorbus Met uw huurwagen bereikt u de meest kleine en pittoreske plaatsjes

Een van de hoogtepunten van deze bestemming is een verblijf in een rorbu, een typisch vissershuisje aan de rand van het water. Deze rorbus deden in het verleden dienst als tijdelijke slaapplaats voor de vissers die tijdens de winter naar dit gebied kwamen om op kabeljauw te vissen. Tegenwoordig zijn vele van deze rorbus omgebouwd waardoor toeristen er in alle comfort en gezelligheid kunnen logeren.

Lofoten en Vesteralen

Hier komt de natuur- en cultuurliefhebber volop aan z'n trekken. Doordat ieder seizoen er anders is, is dit gebied een grote inspiratiebron voor diverse artiesten, schrijvers en kunstenaars. Getuige hiervan zijn de vele musea en kunstgalerijen die u er terugvindt. Liefhebbers van fauna en flora zullen versteld staan van de diversiteit die men hier terugvindt. Tot de diersoorten behoren oa zeearenden, grote kolonies papegaaieduikers, diverse walvissoorten zoals de potvis en de orca. Bovendien zit de zee vol vis met de kabeljauw als het meest gekende exportproduct.

Deze Fly & Drive formule is een heel compleet basisprogramma. Afhankelijk van het seizoen raden wij om extra nachten bij te boeken. Zo kunt u in de zomermaanden dan nog meer het accent leggen op wandelen, fietsen of gewoonweg niets doen en genieten van uw rorbu, de gastvrijheid van de lokale bevolking en de wondermooie natuur met z'n spectaculaire landschappen.

Sterke punten

• Verblijf in typische rorbus

• Heel complete rondreisformule met zowel de Lofoten als de Vesterålen

• Diverse leuke excursiemogelijkheden om uw programma te vervolledigen

 

Noorwegen


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2021

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrekken van 15 december 2020 tot 28 februari 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent