Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

Kajuittypes en suites Hurtigruten

Een reis met de Hurtigruten is geen luxecruise maar wel een comfortabel avontuur langsheen de mooiste kusten en fjorden van Noorwegen. De vloot van de Hurtigruten telt maar liefst 11 schepen waardoor vertrekken dagelijks mogelijk zijn.

Alle voorgestelde kajuiten zijn buitenkajuiten en beschikken over een eigen badkamer met douche en toilet. De gemiddelde oppervlakte van een standaard hut varieert van 6-13 m² en tot 20-35 m² voor een minisuite of suite.
De prijs stijgt al naar gelang de gekozen kajuitcategorie. Hoe duurder de hut, hoe groter de hutoppervlakte en hoe hoger de hut meestal gelegen is.

De nieuwere schepen beschikken oa. over een observatiedek, fitnessruimte, sauna en zelfs een jacuzzi Alle programma's zijn steeds op basis van vol pension

Aan boord zijn het ontbijt en het diner in het pakket inbegrepen, net als bedopmaak en wissel van bed- en badlinnen. Alle schepen van de Hurtigruten groep zijn stuk voor stuk anders qua hutgrootte en dekken. Dit omwille van de verschillende bouwjaren van de schepen. De oudere schepen zijn wel allemaal vernieuwd en beschikken allemaal over het nodige comfort en standaardfaciliteiten zoals een restaurant, bar, een salon. Een aantal nieuwere schepen beschikken daarenboven ook over een fitnessruimte, sauna en sommige zelfs een jacuzzi.

Afhankelijk van het kajuittype beschikt uw buitenhut over een patrijspoort of een groter venster. Een aantal schepen van het oudere type beschikken niet over een lift. Indien het zicht gedeeltelijk of volledig beperkt is omwille van reddingsboten, dan valt dit niet onder de verantwoordelijkheid van Asteria Expeditions. Bij reservatie zullen wij steeds onze uiterste best doen om dit te vermijden.
Extra informatie ivm dekplannen, hutgrootte, naam van het schip zijn te verkrijgen op aanvraag, net als de prijzen voor minisuites en suites.

Korte beschrijving kajuittypes Hurtigruten

 

Type L: Buitenhut
Deze hutten hebben een oppervlakte van 7-13m². Dit type kajuiten is beschikbaar op een aantal schepen en uitgerust met een bed, bedsofa en badkamer met douche en toilet. Hebben beperkt tot geen zicht. Op sommige schepen zijn deze kajuittypes voorzien van een boven- en onderbed.

Hurtigruten kajuittype L: buitenhut

Type J: buitenhut
Deze hutten hebben een oppervlakte van 7-13m². Aanwezig op alle schepen en uitgerust met een bed, bedsofa en badkamer met douche en toilet. Hebben beperkt tot geen zicht. Op sommige schepen zijn deze kajuittypes voorzien van een boven- en onderbed.

Hurtigruten kajuittype J: buitenhut

Type N: buitenhut
Deze hutten hebben een oppervlakte van 7-13m². Aanwezig op de meeste schepen en uitgerust met een bed, bedsofa en badkamer met douche en toilet. De hutten voor 3 of 4 personen beschikken over een boven- en onderbed.

Hurtigruten kajuittype N: buitenhut

Type P: buitenhut
Kajuiten van het type P zijn aanwezig op de meeste schepen. Ze zijn uitgerust met een bed, bedsofa en badkamer met douche en toilet. De 3-persoonshutten beschikken over een bedsofa en een boven- en onderbed.

Hurtigruten kajuittype P: buitenhut

Type U: buitenhut
Deze hutten hebben een oppervlakte van 8-13m². Ze zijn gelijkaardig aan categorie P maar hoger gelegen op het schip. Uitgerust met een bed, bedsofa en badkamer met douche en toilet. De hutten voor 3 of 4 personen beschikken over een boven- en ondernbed.

Hurtigruten kajuittype U: buitenhut

Type QJ: minisuite
Dit type minisuites hebben een oppervlakte van 17-20m². Ze zijn aanwezig op een aantal schepen en uitgerust met 2-persoonsbed, minibar, televisie en badkamer met douche en toilet. Sommige hutten beschikken over aparte bedden en bij sommige kan het zicht belemmerd zijn.

Hurtigruten kajuittype QJ: minisuite

Type Q2: minisuite
De comfortabele minisuites hebben een oppervlakte van 17-20m². Aanwezig op een aantal schepen en uitgerust met 2-persoonsbed of 2 eenpersoonsbedden, minibar (niet altijd), zitgedeelte en badkamer met douche en toilet.

Hurtigruten kajuittype Q2: minisuite

Type M2: suite
De suites hebben een oppervlakte van 25-30m². Aanwezig op de meeste schepen en uitgerust met 1 of 2 kamers, zitgedeelte, televisie, minibar of koelkast, 2-persoonsbed en badkamet met douche en toilet. De suites zijn steedsgelegen op de hoger gelegen dekken van het schip.

Hurtigruten kajuittype M2: suite

Type MG: grand suite
De ruime grand suites hebben een oppervlakte van 35-39m². Dit kajuittype komt enkel voor op de
MS Midnatsol, MS Trollfjord en de MS Finnmarken. Uitgerust met een raam, 1 kamer, 2-persoonsbed, zitgedeelte, minibar, safe, televisie, luxe badkamer met toilet.

Hurtigruten kajuittype MG: grand suite
9-daagse groepsreis Noorwegen

Hurtigruten reisweg
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland 2023 met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 27 augustus tot 9 september 2023

Egypte - Once-in-a-lifetime cruise op de Nijl AANRADER
18-daagse begeleide culturele cruise, vertrek op 18 september 2023

Parma & Milaan - Kunst, cultuur & gastronomie AANRADER
6-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 16 juni 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 3 november 2023

Botswana - Botswana onder canvas AANRADER
13-daagse Nederlandstalig begeleide safari met mobiele tent, vertrek op 24 september 2023

Veelzijdig Vietnam en mysterieus Cambodja AANRADER
18-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, afreis op 11 november 2023

Zuid-Korea - Land van de kalme morgen AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2023

Markiezen en Frans-Polynesië AANRADER
16-daagse Nederlandstalig begeleide eilandencruise, vertrek op 21 september 2023

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van op 23 december 2023 tot 17 maart 2024

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent