Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

Hurtigruten: de mooiste zeereis ter wereld

Als hoogtepunt maakt u ook nog een prachtige en ontspannende zeereis aan boord van de Hurtigruten langsheen de adembenemende kustlandschappen van Noorwegen.
U meert aan in alle belangrijke plaatsjes zoals Ålesund, Trondheim, de wondermooie eilanden van de Lofoten en Vesterålen (Unesco), Tromsø, de Noordkaap,... waar u diverse leuke excursies kan maken.

Er bestaat geen betere en aangenamere manier om zich in Noorwegen te verplaatsen dan met de Hurtigruten Deze unieke zeereis laat u kennismaken met het rijke historische erfgoed van Noorwegen en z'n prachtige fauna en flora

De M/S Finnmarken werd gebouwd in 2002 als zusterschip van de MS Trollfjord en MS Midnatsol, de grootste en nieuwste schepen van Hurtigruten. Het heeft een tijdje dienst gedaan als hotelschip in Australië maar vaart sinds 2012 opnieuw in de Hurtigrutenvloot. De M/S Finnmarken beschikt over een complete wellnessafdeling, inclusief fitness, sauna, solarium. Bovendien is dit enige schip met een zwembad en jacuzzi op het buitendek. Kortom, een prachtig, uiterst comfortabel schip met specifieke kenmerken in Art Nouveau stijl.

Deze 'snelle route', waar men zelf 's nachts kan varen werd 'Hurtigruten' genoemd. Deze unieke zeereis laat u kennismaken met het rijke historische erfgoed van Noorwegen en z'n prachtige fauna en flora

Het verhaal van de Hurtigruten begint in 1893. Door de vishandel was er dringende nood aan een bevaarbare zeeweg om Zuid en Noord-Noorwegen te verbinden.
Er bestonden geen duidelijke en betrouwbare zeekaarten die de schepen veilig langs de rotsen en in de fjorden kon loodsen. De Noorse regering gaf de opdracht en de financiële ondersteuning om een dergelijke route te vinden en zo slaagde kapitein Richard With met zijn stoomschip Vesterålen er in om 1893 een bevaarbare zeeweg in kaart te brengen. Eerst enkel tot in Hammersfest maar weinig later tot in Kirkenes. Deze 'snelle route', waar men zelf 's nachts kon varen werd 'Hurtigruten' genoemd.

Deze 'snelle route', waar men zelf 's nachts kan varen werd 'Hurtigruten' genoemd. Deze unieke zeereis laat u kennismaken met het rijke historische erfgoed van Noorwegen en z'n prachtige fauna en flora

Sinds aanvang deden de schepen dienst als postschip, vrachtschip, passagiersschip, 'schoolbus' en zelf om families uit ver afgelegen gebieden bij elkaar samen te brengen. Tot op heden vervult de Hurtigruten nog altijd deze taak maar in al die jaren is er wel wat veranderd: de passagiersaantallen stegen, het vrachtaandeel werd minder en de schepen werden groter en sneller. Momenteel telt de Hurtigruten 11 schepen die de kust dagelijks afvaren.

Bekijk ook andere Hurtigruten programma's van Asteria Expeditions

9-daagse groepsreis Noorwegen

Hurtigruten reisweg
Klik op de kaart voor een grotere versie.

 


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2022

Bilbao - Architectuur & gastronomie AANRADER
5-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 12 september 2021

Stedenbezoeken en cruise Sint-Petersburg tot Moskou AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 4 september 2022

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 19 juli 2021

Sicilië - De Grieken en Normandiërs achterna AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent