Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

8-daags programma

Ontdekking van de Noorse fjorden met Oslo | 8 dagen

8-daags individueel programma, dagelijks vertrek tussen 1 april en 31 oktober 2021

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - BERGEN (D)

Vertrek in de loop van voormiddag vanuit Brussel naar Bergen met overstap in Copenhagen of Oslo.

Aankomst in de late namiddag en transfer (zelf te regelen per luchthavenbus (ca. € 12,00/pers./rit) of taxi (ca. € 32,00/taxi/rit) naar het hotel dat in het gezellige centrum van Bergen gelegen is.

Bergen is de bruisende hoofdstad van het district van de Noorse Fjorden. Hier kunt u langs de oude houten Hanzegebouwen in de Bryggen Wharf wandelen. Vanaf de 319 m hoge Fløyen berg heeft u een prachtig zicht op de stad en u kan deze plaats gemakkelijk bereiken met een bergbaantje.

In Bergen wandelt u langs de oude houten Hanzegebouwen in Bryggen Wharf Bergen met op de achtergrond Mount Ulriken

De kade van Bryggen is heel pittoresk en niet voor niets door UNESCO beschermd en de dagelijkse vismarkt trekt ook altijd veel kijklustigen. Ook een bezoek aan Troldhaugen, het zomerhuis van de Noorse componist Edvard Grieg is de moeite waard.

Diner.

Dag 2: BERGEN - FLÅM - BERGEN (O)

Scandinavisch ontbijtbuffet.

Vandaag bezoekt u enkele hoogtepunten van 'Fjord Norway'. Met de 'Bergen Bahn' rijdt u met de trein naar Myrdal. Hier neemt u de panoramische trein naar Flåm. De 'Flåm Bahn' is een van de meeste steile spoorlijnen ter wereld en staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Onderweg staat u verstomd van de prachtige panorama's, de unieke natuur en de spectaculaire watervallen. In Flåm kunt u ook gratis het spoorwegmuseum bezoeken.

Facultatieve lunch.

De 'Flåm Bahn' is een van de steilste spoorlijnen ter wereld Per schip vaart u door het Sognefjord terug naar Bergen

Vervolgens gaat u in Flåm aan boord van een lokale veerboot die u naar Gudvangen zal brengen. Onderweg passeert u de Aurlandsfjord en Naerøyfjord, die beiden op de UNESCO lijst prijken. Onderweg geniet u van de adembenemende landschappen. Via Voss (bus) wordt er langs de 'Bergen Bahn' teruggereisd naar Bergen waar u in de vooravond opnieuw zal aankomen.

Dag 3: BERGEN (O + D)

Scandinavisch ontbijtbuffet.

Volledig vrije dag.

U kunt een stadswandeling maken waarbij u kennis maakt met alle belangrijkste bezienswaardigheden van Bergen zoals de vismarkt, de typische huisjes aan de waterrand… Ook kunt u de Fløibahn kabelbaan waar u kan genieten van de mooie uitzichten op Bergen en omgeving. U kan met de funicular terug naar beneden of u kan een mooie wandeling heuvelafwaarts maken naar het centrum. Er is natuurlijk ook de mogelijkheid tot shopping.

Voor een mooi zicht op de Bergen neemt u de kabelbaan tot op de top van Mount Ulriken De haven van Bergen 'by night'

Wandelliefhebbers kunnen vanaf Fløyen mooie wandelingen maken over de hoogvlakte van Vidden die vanaf hier begint. Er zijn een aantal wandelpaden die u kan volgen en onderweg kan u genieten van de mooie natuur en prachtige uitzichten.

Transfer in de late namiddag (zelf te regelen per taxi - € 25,00/taxi/rit) naar de Hurtigruten terminal gebracht en gaat u aan boord van een van de schepen van de Hurtigruten vloot. Deze bootreis wordt 'de mooiste zeereis ter wereld' genoemd en brengt u langsheen de mooie kustlijn van Fjord Noorwegen tot in Trondheim.

Er bestaat geen betere en aangenamere manier om zich in Noorwegen te verplaatsen dan met de Hurtigruten Tegenwoordig kent de Hurtigruten vloot 11 comfortabele schepen

Het verblijf aan boord van de Hurtigruten is op basis van half pension.

Er bestaat geen betere en aangenamere manier om zich in Noorwegen te verplaatsen dan met de Hurtigruten. Deze manier van reizen doet dienst als een soort van ferrydienst en meert in verschillende grotere en kleinere havens langs de Noorse kust en fjorden aan. De unieke zeereis laat u kennismaken met het rijke historische erfgoed van Noorwegen en de prachtige fauna & flora.

Dag 4: FLORØ - MÅLØY - TORVIK - ÅLESUND -MOLDE (O+L+D)

Ontbijtbuffet.

Wanneer u wakker wordt vaart het schip richting Torvik en wordt er een stop gemaakt in de mooie Jugendstil-parel, Ålesund. De stad werd gebouwd op 3 eilanden, die met elkaar verbonden door talrijke bruggen. Vanaf de heuvel Aksla geniet u van mooie panorama's.

Ålesund werd gebouwd op 3 eilanden, die met elkaar verbonden door talrijke bruggen ADe kleurrijke en pittoreske kuststad is vermaard voor zijn charmante Jugendstil-architectuur

In Ålesund kan u een korte stadswandeling maken. De kleurrijke en pittoreske kuststad is vermaard voor zijn charmante Jugendstil-architectuur. Na een hevige brand die een groot deel van de houten huizen verwoeste, werd de stad in 1904 heropgebouwd in de sierlijke bouwstijl die toen erg populair was: Jugendstil. De stijl wordt gekenmerkt door uitvoerige torenspitsen en gedetailleerde versieringen.

Tijdens de afreizen in juni, juli en augustus vaart het schip als leuke extra ook nog de Geirangerfjord in en voor de afreizen in september en oktober de Hjørundfjord (Urke).

Daarna gaat de zeereis verder naar Molde. Toen Henri Ibsen de stad bezocht, werd dit dankzij het prachtige uitzicht van de Romsdal Alpen zijn favoriete bestemming.

Het schip navigeert zorgzaam door de Hustadvika, een gordel van eilandjes en riffen, alvorens aan te meren in de loop van de avond in Kristiansund.

Hierna vaart het schip verder rivhting Molde, Kristiansnud en TrondheimAls leuke extra vaart het schip in het mooie Geirangerfjord, een van de moosite fjorden van Noorwegen

Daarna gaat de zeereis verder naar Molde. Toen Henri Ibsen deze stad bezocht, werd dit dankzij het prachtige uitzicht van de Romsdal Alpen zijn favoriete vakantiebestemming.

Het schip zal zorgzaam door de Hustadvika, een gordel van eilandjes en riffen, navigeren, alvorens 's avonds aanmeert in Kristiansund.

Lichte lunch op de middag en diner 's avonds aan boord.

Dag 5: KRISTIANSUND - TRONDHEIM (O)

Ontbijtbuffet. In de loop van de voormiddag meert het schip aan in het oude Trondheim.

Transfer, zelf te regelen per taxi (ca. € 18,00/taxi/rit) bij aankomst naar uw hotel in het centrum van de stad. Er is tijd voorzien om dit juweel van een stad - de eerste hoofdstad van Noorwegen - te verkennen.

Trondheim, Noorwegens eerste hoofdstad, een juweel van een stad De prachtige architectuur en de fantastische kunst van de Nidaros Kathedraa zijn werkelijk indrukwekkend

De eerste handel van goederen van de Vikingen van het 'nieuw gevonden land' vonden hier plaats in rond 1000 na Christus. Wandel in de charmante straatjes, bezoek de vredige haven of steek de brug over om de gerestaureerde gebouwen in Bakklandet en de gotische kathedraal van Nidaros te bewonderen, waar de nieuwe koningen van het oude Noorwegen ooit hun officiële zegen kregen.

Dag 6: TRONDHEIM - OSLO (O)

Ontbijtbuffet.

Op wandelafstand bereikt u het nabijgelegen station en stapt u aan boord van de 'Dovre Bahn'. Dit panoramisch traject wordt in vele reisgidsen beschreven als 'uniek'. Onderweg maakt u kennis met prachtige landschappen van Zuid-Noorwegen. U reist in Komfort-klasse, in een afzonderlijke wagon met extra comfort zoals gratis koffie/thee, kranten, internet en aansluitingen voor uw laptop. 's Middags wordt een lichte lunch in het barrijtuig voorzien.

Na een aangename en comfortabele rit van zo'n 6u komt u in de loop van de namiddag aan in het centrum van Oslo. Het hotel bevindt zich vlakbij het station en is gemakkelijk te voet te bereiken.

Dag 7: OSLO (O)

Scandinavisch ontbijtbuffet.

Volledig vrije dag.

In Oslo kunt u heel wat bezienswaardigheden te voet bereiken zoals het stadhuis, het koninklijk paleis en de opera. Vele straten zijn er verkeersvrij. Verder moet u beslist de 2 belangrijkste musea van de stad bezoeken; het Fråm Museum die u meer zal vertellen over de maritieme geschiedenis van Noorwegen, en het Vigelandpark, een prachtig buitenluchtmuseum met schitterende beeldhouwwerken. Bovendien heeft u vanaf het Vigelandpark prachtige uitzichten op Oslo en de omgeving.

Bij uw reisdocumenten ontvangt u heel wat nuttige info met diverse tips om deze boeiende stad zelf te ontdekken.

Dag 8: OSLO - BRUSSEL (O)

Scandinavisch ontbijtbuffet.

Vrije voormiddag.

Transfer rond de middag (zelf te regelen: ca. € 10,00 per persoon met NSB trein) naar de luchthaven van Oslo voor de terugvlucht naar Brussel.

Sterke punten

• Verkenning van fjord Noorwegen

• Panoramische treinrit naar Flåm

• Ontdekken van Bergen, Ålesund, Trondheim

• Noordwaartse zeereis van Bergen naar Kirkenes met de Hurtigruten, de mooiste zeereis ter wereld

• Boottocht in de Geirangerfjord of de Hjørundfjord (vanaf juni)

• Panoramische treinrit op de Dovre Bahn van Trondheim naar Oslo

• City trip Oslo

• 7x ontbijt, 2x diner

• Facultatief: pre tour naar Stavanger

 

Noorwegen - Ontdekking van de Noorse fjorden met Oslo

Noorwegen - Ontdekking van de Noorse fjorden met Oslo
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent