Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

5-daags programma

Ontdekking van Lapland - Shortbreak | 5 dagen

5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van 20 december 2022 tot 9 maart 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - KITTILÄ - LEVI (L + D)

Vertrek vanuit Brussel in de vroege ochtend richting de luchthaven van Kittilä via een rechtstreeks vlucht of met een overstap in Helsinki.

Aankomst kort na de middag en transfer (15 min.) naar het skidorpje van Levi.
Lunch bij aankomst.

Bij aankomst in Levi bent u meteen in de juiste vakantiestemmin U verblijft in Levi in het centraal gelegen Sirkantähti hotel

Bij aankomst in Levi in de vooravond bent u meteen in de juiste vakantiestemming. Het centrum en de skipistes liggen vlakbij en vanuit Levi kunt u tal van interessante excursies en safari's maken.

U verblijft in een centraal gelegen hotel.

Diner in buffetvorm in het hotelrestaurant.

Tijdens een van de avonden zal uw gids uitleg geven over het noorderlicht. Na deze presentatie gaat u vervolgens met uw gids op zoek naar een goede plaats om het magische noorderlicht te observeren. Afhankelijk van de voorspellingen zal de exacte avond ter plaatse meegedeeld worden.

 • Optioneel: Overnachting in een glazen iglo
  Overnachting in een glazen iglo U kan de hotelovernachting ook vervangen door een overnachting in een luxe glazen iglo boven op de skiheuvel van Levi. De volgende morgen wordt u na het ontbijt terug naar Levi gebracht waar u opnieuw aansluit bij de reisgroep voor het vervolg van het programma.

  Mits supplement - zie toeslagen

Dag 2: LEVI (O + L + D)

Ontbijtbuffet, waarna u wordt uitgerust met warme kledij: thermische overall, warme botten, handschoenen, een muts en een helm tijdens de sneeuwscootersafari. Deze kledij kan u behouden tot op het einde van het programma.

Na een korte instructieles vertrekt u op een leuke sneeuwscootersafari in de Lapse natuur waarbij u prachtige sneeuwlandschappen zal ontdekken. U rijdt met 2 personen per scooter die u afwisselend kan besturen. Rond de middag is er ook een heerlijke soeplunch voorzien. Tijdens de dag wordt ook nog halt gehouden op een bevroren meer om aan ijsvissen te doen. De gids leert u de technieken aan en nadien probeert u zelf een vis aan de haak te slaan. Tijdens deze sneeuwscootersafari zal u zo'n 35 km afleggen (duur: 5u).

Vertrek voor een leuke sneeuwscootersafari in de Lapse natuur waarbij u prachtige sneeuwlandschappen zal ontdekken Onderweg probeert u een vis aan de haak te slaan tijdens een partijtje ijsvissen

Wat vrije tijd in de namiddag om te genieten van de faciliteiten van het hotel.

's Avonds staat een onvergetelijk diner op het programma. In een typische kota geniet u van een Laps buffet waarbij lokale specialiteiten zoals zalm en rendierbereidingen op het menu staan. Lekker eten, gezelligheid en sfeer troef (transfer te voet).

Dag 3: LEVI (O + L + D)

Ontbijtbuffet.

Deze voormiddag bezoekt u een lokale rendierboerderij. U maakt er kennis met het leven op de rendierboerderij. Natuurlijk mag een tochtje met de rendierslede niet ontbreken. Nadien kan u luisteren naar de verhalen van de rendierherder en ook vragen stellen bij een deugddoende koffie en zoet broodje.

Vervolgens kan u samen met de gids kennismaken met sneeuwschoenwandelen. Ze verspreiden het gewicht over een groter oppervlak zodat u niet wegzinkt in de diepe sneeuw. In de buurt van de rendierboerderij maakt u een wandeling met sneeuwschoenen langs verharde paden en diepsneeuw alvorens terug te keren naar het hotel (duur: 3u).

Tijdens een bezoek maakt u kennis met het leven op de rendierboerderij n de buurt van de rendierboerderij maakt u een mooie sneeuwschoenwandeling langs verharde paden en diepsneeuw

Lunch (buffet) in het hotelrestaurant.

Vrije tijd in de namiddag, ideaal om te skiën of te langlaufen, of om te genieten van de faciliteiten van het hotel. U kan ook deelnemen aan een aantal optionele activiteiten zoals ice karting of ter plaatse een fat bike of langlaufski’s huren.

 • Optioneel: Ice Karting
  Ice Karting Na een korte uitleg hoe een kart te besturen kan de echte actie beginnen.
  Er wordt gereden op een besneeuwd parcours en de karts zijn uitgerust met spijkerbanden. De karting vereist van de deelnemer een perfecte mix van technisch kunnen en snelheid! Gedurende 2x 15 minuten kan u rondjes rijden. Tijdens deze activiteit worden u ook warme dranken aangeboden.
  Deelnemers dienen wel minstens 1m40 groot te zijn. Pickup en transfer van een centrale plaats in Levi.

  U kan kiezen uit 2 formules:

  Ice Karting
  U kan 2 x 15 minuten rondjes rijden
  Duur: 1u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 75,00/pers.
  In internationale groep, min. 2 deelnemers

  Ice karting race
  Na enkele opwarmronden krijgt iedereen de kans om een kwalificatietijd neer te zetten. Deze bepaalt de startplaats voor de grote finale. Er wordt gereden met 5 à 6 karts tegelijkertijd. De winnaar krijgt een kleine attentie.

  Duur: 1u30 à 2u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 95,00/pers.
  In privé groep, min. 8 deelnemers

  Extra's
  Toeschouwer: € 10,00/pers. (transfer)
  Pickup vanaf uw logies: € 40,00/dossier
 • Optioneel: Paardrijden in de sneeuw
  Paardrijden in de sneeuw Wie houdt van paarden en de rust van de natuur moet ongetwijfeld aan deze excursie deelnemen. Met kleine, lieve maar uiterst sterkte IJslandse paarden maakt u mooie tochten in de omgeving van Levi. U kan kiezen uit diverse afstanden. U kan ook tochten maken tijdens de avond en misschien maakt het noorderlicht dan wel z’n opwachting. Tijdens de avondtocht wordt er ook halt gehouden in een typische kota voor een warm drankje en een kleine snack. Voor de allerkleinsten of voor wie te paard durft te rijden zijn er ook tochten per slede mogelijk. Enkel mogelijk vanaf 12 jaar tenzij het kind over rijervaring beschikt. Maximaal gewicht per deelnemer: 80-95 kg.
  Transfers inbegrepen. Minstens 4 en maximaal 6 deelnemers.

  U kan kiezen uit verschillende formules:

  Ritje met de slede
  Duur: 45 min.
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 55,00/pers.

  Korte tocht
  Duur: 1u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 70,00/pers.

  Langere tocht
  Duur: 2u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 90,00/pers.

  Nachtelijke tocht
  Duur: 1u30
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 95,00/pers.
 • Optioneel: huur van een fat bike, langlaufmateriaal of sneeuwschoenen
  Huur fat bikes, langlaufmateriaal of sneeuwschoenen De omgeving van Levi is een waar paradijs voor wandelaars, langlaufers of personen die houden van fietsen. U vindt er een uitgebreid netwerk van bewegwijzerde routes die u gemakkelijk zelf kan ontdekken. Langlaufmateriaal of fat bikes kunnen gehuurd worden voor 1 of meerdere dagen. Bij het ophalen van de fat bike of langlauf materiaal ontvangt u ook nog een korte uitleg en plannetje van de mogelijke routes die u kan volgen. Prijzen en mogelijkheden te verkrijgen op aanvraag.

Diner in buffetvorm in het hotelrestaurant.

 • Optioneel: Nachtelijke sneeuwscootersafari
  Nachtelijke sneeuwscootersafari Wie zijn Laplandervaring nog avontuurlijker wil maken, kan deelnemen aan een nachtelijke sneeuwscootersafari. Wanneer het donker wordt, vertrekt u op een nachtelijke sneeuwscootersafari.
  De lichten van de sneeuwscooters weerschijnen op de witte sneeuw en samen met het licht van de sneeuw en de maan geeft u dit zeker een fantastische ervaring.

  Het rijgevoel is totaal anders dan bij daglicht. Met wat geluk kan u het noorderlicht zien tijdens de tocht. U rijdt met 2 personen per scooter die u afwisselend kan besturen. Onderweg wordt een kleine snack boven een open kampvuur bereid.

  Duur: 3u
  Prijs: € 146,00/volw., € 73,00/kind 4 tem 14 jaar (periode A) of
  € 110,00/kind 4 tem 14 jaar (periode B)

Dag 4: LEVI (O + L + D)

Ontbijtbuffet.

In de voormiddag kan u samen met uw gids een wandeling heuvelopwaarts maken. Bij helder weer geniet u van spectaculaire uitzichten op de wijde omgeving. Wie minder goed te been is, kan ook de skilift nemen(betalend) .

Rond de middag wordt u naar een nabijgelegen huskyboerderij gebracht voor een mooie huskysafari door bossen en heuvels in wondermooie winterlandschappen.

Rond de middag wordt u naar een nabijgelegen huskyboerderij gebracht Geniet van een mooie huskysafari langsheen de bossen en heuvels in wondermooie winterse landschappen

Eerst krijgt u uitgelegd hoe u de slede dient te besturen en nadien kan het avontuur van start gaan. 1 persoon zit in de slede en de andere persoon bestuurt de slede. Iedere slede wordt getrokken door een zestal husky's. De stilte tijdens de tocht is fenomenaal. Voor of na de tocht wordt een lunch voorzien op de huskyboerderij en beantwoordt de huskyherder uw vragen.

Onderweg kan van bestuurder gewisseld worden. Er is ook voldoende tijd om foto's te nemen met deze lieve dieren. U maakt een tocht van 10 km (duur: 3u30).

Vervolgens is het tijd om afscheid te nemen van de Siberische husky's en wordt u met de bus naar het Snow Village gebracht dat middenin de natuur ligt. Het Snow Village is een van de mooiste sneeuw- en ijshotels van Lapland en een bezoek meer dan waard.

Het Snow Village is een van de mooiste sneeuw- en ijshotels van Lapland Geniet van een uniek 3-gangendiner in het koude restaurant van het Snow Village

U krijgt er een mooie rondleiding en maakt kennis met ijssculpturen, Ice Suites en Suites, een Ice Chapel, Ice Restaurant en natuurlijk ook de Ice Bar waar u een welkomstdrankje krijgt aangeboden.

's Avonds geniet u van een uniek 3-gangen diner in het Ice Restaurant van het Snow Village.

Na het diner wordt u per bus terug naar uw verblijfsplaats nabij Levi gebracht.

 • Optioneel: Overnachting in een Ice Suite
  Overnachting in een Ice Suite U kan de overnachting in uw hotel vervangen door een overnachting in een Ice Suite van het Snow Village. De volgende morgen wordt u na het ontbijt terug naar Levi gebracht waar u opnieuw aansluit bij de reisgroep. Deze overnachting moet bij reservatie vastgelegd worden. Deze kan niet ter plaatse bijgeboekt worden.

  Mits supplement - zie toeslagen

Dag 5: LEVI - KITTILA - BRUSSEL (O)

Ontbijtbuffet.

Inleveren van de warme winterkledij in het safarikantoor en check-out.

Transfer naar de luchthaven van Kittilä voor de terugvlucht naar Brussel voor een rechtstreekse vlucht of vlucht met overstap in Helsinki.

Opmerking: bezoek aan het Santa Claus Village

Bezoek en lunch Santa Claus VillageOp een aantal data wordt op de eerste of laatste dag van het programma gevlogen op de luchthaven van Rovaniemi. Om uw Laplandreis op een leuke manier aan te vatten of af te sluiten, houdt de bus halt bij het Santa Claus Village (duur: 3u). De echte Kerstman zal u er begroeten, luisteren naar uw verhalen en een fijne (terug)reis wensen.

Het Santa Claus Village is gelegen op de Noordpoolcirkel. U vindt hier de officiële woonplaats van de Kerstman en het bezoekerscentrum. Naast een eigen postkantoor met elfjes vindt u hier verschillende souvenirwinkeltjes en restaurants.

Verleng uw verblijf tot een weekverblijf

Op een aantal geselecteerde data kan u deze shortbreak verlengen tot een weekverblijf aan een voordeelprijs.

Wil u dit programma liever op 4 of 8 dagen?

Het programma Ontdekking van Lapland - Weekenbreak biedt dezelfde inhoud aan een scherpe prijs. Dankzij de rechtstreekse vluchten van donderdag tot zondag beleeft u een maximale tijd ter plaatse.

Ons programma Ontdekking van Lapland - Avonturenweek biedt een gelijkaardig programma aan op weekbasis, maar inhoudelijk nog iets meer uitgebeid. Ideaal voor wie langer in Lapland wenst te blijven om te skiën of aan extra activiteiten deel te nemen.

Opmerking: Oudejaar in het Snow Village

Bezoek en lunch Santa Claus VillageVoor de afreisdatum van 28/12 vindt het bezoek aan het Snow Village plaats op 31/12. Hier neemt u deel aan het volledige avondprogramma. Dit vervangt het voorziene diner in het Ice Restaurant.

Avondprogramma
Korte rondleiding en vrije tijd bij aankomst, gevolg door een feestelijk oudejaarsdiner (Fins buffet) in het verwarmde restaurant. Na het diner is er muziek in de Ice Bar waar u ook nog een welkomstdrank aangeboden krijgt. Ondertussen wordt er volgens de tradities tin gesmolten om uw toekomst te voorspellen. Om middernacht is er vuurwerk waardoor u met een onvergetelijk gevoel het nieuwe jaar instapt.

Sterke punten

• Rechtstreekse vluchten

• Ideale kennismaking met Lapland, geschikt voor elk type reiziger

• Verblijf midden in het gezellige centrum van Levi en vlakbij de skipistes

• Alle belangrijke en typische activiteiten komen aan bod: sneeuwscootertocht, husky safari, ijsvissen, sneeuwschoenwandeling, rendiersledetocht, wandeling op zoek naar het noorderlicht

• Vol pension

• Diner in een gezellige Lapse kota

• Bezoek aan het Snow Village met uniek 3-gangendiner in het Ice Restaurant

• Bezoek aan de echte Kerstman te Rovaniemi op geselecteerde data

• Alle excursies gaan door in een kleine Nederlandstalige groep

• Mooie kinderkortingen

• Goede mogelijkheden om te skiën of te langlaufen - Facultatief

• Maak uw programma actiever met een sessie Ice Karting of een fietstocht met fatbikes - Facultatief

• Mogelijkheid om te overnachten in een glazen iglo of in een Ice Suite - Facultatief

• Thermische winterkledij inbegrepen

 

Finland - Ontdekking van Lapland

Finland - map
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 29 september 2022

Bilbao - Architectuur & gastronomie AANRADER
5-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 11 september 2022, 1 april & 23 september 2023

Cruise op de Douro - MV Spirit of Chartwell AANRADER
8-daagse begeleide riviercruise, afreis op 9 september 2022

Puglia - In de hak van de Italiaanse laars AANRADER
8-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 14 mei & 1 oktober 2022

Egypte voor culturele fijnproevers AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide cruise, afreis op 17 november 2022 & 6 april 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent