Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

14-daags programma

Grote fly & drive Noord-Scandinavië | 14 dagen

14-daags individuele fly & drive, dagelijks vertrek tussen 20 mei en 23 september 2021

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - HELSINKI - ROVANIEMI

Vlucht van Brussel naar Rovaniemi met overstap te Helsinki. Aankomst op de middag of in de loop van de namiddag. Oppikken van de huurwagen en start van uw ontdekking van Noord-Scandinavië.

Rovaniemi is de hoofdstad van Fins Lapland en de officiële woonplaats van de Kerstman en het Santa Claus Village. Met 35.000 inwoners is Rovaniemi de 'grootste' stad van de meest noordelijke provincie van Finland, Lapland. De stad is prachtig gelegen aan de oevers van de Kemijoki en Ounasjoki en is omringd door heuvels en bossen.

In Rovaniemi heeft u de keuze om te logeren in het Arctic Light hotel ****+, hetbeste boetiekhotel van Finland of in het vernieuwde Sky Ounasvaara hotel **** op de top van de Ounasvaaraheuvel waar u kan genieten van prachtige uitzichten. Beide hotels gaan prat op hun voortreffelijke keuken.

Dag 2: ROVANIEMI - SAARISELKÄ (260 km | 3u30) (O)

Vandaag kan u het Santa Claus Village, de officiële woonplaats van de Kerstman en het Arktikum Museum bezoeken. Indien u de dieren van Lapland wil ontdekken, dan kan u eerst nog het nabijgelegen Ranua Wildlife Park bezoeken alvorens verder te rijden naar het noorden.

Rovaniemi, de woonplaats van de Kerstman en het Santa Claus Village Verder bevindt zich in Rovaniemi ook het Arktikum Museum

Vervolgens verlaat u Rovaniemi en rijdt u dwars door dik beboste gebieden naar het uiterste noorden van Fins Lapland; het deel van Lapland waar nog Sámi wonen. De kans dat u hier rendieren tegenkomt langs de weg is heel groot en u zal ondertussen ook al gemerkt hebben dat de bewegwijzering in 2 talen gebeurt: in het Fins en… in het Sámisch.

Net voor u in Saariselkä aankomt kan u nog eerst een stop maken bij het grootste Nationale Park van Finland, het Urho Kekkonen Nationaal Park.

Dag 3: SAARISELKÄ (O)

Vandaag brengt u de dag door in de omgeving van Saariselkä. U kan goud zoeken in de rivier nabij het dorpje Tankavaara of een bezoek brengen het grootste nationale park van Finland: het Urho Kekkonen National Park. Hier kan u prachtige wandelingen maken.

Ondertussen zal u ook al opgemerkt hebben dat de bewegwijzering in 3 talen gebeurt: Engels, Fins én Sámisch Het centrum van de Noorse Sámi: Karasjok

U kan u programma ook vervolledigen aan de hand van een aantal facultatieve excursies.

Facultatieve excursies

 • Begeleide wandeltocht
  Facultatief: Begeleide wandeltocht Het Urho Kekkonen National Park is het 2de grootste National Park van Finland. De wandelpaden in het park zijn geschikt voor zowel ervaren wandelaars als families. U maakt een wandeling met een lokale gids die u alles vertelt over de natuur en de dieren in deze streek. Tijdens de excursie is een snack inbegrepen.

  Duur: 4 u
  Vertrek: vrijwel dagelijks
  Prijs: € 80,00/volw., € 56,00/kind (4 tem 14 jaar)
  Opmerking: indien u verblijft in het Inari hotel, gaat de wandeling door in de buurt van uw logies.
 • Nachtelijke wandeling (middernachtzon of noorderlicht)
  Facultatief: Nachtelijke wandeling (middernachtzon of noorderlicht) U maakt een nachtelijke wandeling naar een mooi uitzichtpunt. Afhankelijk van de periode van het jaar kan u er de midderanchtzon waarnemen (periode half mei tot eind juli) of het noorderlicht (periodoe eind augustus tot oktober) waarnemen (onder voorbehoud). Er wordt ook een kampvuur gemaakt en warme dranken geserveerd.

  Duur: 2u
  Vertrek: vrijwel dagelijks
  Prijs: € 115,00/volw., € 80,50/kind (4 tem 14 jaar)
 • Bezoek aan een huskyboerderij
  Facultatief: Bezoek aan een kuskyboerderij Kort bezoek aan een lokale huskyboerderij waar u kennis kan maken met deze lieve en trouwe viervoeters. De nodige transfers zijn inbegrepen in deze excursie.

  Duur: 1u
  Vertrek: vrijwel dagelijks
  Prijs: € 70,00/volw., € 49,00/kind
  (4 tem 14 jaar)
 • Bezoek aan een huskyboerderij met tocht
  Facultatief: Bezoek aan een huskyboerderij met tocht Kort bezoek aan een lokale huskyboerderij waar u kennis kan maken met deze lieve en trouwe viervoeters. U maakt er ook een korte tocht in een karretje die getrokken wordt door de husky's.

  Duur: 2u
  Vertrek: vrijwel dagelijks
  Prijs: € 150,00/volw., € 107,00/kind (4 tem 14 jaar)
  Enkel mogelijk bij verblijf in het Inari hotel. Indien u in het Muotka hotel verblijft, kan u aan deze excursie deelnemen maar moet u zelf naar Inari te rijden.
 • Begeleide fietstocht
  Facultatief: Begeleide fietstocht Ontdekking van het Urho Kekkonen National Park per fiets. U maakt er kennis met de typische Taiga landschappen ontdekken. De huur van een fiets, gids en snack tijdens de excursie zijn inbegrepen.

  Duur: 2u
  Vertrek: vrijwel dagelijks
  Prijs: € 120,00/volw., € 84,00/kind (12 tem 14 jaar)
  Enkel mogelijk voor kinderen vanaf 12, niet mogelijk met verblijf te Inari. Zowel in Inari en Muotka kan u ter plaatse Fatbikes of mountainbikes huren. Ter plaatse dient u altijd te tekenen voor het eigen risico bij de huur van fietsen of bij het deelnemen aan een begeleide tocht.
 • Bezoek aan Inari
  Facultatief: Begeleide fietstocht Ontdekking van het Inari meer en de Lapse cultuur in deze regio. Een transfer brengt u naar het dorpje van Inari waar u de buitenexpo van het Siida Museum zal bezoeken, alsook de stroomversnelling van Jäniskoski. Vervolgens maakt u een boottocht op het Inari meer naar het eiland 'Ukko', een heilige plaats voor de Sámi. Het Inari meer wordt gekenmerkt door zijn 3.000 rotseilandjes die allemaal begroeid zijn met berkenbomen en dennenbomen. Een picknick lunch is inbegrepen.

  Duur: 6u
  Vertrek: vrijwel dagelijks
  Prijs bij een verblijf Inari: € 150,00/volw., € 105,00/kind (4 tem 14 jaar)
  Prijs bij een verblijf in Muotka: € 220,00/volw., € 154,00/kind (4 tem 14 jaar)
 • Daguitstap naar Lemmenjoki National Park
  Het Lemmenjoki National Park is het grootste nationale park van Finland. Het park heeft zijn naam gekregen van de 80 km lange rivier Lemmenjoki die dwars door het park stroomt. U ontdekt het park aan de hand van een mooie boottocht op deze rivier. Tijdens de excursie zijn de transfers en een lunch inbegrepen.


  Duur: 6u
  Vertrek: vrijwel dagelijks
  Prijs: € 185,00 €/volw., € 129,50/kind (4 tem 14 jaar)
  Enkel mogelijk bij een verblijf te Inari.
 • Aurora Camp
  Facultatief: Aurora Camp U wordt gebracht naar een afgelegen plaats in het bos om de nachtelijke hemel af te speuren en met geluk het noorderlicht waar te nemen. Een lokale gids vertelt u alles over het noorderlicht. Tijdens de excursie zijn er warme drankjes inbegrepen.


  Duur: 2u30
  Vertrek: vrijwel dagelijks (periode september en oktober)
  Prijs: € 115,00/volw., € 80,50/kind (4 tem 14 jaar)

Dag 4: SAARISELKÄ - INARI - KARASJOK (190 km | 3u30) (O)

U rijdt verder naar het centrum van de Noorse Sámi: Karasjok. Onderweg moet u beslist een bezoek brengen aan Inari. Hier bevindt zich het Siida Museum alsook een zilversmid.

U kan ook kiezen om een wandeling te maken in het Lemmenjoki National Park, het grootste park van Finland.

In de buurt van Karasjok overnacht u in een hotel naast het Sapmi park. Ook in de inrichting van het hotel zijn Sámi invloeden terug te vinden. In de buurt van Karasjok bevinden zich een aantal dorpen zoals Kautokeino met zijn grotendeels etnische Sámi bevolking. Als u tijdig in Karasjok bent, kan u het Sápmi Culture Park nog bezoeken of anders kan u dit de volgende ochtend doen.

Dag 5: KARASJOK - NOORDKAAP - HONNINGSVÅG (240 km | 3u30) (O)

Vandaag rijdt u verder naar Honningsvåg, een van de meest Noordelijk gelegen stadjes van Noorwegen. Een groot stuk van de reisweg loopt langs de Porsangerfjord. Mochten er tijdens deze rit potvissen of bruinvissen gespot worden in de fjord, dan moet u zeker halt houden. Tijdens deze rit is de kans ook groot dat u kuddes rendieren zal zien. De landschappen hier zijn totaal anders dan in Finland, bomen maken meer en meer plaats voor Arctische landschappen.

Het meest noordelijke punt van Europa rijden, de Noordkaap, gelegen op 71° 10’ 21”

U kan tijdens de dag, in de loop van de avond of zelf om middernacht (middernachtzon) naar het meest noordelijke punt van Europa rijden, de Noordkaap, gelegen op 71° 10’ 21”. Hier geniet u van weidse uitzichten op de Arctische Oceaan. Bezoek ook zeker het bezoekerscentrum met videopresentaties en het postkantoor waar u een kaartje kan versturen met een originele poststempel.

Facultatieve excursie

 • Toegang tot de Noordkaap
  Facultatief: Toegang tot de Noordkaap De toegang tot de site van de Noordkaap is betalend. De toegangsprijs geeft u o.a. toegang tot het gebouw, de videopresentatie en eventuele tijdelijke tentoonstelling. Met dit bedrag wordt ook het wegtraject onderhouden en in de winter sneeuwvrij gehouden. U kan de toegang ter plaatse kopen of op voorhand reserveren.

  Duur: max. 24u en meerdere toegangen mogelijk,
  wel altijd de openingsuren respecteren
  Prijs: € 30,00/volw, € 20,00/kind (4 tem 14 jaar)
  Parking:ca € 20,00/wagen) ter plaatse te betalen.

  Openingsuren, onder voorbehoud van wijzigingen:
  18/05-16/08: 11u00-01u00
  17/08-31/08: 10u30-20u00
  01/09-30/09: 11u00 - 17u00
  01/10-30/10: 10u30 - 16u00

  De site verkiest milieuvriendelijke vervoersmiddelen. Gratis toegang voor wie te voet, per fiets of met een andere milieuvriendelijk vervoersmiddel naar de site komt.

Indien u voldoende tijd heeft moet u zeker een bezoek brengen aan een aantal kleinere vissersplaatsjes in de buurt. Het vissersdorp Gjesvaer omgeven door honderden eilanden, waar in de zomermaanden allerlei vogels broeden en te spotten zijn zoals zeearenden, aalscholvers, Jan van Genten... Hier bevindt zich ook een van de grootste kolonies van papegaaiduikers van Noorwegen.

Facultatieve excursie

 • Boottocht naar het Gjesværstappan natuurreservaat
  Facultatief: Boottocht naar het Gjesværstappan natuurreservaat Vanuit het vissersdorpje Gjesvær vaart u per boot naar het natuurreservaat van Gjesværstappan varen. Dit natuurreservaat is zo'n 15 km ten westen van de Noordkaap gelegen en hier bezoekt u een van de grootste zeevogelkolonies van Noorwegen. U zal pagaaiduikers en drieteenmeeuwen te zien krijgen. De papegaaiduikers zijn gemakkelijk te herkennen aan hun kleurrijke snavel en nestelen zich in een hol op de grasachtige heuvels. In de broedperiode, van april tot september, krioelt het in de lucht en op het land van de vogels. U ziet zeearenden al zwevend op jacht naar een prooi. Zeekoeten, alken, aalscholvers, kleine jagers, noorse stormvogels en jan van genten zijn ook een onderdeel van het rijke vogelleven op Gjesværstappan.

  Duur: 2u
  Vertrek: vrijwel dagelijks (periode mei tot begin september)
  Prijs: € 85,00 €/volw., € 40,00/kind (4 tem 12 jaar)
  Deze excursie moet op voorhand gereserveerd worden.

U kan in de buurt van Kirkenes ook nog deelnemen aan andere activiteiten zoals ene king crab safari, een boottocht of een tocht met quads. Gezien de korte duur u in de buurt van de Noordkaap verblijft raden wij aan om alle excursies op voorhand te reserveren zodat u zeker bent van deelname en dat alles binnen het tijdsbestek kan ingepland worden.

Facultatieve excursies

 • Proeven van king crabs
  Facultatief: Proeven van king crabs Transfer per bus naar een locatie buiten Honningsvåg. Op de pier kan u op de foto met een king crab en na een korte presentatie kan u van deze delicatesse proeven. De krabben worden geserveerd met brood, water, citroen en mayonaise. Voor wie wil, is er ook de mogelijkheid om g een glas bier of wijn te bestellen (mits betaling).

  Duur: 2u
  Vertrek: vrijwel dagelijks (periode mei tot september)
  Prijs: € 75,00 €/volw., € 37,50/kind (4 tem 11 jaar)
 • King crab safari
  Facultatief: King crab safari Rond de middag vertrekt u per RIB boot op king crab safari in de omgeving van de Noordkaap. U vaart naar de Sarnesfjord om de kooien te lichten met daarin de king crabs. King crabs kunnen tot 2 m in diameter worden en tot 10 kg wegen. De meeste krabben die gevangen worden wegen tussen de 3 en 7 kg. U kan met de king crabs op de foto en nadien wordt er aan land gegaan en worden de king crabs voor u klaar gemaakt waarna u van deze lekkernij kan smullen.
  Drijvende pakken en handschoenen inbegrepen.

  Duur: 3u30
  Vertrek: vrijwel dagelijks (periode mei tot september)
  Prijs: € 170,00 €/volw., € 85,00/kind (4 tem 11 jaar)
 • Boottocht met snelle RIB's
  Facultatief: Boottocht met snelle RIB's U kan de kustlijn en streek rond de Noordkaap ook verkennen per snelle RIB. U kan kiezen voor een korte tocht naar de vuurtoren van Helnes (een van de meest noordelijke vuurtorens van Noorwegen) of voor een langere tocht naar de omgeving van de Noordkaap.

  Duur: 1u30 voor de tocht naar Helnes
  Vertrek: vrijwel dagelijks (periode mei tot september)
  Prijs: € 100,00 €/volw., € 50,00/kind (4 tem 11 jaar)

  Duur: 3u voor de tocht naar de Noordkaap
  Vertrek: vrijwel dagelijks (periode mei tot september)
  Prijs: € 200,00 €/volw., € 100,00/kind (4 tem 11 jaar)
 • Tocht met quads
  Facultatief: Tocht met quads Neem plaats op een quad en verken de typische Arctische landschappen; U kan kiezen uit diverse tochten met als meest exclusieve tour een rit naar de Noordkaap. U rijdt met 2 pers/quad die u afwisselend kan besturen. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen. Kinderen groter dan 1m40 kunnen aan deze excursie deelnemen als passagier.

  Duur: 1u30
  Vertrek: vrijwel dagelijks (periode mei tot september)
  Prijs: € 110,00 €/pers.

  Duur: 1u30
  Vertrek: vrijwel dagelijks (periode mei tot september)
  Prijs: € 160,00 €/pers.

  Duur: 1u30
  Vertrek: vrijwel dagelijks (periode mei tot september)
  Prijs: € 285,00 €/pers.

Dag 6: HONNINGSVÅG - HAMMERFEST (180 km | 4u) -
HAMMERFEST - ALTA (140 km | 3u) (O)

Vanuit Honningsvåg rijdt u verder naar Hammerfest. Deze stad ligt op 70° 39' 48" noorderbreedte, dus op dezelfde breedtegraad als de noordelijkste gebieden van Siberië of het noordelijkste punt van Alaska (Point Barrow). Op deze noorderbreedte zijn de gevolgen van de Golfstroom het duidelijkst merkbaar.

Vanuit Honningsvåg rijdt u verder naar Hammerfest Hammerfest ligt op 70° 39' 48" noorderbreedte, dus op dezelfde breedtegraad als de noordelijkste gebieden van Siberië, 
            het noordpunt van Alaska (Point Barrow), de eilanden ten noorden van Canada en het midden van Groenland

Slingerend hoog boven de fjorden van Noord-Noorwegen daalt u af naar het zuiden. U rijdt naar Alta aan het uiteinde van de gelijknamige fjord. Hier verblijft u gedurende 2 nachten in gezellige chalets vlak bij een natuurpark op 25 km van de stad.

Om het maximale uit uw dag te halen dient u 's morgens tijdig te vertrekken. Indien u sneller in Alta wil zijn, kan u de zijsprong naar Hammerfest laten vallen.

Dag 7: ALTA (O)

Vandaag zijn er diverse mogelijkheden. Zo kan u Alta bezoeken met zijn museum dat met 2.500 prehistorische rotstekeningen uitgeroepen werd als UNESCO als werelderfgoed. U kan ook kiezen voor natuur en rust en een wandeling maken in het nabijgelegen natuurgebied van de Sautso kloof.

Facultatieve excursie

Dag 8: ALTA - TROMSØ (400 km | 6u) (O)

Vandaag staat de langste tocht van deze Fly & drive op het programma.
De afstand zal beloond worden met prachtige landschappen onderweg en de aankomst in een van de meest leuke en boeiende steden van het Noorden: Tromsø.

Dag 9: TROMSØ (O)

Volledige dag vrije tijd om Tromsø en de wijde omgeving beter te ontdekken.
De geschiedenis van Tromsø gaat terug tot aan de Middeleeuwen. De stad was vroeger vooral gekend als vissershaven en handelspost door zijn beschermde ligging. Het is een fascinerende stad, gekend voor zijn Arctische kathedraal maar ook voor zijn interessante galerijen en musea zoals het Polar Museum, het Tromsø Museum, Polaria en het Kunstmuseum. Verder vindt u er ook nog tal van shopmogelijkheden, levendige cafeetjes, de Mack brouwerij…

De geschiedenis van Tromsø gaat terug tot aan de Middeleeuwen

Indien u van natuur en landschappen houdt, dan kan u ook een daguitstap maken naar Senja. Hier bevinden zich nationale panoramische routes. U kan er ook een bezoek brengen aan het Nationaal Park van Ånderdalen. Vanuit Gryllefjord kunt tijdens de zomermaanden de ferry nemen naar de Vesterålen van waar u een walvissafari kan maken. Vervolgens kan u met uw wagen doorrijden naar de idyllische Lofoten (zie uitbreidingsmogelijkheden dag 10).

Verblijf in Senja

Indien u dit wenst kan u ook de 2 nachten op de eilandengroep van Senja (UNESCO) doorbrengen i.p.v. in Tromsø. U kan er aan de westkust verblijven in typische huisjes. 's Avonds bevindt u zich op een ideale locatie om ofwel de middernachtzon (periode mei-augustus) of het noorderlicht (periode september-oktober) waar te nemen. Vanuit uw verblijf kan u nog altijd een dagbezoek brengen aan Tromsø.

Prijzen
Op basis van een hotelkamer bezet door 2 personen: zelfde basisprijs
Op basis van een groter huisje: prijs op aanvraag

Dag 10: Tromsø - Kiruna (390 km | 6u30) (O)

Vandaag verlaat u Noorwegen en rijdt u naar het mijnstadje van Kiruna, de hoofdplaats van Zweeds Lapland. Onderweg kunt u, net over de grens een tussenstop houden aan het Abisko Nationaal Park waar u wat kan wandelen.

In Kiruna verblijft u in het beste hotel van de stad waarvan de eigenaars nog echte Sámi zijn. Dit zal u snel merken aan de decoraties en de heerlijke en typische keuken van het restaurant.

Bezoek de Vesterålen en Lofoten

Op dag 10 kan u een uitbreiding van 4 dagen/3 nachten toevoegen aan uw programma naar de prachtige eilandengroepen van de Vesterålen en Lofoten.

Dag 11: KIRUNA (O)

Vrije dag om Kiruna te ontdekken, met zijn houten kerk, stadhuis en gezellige straten.

Een bezoek aan de grootste ijzermijn is beslist de moeite waard. De mijn heeft een diepte van 1.000 m. U krijgt er een beter beeld van het reilen en zeilen van dit immens project.

De geschiedenis van Tromsø gaat terug tot aan de Middeleeuwen

Facultatieve excursie

U heeft ook de mogelijkheid om het énige echte ICEHOTEL te bezoeken dat nu 365 dagen per jaar geopend is. Sinds december 2016 is het ICEHOTEL namelijk niet enkel 's winters te bezoeken. De Zweden hebben een constructie bedacht die ervoor zorgt dat met behulp van zonnepanelen het hele bouwwerk gekoeld blijft. Dit gloednieuw deel heet ICEHOTEL 365.

Opmerking

Gelieve ons te contacteren indien u een nacht in het ICEHOTEL 365 wenst door te brengen.

Dag 12: KIRUNA - MUONIO (270 km | 4u) (0)

Vandaag rijdt u naar Muonio, de ideale uitvalsbasis voor tochten in westelijk Fins Lapland. Onderweg heeft u een grote kans om elanden en rendieren te spotten.

Muonio is een rustig dorpje dat gelegen is naast de Muonio Joki, de grensrivier die over 520 km en natuurlijke grens vormt tussen Finland en Zweden.
Hier kan u de mooie houten kerk bezoeken, een boottocht maken, kanoën op het water, wandelen…

Muonio is een rustig dorpje dat gelegen is naast de Muonio Joki, de grensrivier die over 520km en natuurlijke grens vormt tussen Finland en Zweden

Muonio is ook een uitgangspunt voor een bezoek aan het nationale park Pallas-Yllästunturi tussen Enontekiö en Kittilä. Eén van de hoogte bergen in dit nationaal park is de Taivaskero, die 807 m hoog is. In het Pallas-Yllästunturi Nationaal Park kan u prachtige wandelingen maken.

U overnacht in het wildernishotel van Harriniva, dat vlak aan de Zweeds-Finse grens gelegen is. Met z'n meer dan 400 honden is Harriniva de grootste huskyboerderij van Europa en misschien wel van de hele wereld. Hier kan u overnachten in hotelkamers of chalets.

U kan u verblijven in de chalets van Torassieppi. Deze chalets zijn aan een meer gelegen en beschikken o.a. over 1 of meerdere slaapkamers, haard en sauna.

Facultatieve excursie

 • Verblijf in het Treehotel
  Verblijf in het TreehotelNa uw bezoek in Kiruna kan u ook kiezen om zuidwaarts te rijden in de richting van de Botnische Golf. Tussen Boden en Luleå kan u de nacht gaan doorbrengen in het unieke Treehotel. Een ervaring op zich. Elke boomhut is een uniek ontwerp en is bovendien perfect geïntegreerd in de natuur. De grootte variëert van 15 tot 30 m².

  De meeste hutten bieden een mooi zicht op de Luleå rivier. De meeste boomhutten zijn geschikt voor 2 personen maar er zijn ook een aantal hutten voor families. Elke boomhut bevindt zich een vijftal meter boven de grond. Het Treehotel beschikt ook over een uitstekend restaurant en u kan er ook mooie wandelingen maken en aan diverse activiteiten deelnemen. Na uw verblijf in het Treehotel kan u dan doorrijden naar Rovaniemi.

  Prijs te verkrijgen op eenvoudige aanvraag.

Dag 13: MUONIO - LEVI (80 km | 1u) (O)

Vrije dag in de omgeving van Muonio.

U kan een dagbezoek brengen aan Levi. In Levi kan u een wandeling maken naar de top van de heuvel en u vindt er ook een zomer rodelbaan terug.

Tijdens uw verblijf kan u uw programma vervolledigen met heel wat leuke en diverse excursies, geschikt voor zowel jong als oud. Tot de mogelijkheden behoren o.a. een wandeling met husky's, een tocht met paarden, een tocht per een kano of raft, vissen, glamping, een typische overnachting in een wildernischalet en nog veel meer. Ter plaatse kunnen fat bikes en mountainbikes gehuurd worden om tochten te maken in de natuur. Vraag naar onze lijst met uitgebreide excursiemogelijkheden. Indien u aan meerdere activiteiten wenst deel te nemen raden wij aan om uw verblijf te Harriniva te verlengen. Zie toeslagen.

Facultatieve excursies

 • Een dag in het leven van het huskyteam
  Facultatieve excursie: Een dag in het leven van het huskyteam Neem deel aan de dagelijkse routine op de huskyboerderij. Dit is een unieke ervaring. U leert er de honden verzorgen en alle nodige vaardigheden die u als lid van het huskyteam nodig hebt

  Duur: 3u
  Vertrek: maandag, woensdag en vrijdag om 14u30
  Prijs: € 30,00/volw., € 15,00/kind (4 tem 11 jaar)

 • Bezoek aan een huskyboerderij en wandeling
  Facultatieve excursie: Bezoek aan een huskyboerderij en wandeling Samen met een lokale gids maakt u een wandeltocht samen met de husky's. De wandelpaden brengen u langs bossen, meren en rivieren. Onderweg geniet u van prachtige landschappen en de zuivere lucht. Deze excursie vertrek vanuit Torassieppi. U dient zich met uw wagen naar het vertrekpunt te begeven.

  Duur: 3u
  Vertrek: dinsdag, donderdag en zaterdag om 10u00
  Prijs: € 45,00/pers.
  Minstens 2 deelnemers
 • Wandeling met husky's en overnachting in een wildernishut
  Facultatieve excursie: Wandeling met husky's en overnachting in een wildernishut Na een korte kennismaking met de husky's, wordt u begeleid naar de wildernischalet aan het meer. Daar kunt u de sauna verwarmen, bessen plukken, vissen en ontspannen genieten van de omgeving. Na het diner is het tijd voor een deugddoende nachtrust. De volgende ochtend wordt een heerlijk ontbijt voor u voorzien en nadien wandelt u terug naar Torassieppi. Deze excursie vertrek te Torassieppi. U dient zich met uw wagen naar deze locatie te begeven.

  Duur: 20u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 290,00/pers.
  Minstens 2 deelnemers
 • Bezoek aan een rendierboerderij
  Facultatieve excursie: Bezoek aan een rendierboerderij U wordt rondgeleid in de oudste rendierboerderij van Finland. De gids vertelt u ermeer over het leven op de rendierboerderij. Nadien is er nog tijd om de rendieren te voederen. Deze excursie vertrek vanuit Torassieppi. U dient zich met uw wagen naar het vertrekpunt te begeven.

  Duur: 1u30
  Vertrek: woensdag en vrijdag om 10u30, andere data op aanvraag
  Prijs: € 15,00/volw., € 9,00/kind (4 tem 11 jaar)
  Minstens 2 deelnemers
 • Paardrijden in de Arctische natuur
  Facultatieve excursie: Paardrijden in de Arctische natuur Langere tocht met de typische en sterke 'Finnhorses' waarbij u de prachtige Lapse natuur en landschappen zal ontdekken. Deze excursie vertrek vanuit Torassieppi. U dient zich met uw wagen naar deze locatie te begeven.

  Duur: 2u
  Vertrek: woensdag om 11u00
  Prijs: € 90,00/pers.
  Minstens 2 deelnemers
 • Vissen in Harriniva
  Facultatieve excursie: Vissen in Harriniva Bij aanvang krijgt u een woordje uitleg van uw gids en wordt het vismateriaal uitgedeeld. Als u het wenst kan u de ganse dag vissen in de nabijgelegen rivier. Een vis die u hier gemakkelijk kan vangen is de 'grayling' of vlagzalm. De excursie is inclusief het vismateriaal, maar exclusief de vislicentie due u ter plaatse kan kopen.

  Duur: 12u
  Vertrek: woensdag, vrijdag en zaterdag om 11u00
  Prijs: € 45,00/volw., € 27,00/kind (4 tem 11 jaar)
  Minstens 1 deelnemer
 • Kanotocht
  Facultatieve excursie: Kanotocht Met een kano peddelt u op een lokaal meer en kan u genieten van het geluid van de stilte. Haal diep adem en geniet van de zuivere lucht. Onderweg wordt ook halt gehouden om aan de oevers van het meer te genieten van een deugddoende koffie. De tocht vertrekt ofwel vanuit Harriniva of het iets verder gelegen Torassieppi.

  Duur: 3u
  Vertrek: vrijwel dagelijks om 14u00
  Prijs: € 50,00/pers.
 • Rivierrafting
  Facultatieve excursie: Rivierrafting Kies met deze excursie voor onvergetelijke momenten op in een ongerept natuurgebied. De ganse familie kan deelnemen en genieten. De familie route heeft 4 rapids of versnellingen. Tijdens dit avontuur zal u het niet droog houden. U krijgt al het nodige materiaal ter beschikking. Na het raften kunt u nog wat napraten bij het kampvuur en genieten van een warm drankje.

  Duur: 1u30
  Vertrek: dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag om 14u00
  Prijs: € 45,00/volw., € 25,00/kind (4 tem 11 jaar)
  Minstens 4 deelnemers

Dag 14: MUONIO - ROVANIEMI - HELSINKI - BRUSSEL (150 km | 2u30) (O)

Check-out gevolgd door de terugrit naar de luchthaven van Rovaniemi en drop-off van uw huurwagen. Retour met een middagvlucht of avondvlucht naar Brussel met overstap in Helsinki.

Verleng uw programma

Dit programma kan gemakkelijk uitgebreid worden met extra nachten of uitgewerkt worden op basis van overnachtingen in chalets of luxueuze hotels. Contacteer ons voor een offerte op maat.

Sterke punten

• De meest complete ontdekking van Noord-Scandinavië (Lapland)

• Geschikt voor natuur- en cultuurliefhebbers

• Uw huurwagen = uw vrijheid

• Kennismaking met de Sámi-cultuur

• Rovaniemi, Karasjok, de Noordkaap, Hammerfest, Alta, Tromsø, Kiruna…

• Nationale Parken van: Urho Kekkonen, Lemmenjoki, Abisko, Ylläs-Pallas…

• Logies in de betere ***+ en **** hotels en chalets

• Mogelijkheid tot uitbreiding met de Lofoten en Vesterålen en een verblijf in rorbu of typisch vissershuisje

• Beleef de middernachtzon vanaf mei tot augustus

• Beleef het noorderlicht vanaf september

 

Grote fly & drive Noord-ScandinaviË

Grote fly & drive Noord-Scandinavië - Lapland
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent