Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

8-daags programma

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek | 8 dagen

8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - KITTILÄ - LEVI (L + D)

Vertrek vanuit Brussel in de vroege ochtend richting de luchthaven van Kittilä via een rechtstreeks vlucht of met een overstap in Helsinki.

Aankomst kort na de middag en transfer (15 min.) naar het skidorpje van Levi.

Lunch bij aankomst.

Bij aankomst in de vooravond bent u meteen in de juiste vakantiestemming. Het centrum van Levi en de skipistes liggen vlakbij. Vanuit het skidorpje kunt u tal van interessante excursies en safari’s maken.

In de namiddag wordt u uitgerust met de nodige warme thermische uitrusting (thermische overall, warme botten, handschoenen, een muts en een helm tijdens de sneeuwscootersafari). Deze kledij kan u behouden tot op het einde van het programma.

U verblijft in Levi in het gezellige Hullu Poro hotel Het hotel beschikt over een buffetrestaurant waar ook het ontbijt geserveerd wordt

U verblijft in Levi in het gezellige Hullu Poro hotel.

Diner in buffetvorm in het hotelrestaurant.

 • Optioneel: Overnachting in een glazen iglo
  Overnachting in een glazen iglo U kan de hotelovernachting vervangen door een overnachting in een luxe glazen iglo boven op de skiheuvel van Levi. Hier wordt u een 4-gangen diner aangeboden. De volgende morgen wordt u na het ontbijt teruggebracht naar Levi waar u aansluit bij de reisgroep voor het vervolg van het programma.

  Mits supplement - zie toeslagen

Dag 2: LEVI (O + L + D)

Ontbijtbuffet.

Na een korte instructieles vertrekt u op een leuke sneeuwscootersafari in de Lapse natuur waarbij u prachtige sneeuwlandschappen zal ontdekken. U rijdt met 2 personen per scooter die u afwisselend kan besturen. Rond de middag is er ook een heerlijke soeplunch voorzien. Tijdens de tocht wordt er gestopt op een bevroren meer om aan ijsvissen te doen. De gids leert u de technieken aan en nadien probeert u zelf een vis aan de haak te slaan. Tijdens de sneeuwscootersafari zal u zo'n 35 km afleggen (duur: 5u, single driving supplement: € 85/pers.).

Vertrek voor een leuke sneeuwscootersafari in de natuur waarbij u prachtige sneeuwlandschappen ontdekt Onderweg probeert u een vis aan de haak te slaan tijdens een partijtje ijsvissen

Vrije tijd in de namiddag om te genieten van de faciliteiten van het hotel.

Diner in buffetvorm in het hotelrestaurant.

Tijdens een van de avonden zal uw gids een woordje uitleg geven over het magische noorderlicht. Na deze presentatie gaat u vervolgens te voet met uw gids op zoek naar een goede plaats om noorderlicht te observeren. Het noorderlicht is een natuurfenomeen en het zien er van hangt af van vele factoren. Afhankelijk van de voorspellingen zal de juiste avond ter plaatse meegedeeld worden.

Dag 3: LEVI (O + L + D)

Na het onbijt beleeft u een van de hoogtepunten van uw reis. Vanuit een nabijgelegen huskyboerderij maakt u een mooie huskysafari langsheen bossen en heuvels tussen wondermooie winterlandschappen. Eerst krijgt u instructies hoe u de slede dient te besturen. Hierna kan het avontuur van start gaan. De ene persoon zit in de slede, de andere persoon bestuurt de slede. Iedere slede wordt getrokken door een 6-tal husky's. De stilte rondom u tijdens de tocht is fenomenaal.

Rond de middag wordt u naar een nabijgelegen huskyboerderij gebracht Geniet van een mooie huskysafari langsheen de bossen en heuvels in wondermooie winterse landschappen

Onderweg kan van bestuurder gewisseld worden. Er is ook voldoende tijd om foto's te nemen met deze lieve dieren. U maakt een tocht van 15km (1u30). Voor of na de tocht wordt er ook nog een lunch voorzien op de huskyboerderij en kunt u luisteren naar de verhalen over het leven op de huskyboerderij. Vervolgens is het tijd om afscheid te nemen van de dieren en wordt u terug naar Levi gebracht (duur: 3u30).

Wat vrije tijd in de namiddag om te genieten van de faciliteiten van het hotel.

’s Avonds staat een onvergetelijk diner op het programma. In een typische kota geniet u van een Laps buffet waarbij allerlei lokale specialiteiten zoals zalm en diverse rendierbereidingen zoals ragout, gebraad en worsten op het menu staan. Lekker eten, gezelligheid en sfeer troef (korte transfer te voet).

Dag 4: LEVI (O + L + D)

Ontbijtbuffet.

’s Morgens maakt u een begeleide sneeuwschoenwandeling in de natuur rondom Levi. De tocht brengt u langs verharde paden en diepsneeuw. Bij een deugddoende kop warm bessensap geeft de gids onderweg uitleg hoe de natuur en de dieren overleven tijdens de koude wintermaanden (duur: 2u).

n de buurt van de rendierboerderij maakt u een mooie sneeuwschoenwandeling In de buurt van de rendierboerderij maakt u een mooie sneeuwschoenwandeling langs verharde paden en diepsneeuw

Lunchbuffet in het hotelrestaurant gevolgd door een vrije namiddag.

's Avonds dinerbuffet in het hotelrestaurant.

Dag 5: LEVI (O + L + D)

Ontbijtbuffet.

's Morgens of in de namiddag bezoekt u een lokale rendierboerderij per sneeuwscooter. De Sámi herder zal u verwelkomen en wat meer vertellen over de Sámi cultuur en het leven op de rendierboerderij tijdens de koffiebreak. Natuurlijk maakt u ook een tochtje van 1 km per rendier (duur: 3 à 4u, 2 pers/scooter.
Single driving: € 45,00 €/pers.).

Tijdens een bezoek maakt u kennis met het leven op de rendierboerderij Natuurlijk maakt u ook een tochtje van 1 km per rendier

Rond de middag maakt u met uw gids een wandeling heuvelopwaarts naar een uitzichtpunt met zicht op Levi. Bij helder weer kan u genieten van spectaculaire vergezichten. De lunch is voorzien in een panoramarestaurant. Voor wie wat minder goed te been is, wordt de skilift voorzien.

Korte transfer te voet naar een lokaal restautant gekend voor z'n heerlijke steaks en uitgebreid vis- en zeevruchtenbuffet als voorgerecht. U geniet er van een 3-gangen diner. Bij uw steak kunt u zelf de saus en de aardappelbereiding kiezen en als dessert staat een heerlijke pannacotta op het menu.

Dag 6: LEVI (O + D)

Ontbijtbuffet. Volledige dag vrije tijd. Ideaal om te skiën, langlaufen of om deel te nemen aan facultatieve activiteiten om zo uw programma te vervolledigen.

 • Optioneel: Ice Karting
  Ice Karting Na een korte uitleg hoe een kart te besturen kan de echte actie beginnen.
  Er wordt gereden op een besneeuwd parcours en de karts zijn uitgerust met spijkerbanden. De karting vereist van de deelnemer een perfecte mix van technisch kunnen en snelheid! Gedurende 2x 15 minuten kan u rondjes rijden. Tijdens deze activiteit worden warme dranken aangeboden.
  Deelnemers dienen wel minstens 1m40 groot te zijn. U wordt opgehaald vanaf een centrale plaats in Levi. U kan kiezen uit 2 formules:

  Ice Karting
  U kan 2 x 15 minuten rondjes rijden
  Duur: 1u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 75,00/pers.
  In internationale groep, min. 2 deelnemers

  Ice karting race
  Na enkele opwarmronden krijgt iedereen de kans om een kwalificatietijd neer te zetten. Deze bepaalt de startplaats voor de grote finale. Er wordt gereden met 5 à 6 karts tegelijkertijd. De winnaar krijgt een kleine attentie.

  Duur: 1u30 à 2u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 95,00/pers.
  In privé groep, min. 8 deelnemers

  Extra's
  Toeschouwer: € 10,00/pers. (transfer)
  Pickup vanaf uw logies: € 40,00/dossier
 • Dagbezoek aan Rovaniemi met het Santa Claus Village en Arktikum
  Breng een bezoek aan de hoofdstad van Fins Lapland. U bezoekt er het iArktikum Museum, het centrum van Rovaniemi en tenslotte ook de officiële woonplaats van de Kerstman. Na een lange maar leuke dag keert u terug naar Levi. Lunch in een lokaal restaurant inbegrepen.

  Dagbezoek aan RovaniemiWie van cultuur houdt of graag meer te weten wil komen over de Sámi-cultuur, moet beslist het Arktikum bezoeken. Dit wetenschapscentrum en museum vlakbij het centrum van Rovaniemi biedt veel informatie over deze streek en de Sámi. Er is ook een tentoonstelling waarbij u alles te weten komt over het noorderlicht. De ideale introductie tot Lapland.

  Dagbezoek aan RovaniemiHet Santa Claus Village is op de Noordpoolcirkel gelegen. Hier vindt u de officiële woonplaats van de Kerstman en het bezoekerscentrum. Gratis toegang. Overal mag u foto's nemen, met uitzondering van bij de Kerstman zelf. Nadien kunt u een originele foto van u en de Kerstman kopen. Verder vindt u hier ook nog het postkantoor met de elfjes, verschillende souvenirwinkeltjes en restaurants.

  Duur: 10u
  Vertrek: 9u00
  Prijs: € 175,00/volw., € 155,00/kind (4 tem 14 jaar)
  Minstens 8 deelnemers vereist
 • Optioneel: Paardrijden in de sneeuw
  Paardrijden in de sneeuw Wie houdt van paarden en de rust van de natuur moet ongetwijfeld aan deze excursie deelnemen. Met kleine, lieve maar uiterst sterkte IJslandse paarden maakt u mooie tochten in de omgeving van Levi. U kan kiezen uit diverse afstanden. U kan ook tochten maken tijdens de avond en misschien maakt het noorderlicht dan wel z’n opwachting. Tijdens de avondtocht wordt er ook halt gehouden in een typische kota voor een warm drankje en een kleine snack. Voor de allerkleinsten of voor wie niet te paard durft rijden zijn er ook tochten per slede mogelijk. Enkel mogelijk vanaf 12 jaar tenzij het kind over rijervaring beschikt. Maximaal gewicht per deelnemer: 80-95 kg.
  Transfers inbegrepen. Minstens 4 en maximaal 6 deelnemers.

  U kan kiezen uit verschillende formules:

  Ritje met de slede getrokken door paarden
  Duur: 45min.
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 55,00/pers.

  Korte tocht met paarden
  Duur: 1u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 70,00/pers.

  Langere tocht met paarden
  Duur: 2u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 90,00/pers.

  Nachtelijke tocht
  Duur: 1u30
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 95,00/pers.
 • Optioneel: huur van fat bikes, langlaufmateriaal of sneeuwschoenen
  Huur fat bikes, langlaufmateriaal of sneeuwschoenen De omgeving van Levi is een waar paradijs voor wandelaars, langlaufers of personen die houden van fietsen. U vindt er een uitgebreid netwerk van bewegwijzerde routes die u gemakkelijk zelf kan ontdekken. Langlaufmateriaal of fat bikes kunnen gehuurd worden voor 1 of meerdere dagen. Bij het ophalen van de fat bike of langlauf materiaal ontvangt u ook nog een korte uitleg en plannetje van de mogelijke routes die u kan volgen. Prijzen en mogelijkheden te verkrijgen op aanvraag.
 • Optioneel: Nachtelijke sneeuwscootersafari
  Nachtelijke sneeuwscootersafari Wie zijn Laplandervaring nog avontuurlijker wil maken, kan deelnemen aan een nachtelijke sneeuwscootersafari. Wanneer het donker wordt, vertrekt u op een nachtelijke sneeuwscootersafari.
  De lichten van de sneeuwscooters weerschijnen op de witte sneeuw en samen met het licht van de sneeuw en de maan geeft u dit zeker een fantastische ervaring.

  Het rijgevoel is totaal anders dan bij daglicht. Met wat geluk kan u het noorderlicht zien tijdens de tocht. U rijdt met 2 personen per scooter die u afwisselend kan besturen. Onderweg wordt een kleine snack boven een open kampvuur bereid.

  Duur: 3u
  Prijs: € 146,00/volw., € 110,00/kind 4 tem 14 jaar (periode A) of
  € 73,00/kind 4 tem 14 jaar (periode B)

Diner in buffetvorm in het hotelrestaurant.

Dag 7: LEVI (O + D)

Volledige dag vrije tijd. Ideaal om te skiën, langlaufen of om deel te nemen aan facultatieve activiteiten om zo uw programma te vervolledigen.

In de late namiddag wordt u met de bus naar het Snow Village gebracht dat middenin de natuur tussen de skigebieden van Levi en Ylläs gelegen is.

Het Snow Village is een van de mooiste sneeuw- en ijshotels van Laplands. U krijgt er een rondleiding en maakt ontdekt er prachtige ijssculpturen, Ice Suites, een heuse Ice Chapel, Ice Restaurant en natuurlijk ook de Ice Bar waar u een welkomstdrankje zal worden aangeboden.

Het Snow Village is een van de mooiste sneeuw- en ijshotels van Lapland Geniet van een uniek 3-gangendiner in het koude restaurant van het Snow Village

's Avonds geniet u van een 3-gangendiner in het Ice Restaurant van het Snow Village. Een unieke ervaring. Na het diner wordt u per bus terug naar uw verblijfsplaats nabij Levi gebracht.

Overnachting in een Ice Suite - Optioneel

Overnachting in een Ice RoomIndien u dit wenst kan u de hotelovernachting vervangen door een overnachting in een Ice Suite in het Snow Village. U slaapt er in warme slaapzakken. Door het iglo effect blijft de binnentemperatuur altijd constant met slechts enkele graden onder nul.

De volgende morgen wordt u dan na het ontbijt terug naar Levi gebracht waar u opnieuw aansluit bij de reisgroep. Mits supplement - zie prijzen

Dag 8: LEVI - KITTILÄ - BRUSSEL (O)

Na het ontbijt inleveren van de warme winterkledij in het safarikantoor en check-out.

Transfer naar de luchthaven van Kittilä voor de terugvlucht naar Brussel met rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

Verkiest u een korter programma?

Ontdek onze programma's Ontdekking van Lapland - Shortbreak (5 dagen) of Ontdekking van Lapland - Weekendbreak (4 dagen) bieden een gelijkaardig programma aan van 4 of 5 dagen. Ideaal voor wie op een korte en krachtige manier kennis wil maken met het beste van Lapland.

Sterke punten

• Rechtstreekse vluchten

• Ideale kennismaking met Lapland, geschikt voor elk type reiziger

• Verbetred programma met langere huskytocht en een extra themadiner

• Verblijf in het centrum van Levi, vlakbij de skipistes

• Alle typische activiteiten komen aan bod: sneeuwscootertocht, huskysafari, ijsvissen, sneeuwschoenwandeling, rendiersledetocht, wandelingen op zoek naar het noorderlicht

• 7 x ontbijt, 5 x lunch, 7 x diner

• Verblijf in ***+ hotel, hotelkamer of studio met eigen sauna

• Diner in een gezellige Lapse kota

• Bezoek aan het Snow Village met uniek 3-gangendiner in het Ice Restaurant

• Alle excursies in een gesloten Nederlandstalige groep

• Mooie kinderkortingen

• Goede mogelijkheden om te skiën of te langlaufen - facultatief

• Maak uw programma actiever door te kiezen voor een sessie ice karting of een fietstocht met fatbikes - facultatief

• Mogelijkheid om te overnachten in een glazen iglo of in een ice suite - facultatief

• Thermische kledij inbegrepen

 

Finland - Ontdekking van Lapland

Finland - map
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent