Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

Ontdekking van Lapland

Lapland is de noordelijkste provincie van Finland en ligt voor het grootste gedeelte boven de poolcirkel. Noord-Finland is een van de weinige plaatsen op onze aarde waar de natuur nog oorspronkelijk en onaangetast is. In deze ongetemde wildernis heersen een rust en stilte die we eigenlijk niet meer voor mogelijk houden. Een overvloed aan ruimte nodigt uit voor een avontuurlijke tocht in de eenzaamheid van dit wondermooie sneeuwland. Winters Lapland betekent ook onvergetelijke witte vlaktes.

Bezoek een rendierboerderij en maak kennis met deze prachtige dieren Fins Lapland betekent ook onvergetelijke witte vlaktes en met een beetje geluk het ervaren van het Noorderlicht

Hier wonen de Sámi, de enige inheemse bevolkingsgroep van Noord-Europa. Ze spreken een eigen taal en hebben een eigen kleurrijke cultuur. Ondanks de moderne en eigentijdse levenswijze houden de Sámi hun tradities in ere zoals de kleurrijke klederdracht, de rendierboerderijen en de 'joiku-zang'.

Het absolute hoogtepunt van een Lapland-reis is natuurlijk het ervaren van het noorderlicht; een uniek natuurfenomeen, een natuurlijk en spectaculair lichtspel aan de hemel van het paradijs.

Deze streek heeft perfect zijn authenticiteit en charme weten te bewaren. Hier beleeft u nog de echte natuur. De fauna en flora zijn indrukwekkend, de lucht puur en het water zuiver. Levi is een sprookjesachtig wintersportgebied, zo'n 170 km boven de poolcirkel. Hier bevindt zich een van de betere skigebieden van Finland. Levi biedt wintersportmogelijkheden voor het ganse gezin. Sneeuwscootersafari's, ijsvissen, husky- en rendiertochten zijn nog maar een kleine greep uit het immense aanbod. In Levi vindt u verschillende lekkere restaurants terug en de après-ski wordt hier ten volle beleefd.

Hotel Sirkantähti

Hotelkamer: maximaal 2 volwassenen met 2 kinderen. Indien de kamer met 2 kinderen bezet wordt, is een kamer met mezzanine voorzien. U verblijft in of nabij het hoofdgebouw. Dagelijkse schoonmaak.

Studio Levistar: maximaal 2 volwassen met 2 kinderen. Indien de studio met 2 kinderen bezet wordt, is een kamer met mezzanine voorzien. De studio's zijn iets verder van het hoofdgebouw gelegen en beschikken o.a ook over een kitchenette. Eindschoonmaak inbegrepen.

 

Wanneer is het noorderlicht waar te nemen?

Waarneming: De kans op noorderlicht is het grootst in jaren met grote activiteit op het oppervlak van de zon. Elke elf jaar maakt de zon zo'n actieve periode door, wat zich uit in een groter aantal zonnevlekken. Wanneer zo'n zonnevlek naar de aarde is gericht kunnen de geladen deeltjes die bij de uitbarsting vrijkomen de aardse atmosfeer bereiken en noorderlicht veroorzaken. Radiozenders op kortegolf worden enkele uren tevoren ernstig gestoord.

In België wordt gemiddeld ongeveer 7 dagen noorderlicht per jaar waargenomen, het meest in jaren met veel zonneactiviteit.

Wanneer: het noorderlicht is best te bewonderen wanneer het echt heel donker is. Daarom zijn de winternachten van september tot april, van 11u tot 2u 's nachts de beste gelegenheden om het verschijnsel te spotten. Hoe zuidelijker je evenwel van het Scandinavische gebied gaat, hoe korter de periode zal zijn.


In de kijker

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 5 mei, 14 juli en 29 september 2022

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van 25 december 2021 tot 6 maart 2022

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 25 december 2021 en 2, 9 & 23 januari en 27 februari 2022

Ontdekking van Lapland - Weekendbreak AANRADER
4-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 10 & 17 februari en 3 maart 2022

Rust en natuur Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 28 november 2021 tot 23 april 2022

Noorderlichtweekend - Harriniva of Jeris AANRADER
4-daags individueel programma, vertrek op 5, 10, 17 en 24 februari en 3 maart 2022

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent