Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

Kajuittypes en suites Hurtigruten

Een reis met de Hurtigruten is geen luxecruise maar wel een comfortabel avontuur langsheen de mooiste kusten en fjorden van Noorwegen. De vloot van de Hurtigruten telt maar liefst 11 schepen waardoor vertrekken dagelijks mogelijk zijn.

Alle voorgestelde kajuiten zijn buitenkajuiten en beschikken over een eigen badkamer met douche en toilet. De gemiddelde oppervlakte van een standaard hut varieert van 6-13 m² en tot 20-35 m² voor een minisuite of suite.
De prijs stijgt al naar gelang de gekozen kajuitcategorie. Hoe duurder de hut, hoe groter de hutoppervlakte en hoe hoger de hut meestal gelegen is.

De nieuwere schepen beschikken oa. over een observatiedek, fitnessruimte, sauna en zelfs een jacuzzi Alle programma's zijn steeds op basis van vol pension

Aan boord zijn het ontbijt en het diner in het pakket inbegrepen, net als bedopmaak en wissel van bed- en badlinnen. Alle schepen van de Hurtigruten groep zijn stuk voor stuk anders qua hutgrootte en dekken. Dit omwille van de verschillende bouwjaren van de schepen. De oudere schepen zijn wel allemaal vernieuwd en beschikken allemaal over het nodige comfort en standaardfaciliteiten zoals een restaurant, bar, een salon. Een aantal nieuwere schepen beschikken daarenboven ook over een fitnessruimte, sauna en sommige zelfs een jacuzzi.

Afhankelijk van het kajuittype beschikt uw buitenhut over een patrijspoort of een groter venster. Een aantal schepen van het oudere type beschikken nog niet over een lift! Indien het zicht gedeeltelijk of volledig beperkt is omwille van de reddingsboten, dan valt dit niet onder de verantwoordelijkheid van Asteria Expeditions. Bij boeking zullen wij steeds onze uiterste best doen om dit te vermijden.
Extra informatie ivm dekplannen, hutgrootte, naam van het schip zijn te verkrijgen op eenvoudige aanvraag, net als de prijzen voor minisuites en suites.

Korte beschrijving kajuittypes Hurtigruten

 

Type L: Buitenhut
Deze hutten hebben een oppervlakte van 7-13m². Dit type kajuiten is beschikbaar op een aantal schepen en uitgerust met een bed, bedsofa en badkamer met douche en toilet. Hebben beperkt tot geen zicht. Op sommige schepen zijn deze kajuittypes voorzien van een boven- en onderbed.

Hurtigruten kajuittype L: buitenhut

Type J: buitenhut
Deze hutten hebben een oppervlakte van 7-13m². Aanwezig op alle schepen en uitgerust met een bed, bedsofa en badkamer met douche en toilet. Hebben beperkt tot geen zicht. Op sommige schepen zijn deze kajuittypes voorzien van een boven- en onderbed.

Hurtigruten kajuittype J: buitenhut

Type N: buitenhut
Deze hutten hebben een oppervlakte van 7-13m². Aanwezig op de meeste schepen en uitgerust met een bed, bedsofa en badkamer met douche en toilet. De hutten voor 3 of 4 personen beschikken over een boven- en onderbed.

Hurtigruten kajuittype N: buitenhut

Type P: buitenhut
Kajuiten van het type P zijn aanwezig op de meeste schepen. Ze zijn uitgerust met een bed, bedsofa en badkamer met douche en toilet. De 3-persoonshutten beschikken over een bedsofa en een boven- en onderbed.

Hurtigruten kajuittype P: buitenhut

Type U: buitenhut
Deze hutten hebben een oppervlakte van 8-13m². Ze zijn gelijkaardig aan categorie P maar hoger gelegen op het schip. Uitgerust met een bed, bedsofa en badkamer met douche en toilet. De hutten voor 3 of 4 personen beschikken over een boven- en ondernbed.

Hurtigruten kajuittype U: buitenhut

Type QJ: minisuite
Dit type minisuites hebben een oppervlakte van 17-20m². Ze zijn aanwezig op een aantal schepen en uitgerust met 2-persoonsbed, minibar, televisie en badkamer met douche en toilet. Sommige hutten beschikken over aparte bedden en bij sommige kan het zicht belemmerd zijn.

Hurtigruten kajuittype QJ: minisuite

Type Q2: minisuite
De comfortabele minisuites hebben een oppervlakte van 17-20m². Aanwezig op een aantal schepen en uitgerust met 2-persoonsbed of 2 eenpersoonsbedden, minibar (niet altijd), zitgedeelte en badkamer met douche en toilet.

Hurtigruten kajuittype Q2: minisuite

Type M2: suite
De suites hebben een oppervlakte van 25-30m². Aanwezig op de meeste schepen en uitgerust met 1 of 2 kamers, zitgedeelte, televisie, minibar of koelkast, 2-persoonsbed en badkamet met douche en toilet. De suites zijn steedsgelegen op de hoger gelegen dekken van het schip.

Hurtigruten kajuittype M2: suite

Type MG: grand suite
De ruime grand suites hebben een oppervlakte van 35-39m². Dit kajuittype komt enkel voor op de
MS Midnatsol, MS Trollfjord en de MS Finnmarken. Uitgerust met een raam, 1 kamer, 2-persoonsbed, zitgedeelte, minibar, safe, televisie, luxe badkamer met toilet.

Hurtigruten kajuittype MG: grand suite
9-daagse groepsreis Noorwegen

Hurtigruten reisweg
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent