Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

8-daags programma

Hoogtepunten van Zweeds Lapland | 8 dagen

8-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 1 december 2022 tot 15 april 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - LULEÅ (D)

Vertrek vanuit Brussel naar Luleå met overstap te Stockholm. De aankomst is voorzien in de loop van de namiddag.

Bij aankomst wordt u opgehaald en met een transfer naar uw logies gebracht.

De chalets zijn uniek gelegen in een bosrijke omgeving en met zicht op de bevroren Botnische GolfU verblijft er in een gezellige chalet

Het logies is uniek gelegen in een bosrijke omgeving met zicht op de bevroren Botnische Golf. U verblijft er in een gezellige chalet en neemt deel aan diverse Lapland excursies.

U sluit de dag af met een 2-gangen diner.

Dag 2: LULEÅ (O + L + D)

U wordt uitgerust met een warme winteruitrusting (thermisch pak, handschoenen, muts en warme laarzen) die u kan gebruiken tijdens de activiteiten van uw verblijf in de Brändön Lodge.

Vandaag maakt u een sneeuwscootersafari op de bevroren Botnische Golf. Ook voor wie al met een sneeuwscooter heeft gereden doorheen besneeuwde bossen en op bevroren meren is deze tocht een absolute aanrader. Er wacht u een totaal andere ervaring. Met de sneeuwscooter ontdekt u de bevroren zee met de vele eilanden in de archipel. Het is de bedoeling om per sneeuwscooter de eilanden te bereiken die het verst van de kust gelegen zijn. Daarom kan deze sneeuwscootersafari pas doorgaan vanaf januari wanneer er voldoende ijs is.

Een woordje uitleg voor u vertrekt met de sneeuwscooters Vandaag maakt u een sneeuwscootersafari op de bevroren Botnische Golf

Wanneer de ijscondities het toelaten wordt er naar Brändöskär gereden, een idyllisch vissersdorp dat dateert uit de 17e eeuw en waar de kapel en de vissershutten bezocht kunnen worden. Afhankelijk van het weer en windrichting stapelt het ijs zich op tot een hoge muur van ijs. Onderweg wordt er een wildernislunch voorzien bij een open kampvuur (duur: 4u, single driving: € 140,00/pers.).

Een woordje uitleg voor u vertrekt met de sneeuwscootersAangepast sneeuwscootertraject

Bij het begin van het winterseizoen, vanaf december/begin januari is het mogelijk dat er onvoldoende ijsvorming is. Het circuit voor de sneeuwscootersafari wordt dan aangepast waarbij u deels op de bevroren zee rijdt in combinatie met een rit doorheen de besneeuwde bossen (duur: 4u00).

's Avonds geniet u van een 2-gangen diner.

Dag 3: LULEÅ (O + L + D)

Transfer naar een nabijgelegen huskyboerderij waar de honden u enthousiast zullen verwelkomen. Na een woordje uitleg hoe u een huskyslede bestuurt, vertrekt u voor een huskytocht in de omliggende natuur.

Met de husky's over bevroren meren in Zweden Geniet van de stilte tijdens een huskytochtje door de Zweedse bossen

U rijdt met 2 personen per slede die u afwisselend zelf kan besturen. U zal 18km afleggen tijdens deze tocht. (duur: 2u00).

Een woordje uitleg voor u vertrekt met de sneeuwscootersActievere huskytocht

U kan de inbegrepen huskytocht ook uitbreiden naar een langere en actievere variant. U rijdt met 2 personen per slede die u afwisselend zelf kan besturen. Halfweg de tocht wordt haltgehouden voor een lunch bij het kampvuur. In totaal zal u 4u en zo'n 40km afleggen met de honden, afhankelijk van de sneeuwcondities.

Duur: 6u00
Prijs: € 170,00/volw., € 60,00/kind (4 tem 12 jaar)
+ € 300,00 voor de transfers voor 1 tot 4 personen.

Vrije namiddag.

U kan wandelingen maken in de omliggende natuur of u kan uw programma vervolledigen met een aantal facultatieve activiteiten zoals een tocht met een ijsbreker of hovercraft over de bevroren zee. Met een taxi (ter plaatse te betalen) kan u ook een bezoek brengen aan Gammelstad.

Facultatieve excursies

 • Privé van de sauna & jacuzzi
  Kom tot rust tijdens een sessie op privé basis sauna en jacuzzi.

  Duur: 1u00
  Prijs: € 80,00/pers.
 • Huur materiaal
  Prijzen voor huur van materiaal voor een dag (max. 6u00):
  Sneeuwschoenen: € 50,00/pers./dag
  Langlaufmateriaal: € 50,00/pers./dag
  Fat bike: € 80,00/pers./dag
 • Bezoek aan Gammelstad
  Facultatieve excursie - Bezoek aan GammelstadKorte transfer naar de Unesco werelderfgoed site van Gammelstad. Gammelstad is een kerkdorp dat ontstond in de 14e eeuw met een grote culturele en historische waarde voor Luleå en Zweden. Tijdens een rondleiding komt u alles te weten over de geschiedenis van dit dorp, het verband met de lokale geografie en belang voor de ontwikkeling van deze regio en Noord-Zweden.

  Duur: 3u00, transfers inbegrepen
  Prijs: op aanvraag
 • Hovercrafttocht naar de Luleå archipel
  Facultatieve excursie - Hovercraft tour naar de Luleå archipelEen unieke manier om de bevroren zee van de archipel van Luleå te verkennen is per hovercraft. Op geen enkel andere plaats in Zweeds Lapland kan u aan een dergelijke excursie deelnemen. De hovercraft neemt u mee over de bevroren vlaktes van de Botnische Golf tussen de verschillende eilanden. Op de bevroren zee kan u even uitstappen en met wat geluk ziet u een zeehond of een zeearend. Inclusief snacklunch.

  Duur: 2u30
  Prijs: € 270,00/pers. (2 deelnemers), € 230,00/pers. (3 tot 5 deelnemers) Maximaal 5 deelnemers per sessie.
 • Boottocht met een ijsbreker
  Facultatieve excursie - Boottocht met een ijsbrekerIn het noorden van de Botnische Golf vervullen ijsbrekers een belangrijke functie tijdens de wintermaanden: ze houden de scheepsvaartroutes open. Eenmaal de ijsbreker de haven verlaat zal u de kracht van het schip voelen wanneer het ijs breekt. Tijdens de tocht wordt er gestopt en kan u in een waterdicht en drijvend pak dobberen tussen het ijs. Een unieke en onvergetelijke ervaring.

  Duur: 2u00 + transfers naar de haven (1u00/enkele rit)
  Prijs: € 390,00/volw., € 290,00/kind (4 tem 12 jaar)
 • Bezoek aan een rendierboerderij
  Facultatieve excursie - Bezoek aan een rendierboerderijU ontmoet een lokale Sámi herder die u wat meer zal vertellen over het houden van rendieren en de Sámi cultuur. U maakt een wandeling naar een kota in het bos waar u plaats neemt rond een kampvuur. Er wordt een lunch geserveerd en kan u luisteren naar diverse verhalen.

  Duur: 2u30
  Prijs: € 250,00/pers.
 • Fotoworkshop noorderlicht
  Facultatieve excursie - Fotoworkshop noorderlichtHet noorderlicht bewonderen én fotograferen staat bij velen hoog op de bucketlist. Deze activiteit is bedoeld voor wie alle kneepjes wil leren om dit magisch fenomeen te fotograferen. U dient hiervoor over een manueel instelbare camera en statief te beschikken. Een professionele gids zal u hiervoor met raad en daad bijstaan. Er wordt gezocht naar een goede locatie in de natuur en hopelijk maakt het noorderlicht snel zijn opwachting.

  Duur: 3u00
  Prijs: € 160,00/pers.
  Minstens 6 deelnemers vereist.
 • IJsvissen
  Facultatieve excursie - IJsvissenEen lokale gids neemt u mee naar de beste locaties op de bevroren zee om aan ijsvissen te doen. U neemt plaats in een slede en een sneeuwscooter trekt de slede naar de beste plaatsen om aan ijsvissen te doen. Van vroeger tot nu was het ijsvissen op de bevroren zee een belangrijk onderdeel om aan voedsel te geraken tijdens de koude wintermaanden. Uw gids leert u de technieken aan en zal u ook meer vertellen over de ijsvorming op zee en hoe u zich kan oriënteren.

  Duur: 2u00
  Prijs: € 130,00/pers.
 • Cursus langlaufen
  Facultatieve excursie - Cursus langlaufenEen lokale gids leert u de basistechnieken van het langlaufen aan. Vervolgens maakt u een tocht in de omgeving van de lodge. Deze tocht kan doorgaan in het bos of op de bevroren zee, afhankelijk van de sneeuw- en weersomstandigheden. Halfweg wordt er haltgehouden voor eenwarm drank en kan u genieten van de stilte en de rust in de natuur.

  Duur: 2u00
  Prijs: € 130,00/pers.
  Enkel geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.
 • Nachtelijke sneeuwschoenwandeling
  Facultatieve excursie - Nachtelijke sneeuwschoenwandelingU wordt uitgerust met sneeuwschoenen en 's avonds trekt u met een gids de natuur in. De gids vertelt u onderweg wat meer over de kenmerken van de natuur in deze regio en het noorderlicht. Met geluk kan het noorderlicht worden waargenomen. Onderweg geniet u bij een kampvuur van een deugddoende koffie/thee met cake.

  Duur: 3u00
  Prijs: € 150,00/volw., € 90,00/kind (4 tem 12 jaar)
 • Nachtelijke tocht per sneeuwscooterslede
  Facultatieve excursie - Nachtelijke tocht per sneeuwscootersledeU neemt plaats in een slede getrokken door de sneeuwscooter van een gids. Er wordt gereden naar een aantal locaties op de bevroren zee en nabij een van de vele eilandjes. De afgelegen ligging ver weg van het kunstlicht is een ideale locatie om noorderlicht waar te nemen. Verder leert u hoe u vuur kan maken in de sneeuw en wordt er koffie/thee met cake voorzien.

  U kan ook kiezen voor een langere tocht met inbegrepen wildernisdiner. Tijdens dit diner eet u in een mobiele hut die op het ijs in de archipel wordt opgesteld. Tijdens dit diner bevindt u zich op een bevoorrechte locatie om noorderlicht te spotten. Er zijn ook sneeuwschoenen beschikbaar om een wandeling te maken tijdens de gids uw maaltijd klaarmaakt.

  Nachtelijke tocht van 2u00
  Duur: 2u00
  Prijs: € 160,00/volw., € 100,00/kind (4 tem 12 jaar)

  Variant van 3u000 met wildernisdiner
  Duur: 2u00
  Prijs: € 190,00/volw., € 180,00 €/kind (4 tem 12 jaar)
  Inclusief wildernisdiner en 2 glazen wijn/1 pintje per deelnemer. Het diner vervangt dan het diner (2-gangen) in het hotelrestaurant)

's Avonds geniet u van een 2-gangen diner.

Dag 4: LULEÅ - TREEHOTEL (O + L + D)

Ontbijtbuffet gevolgd door check-out in de voormiddag en inleveren van de thermische kledij van de Brändön Lodge.

Met een transfer wordt u vervolgens naar het Treehotel gebracht. Indien u nog aan facultatieve activiteiten bij de Brändön Lodge wil deelnemen, dan wordt uw transfer mogelijk pas in de namiddag voorzien.

Lichte lunch bij aankomst. Tijdens een verblijf in het Treehotel zal u een unieke ervaring aan uw Laplandprogramma toevoegen. Een nacht in een van de hutten van het Treehotel is een ervaring op zich.

The Bird's Nest is ontworpen volgens de tegenstelling tussen buiten- en binnenkan The Mirrorcube is een spannende hide-out tussen de bomen

Elke boomhut (15 à 30m²) is prachtig geïntegreerd in de natuur en is uniek qua ontwerp, grootte, vorm en inrichting. In een nabijgelegen gebouw kan u terecht voor het inbegrepen ontbijt en diner. Vergeet zeker niet uw verblijf te vervolledigen met een 'Tasting Menu' of een 2-gangen'Tree Sauna Diner'.

Overnachting in een van de boomhutten van het Treehotel.

Maak uw verblijf in het Treehotel nog completer

Upgrade naar een 3-gangendiner ipv gangendiner: € 18,00/volw.
Upgrade naar een Tasting Menu met 6-gangen: € 80,00/volw.
Tree sauna (2u00, incl. handdoek & badjas): € 15,00/volw. of
€ 7,50/kind (4 tem 12 jaar)
Sauna & jacuzzi (2u00, incl. handdoek & badjas, snacks, bier/cider):
€ 65,00/volw. of € 30,00/kind (4 tem 12 jaar)
Rondleiding in het Treehotel (1u00, tijdens de dag, minstens 4 deelnemers):
€ 20,00/volw. of € 10,00/kind (4 tem 12 jaar)

Huur materiaal:
Thermische kledij: jas, broek & schoenen: € 20,00/pers./dag
Huur sneeuwschoenen: € 35,00/pers./dag

Meer info over activiteiten zoals sneeuwscootertochten of huskytochten te verkrijgen op aanvraag.

Dag 5: TREEHOTEL - KIRUNA (O + D)

Ontbijt gevolgd door check-out.

Transfer naar het nabijgelegen treinstation van Boden voor een panoramische treinrit naar Kiruna waar u in de late namiddag zal aankomen. Onderweg kan u genieten van de besneeuwde landschappen.

Geniet van winterse landschappen tijdens een treinrit naar Kiruna In Kiruna verblijft u in een van de chalets van Camp Ripan

Facultatieve lunch. Aan boord van de trein kan u steeds terecht in het barrijtuig voor een snack. Bij aankomst wordt naar uw verblijf in Kiruna gebracht. U verblijft er in een chalet aan de rand van het stadje gelegen.

Vrije namiddag.

's Avonds geniet u van een 2-gangendiner in het hotelrestaurant.

Dag 6: KIRUNA (O + D)

Ontbijt.

In de loop van de ochtend wordt u opnieuw voorzien van een warme winteruitrusting die u kan behouden tot op het einde van uw verblijf.

In Kiruna geniet u van 2 volle dagen vrije tijd die op vele manieren leuk kan invullen.

Zo kan u genieten van een dagje wellness (facultatief) bij het hotel. U kan er ook voor kiezen om uw programma te vervolledigen met facultatieve excursies.

Facultatieve excursie

 • Bezoek aan de ijzerertsmijn van Kiruna
  Facultatieve excursie: Bezoek aan de ijzerertsmijn van Kiruna De lokale toeristische dienst organiseert samen met de uitbater van de LKAB mijn bezoeken aan het ondergrondse bezoekerscentrum. In deze mijn wordt ijzererts ontgonnen van hoge kwaliteit die door vele gekende autoconstructeurs wordt aangekocht.

  Duur: 3u00
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 41,00/volw.,
  € 10,50/kind (6 tem 15 jaar)
  Deze excursie dient vooraf te worden gereserveerd. Het bezoek a is steeds onder voorbehoud van voldoende deelnemers (minstens 15 deelnemers) en kan door de toeristische dienst geannuleerd worden bij onvoldoende deelnemers. In dit geval heeft u recht op een terugbetaling.
 • Wellness arrangement
  Facultatieve excursie: Wellness arrangement Tijdens een van de namiddagen of avonden kan u genieten van de Aurora Spa vanhet beste spa- en wellnesshotel van de stad. De spa telt o.a. een sauna met panoramisch zicht, infraroodcabine, buitenjacuzzi… U ontvangt ook een mand met natuurproducten die u kan gebruiken tijdens uw bezoek aan de Aurora Spa. Handdoeken, badjas, thee, water en fruit inbegrepen.

  Duur: 2u00, transfers inbegrepen
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 40,00/volw., € 25,00/kind (4 tem 12 jaar)
  Het aantal bezoekers is beperkt waardoor de toegang op drukke dagen soms niet mogelijk is. Reservatie vooraf dan ook aangeraden.
 • Op zoek naar het noorderlicht
  Facultatieve excursie: Op zoek naar het noorderlicht Na het diner wordt u naar een afgelegen en donkere plaats buiten de stad gebracht. Er wordt gezocht naar een plaats met een open hemel in afwachting dat het noorderlicht te zien is. Ondertussen krijgt u van uw gids een uitleg over het noorderlicht en hoe u dit het best fotografreert. Mocht het nodig zijn, dan wordt er ook van locatie veranderd als er op andere plaatsen betere condities zijn. Warme kledij is aanbevolen. De gids voorziet ook enkele statieven.

  Duur: 4u00, transfers inbegrepen
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 170,00/volw., € 110,00/kind (10 tem 15 jaar)
  Minstens 2 en maximaal 16 deelnemers. Minimumleeftijd: 10 jaar.
 • Citytour Kiruna
  Facultatieve excursie: Citytour Kiruna De mijnstad Kiruna ondergaat op verschillende manieren een grote transformatie. Door de uitbreiding van de ijzerertsmijn, wordt een groot deel van de stad verlegd naar een locatie enkele kilometers verderop. Enkele historische gebouwen zijn of worden verplaatst. Tijdens deze tour bezoekt u zowel het oude als het nieuwe stadscentrum. Hoogtepunten zijn onder andere de unieke kerk en het stadhuis.

  Duur: 2u45
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 65,00/volw., € 20,00/kind (0 tem 12 jaar)
  Minstens 2 en maximaal 8 deelnemers.
 • Bezoek aan het ICEHOTEL en Jukkasjärvi
  Facultatieve excursie: Bezoek aan het ICEHOTEL en Jukkasjärvi Per bus wordt u naar het enige echte ICEHOTEL in Jukkasjärvi gebracht. Tijdens het bezoek kunt u de prachtige ijssculpturen en de Ice Rooms en Suites bewonderen. Vervolgens kunt u de oude houten Samikerk uit 1607 bezoeken. De excursie eindigt in een grote lavutent, waar u een drankje en een gebak worden aangeboden rond het open vuur.

  Duur: 3u00
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 150,00/volw., € 100,00/kind (2 tem 12 jaar)

Dag 7: KIRUNA (O + D)

Tweede vrije dag. Zo kan u deelnemen aan een aantal facultatieve excursies.

Facultatieve excursies

 • Sneeuwscootersafari
  Facultatieve excursie: Sneeuwscootersafari Sneeuwscootersafari in de vallei van de Torne-rivier. Na een woordje uitleg kan u zelf de sneeuwlandschappen rond Kiruna ontdekken. U rijdt met 2 personen per scooter die u afwisselend bestuurt. Onderweg wordt er gestopt in een typische kota voor een lichte snacklunch. Hierna rijdt u terug naar uw verblijfslocatie.

  Duur: 3u00
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 180,00/volw., € 80,00/kind (10 tem 12 jaar)
  Minstens 2 en maximaal 20 deelnemers. Minimumleeftijd: 10 jaar.
 • Huskysafari
  Facultatieve excursie: Huskysafari Husky safari van 15km in de bergen in de buurt van de Kebnekaise, de hoogste berg van Zweden. Een huskysafari is de ideale gelegenheid om te genieten van de omgeving en rust. Zodra u de rem lost, geniet u van de prachtige natuur en de stilte. U zit met 2 personen in de slede die u afwisselend zelf kan besturen. Onderweg is er een kans om dieren zoals elanden te spotten. Verder wordt er ook nog een lichte lunch voorzien.

  Duur: 5u00 waarvan 1u45 voor de tocht zelf
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 225,00/pers.
  Minstens 2 en maximaal 8 deelnemers. Minimumleeftijd: 16 jaar.
 • Bezoek aan een rendierboerderij
  Facultatieve excursie: Bezoek aan een rendierboerderij Transfer naar een Sámikamp waar u kennis kan maken met het leven van een rendierherder en het leven en de cultuur van de Sámi. U kan 0de rendieren voederen en een tochtje maken met een rendierslede. Verder krijgt u een lichte lunch bij kampvuur in een typische Sámi tent.

  Duur: 4u15, transfers inbegrepen
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 290,00/volw., € 145,00/kind (4 tem 12 jaar)
  Toeslag voor de periodes 01/12 - 06/01 en 01/02 - 28/02:
  € 20,00/volw., € 10,00/kind
 • Een dag als rendierherder
  Facultatieve excursie: Een dag als rendierherder Deze dagexcursies staat volledig in het teken van de rendieren en de oorspronkelijke inwoners van Lapland, de Sámi. Tijdens deze excursie maakt rijdt u naar een klein dorp in het uiterste Noorden van Zweden. Daar maakt u een rendiersledetocht en krijgt u de kans om de rendieren te voederen. Vervolgens bezoekt u een Samidorp. De warme lunch wordt voorzien in een typische Samitent.

  Duur: 7u00, waarvan 3u30 transfer
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 210,00/volw., € 170,00/kind (3 tem 12 jaar)
 • Cursus langlaufen
  Facultatieve excursie: Cursus langlaufen Een gids leert u de basistechnieken van het langlaufen aan. Hierna gaat u met de gids op pad voor een rustige tocht op de loipes in de omgeving van Kiruna. De lengte van de tocht hangt af uw vorderingen. Gebruik van langlaufmateriaal inbegrepen.

  Duur: 4u00
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 130,00/volw., € 80,00/kind (6 tem 15 jaar)
  Minstens 2 en maximaal 8 deelnemers.

 • Sneeuwschoenwandeling
  Facultatieve excursie: Sneeuwschoenwandeling Met de skilift bereikt u de top van Loussavaara, de skiheuvel nabij Kiruna. Op de top heeft u een mooi uitzicht op Kiruna. Bij helder weer kan u zelf de Kebnekaise waarnemen, de hoogste berg van Zweden. Vanaf de top wandelt u 3,5km terug naar uw logies. Halfweg wordt er gestopt om iets te drinken. U kan kiezen voor een dagtocht of een tocht 's avonds waarbij u mogelijks het noorderlicht kan zien.

  Duur: 3u00
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 100,00/volw., € 80,00/kind (12 tem 15 jaar)
  Minstens 2 en maximaal 8 deelnemers. Minimumleeftijd: 12 jaar.
 • Ijsklimmen
  Facultatieve excursie: Ijsklimmen U wordt uitgerust met ijspickels, stijgijzers, een helm en een klimharnas. Na wat instructies kan het avontuur van start gaan. Een ervaren klimmer leert u de verschillende technieken van het ijsklimmen, die u zelf kunt proberen op de klimmuur van ijs. Tussendoor worden warme dranken en snacks voorzien. Er is geen ervaring vereist.

  Duur: 2u30
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 130,00/volw., € 80,00/kind (13 tem 18 jaar)
  Minstens 2 en maximaal 5 deelnemers. Minimumleeftijd: 13 jaar.
 • Wildlife & natuur fototour
  Facultatieve excursie: Wildlife en natuur fototour U wordt voorzien van een camera met telelens. Vervolgens gaat u samen met een ervaren gids op zoek naar de beste plekken om mooie landschappen en hopelijk ook dierenleven te fotograferen. De gids geeft u tips om prachtige foto's te maken. U dient zelf een SD geheugenkaartje te voorzien. U kan dit ook ter plaatse aankopen voor zo'n € 20,00. Met wat geluk maakt u de perfecte foto van een rendier of een eland. Nadien kunt u zich opwarmen bij een kop koffie of thee met gebak.

  Duur: 4u00
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 170,00/volw., € 105,00/kind (8 tem 15 jaar)
 • Sami survivaltour
  Facultatieve excursie: Sami survivaltour Tijdens deze excursie leert u om te overleven in ded wilde natuur zoals de echte Sami. U leert hoe u zich het best kleedt en hoe de Sami zich warm houden. Verder leert u onder andere vuur maken, voedsel zoeken en sporen van wilde dieren herkennen.

  Duur: 4u00
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 170,00/volw., € 105,00/kind (6 tem 15 jaar)
  Minstens 2 en maximaal 16 deelnemers.
 • Tocht met IJslandse paarden
  Facultatieve excursie: Tocht met IJslandse paarden De sneeuwscooters staan klaar voor een adembenemende tocht door de besneeuwde bossen, heuvels en meren in de omgeving van Kiruna. Er wordt gereden naar een nabijgelegen meer waar u de technieken van het ijsvissen worden aangeleerd. Nadien kan u zelf proberen. Na het vissen kan u genieten van een deugddoende kop koffie/thee en een lichte snack. Tot slot wordt teruggereden met de sneeuwscooters.

  Duur: 3u00
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 220,00/pers.
  Minstens 2 deelnemers. Minimumleeftijd: 12 jaar, gewicht < 90kg.
 • Sneeuwscootersafari met ijsvissen
  Facultatieve excursie: Sneeuwscootersafari met ijsvissen Transfer naar een paardenboerderij waar u een tocht kan maken in de natuur met Icelandic paarden. Overdag gaat u op zoek naar rendieren en elanden, 's avonds op zoek naar het noorderlicht. Lunch of licht diner inbegrepen.

  Duur: 5u30, transfers inbegrepen
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 190,00/volw., € 95,00/kind (4 tem 12 jaar)
  Single driving: € 90,00/pers.
  Minstens 4 en maximaal 20 deelnemers.
 • Nachtelijke tocht per huskyslede
  Facultatieve excursie: Nachtelijke tocht per huskyslede Nachtelijke tocht waarbij u hopelijk het noorderlicht kan zien. U neemt plaats in een grote slede en samen met een lokale gids trekt u de natuur in. Onderweg wordt er gestopt op een afgelegen plaats in de natuur. U kan genieten van koffie/thee en een kleine snack bij het kampvuur. Hierna wordt er teruggereden naar de huskyboerderij. U bestuurt niet zelf de huskyslede. U moet over een goede conditie beschikken en op de slede gedurende langere tijd uw knieën geplooid kunnen houden.

  Duur: 2u30
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 155,00/volw., € 80,00/kind (4 tem 12 jaar)
  Single driving: € 90,00/pers.
  Minstens 2 en maximaal 12 deelnemers.
 • Nachtelijke sneeuwscootersafari
  Nachtelijke sneeuwscootersafari Als het donker wordt, vertrekt u op een nachtelijke sneeuwscootersafari. Het licht van de sneeuwscooters en de maan weerkaatst op de sneeuw en zorgt voor een speciaal gevoel en een totaal andere rijervaring dan overdag. Halfweg wordt gestopt voor een kleine snack in een typische kota, middenin de Finse natuur. En met wat geluk zit u op de eerste rij om het noorderlicht waar te nemen.

  Duur: 2u30
  Vertek: op aanvraag
  Prijs: € 160,00/volw., € 80,00/kind (4 tem 12 jaar)
  Single driving: € 90,00/pers.
  Minstens 2 en maximaal 20 deelnemers.
 • Op zoek naar het noorderlicht per rendierslede
  Op zoek naar het noorderlicht per rendierslede U neemt plaats in een slede die wordt voortbewogen door een rendier. Deze typische Laplandbewoner neemt u mee naar de stilte van de wildernis. Met wat geluk, mag u tijdens deze tocht het prachtige Noorderlicht bewonderen. Vervolgens kunt u de rendieren voederen. Nadien geniet u van een heerlijke kop koffie of thee met een warme snack rond een open vuur in een typische Lavu.

  Duur: 6u00
  Vertek: op aanvraag
  Prijs: € 250,00/volw., € 190,00/kind (6 tem 12 jaar)
  Minstens 2 en maximaal 8 deelnemers.

's Avonds geniet u van een 2-gangen in het hotelrestaurant.

Dag 8: KIRUNA - BRUSSEL (O)

Ontbijt, gevolgd door check-out en inleveren van de thermische kledij.

Vrije tijd tijdens de voormiddag.

Transfer rond de middag naar de luchthaven van Kiruna voor de terugvlucht naar Brussel met overstap te Stockholm.

Tips

Geïnteresseerd in dit programma maar minder tijd? Bekijk dan onze 5-daagse programma's Shortbreak Zweeds Lapland of Brändön Lodge Shortbreak
U kan dit programma ook verlengen met extra nachten in de voorziene logies. Prijzen te verkrijgen op aanvraag.
OP zoek naar een bijzondere ervaring? Kies dan voor een overnachting in het enige, echte ICEHOTEL

Sterke punten

• Uniek natuurverblijf aan de bevroren Botnische Golf

• Sneeuwscootersafari op de Botnische Golf

• Huskytocht

• Panoramische treinrit langsheen prachtige sneeuwlandschappen

• Overnachting in het Treehotel en gezellige chalets

• Mogelijkheid om een tocht te maken met een ijsbreker of hovercraft - Facultatief

• Mogelijkheid om een nacht door te brengen in het énige échte ICEHOTEL - Facultatief

• Overnachting in Kiruna met de grootste ijzerertsmijn van Europa

• 7x ontbijt, 3x lunch, 7x diner

 

Finland

Hoogtepunten van Zweeds Lapland
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent