Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

5-daags programma

Idyllisch Lapland | 5 dagen

5-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 24 & 28 december 2022, 19 februari & 5 maart 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - KITTILÄ - KÖNGÄS (D)

Vertrek vanuit Brussel in de vroege ochtend voor de rechtstreekse vlucht naar Kittilä.

Aankomst rond de middag en transfer (30 min.) naar het hotel dat aan de oevers van de Ounasjoki rivier gelegen is. Tijdens het verblijf zijn er sleetjes aanwezig. De kinderen kunnen spelen in de omgeving van de logies waar o.a. een speeltuintje en sledehelling aanwezig is.

U wordt uitgerust met warme thermische kledij (thermische overall, warme botten, handschoenen, een muts en een helm tijdens de sneeuwscootersafari). Deze kan u behouden tot op het einde van het programma.

Wat vrije tijd in de namiddag. Mogelijkheid om gebruik te maken van de sauna in het hoofdgebouw (badkledij verplicht).

Diner in een nabijgelegen restaurant.

U verblijft in het Taivaanvalkeat hotel U kan gebruik maken van de grote woonkamer en de sauna

Tijdens een van de avonden zal uw gids een woordje uitleg geven over het magische noorderlicht. Na de presentatie gaat u met de gids op zoek naar een goede plaats om het noorderlicht te observeren. Afhankelijk van de voorspellingen zal de exacte avond ter plaatse worden meegedeeld.

Facultatieve excursie

 • Overnachting in een glazen piramide - Optioneel
  Overnachting in een glazen piramide - Optioneel Op wandelafstand van uw logies bevinden zich een aantal glazen piramides. Deze bijzondere logies beschikken over een glazen dak in de vorm van een piramide. Vanuit uw bed kan u de nachtelijke sterrenhemel en mogelijks ook het noorderlicht waarnemen. De piramide (30m²) is voorzien van alle comfort met dubbel bed (+ mogelijkheid tot 1 extra bed), TV, kleine kitchenette, waterkoker en haardroger. U kan kiezen voor 1 of meerdere overnachtingen. U geniet van een voordeelprijs indien u tijdens de ganse periode verblijft in een glazen piramide. Het ontbijt wordt voorzien in het nabijgelegen hotelgebouw

  Mits supplement - zie toeslagen

Dag 2: KÖNGÄS - LEVI (O+L+D)

Na het ontbijt transfer naar het skidorpje van Levi.

U krijgt een helm en na de nodige instructies vertrekt u op sneeuwscootersafari in de Lapse natuur. Onderweg geniet u van prachtige sneeuwlandschappen. U rijdt met 2 personen per scooter die u afwisselend kan besturen. Rond de middag is er ook een heerlijke soeplunch voorzien. Tijdens de dag wordt ook nog halt gehouden op een bevroren meer om aan ijsvissen te doen. De gids leert u de technieken aan en nadien probeert u zelf een vis aan de haak te slaan. Tijdens deze uiterst mooie sneeuwscootersafari zal u maar liefst 30 à 35 km afleggen (duur: ca 5u).

Tijdens de sneeuwscootersafari geniet u geniet u van prachtige sneeuwlandschappenU kan gebruik maken van de grote woonkamer en de sauna

Wat vrije tijd in de namiddag te Levi. Ideaal om wat te shoppen of voor wie wil is er ook de mogelijkheid om samen met uw begeleider een wandeling heuvelopwaarts te maken. U wandelt naar een mooi uitzichtpunt. Bij helder weer kan u hier genieten van spectaculaire uitzichten op de wijde omgeving. Wie minder goed te been is kan ook de skilift (betalend) nemen.

’s Avonds staat een onvergetelijk diner op het programma. In een typische kota geniet u van een heus Laps buffet waarbij allerlei lokale specialiteiten zoals zalm en diverse rendierbereidingen zoals worsten, ragout en gebraad op het menu staan. Lekker eten, gezelligheid en sfeer troef.

Transfer terug naar het hotel na het diner. Voor wie wil is er nog de mogelijkheid om te genieten van de sauna in het hotelgebouw (badkledij verplicht).

Dag 3: KÖNGÄS (O+L+D)

Ontbijtbuffet.

’s Morgens bezoekt u een lokale rendierboerderij. U maakt er kennis met het leven op de rendierboerderij en natuurlijk maakt u ook een tocht per rendierslede van ca 1 km. Nadien kan u luisteren naar de verhalen van de rendierherder en ook vragen stellen bij een deugddoende koffie en bijhorend zoet broodje. (duur: ca 2uur, transfer per minibus)

Op deze boerderij maakt u kennis met rendieren U maakt ook een tochtje van 1 km met de rendierslede

Lichte lunch.

In de late namiddag kan u genieten van een typisch Finse sauna aan de Ounasjoki rivier gelegen. Hier kan u ook gebruik maken van een bubbelbad en voor wie wil is er de mogelijkheid zich te 'verfrissen' in de sneeuw of een plons te nemen in een open ijswak. Een unieke en onvergetelijke ervaring (badkledij verplicht).

Indien gewenst kan u ook naar Levi gaan om te skiën. (transfer ter plaatse te regelen). U kan ook deelnemen aan een aantal optionele activiteiten zoals ice karting of paardrijden.

Facultatieve excursies

 • Facultatief: Ice Karting
  Ice Karting Na een korte uitleg hoe een kart te besturen kan de echte actie beginnen.
  Er wordt gereden op een besneeuwd parcours en de karts zijn uitgerust met spijkerbanden. De karting vereist van de deelnemer een perfecte mix van technisch kunnen en snelheid! Gedurende 2x 15 minuten kan u rondjes rijden. Tijdens deze activiteit wordt u ook warme dranken aangeboden.
  Deelnemers dienen wel minstens 1m40 groot te zijn.

  U kan kiezen uit 2 formules:

  Ice Karting
  U kan 2 x 15 minuten rondjes rijden
  Duur: 1u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 75,00/pers.
  In internationale groep, min. 2 deelnemers

  Ice karting race
  Na enkele opwarmronden krijgt iedereen de kans om een kwalificatietijd neer te zetten. Deze bepaaldt de startplaats voor de grote finale. Er wordt gereden met 5 à 6 karts tegelijkertijd. De winnaar krijgt een kleine attentie.

  Duur: 1u30 à 2u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 95,00/pers.
  In privé groep, min. 8 deelnemers

  Extras
  Toeschouwer: € 10,00/pers. (transfer)
  Pickup vanaf uw logies: € 40,00/dossier
 • Facultatief: Paardrijden in de sneeuw
  Paardrijden in de sneeuw Wie houdt van paarden en de rust van de natuur moet ongetwijfeld aan deze excursie deelnemen. Met kleine, lieve maar uiterst sterkte IJslandse paarden maakt u mooie tochten in de omgeving van Levi. U kan kiezen uit diverse afstanden. U kan ook tochten maken tijdens de avond en misschien maakt het noorderlicht dan wel z'n opwachting. Tijdens de avondtocht wordt er halt gehouden in een kota voor een warm drankje en snack. Voor de allerkleinsten of wie niet te paard durft te rijden, zijn er tochten per slede mogelijk. Enkel mogelijk vanaf 12 jaar tenzij het kind over rijervaring beschikt. Minstens 2 deelnemers vereist, maximaal gewicht per deelnemer: 90-95 kg. Transfers inbegrepen.

  U kan kiezen uit verschillende formules:

  Rit in de slede

  Duur: 45min.
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 80,00/pers.

  Korte tocht met paarden
  Duur: 1u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 95,00/pers.


  Langere tocht met paarden
  Duur: 2u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 115,00/pers.

  Nachtelijke tocht
  Duur: 1u30
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 120,00/pers.

Diner in het nabijgelegen restaurant.

Dag 4: KÖNGÄS (O+L+D)

Ontbijtbuffet.

Tiijdens de voormiddag staat een nieuw hoogtepunt op het programma. U wordt naar een nabijgelegen huskyboerderij gebracht waar u een mooie huskysafari zal maken langsheen de bossen en heuvels in wondermooie winterse landschappen.

Bezoek aan een huskboerderijmooie huskysafari zal maken langsheen de De husky safari neemt u mee langs bossen en heuvels in wondermooie winterse landschappen

Eerst krijgt u uitgelegd hoe u de slede dient te besturen en nadien kan het avontuur van start gaan. U rijdt met 2 personen per slede die getrokken wordt door een 6-tal husky’s. De stilte rondom u tijdens de tocht is fenomenaal. Onderweg kan van bestuurder gewisseld worden. Er is ook voldoende tijd om foto’s te nemen met deze lieve dieren. U maakt een tocht van 10 km (1u) vooraleer u terug aankomt bij de huskyfarm. De lunch wordt op de huskyboerderij voorzien (duur: 3u30).

Vervolgens is het tijd om afscheid te nemen van de trouwe en lieve viervoeters en wordt u met de bus naar uw logies gebracht.

In de namiddag kan u opnieuw genieten van de Finse sauna in combinatie met het bubbelbad.

In de vooravond wordt u naar het Snow Village gebracht dat middenin de natuur tussen de skigebieden van Levi en Ylläs gelegen is. Het Snow Village is een van de mooiste sneeuw- en ijshotels van Lapland.

Het Snow Village is een van de mooiste ijshotels ter wereld's Avonds geniet u van een uniek diner in het Ice Restaurant

U krijgt er een mooie rondleiding en u maakt kennis met de verschillende ijssculpturen, Ice Suites, ice chapel, ice restaurant en natuurlijk ook de Ice Bar waar u een welkomstdrankje wordt aangeboden.

‘s Avonds geniet u van een uniek 3-gangendiner in het koude restaurant van het Snow Village.

Na dit diner wordt u per bus terug naar uw verblijfsplaats gebracht. Voor wie wil is er nog de mogelijkheid om te genieten van de sauna in het hotelgebouw(badkledij verplicht).

Facultatieve excursie

 • Overnachting in een Ice Suite - Optioneel -
  Overnachting in een Ice Room U kan de overnachting in uw hotel vervangen door een overnachting in een Ice Suite van het Snow Village. De volgende morgen wordt u na het ontbijt terug naar Levi gebracht waar u opnieuw aansluit bij de reisgroep. Deze overnachting moet bij reservatie vastgelegd worden. Deze kan niet ter plaatse bijgeboekt worden.

  Mits supplement - zie toeslagen

Dag 5: KÖNGÄS - KITTILÄ - BRUSSEL (O)

Ontbijtbuffet.

Inleveren van de warme winterkledij in het safarikantoor en check-out.

Transfer naar de luchthaven van Kittilä voor de retour naar Brussel met rechtstreekse vlucht of overstap te Helsinki.

Vier Eindejaar in het Snow Village

Vier Eindejaar in het Snow VillageBij de afreis van 28/12/22 wordt het Snow Village bezocht op 31/12/22 neemt u deel aan het volledige avondprogramma. Dit programma vervangt het voorziene diner in het Ice restaurant. Korte rondleiding en vrije tijd bij aankomst, gevolgd door een feestelijk oudejaarsdiner in het verwarmde restaurant.

Na het diner is er een oudejaarsfeestje voorzien in de Ice Bar voorzien. U krijgt er ook nog een Welcome Cocktail aangeboden. U kan er ook deelnemen aan typische eindejaarstradities zoals het smelten van tin om uw toekomst te voorspellen. Rond middernacht wordt een spetterend vuurwerk afgestoken boven het feeëriek verlicht Snow Village.
Dé manier om het nieuwe jaar op een originele manier in te stappen...

Sterke punten

• Ideale kennismaking met Lapland, geschikt voor elk type reiziger

• Leuk verblijf in een klein en gezellig hotelletje in de natuur

• Gratis koffie- en theestation in het hotelgebouw

• Sauna en bubbelbad

• Alle belangrijke en typische activiteiten komen aan bod: sneeuwscootertocht, husky safari, ijsvissen, sneeuwschoenwandeling, rendiersledetocht...

• Vol pension

• Diner in een gezellige Lapse kota

• Bezoek aan het skidorpje van Levi

• Bezoek aan het Snow Village met uniek 3-gangendiner in het ice restaurant

• Mogelijkheid om te overnachten in een glazen piramide - facultatief

• Kleine Nederlandstalige groep

 

Finland - Idyllisch Lapland

Idyllisch Lapland
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland 2023 met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 27 augustus tot 9 september 2023

Egypte - Once-in-a-lifetime cruise op de Nijl AANRADER
18-daagse begeleide culturele cruise, vertrek op 18 september 2023

Parma & Milaan - Kunst, cultuur & gastronomie AANRADER
6-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 16 juni 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 3 november 2023

Botswana - Botswana onder canvas AANRADER
13-daagse Nederlandstalig begeleide safari met mobiele tent, vertrek op 24 september 2023

Veelzijdig Vietnam en mysterieus Cambodja AANRADER
18-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, afreis op 11 november 2023

Zuid-Korea - Land van de kalme morgen AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2023

Markiezen en Frans-Polynesië AANRADER
16-daagse Nederlandstalig begeleide eilandencruise, vertrek op 21 september 2023

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van op 23 december 2023 tot 17 maart 2024

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent