Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

8-daags programma

Avonturenweek Tropisch Lapland | 8 dagen

8-daags individueel programma, vertrek op zaterdag en zondag van 25 november 2018 tot 7 april 2019

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - KUUSAMO (D)

Vlucht van Brussel naar Kuusamo, rechtstreeks of met overstap in Helsinki.

Transfer (5km) per shuttlebus naar de Holiday Club Kuusamon Tropiikki.
Elke hotelgast kan gratis gebruik maken van de faciliteiten van het subtropisch zwemparadijs. Klanten die in een chalet verblijven, krijgen gratis toegang tot het zwembadcomplex.

Diner.

Dag 2: KUUSAMO (O + D)

Ontbijt.

Per bus wordt u naar een lokaal safarikantoor gebracht. Hier wordt u voorzien van warme thermische kledij die u kan gebruiken tot op het einde van het programma. De uitrusting omvat een thermisch pak, warme winterschoenen, sokken, muts, handschoenen en een helm voor de sneeuwscootertochten.

Hierna bent u klaar voor een eerste dag winters avontuur.

Voor het vertrek krijgt u een korte instructieles U kan skiën in een van de betere skigebieden van Fins Lapland

Na een korte instructieles vertrekt u op een sneeuwscootersafari van 20km langsheen de besneeuwde bossen en de vele bevroren meren rondom Ruka. U zit met 2 personen op een sneeuwscooter. Tijdens deze excursie bewondert u ten volle van de prachtige landschappen. Bij een open kampvuur geniet u van een deugddoende koffie of thee (duur: 3u00 + 1u30 / Single driving fee: € 25,00/pers.).

Kinderkorgting

Kinderen van 4 tem 11 jaar hebben recht op een korting op de excursieprijs. De kinderkorting geeft recht op een plaats in een slede voortbewogen door de sneeuwscooter van de gids. Deze kinderen die in de slede zitten moeten altijd vergezeld zijn door een ouder. Kinderen > 140cm mogen plaatsnemen op de sneeuwscooter op voorwaarde dat ze hiervoor de volwassenenprijs betalen.
Om een sneeuwscooter te mogen besturen dient u minstens 18 jaar te zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs. Tijdens de gemotoriseerde activiteiten geldt een nultolerantie wat betreft alcohol.

Diner.

Dag 3: KUUSAMO (O + D)

Ontbijt.

Vandaag geniet u van wat vrije tijd en kan u zelf u dag plannen. U kan genieten van het subtropisch zwemparadijs. Of deelnemen aan een aantal facultatieve excursies.

Breng een bezoek aan een rendierboerderij U kan skiën in een van de betere skigebieden van Fins Lapland

Wij raden aan om de skibus (30km, € 10,00/pers./rit) naar het gezellige skidorpje Ruka te nemen. U kan skiën in een van de betere skigebieden van Fins Lapland(facultatief). Wie niet van skiën houdt, vindt hier leuke winkeltjes en een supermarkt. U kan iets drinken met zicht op de pistes en u vindt er vele mogelijkheden terug voor de middaglunch. Voor de langlaufliefhebber is er materiaalhuur mogelijk.

Facultatieve lunch.

Facultatieve excursie: tocht met sneeuwbuggies

Facultatieve excursie: tocht met sneeuwbuggiesTest uw rijvaardigheden op sneeuw en ijs met een sneeuwbuggy.
Elke buggy biedt plaats voor 2 personen die de buggy afwisselend kunnen besturen. Onderweg wordt een kleine wedstrijd gehouden om te zien wie er de beste chauffeur is. Om te rijden met een sneeuwbuggy dient u wel over een geldig rijbewijs beschikken.

Duur: 2u30 + 1u30, op dinsdag en zaterdag
Prijs: € 85,00/volw. of € 45,00/kind (5 tem 15 jaar)
Opmerking: minstens 4 deelnemers

Diner.

Dag 4: KUUSAMO (O + D)

Ontbijt.

U rijdt per bus naar een lokale rendierboerderij. De rendierherder zal u alles vertellen over het leven op de boerderij. U mag er proberen zelf een rendier te vangen met een lasso. Vervolgens maakt u een kort tochtje met de slede waarna u uw rendierrijbewijs ontvangt.

Breng een bezoek aan een rendierboerderij Traditioneel Laps diner met allerlei lokale specialiteiten

Achteraf krijgt u een warme kop koffie.
Vervolgens rijdt u terug naar het safarikantoor (duur: 2u00).

Optioneel: bezoek aan rendierboerderij met langere rendiersledetocht

U kan ook kiezen om de inbegrepen rendiersledetocht te vervangen door een langere tocht van 1,5 km.

Mits supplement: € 49,00/volw. of € 53,00/kind (4 tem 11 jaar)
Opmerking: minstens 4 deelnemers

Optioneel: bezoek aan rendierboerderij per sneeuwscooter

Optioneel: bezoek aan rendierboerderij per sneeuwscooterVoor wie wil is er de mogelijkheid om het bezoek aan de rendierboerderij
te combineren met een lange sneeuwscootertocht.
U legt dan 50km met de sneeuwscooters af.

Duur: 5u00 + 1u30
Mits supplement: € 70,00/pers. (2 pers./scooter),
€ 95,00/pers. (1 pers/scooter) of € 40,00/kind (min. lengte 1m40)
Opmerking: minstens 4 deelnemers

Wat vrije tijd in de namiddag.

Facultatieve excursie: Ice karting

Facultatieve excursie: Ice kartingU wordt gebracht naar een parcours waar u aan Ice Karting kan doen.
Na een korte uitleg hoe een kart te besturen kan de actie beginnen op een besneeuwd parcours. De karts zijn uitgerust met spijkerbanden.

Deze activiteit vereist van de deelnemer een perfecte mix van technisch kunnen en snelheid.

Na enkele opwarmronden krijgt iedereen de kans om in enkele ronden een kwalificatietijd neer te zetten. Deze bepaald dan de startplaats voor de grote finale. Er kan gereden worden met 5 à 6 karts tegelijkertijd. Bij de Pro Race van 35 minuten krijgt de top 3 een kleine attentie. Nadien worden er snacks met koffie geserveerd.

25 minuten Karting Race
Duur: 1u00
Prijs: € 60,00/pers.
Vertrek: op aanvraag

35 minuten Pro Karting Race
Duur: 1u30
Prijs: € 80,00/pers.
Vertrek: op aanvraag

Opmerking: minstens 4 deelnemers, deelnemers moeten > 150cm zijn

’s Avonds wordt u per bus naar een nabijgelegen oud dorpje gebracht voor een leuke en gezellige avond (duur: 3u00 + 1u30).

’s Avonds wordt u per bus naar een nabijgelegen oud dorpje gebracht voor een leuke en gezellige avon Traditioneel Laps diner met allerlei lokale specialiteiten

Traditioneel Laps diner met allerlei lokale specialiteiten. Na het diner wordt u teruggebracht naar uw logies.

Optioneel: authentieke Finse sauna met diner

Optioneel: authentieke Finse sauna met dinerU kan het diner uitbreiden met een authentieke Finse sauna ervaring. Onder leiding van een echte Fin geniet van een authentieke Finse sauna.


Hij/zij vertelt u alles over de sauna cultuur in Finland. Tussenin kan u genieten van een warme jacuzzi of een frisse duik in een ijswak in het meer.

Er worden dranken en kleine snacks geserveerd. De avond wordt afgesloten met een leerrijke video over het noorderlicht. Tot slot geniet u van een heerlijk Fins buffet. Badkledij verplicht.

Duur: 5u00 + 1u30
Mits supplement: € 55,00/volw. of 33,00/kind (5 tem 11 jaar)
Opmerking: minstens 6 deelnemers

Optioneel: overnachting in een sneeuwiglo

Optioneel: overnachting in een sneeuwigloU kan er voor kiezen om in de nabijheid van dit oude dorp in een sneeuwiglo te overnachten. Deelnemers aan deze excursie worden uitgerust met een warme slaapzak.

De volgende ochtend kan u genieten van een deugddoend ontbijt en douche. Hierna wordt u terug naar uw logies gebracht. U behoudt uw logies.

Duur: 5u00 + 1u30
Mits supplement: € 134,00/volw. of € 110,00/kind (5 tem 11 jaar)
Opmerking: minstens 4 volwassenen

Dag 5: KUUSAMO (O + D)

Ontbijt.

Vrije dag. U kan u dag vervolledigen met een aantal facultatieve excursies of een tocht doen met langlauf ski’s of sneeuwschoenen in de omgeving van uw logies.

Facultatieve lunch.

Facultatieve excursie: actieve sneeuwscootersafari
naar het Russische grensgebied

Facultatieve excursie: actieve sneeuwscootersafari
naar het Russische grensgebiedEen must do excursie voor iedere sneeuwscooterliefhebber. De rit van maar liefst 100km neemt u mee naar het oosten, naar de top van de Kuntivaara heuvel. Met zijn 480m ligt de top bezaaid met dik besneeuwde bomen. Onderweg wordt een warme wildernislunch voorzien. Tijdens deze excursie beschikt ellke deelnemer over zijn eigen sneeuwscooter.

Duur: 6u00 + 1u30
Prijs € 215,00/volw. (1 pers./scooter)
Opmerking: minstens 4 deelnemers, niet geschikt voor kinderen

Facultatieve excursie: rivierdrijven

Facultatieve excursie: nachtelijke sneeuwschoenwandelingIn de voormiddag heeft u de mogelijkheid om een leuke ervaring rijker te worden. U kan dan namelijk aan rivierdrijven doen. U krijgt waterdichte en warme pakken ter beschikking en daarmee drijft u een rustige rivier af tussen sneeuw en ijs. Halfweg wordt er gestopt voor een warm drankje. Een unieke ervaring!


Duur: 2u30 + 1u30
Data: maandag tem zaterdag om 11u00
Prijs € 80,00/pers.
Opmerking: minstens 4 deelnemers, deelnemers dienen minstens 1m60 groot te zijn

Facultatieve excursie: nachtelijke sneeuwschoenwandeling

Facultatieve excursie: nachtelijke sneeuwschoenwandelingErvaar een echte winternacht middenin de natuur. U maakt een aangename en actieve sneeuwschoenwandeling van 4km in de prachtige omgeving van de heuvel van Pyhävaara. Onderweg zal u versteld staan van de prachtige uitzichten rondom u. Hopelijk kan u een prachtige sterrenhemel aanschouwen want dit is één van de voorwaarden om noorderlicht te kunnen zien.

In afwachting van het noorderlicht kan u onderweg genieten van wat warme dranken en zal de gids u verhalen vertellen over het noorderlicht.

Duur: 3u00 + 1u30
Prijs: € 65,00/volw. of € 39,00/kind (5 tem 11 jaar)
Opmerking: minstens 4 deelnemers

Diner.

Dag 6: KUUSAMO (O + D)

Na het ontbijt vertrekt u naar een nabijgelegen huskyboerderij. Bij aankomst staan de honden al te blaffen vol ongeduld en na een korte instructieles kan de huskysafari van start gaan.

Na het ontbijt vertrekt u naar een nabijgelegen huskyboerderij Tijdens een partijtje ijsvissen kan u proberen zelf een vis aan de haak te slaan U rijdt met 2 personen per slede die u afwisselend kan besturen. U maakt een mooie en lange tocht van 10km (1u). Verder kan u luisteren naar de verhalen van de huskyherder. Bij terugkomst geniet u van een deugddoende soeplunch (duur: 3u00 + 1u30)

Optioneel: langere huskysafari

Optioneel: langere huskysafariWie het graag wat actiever wil, kan kiezen voor een huskysafari van 20km.

Eenmaal de tocht vertrokken is kan u genieten van een hemelse stilte rondom u en hoort u enkel het knarsen van de slede in de sneeuw.

Na de tocht is er voldoende tijd om foto’s te nemen van deze lieve dieren.

Duur: 4u + 1u30
Mits supplement: € 40,00/volw. of € 40,00/kind (5 tem 11 jaar)
Opmerking: minstens 4 deelnemers

Facultatieve lunch.

Vrije namiddag.

Diner.

Facultatieve excursie: nachtelijke rit per sneeuwscooterslede

Facultatieve excursie: nachtelijke rit per sneeuwscootersledeU neemt plaats in een sneeuwscooterslede getrokken door de sneeuwscooter van de gids. Er wordt op zoek gegaan naar het noorderlicht op een afgelegen locatie in de natuur ver weg van alle kunstlicht.
In afwachting van het mogelijke noorderlicht wordt op een open kampvuur koffie/thee klaargemaakt en kan u worstjes grillen.

Duur: 3u00 + 1u30
Prijs € 69,00/volw. of € 42,00/kind (5 tem 11 jaar)
Opmerking: minstens 4 deelnemers

Facultatieve excursie: Nachtelijke sneeuwscootertocht

Facultatieve excursie: Nachtelijke sneeuwscootertochtEen sneeuwscootertocht in het donker geeft u een totaal andere rij-ervaring als tijdens de dag. Het licht van de sneeuwscooter weerschijnt op de sneeuwvlaktes en samen met het licht van de sterren en de maan geeft u dit een magisch gevoel. Het doel is uiteraard om het noorderlicht te kunnen spotten, daarom worden er onderweg regelmatig stops gemaakt. Tijdens één van deze stops kan u genieten van een deugddoende kop koffie, een broodje en kan u worstjes grillen boven het kampvuur.

Deze tocht gaat door op hetzelfde tijdstip als de nachtelijke rit per sneeuwscooterslede. Gezinnen met jonge kinderen kunnen apart deelnemen aan deze activiteit en toch nog een groot deel van de avond samen doorbrengen. Kinderen moeten minstens door een van de ouders vergezeld zijn.

Duur: 3u00 + 1u30
Prijs: € 115,00/volw. (2 pers./scooter), € 140,00/volw. (1 pers/scooter) of
€ 69,00/kind (8 tem 11 jaar)
Opmerking: minstens 4 deelnemers

Diner.

Dag 7: KUUSAMO (O + D)

Ontbijt.

Op het einde van het programma kan u skiën in één van de betere skigebieden van Fins Lapland Tijdens een partijtje ijsvissen kan u proberen zelf een vis aan de haak te slaan

Maak een aangename en rustige sneeuwschoenwandeling naar een nabijgelegen meer waar u alle technieken van het ijsvissen zullen uitgelegd worden. U leert er een gat maken in het ijs waarna u zelf kan proberen om een snoek, forel of zalm aan de haak te slaan. Ondertussen geniet u van koffie/thee en een zoet broodje. De bus brengt u terug naar uw logies (duur: 3u00 + 1u30).

Optioneel: actieve sneeuwschoenwandeling
in het Oulanka Nationaal Park

Optioneel: actieve sneeuwschoenwandeling in het Oulanka Nationaal ParkU kan de inbegrepen sneeuwschoen-wandeling met ijsvissen vervangen door een actieve tocht in één van de mooiste plaatsjes in de streek van Ruka-Kuusamo: het Oulanka National Park.

Eén van de hoogtepunten tijdens de wandeling zal ongetwijfeld de waterval van Jyrävä zijn. Snack lunch met koffie onderweg.

Duur: 5u00 + 1u30
Mits supplement: € 29,00/volw., € 17,00/kind (5 tem 11 jaar)
Opmerking: minstens 4 volwassenen

Na deze laatste excursie dient u de thermische kledij terug achter te laten in het safarikantoor.

Facultatieve lunch.

Diner.

Opmerking

De inhoud van dit programma is gegarandeerd, de volgorde van bepaalde excursies kan eventueel nog wijzigen.

Dag 8: KUUSAMO - BRUSSEL (O)

Ontbijt, gevolgd door check-out.

Transfer naar de luchthaven van Kuusamo voor de terugvlucht naar Brussel, rechtstreeks of met overstap in Helsinki.

Opmerkingen

  • Het programma is opgesteld met aankomst op zondag, andere aankomstdata mogelijk op aanvraag en aan dezelfde prijsvoorwaarden.
  • U kan binnen dit programma ook kiezen voor een verblijf in het skidorpje Ruka. Kies voor een verblijf in hotel, appartement of chalet.
    Prijzen te verkrijgen op eenvoudige aanvraag.
  • Heeft u eïnteresse, maar liever een kortere verblijfsduur?
    Prijzen te verkrijgen op eenvoudige aanvraag.
Sterke punten

• Afwisselend en compleet Lapland programma

• Rust- en natuurbeleving

• Verblijf in een comfortabele hotelkamer of gezellige chalet met haard en sauna

• Gratis gebruik van het subtropisch zwemparadijs met o.a. glijbaan, jacuzzi’s, watervallen, sauna...

• Alle typische Lapland activiteiten inbegrepen in een voordeelpakket

• Geschikt voor zowel koppels als gezinnen met kinderen

• Mooie kinderkortingen

• Goede skimogelijkheden - facultatief

• Mogelijkheid om het programma nog actiever te maken met facultatieve excursies

 

Ruka

Ruka - Fins Lapland
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2021

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrekken van 15 december 2020 tot 28 februari 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent