Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

8-daags programma

Noorse Fjorden met Oslo | 9 dagen

9-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 23 mei, 30 mei of 12 september 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - BERGEN (D)

Vertrek in de loop van voormiddag vanuit Brussel naar Bergen met overstap in Kopenhagen of Oslo.

Aankomt in de late namiddag en transfer naar het hotel gelegen in het gezellige centrum van Bergen.

Bergen is de bruisende hoofdstad van het district van de Noorse Fjorden. Hier kunt u langs de oude houten Hanzegebouwen in de Bryggen Wharf wandelen. Vanaf de Fløyen berg (319m) heeft u een prachtig zicht op de stad. U kan de top gemakkelijk bereiken met de Fløibanen funicular. De kade van Bryggen is heel pittoresk en niet voor niets door Unesco beschermd en de dagelijkse vismarkt trekt ook altijd veel kijklustigen. Ook een bezoek aan Troldhaugen, het zomerhuis van de Noorse componist Edvard Grieg is zeker de moeite waard.

In Bergen wandelt u langs de oude houten Hanzegebouwen in Bryggen Wharf Bergen met op de achtergrond Mount Ulriken

Stadswandeling (duur: 2u) waarbij u kennis maakt met de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de vismarkt en de typische huisjes langs het water.

Diner.

Dag 2: BERGEN - MYRDAL - FLÅM (O+L+D)

Scandinavisch ontbijtbuffet.

In de voormiddag neemt u de Fløibahn (kabelbaan) waar u kan genieten van het mooie uitzicht op Bergen en omgeving. U kan met de kabelbaan terug naar beneden of via een mooie wandeling bergafwaarts tot aan het centrum. Voor wie wil, is er ook de mogelijkheid tot shopping.

Voor een mooi zicht op de Bergen neemt u de kabelbaan tot op de top van Mount Ulriken De haven van Bergen 'by night'

Wandelliefhebbers kunnen vanaf Fløyen mooie wandelingen maken over de hoogvlakte van Vidden die vanaf hier begint. Er zijn een aantal wandelpaden en onderweg geniet u van de natuur en prachtige panorama's.

Lunch.

In de namiddag beleeft u één van de hoogtepunten van dit programma. Met de 'Bergen Bahn' rijdt u met de trein naar Myrdal. Hier neemt u de panoramische trein naar Flåm. Dit is een van de steilste spoorlijnen ter wereld en staat niet voor niets op de Unesco erfgoedlijst en in vele reisgidsen.

De 'Flåm Bahn' is een van de steilste spoorlijnen ter wereld Per schip vaart u door het Sognefjord terug naar Bergen

Onderweg staat u versteld van de prachtige panorama's, de unieke natuur en spectaculaire watervallen. Aankomst in de loop van de vooravond. Overnachting en diner te Flåm. Uw bagage wordt met een aparte transfer naar het hotel gebracht.

Dag 3: FLÅM - NAERØYFJORD - GEIRANGER (O+L+D)

Ontbijt.

's Morgens gaat u in Flåm aan boord van een lokale ferry die u naar Gudvangen zal brengen. Onderweg passeert u de Aurlandsfjord en de Naerøyfjord (Unesco). Vergeet niet te genieten van de adembenemende landschappen. Via een bus wordt er teruggereisd naar Flåm waar u rond de middag aankomt.

Lunch in een lokaal restaurant of onderweg.

In de namiddag maakt u een prachtige busrit naar het dorpje Geiranger, gekend van de gelijknamige fjord. De busrit neemt iets meer dan een halve dag in beslag maar uw geduld wordt ruimschoots beloond met spectaculaire panorama’s onderweg. Hierbij worden verschillende Scenic Routes gevolgd (Aurlandsfjellet en Geiranger-Trollstigen). Onderweg wordt er een staafkerk bezocht. Op de mooiste plaatsjes wordt uiteraard halt gehouden om foto's te nemen.

Aankomst in de loop van de vooravond, gevolgd door diner.

Dag 4: GEIRANGER - GEIRANGERFJORD - ÅLESUND (O+L+D)

Ontbijt, gevolgd door een vrije voormiddag. Ideaal om uit te rusten of om deel te nemen aan een facultatieve excursie. Zo kan u opteren voor een kajaktocht of een wandeling in de omliggende heuvels.

Lunch.

Er bestaat geen betere en aangenamere manier om zich in Noorwegen te verplaatsen dan met de Hurtigruten Tegenwoordig kent de Hurtigruten vloot 11 comfortabele schepen

In de namiddag gaat u aan boord van een lokale ferry die de volledige Geirangerfjord volgt tot in Ålesund. De aanlegkade ligt vlakbij het hotel en is gemakkelijk te voet bereikbaar. Tijdens deze boottocht van 3 u passeert u de watervallen 'De 7 Zusters'.

Bij aankomst in Ålesund wordt u naar een nabijgelegen hotel gebracht.

Diner.

ALs leuke extra vaart het schip in het mooie Geirangerfjord, een van de moosite fjorden van Noorwegen Hierna vaart het schip verder rivhting Molde, Kristiansnud en Trondheim

Dag 5: ÅLESUND - MOLDE - KRISTIANSUND (O+L+D)

Ontbijtbuffet.

De mooie art nouveaustad Ålesund, is op 3 eilanden gebouwd die met elkaar verbonden zijn door een aantal bruggen. Hier wordt een korte stadswandeling gemaakt en is er de mogelijkheid de Aksla heuvel te beklimmen vanwaar u geniet van prachtige panorama's.

Lunch.

In de namiddag brengt een bus u naar het vissershaventje van Kristiansund. Deze rit behoort tot één van de meest spectaculaire ritten van deze rondreis. Er wordt een omweg gemaakt en vanaf Bud tot aan Kårvåg wordt de 'Atlantershavswegen' (Scenic Route) gevolgd, een relatief kort traject van 36km. Diverse eilandjes zijn er door bruggen met elkaar verbonden. Een knap staaltje van ingenieurswerk dat elegant in de natuurlandschappen is geïntegreerd.

Diner.

Dag 6: KRISTIANSUND - TRONDHEIM (O+L+D)

Ontbijtbuffet.

Met een lokale expresferry wordt vervolgens richting gezet naar Trondheim. Zo maakt kennis met het typische kustlandschap vanaf het water . Onderweg passeert u het schiereiland van Fosen en mooie eilandjes zoals Hitra en Frøya.

De ferry zal in de loop van de dag (voor- of namiddag, afhankelijk van het vaarschema) het oude Trondheim bereiken.

Bij aankomst wordt u met een transfer naar uw hotel gebracht en is er tijd voorzien om de eerste hoofdstad van Noorwegen te verkennen.

Trondheim, Noorwegens eerste hoofdstad, een juweel van een stad De prachtige architectuur en de fantastische kunst van de Nidaros Kathedraa zijn werkelijk indrukwekkend

De eerste handel van goederen van de Vikingen van het 'nieuwe gevonden land' vond hier plaats in ca. 1000 na Christus. Wandel in de charmante straatjes, zit bij de vredige haven of steek de brug over van de oude stad om de gerestaureerde gebouwen in Bakklandet en de gotische Nidaroskathedraal te bewonderen, waar de nieuwe koningen van het oude Noorwegen ooit hun officiële zegen kregen.

In Trondheim is een citytour met de bus voorzien waarbij u o.a. naar een uitzichtpunt rijdt en ook de Nidaroskathedraal bezoekt. Vervolgens maakt u een wandeling in het oude centrum van de stad en geniet u van wat vrije tijd.

Lichte lunch op de middag en 's avonds diner in het hotel of een lokaal restaurant.

Dag 7: TRONDHEIM - OSLO (O+L+D)

Ontbijtbuffet.

Te voet bereikt u vlot het nabijgelegen treinstation en stapt u aan boord van de 'Dovre Bahn'. Dit panoramisch treintraject staat in vele reisgidsen als uniek beschreven. Onderweg maakt u kennis met prachtige landschappen van het binnenland in Zuid-Noorwegen.

U reist in de Premium-klasse, in een apart rijtuig met extra zitcomfort en gratis koffie. Op de trein is ook gratis Wifi beschikbaar. Rond de middag wordt een lichte lunch voorzien in het barrijtuig.

Na de comfortabele transfer van 6u komt u in de loop van de namiddag aan in Oslo. Het hotel bevindt zich vlakbij het station en is makkelijk te voet te bereiken.

Diner.

Dag 8: OSLO (O + L + D)

Scandinavisch ontbijtbuffet.

In de voormiddag bezoekt u per boot en bus de 2 belangrijkste musea van de stad: het Fråm Museum en het Vigelandpark. Het Fråm Museum is op het museumeiland gelegen en bereikt u via een korte boottocht vanuit het centrum. Hier komt u meer te weten over de maritieme geschiedenis van Noorwegen.

Het Vigelandpark is een prachtig buitenluchtmuseum met schitterende beelden. Bovendien heeft u vanaf het park prachtige uitzichten op Oslo en de omgeving.

Vanaf het Vigelandpark heeft u prachtige uitzichten op Oslo en de omgeving Vigelandpark, een openluchtmuseum met schitterende beeldhouwwerken van de hand van Gustav Vigeland

Lichte lunch en stadswandeling in de namiddag samen met de reisleider. In de late namiddag kan u ook nog wat genieten van wat vrije tijd, ideaal om te shoppen of nog een extra museum te bezoeken.

Diner.

Dag 9: OSLO – BRUSSEL (O)

Scandinavisch ontbijtbuffet.

Vrije voormiddag.

Treintransfer rond de middag naar de luchthaven van Oslo voor de terugvlucht naar Brussel.

Sterke punten

• Verbeterd programma, nog meer bezienswaardigheden en bezoeken inbegrepen

• Verblijf in de Hanzestad Bergen

• Panoramische treinrit naar Flåm

• Boottocht in de Naerøyfjord (Unesco)

• Diverse Norway Scenic Routes: Aurlandsfjellet, Geiranger-Trollstigen en Atlanterhavsvegen

• Fjordcruise in de Geiranger fjord

• De art nouveaustad Ålesund

• Trondheim met de oude stad en de Nidaros-kathedraal

• Panoramische treinrit op de Dovre Bahn van Trondheim naar Oslo

• City trip Oslo met alle belangrijke musea en bezienswaardigheden

• Programma op basis van vol pension

 

Noorwegen groepsreis


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent