Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

Ontdekking van Lapland

Lapland is de noordelijkste provincie van Finland en ligt voor het grootste gedeelte boven de poolcirkel. Noord-Finland is één van de weinige plaatsen op onze aarde waar de natuur nog oorspronkelijk en onaangetast is. In deze ongetemde wildernis heersen een rust en stilte die we eigenlijk niet meer voor mogelijk houden. Een overvloed aan ruimte nodigt uit voor een avontuurlijke tocht in de eenzaamheid van dit wondermooie sneeuwland. Winters Lapland betekent ook onvergetelijke witte vlaktes.

Bezoek een rendierboerderij en maak kennis met deze prachtige dieren Fins Lapland betekent ook onvergetelijke witte vlaktes en met een beetje geluk het ervaren van het Noorderlicht

Hier wonen de Sámi, de enige inheemse bevolkingsgroep van Noord-Europa. Ze spreken een eigen taal en hebben een eigen kleurrijke cultuur. Ondanks de moderne en eigentijdse levenswijze houden de Sámi hun tradities in ere zoals de kleurrijke klederdracht, de rendierboerderijen en de 'joiku-zang'.

Het absolute hoogtepunt van een Lapland-reis is natuurlijk het ervaren van het noorderlicht; een uniek natuurfenomeen, een natuurlijk en spectaculair lichtspel aan de hemel van het paradijs.

Deze streek heeft perfect zijn authenticiteit en charme weten te bewaren. Hier beleeft u nog de echte natuur. De fauna en flora zijn indrukwekkend, de lucht puur en het water zuiver. Levi is een sprookjesachtig wintersportgebied, zo'n 170 km boven de poolcirkel. Hier bevindt zich één van de betere skigebieden van Finland. Levi biedt wintersportmogelijkheden voor het ganse gezin. Sneeuwscootersafari's, ijsvissen, husky- en rendiertochten zijn nog maar een kleine greep uit het immense aanbod. In Levi vindt u verschillende lekkere restaurants terug en de après-ski wordt hier ten volle beleefd.

Wanneer is het noorderlicht waar te nemen?

Waarneming: De kans op noorderlicht is het grootst in jaren met grote activiteit op het oppervlak van de zon. Elke elf jaar maakt de zon zo'n actieve periode door, wat zich uit in een groter aantal zonnevlekken. Wanneer zo'n zonnevlek naar de aarde is gericht kunnen de geladen deeltjes die bij de uitbarsting vrijkomen de aardse atmosfeer bereiken en noorderlicht veroorzaken. Radiozenders op kortegolf worden enkele uren tevoren ernstig gestoord.

In België wordt gemiddeld ongeveer 7 dagen noorderlicht per jaar waargenomen, het meest in jaren met veel zonneactiviteit.

Wanneer: het noorderlicht is best te bewonderen wanneer het echt heel donker is. Daarom zijn de winternachten van september tot april, van 11u tot 2u 's nachts de beste gelegenheden om het verschijnsel te spotten. Hoe zuidelijker je evenwel van het Scandinavische gebied gaat, hoe korter de periode zal zijn.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2022

Bilbao - Architectuur & gastronomie AANRADER
5-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 12 september 2021

Stedenbezoeken en cruise Sint-Petersburg tot Moskou AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 4 september 2022

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 19 juli 2021

Portugal - Porto en de Douro-vallei AANRADER
8-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 1 juli tem 31 augustus 2021

Kroatië - Dubrovnik Riviera AANRADER
8-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 3 juli tem 29 september 2021

Italië - Puglia, de Italiaanse laars AANRADER
8-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 1 juli tem 14 oktober 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent