Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

5-daags programma

Ontdek Snow Village | 5 dagen

5-daags individueel programma, vertrek op vaste data van 25 december 2021 tot 6 maart 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - HELSINKI - KITTILÄ (D)

Vertrek vanuit Brussel naar Kittilä met een rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki. Aankomst in de namiddag. Verwelkoming door een lokale gids, gevolgd door een transfer naar het Snow Village dat middenin de natuur tussen de skigebieden van Levi en Ylläs gelegen is.

Check-in in het Snow Village, gevolgd door een briefing voor de rest van uw verblijf. Iedereen wordt ook uitgerust met warme thermische kledij die kan behouden worden tot op het einde van het verblijf in het Snow Village.

Het Snow Village, gelegen middenin de natuur tussen de skigebieden van Levi en Ylläs 's Avonds slaapt u in warme en comfortabele slaapzakken in een Ice Room

Afhankelijk van het tijdstip van aankomst heeft u tussenin nog voldoende vrije tijd om het Snow Village te bezoeken en deel te nemen aan de rondleiding. 's Avonds geniet u van een uniek 3-gangendiner in het koude restaurant van het Snow Village.

Overnachting in een Ice Suite. In de warme en comfortabele slaapzakken zal u zeker geen kou vatten. Een unieke ervaring. Door het iglo-effect blijft de binnentemperatuur in uw kamer constant met slechts enkele graden onder nul terwijl het buiten hard kan vriezen. Voor wie echt koud zou krijgen in de loop van de nacht is er altijd een verwarmde ruimte met bedden waar u kan slapen. Hier vindt u ook enkele toiletten en douches terug en kan u er 's nachts altijd terecht voor een kop warme koffie.

Door de afgelegen ligging middenin de natuur, vormt het Snow Village een uitstekende uitvalsbasis om noorderlicht waar te nemen.

Wenst u niet in een niet-verwarmde kamer te slapen?

Indien u in een koude Ice Suite room wil slapen, dan kunt u ook al meteen kiezen om in de warme chalet te slapen. Dit moet wel op voorhand vastgelegd worden. Zie kortingen en toeslagen

Dag 2: KITTILÄ (O + L + D)

Wake up in uw Ice Suite met deugddoend warm bessensap.
Mogelijkheid om te douchen in de verwarmde ruimte.

Ontbijt in het warme restaurant waarna u uw diploma ontvangt dat u de nacht in een iglokamer heeft doorgebracht.

De sneeuwscootersafari naar het Snow Village De sneeuwscootertocht neemt u mee langs besneeuwde landschappen in Levi

U wordt uitgerust met een helm waarna u op een sneeuwscootersafari vertrekt.
Na een grondige uitleg kan de safari van start gaan. U rijdt met 2 pers op een sneeuwscooter die u afwisselend zelf kan besturen. Er wordt gereden naar een bevroren meer waar u aan ijsvissen kan doen. De technieken worden u aangeleerd hoe u een gat in het ijs moet maken en nadien kunt u zelf proberen een vis aan de haak te slaan. Tijdens deze safari wordt u ook een lichte snack en warme drank aangeboden waarna u dan met de sneeuwscooters terugrijdt naar het Snow Village (duur: 4u).

Mag het ietsje meer zijn?

 • Actieve sneeuwscootersafari - Facultatief
  Actieve sneeuwscootersafari U kan de inbegrepen sneeuwscootersafari met ijsvissen ook vervangen door een actieve sneeuwscootertocht waarbij de nadruk vooral ligt op het rijden met slechts een korte pauze onderweg.
  Er wordt via diverse trajecten en terreinen gereden om zo het maximale uit de tocht te halen en u een complete rijervaring te bezorgen. Elke deelnemer beschikt tijdens deze safari over zijn eigen sneeuwscooter. Enige ervaring met een sneeuwscooter is een pluspunt, daarom niet geschikt voor kinderen. De lunch wordt voorzien in het Snow Village.

  Duur: 3u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 60,00/pers.
  Minstens 4 deelnemers, single supplement inbegrepen
 • Dagtocht per sneeuwscooter met ijsvissen - Facultatief
  Dagtocht per sneeuwscooter met ijsvissen U kan de inbegrepen sneeuwscootersafari met ijsvissen ook vervangen door een dagtocht met de sneeuwscooters. U neemt dan deel aan een langere en meer actieve tocht per sneeuwscooter. Enige ervaring met een sneeuwscooter is een pluspunt, daarom niet geschikt voor kinderen.

  Duur: 6u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 85,00/pers. (2 pers./scooter), € 170,00/pers. (1 pers./scooter)
  Minstens 4 deelnemers, vanaf 15 jaar of > 1m40. Enkel mogelijk vanaf 7/01.

Bij uw terugkomst wordt u naar uw chalet gebracht, waar u gedurende de rest van uw verblijf zal overnachten.

Deze chalets zijn geschikt tot 4 (+1) personen en beschikken over een aparte slaapkamer, woonruimte met goed uitgeruste kitchenette en haard, mezzanine met 2 extra bedden, badkamer met douche, toilet en sauna.

Diner (2-gangen) in het warme restaurant

Overnacht in een luxe teepee

U kan er ook voor kiezen om te overnachten in een luxe teepee.
Deze luxechalet bevindt zich vlakbij het Snow Village. U vindt er een woonruimte met volledig uitgeruste kitchenette en panoramavensters, TV, slaapsofa, slaapkamer in de mezzanine, badkamer met toilet, douche, elektrische sauna, jacuzzi voor 2 personen. Mits supplement - zie toelagen

Dag 3: KITTILÄ (O +L + D)

Ontbijt in het verwarmde restaurant.

Vandaag krijgt u de ganse dag sneeuwschoenen ter beschikking waarmee u de natuur rondom uw chalet en het Snow Village kan ontdekken. Tijdens uw sneeuwschoenwandeling kan u gebruik maken van een aantal gemarkeerde paden of kan u ook in de diepsneeuw wandelen.

Soeplunch in het verwarmde restaurant.

Transfer naar een rendierboerderij waar u een tocht van 4 km per rendierslede maakt doorheen een bosrijke omgeving. U zit met 2 personen per slede en u kan onderweg genieten van een zalige rust.

Achteraf kan u luisteren naar de verhalen van de rendierherder bij een deugddoende warme drank en koekjes (duur: 3u).

Mag het wat meer zijn?

 • Bezoek aan een rendierboerderij per sneeuwscooter - Facultatief
  Bezoek aan een rendierboerderij per sneeuwscooter De inbegrepen lange rendiersafari met transfer per bus gaat door op donderdag en zaterdag. U kan er ook voor kiezen om deze excursie te vervangen door een safari met sneeuwscooters waarbij u een rendierboerderij bezoekt.
  U maakt er een rendiersledetocht van 2 km. Voor of na de tocht wordt er een soeplunch voorzien. Deze vervangt de soeplunch in het Snow Village).
  Na het bezoek rijdt u met de sneeuwscooters terug naar het Snow Village.

  Duur: 5u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 75,00/volw., € 75,00/kind (4 tem 14 jaar)

  Tijdens de tocht nemen kinderen plaats in een slede getrokken door de sneeuwscooter van de gids.

Diner (2-gangen) in het verwarmde restaurant.

Dag 4: KITTILÄ (O + L + D)

Ontbijt in het verwarmde restaurant van het Snow Village.

In de voor- of namiddag neemt u deel aan een leuke huskysafari langsheen de bossen en heuvels rond het Snow Village. U vertrekt van aan het Snow Village zelf. Iedere slede wordt getrokken door een 6-tal husky's. De stilte rondom u tijdens de 10 km lange tocht is fenomenaal.

Eerst krijgt u instructies hoe u de slede moet besturen. Hierna kan het avontuur starten. Eén persoon zit in de slede en de andere persoon staat op de sleden en stuurt. Onderweg bij de huskyfarm kan van bestuurder gewisseld worden. U kan er zich opwarmen bij een deugddoende kop warm bessensap of koffie met kleine hapjes en luisteren naar de verhalen van de huskyherder. Er is ook voldoende tijd om foto's te nemen met deze lieve dieren. Kinderen nemen altijd plaats in de slede van de gids.

U kan de inbegrepen huskysafari van 10 km op bepaalde data ook uitbreiden naar een tocht van 15 km of een langere dagtocht met lunch waarbij u uw eigen huskyslede bestuurt. De inbegrepen lunch vervangt dande lunch in het Snow Village.

 • Standaardtocht van 10 km (2 pers./slede) - INBEGREPEN
  Duur: 2u
  Vertrek: woensdag om 10u00

 • Upgrade naar een tocht van 15 km (2 pers./slede)
  Duur: 2u30 - 3u
  Vertrek: vrijdag om 10u00
  Supplement tov de inbegrepen tocht: € 50,00/volw.,
  € 40,00/kind (4 tem 14 jaar)

 • Upgrade naar een dagtocht (1 pers./slede)
  Duur: 5u - 6u
  Vertrek: op aanvraag
  Supplement tov de inbegrepen tocht: € 200,00/pers.
  Enkel voor volwassenen of kinderen vanaf 16 jaar of > 1m50
  Enkel mogelijk vanaf 9/01, minstens 4 deelnemers

Zin in een langere en meerdaage huskytocht?

Op zoek naar een meerdaagse huskytocht van 2 dagen met overnachting in een wildernishut? Bekijk dan ons programma Snow Village Avonturenweek

U heeft de mogelijkheid om uw programma nog uit te breiden en te vervolledigen met een aantal facultatieve excursies. Als u aan deze activiteiten wil deelnemen, dan is het wel nodig om 1 of meerdere nachten aan uw pakket toe te voegen.

's Middags is er een soeplunch voorzien in het verwarmde restaurant.

Facultatieve excursies

 • Cursus langlaufen
  Cursus langlaufen U wordt naar Ylläsjärvi gebracht waar u langlaufmateriaal ontvangt en waar u een gids u de basistechnieken van het langlaufen zal aanleren. Daarna maakt u een tocht met de gids.
  Na deze excursie mag u het materiaal nog houden tot 17u om op uw eigen tempo de streek rond Ylläsjärvi te verkennen waarna u teruggebracht wordt naar het Snow Village.

  Duur: 2u
  Vertrek: dinsdag & zaterdag om 11u00
  Prijs: € 71,00/volw. (periode A + B), € 53,00/kind 12 tem 14 jaar (periode A) of € 36,00/kind 12 tem 14 jaar (periode B)

  Enkel geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.
 • Fietstocht met E-bikes in het National Park
  Fietstocht met E-bikes in het National Park Fatbikes zijn dé hype in het Hoge Noorden. Fatbike zijn een type mountainbike maar met heel dikke 'ballonbanden' waar u gemakkelijk door de sneeuw kan rijden. Samen met een lokale gids maakt u een tocht in de natuur. Onderweg wordt ook nog een korte pauze voorzien. Enkel mogelijk vanaf 7/01.

  Duur: 2u30
  Vertrek: maandag, donderdag en zondag om 10u00
  Prijs: € 99,00/volw. (periode B), € 50,00/kind 12 tem 14 jaar (periode B)

  Enkel geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. U wordt verondersteld om met een mountainbike te kunnen rijden en dient vooraf uw lichaamslengte door te geven. Het is aangeraden om een waterfles mee te nemen.
 • Dagbezoek aan Ylläsjärvi of Levi
  Dagbezoek aan Ylläsjärvi of Levi 's Morgens wordt u naar de skidorpjes van Ylläsjärvi of Levi gebracht. Ylläsjärvi ligt op 20 minuten van het Snow Village. Hier vindt u goede skimogelijkheden en een supermarkt. In Levi vindt u naast uitstekende skimogelijkheden ook heel wat winkeltjes en diverse wellness-mogelijkheden. Zo beschikt het Spa Hotel Levitunturi beschikt over een uitgebreid zwembadcomplex met binnen- en buitenzwembaden, jacuzzi's, diverse sauna's, glijbaan en nog veel meer.
  In beide stadjes kan u ook inkopen doen voor gebruik in uw chalet.
  's Morgens wordt u naar de door u gekozen stad gebracht, in de vooravond wordt u opnieuw opgehaald. Deze transfers kunnen enkel ter plaatse gereserveerd worden en zijn afhankelijk van uw finaal excursieprogramma. Deze transfers en alle eventuele extra’s (huur materiaal, skipas, toegang Spa hotel...) dienen ter plaatse betaald te worden.
  Alle info vindt u bij uw reisdocumenten.

  Duur: volledige dag
  Richtrijzen:
  Ylläsjärvi: € 140,00/groep heen & terug (1-7 pers.)
  Levi: € 300,00/groep heen & terug (1-7 pers.)
 • Nachtelijke sneeuwscootersafari
  Nachtelijke sneeuwscootersafari Als het donker wordt, vertrekt u op een nachtelijke sneeuwscootersafari. De lichten van de sneeuwscooters weerschijnen op de witte sneeuw en samen met het licht van de sneeuw en de maan geeft u dit zeker een fantastische ervaring. U rijdt tijdens deze tocht naar een locatie in de natuur waar u bij een kampvuur kan genieten van een kop warme koffie. En met wat geluk maakt het noorderlicht wel zijn opwachting.

  Duur: 3u00
  Data: op aanvraag om 19u00
  Prijs: € 139,00/volw. (periode A + B)
  Single driving: € 45,00/pers.

  Deze excursie is enkel geschikt voor personen vanaf 15 jaar of > 1m40

's Avonds geniet u van een 2-gangen diner in het verwarmde restaurant van het Snow Village.

Sneeuwscootersafari Onderweg worden regelmatig stops gehouden om foto's te nemen

Dag 5: KITTILÄ - BRUSSEL (O)

Ontbijt in het verwarmde restaurant, gevolgd door check-out.

Transfer naar de luchthaven van Kittilä voor de terugvlucht naar Brussel met een rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

Voor de afreis van 29/12

 • Vier Oudejaar in het Snow Village
  Vier Oudejaar in het Snow Village Tijdens de afreis van 29/12 neemt u op 31/12 deel aan het oudejaarsprogramma met feestelijk diner (Fins buffet) in het verwarmdee restaurant van het Snow Village (mits supplement). Verder is er muziek in de Ice Bar en wordt er volgens de oude tradities tin gesmolten om uw toekomst te voorspellen. Als hoogtepunt is er om middernacht vuurwerk met bubbels. Zo kan u het nieuwe jaar starten met een onvergetelijk gevoel.

Opmerkingen

Verleng dit programma met één of meerdere hotelovernachtingen in Ylläs of Levi of om te skiën of te langlaufen in één van de betere skigebieden van Finland. Skipas en –materiaal zijn gemakkelijk te verkrijgen ter plaatse.

Breng de laatste nacht door in een glazen iglo bovenop de Levi skiheuvel, een unieke afsluiter en de ideale locatie om het noorderlicht te bewonderen.
Pakket inclusief transfers naar- en van de iglo, overnachting op basis van 2 personen in een Superior Iglo, ontbijt en 3-gangen diner.
Mits supplement - zie toeslagen

Op een aantal data zijn er ook combinaties mogelijk in 4 dagen met rechtstreekse vluchten.

Ontdek ook ons 8-daags programma Snow Village Avonturenweek

U kan ook kiezen om een huurwagen te huren om de transfers te vervangen en zelf uitstappen te maken in de regio. Prijs op aanvraag.

Sterke punten

• Rechtstreekse vluchten

• Overnachting in het Snow Village en in een gezellige houten chalet met alle comfort, sauna en haard

• Mooie en rustige ligging in de natuur

• Uniek 3-gangendiner in het koude restaurant

• Uiterst interessant voordelenpakket aan excursies inbegrepen

• Vol pension

• Geschikt voor zowel koppels als gezinnen met kinderen

• Goede locatie om noorderlicht waar te nemen

• Diverse leuke verlengingsmogelijkheden

• Thermische winterkledij inbegrepen

 

Finland


Klik op de kaart voor een grotere versie.

 
Het Snow Village

Het Snow Village is één van de mooiste sneeuw- en ijshotels van Lapland en het bezichtigen ervan is dan ook een unieke belevenis. In een kader van ijskunst en prachtige natuur verblijft u een volledige week in en rond dit ijshotel en geniet u van een niet te missen voordelenpakket.

 


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2022

Bilbao - Architectuur & gastronomie AANRADER
5-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 12 september 2021

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 19 juli 2021

Malta & Gozo - Culturele erfenis van de ridderorde AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 8 november 2021

Sicilië - De Grieken en Normandiërs achterna AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent