Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

9-daags programma

Pracht van de Noorse eilanden | 9 dagen

9-daags programma in Nederlandstalige groep, vertrek op 1 juni en 10 augustus 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - OSLO/STOCKHOLM - EVENES (D)

Vertrek in de loop van voormiddag vanuit Brussel naar Evenes met overstap te Oslo.

Met de bus wordt u vervolgens naar de idyllische Lofoten gebracht. Onderweg zal u al een eerste keer kunnen genieten van de prachtige landschappen die deze streek kenmerkt.

U verblijft in een mooie en gezellige rorbue of houten vissershuisje Het traditioneel drogen van kabeljauw in de buitenlucht

U komt in de late avond aan bij uw verblijfslocatie die uniek aan de westkust gelegen is. Door z’n unieke ligging kan u er elke avond van op het strand of vanuit de woonkamer van uw logies het fenomeen van de middernachtzon waarnemen.

Diner onderweg of in Svolvær.

Dag 2: LOFOTEN (O + L + D)

Ontbijt.

Winter, lente, zomer of herfst? De Lofoten hebben elk seizoen wel iets unieks en wondermoois te bieden. Is het nu de sneeuw en het noorderlicht in de winter, de kabeljauw die aan het drogen is in de lente, de middernachtzon in de zomer of de wondermooie herfstkleuren? Elk seizoen is er anders en een bezoek op zich waard.

Hier komt de natuur- en cultuurliefhebber volop aan z’n trekken. Doordat ieder seizoen er anders is, is dit gebied een grote inspiratiebron voor diverse artiesten, schrijvers en kunstenaars. Getuige hiervan zijn de vele musea en kunstgalerijen die u er terugvindt.

Niet voor niets wordt dit gebied door UNESCO als uniek bestempeld. 1000 foto’s geven nog maar een glimps van al het moois dat u hier kan beleven.

Nusfjord, één van de mooiste en best bewaarde vissersdorpjes van de Lofoten Bezoek aan het Lofotr Viking Museum in Borg

Vandaag maakt u een mooie sightseeing tour van de Lofoten. Per bus bezoekt u o.a. het Lofotr Viking Museum in Borg. Dit museum is ondergebracht in een typische longhouse van maar liefst 83 m die behoorde tot een van de belangrijkste Vikings uit deze regio.

U brengt ook een bezoek aan de hoofdplaats van de Lofoten, Svolvær. Vanuit Svolvær maakt u een boottocht ùet een snelle RIB (Rigid Inflatable Boat) naar de Trollfjord waar u kennismaakt met de prachtige landschappen. Tijdens de tocht worden fjorden en inhammen binnengevaren en is de kans reëel dat u zeearenden en andere zeevogels kan spotten. In de broedperiode van april tot september krioelt er het van de vogels. U ziet zeearenden op jacht naar een prooi. Zeekoeten, alken, aalscholvers, kleine jagers& zijn ook een onderdeel van het rijke vogelleven in deze regio.

 De miljoenen vogels die leven op de Lofoten zijn vooral verschillende meeuwensoorten, alken en zeekoeten In Noord-Noorwegen leeft ook de grootste populatie zeearenden van Europa

Lunch in een lokaal restaurant.

Onderweg wordt er halt gehouden bij mooie uitzichtpunten en witte zandstranden (duur: 6u30).

Diner in het hotelrestaurant.

Dag 3: LOFOTEN (O + L + D)

Ontbijt.

Na het ontbijt maakt u een mooie wandeling in de buurt van de logies. Er wordt gewandeld naar de top van 1 van de omliggende heuvels van waar u zal kunnen genieten van spectaculaire uitzichten op de omgeving en de oceaan. De wandeling wordt op een rustige manier afgelegd (duur: 2u45) zodat er voldoende tijd is om foto’s te nemen of om even op adem te komen. U dient hiervoor over een standaard basisconditie te beschikken.

Lunch.

Vrije namiddag. Bij mooi weer kan u heerlijk ontspannen op het witte zandstrand nabij uw logies of u kan een extra wandeling maken met de begeleider. U kan tijdens deze namiddag ook gebruik maken van een hottub met zicht op het strand en de oceaan.

U kan uw programma ook vervolledigen met een aantal facultatieve excursies.

Facultatieve excursies

 • Lofoten te paard
  Facultatieve excursie: Lofoten te paard Maak een rit langs de zandstranden van de Lofoten en geniet van de prachtige uitzichten. De tocht (snelheid en lengte) wordt aangepast in functie van de groep. U kan ook deelnemen aan een avondtocht waar het uiteraard de bedoeling is om het fenomeen van de middernachtzon (of het noorderlicht) waar te nemen. Niet vergeten: warme kledij en schoenen, camera. Niet geschikt voor zwangere vrouwen en personen van die meer dan 110 kg wegen. (min. 2, max 16 deelnemers).

  Dagtocht
  Duur: 1u30
  Data: april - oktober, diverse vertrekken per week
  Prijs: € 95,00/pers.

  Avondtocht (middernachtzon of noorderlicht)
  Duur: 2u
  Data: mei - augustus, diverse vertrekken per week
  Prijs: € 115,00/pers.
 • Golf
  Facultatieve excursie: Sneeuwschoenwandeling In de buurt van uw logies bevindt zich een prachtige en unieke gelegen golfbaan van 18 holes. Spelers met ervaring kunnen kiezen uit diverse formules. Heeft u geen ervaring maar wenst u kennis te maken met sport, dan kan u ook kiezen voor een kennismakingscursus.

  Richtprijzen zomer 2020
  Huur materiaal: € 60,00/set
  9 holes: € 45,00 - € 60,00
  18 holes: € 95,00 - € 120,00


  Opmerking: prijzen variëren afhankelijk van het seizoen.

Diner in het hotelrestaurant.

Dag 4: LOFOTEN - VESTERÅLEN (O + L + D)

Ontbijt.

Met de bus wordt u vervolgens naar Andenes gebracht maar eerst staat nog wat sightseeing op de Vesterålen op het programma.

Zo bezoekt u onderweg een lokale zalmkwekerij. U maakt er kennis met de Noorse aquacultuur. U krijgt er een rondleiding, bezoekt er o.a. de kooien op zee en uiteraard kan er ook geproefd worden.

Sightseeing op de Vesterålen met de typische rode vissershuisjes Op het eiland Andøya kan u o.a. pagegaaiduikers spotten

Vervolgens wordt via de westkust van het eiland Andøya noordwaarts gereden. U zal versteld staan van de wondermooie landschappen en enkele parelwitte zandstranden die u zal tegenkomen. Voor de kleine eilandjes voor de kust zitten af en toe zeehonden of papegaaiduikers die u kan waarnemen. Ook dit traject behoort tot de 'Scenic Route' van Noorwegen.

Diner in een lokaal restaurant.

Dag 5: VESTERÅLEN - SENJA (O + L + D)

Ontbijt.

Vanuit Andenes vertrekt u op walvissafari. Na een korte rondleiding in het Whale Center maakt u een boottocht van 3u. Onderweg worden warme dranken en een soeplunch aangeboden. Na afloop ontvangt u ook nog een certificaat van deelname. Deze excursie gaat door onder leiding van heel ervaren natuurgidsen.

Vanuit Andenes vertrekt u op walvissafari Na afloop van de walvissafari ontvangt u een certificaat van deelname

In de vooravond wordt vanuit Andenes de lokale ferry genomen naar Senja.

De eilandengroep van Hamn i Senja is een nieuwe hoogtepunt tijdens deze rondreis. De buitengewone landschappen worden gevormd door diepe fjorden en hoge bergpieken. Er wordt opnieuw een stuk van de 'Scenic Route' gevolgd.

Diner in een lokaal restaurant.

Dag 6: SENJA (O + L + D)

Ontbijt.

's Morgens maakt u per bus een verkenning van de Norway Scenic Route en worden er op een aantal pittoreske plaatsen halt gehouden.

In de namiddag maakt u een nieuwe natuurwandeling in de buurt van de logies. Er wordt gewandeld langs de kustlijn. De wandeling wordt op een rustige manier afgelegd (duur: 2u45) zodat er voldoende tijd is om foto's te nemen of om even op adem te komen. U dient hiervoor over een standaard basisconditie te beschikken.

Indien gewenst kan u ook uw programma vervolledigen met een facultatieve excursie.

 • Vissen
  Facultatieve excursie: Vissen Onder leiding van een lokale gids gaat u varen en vissen in de buurt van uw logies. Er wordt in de omliggende fjorden op zoek gegaan naar de beste locaties om vis te vangen de Lofoten. U hoeft hiervoor geen ervaring te hebben. Transfers en materiaal inbegrepen.

  Duur: 2u - 4u
  Prijs: € 190,00/pers.

  Opmerking: minstens 2 deelnemers, vooraf te reserveren

Diner.

's Avonds kan u samen met de begeleider wandelen naar een van de omliggende heuvels van waar u prachtig de middernachtzon kan aanschouwen.

Dag 7: SENJA - TROMSØ (O + L + D)

Ontbijt.

Transfer naar een van de leukste en boeiendste steden van het Noorden: Tromsø, ook wel eens 'het Parijs van het Hoge Noorden' genoemd. Aankomst in de loop van de namiddag.

De geschiedenis van Tromsø gaat terug tot aan de Middeleeuwen. De stad was door zijn beschermde ligging vroeger gekend als vissershaven en handelspost. Het is een fascinerende stad met zijn Arctische kathedraal en interessante galerijen en musea zoals het Polar Museum, het Polaria Museum, het Tromsø Museum, het Kunstmuseum, de Mack Brouwerij. Verder vindt u er talrijke shopmogelijkheden en gezellige cafeetjes.

Tromsø was door zijn beschermde ligging vroeger gekend als vissershaven en handelspostTromsø wordt ook wel eens 'het Parijs van het Hoge Noorden' genoemd

Diner.

Dag 8: TROMSØ (O + L + D)

Ontbijt.

In de loop van de voormiddag wordt een bezoek gebracht aan het Polar Museum en de Arctic Cathedral. Het Polar Museum is gevestigd in een van de oudste huizen uit 1830. In dit museum komt u alles te weten over de centrale rol die Tromsø speelde in de zeehondenjacht en de diverse expeditiereizen naar Arctische wateren die van hieruit vertrokken.

De bekende Arctische Kathedraal is een architectonisch meesterwerk en een landmark van de stad. De kathedraal werd gebouwd in 1965 met als inspiratie de natuurlijke omgeving en het traditionele geloof van het noordelijke deel van Noorwegen. De kerk bevat een fantastische glasmozaïek, de grootste van Europa .

Lunch.

Tromsø is een fascinerende stad met zijn Arctische kathedraalHet Polar Museum is Het Polar Museum is gevestigd in een van de oudste huizen uit 1830

In de namiddag maakt u een tocht met de 'Fjellheisen'. Deze kabelbaan brengt u van 50 m tot 421 m boven zeeniveau. Deze locatie is op een bergrichel gelegen en vanop het terras heeft u prachtige uitzichten op de stad Tromsø en de wijde omgeving met o.a. talloze eilanden, fjorden, bergen en de open zee. Aan de andere kant kan u er de 'Tromsdalstinden' waarnemen, een majestueuze berg met een hoogte van 1.238 m.

Alle bezoeken worden te voet of een stuk met het openbaar vervoer afgelegd.

In de late namiddag heeft u nog kort wat vrije tijd, ideaal om wat te shoppen of een biertje te gaan drinken in het café van de Mack Brouwerij.

Diner.

Dag 9: TROMSØ - OSLO - BRUSSEL (O)

Ontbijt, gevolgd door check-out.

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel met overstap te Oslo.

Sterke punten

• De idyllische eilandengroepen van de Lofoten, Vesterålen en Senja gecombineerd met Tromsø

• Kleine Nederlandstalige reisgroep

• Ervaren Nederlandstalige reisleider

• Geschikt voor natuur- en cultuurliefhebbers

• Alle excursies en bezoeken inbegrepen

• Ervaren van de middernachtzon

• 3 Norway Scenic Routes worden gevolgd: Senja, Andøya en Lofoten

• Bezoek aan een lokale zalmkwekerij

• Walvis- en zeearendsafari

• 2 natuurwandelingen

• Tromsø, het Parijs van het Hoge Noorden

• Vol pension met lokale keuke)

• Gezellige en typische logies

• Aanrader voor de meerwaardereiziger

 

Noors Lapland - Pracht van de Noorse eilanden


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 21 oktober 2021, 5 mei, 14 juli en 29 september 2022

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 12 en 26 november 2021 en 18 maart 2022

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van 25 december 2021 tot 6 maart 2022

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 25 december 2021 en 2, 9 & 23 januari en 27 februari 2022

Ontdekking van Lapland - Weekendbreak AANRADER
4-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 10 & 17 februari en 3 maart 2022

Rust en natuur Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 28 november 2021 tot 23 april 2022

Noorderlichtweekend - Harriniva of Jeris AANRADER
4-daags individueel programma, vertrek op 5, 10, 17 en 24 februari en 3 maart 2022

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent