Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

4-daags programma

Ontdekking van Lapland - Weekendbreak | 4 dagen

4-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 10 & 17 februari en 3 maart 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - KITTILÄ - LEVI (L + D)

Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Kittilä. Aankomst in de loop van de voormiddag en korte transfer naar het skidorpje van Levi. Lunch bij aankomst.

Bij aankomst in Levi in de vooravond bent u meteen in de juiste vakantiestemming. Het centrum en de skipistes liggen vlakbij en vanuit Levi kunt u diverse excursies en safari’s maken.

Bij aankomst in Levi bent u meteen in de juiste vakantiestemmin U verblijft in Levi in het centraal gelegen Sirkantähti hotel

Uw hotel is gelegen in het centrum van Levi. U ontvangt warme thermische kledij: thermische overall, warme botten, handschoenen, een muts en een helm tijdens de sneeuwscootersafari. Hierdoor blijft u lekker warm tijdens de verschillende excursies. De kledij kan u behouden tot op het einde van het programma.

Diner (buffet) in het hotelrestaurant.

 • Optioneel: Overnachting in een glazen iglo
  Overnachting in een glazen iglo U kan de hotelovernachting ook vervangen door een overnachting in een luxe glazen iglo boven op de skiheuvel van Levi. De volgende morgen wordt u na het ontbijt terug naar Levi gebracht waar u opnieuw aansluit bij de reisgroep voor het vervolg van het programma.

  Mits supplement - zie toeslagen

Dag 2: LEVI (O + L + D)

Na het ontbijtbuffet wordt u uitgerust met een helm. Na een korte instructieles vertrekt u op een leuke sneeuwscootersafari in de Lapse natuur waarbij u prachtige sneeuwlandschappen zal ontdekken. U rijdt met 2 personen per scooter die u afwisselend kan besturen.

Vertrek voor een leuke sneeuwscootersafari in de Lapse natuur waarbij u prachtige sneeuwlandschappen zal ontdekken Onderweg probeert u een vis aan de haak te slaan tijdens een partijtje ijsvissen

Rond de middag is er ook een soeplunch voorzien. Tijdens de sneeuwscootersafari kan u ook aan ijsvissen doen op een bevroren meer. De gids leert u de technieken aan en nadien probeert u zelf een vis aan de haak te slaan. Tijdens deze sneeuwscootersafari zal er zo'n 35 km worden gereden (duur: 5u).

Wat vrije tijd in de namiddag om te genieten van de faciliteiten van het hotel. U kan ook deelnemen aan een aantal optionele activiteiten zoals ice karting of ter plaatse een fat bike of langlaufski’s huren.

 • Optioneel: Ice Karting
  Ice Karting Na een korte uitleg hoe een kart te besturen kan de echte actie beginnen.
  Er wordt gereden op een besneeuwd parcours en de karts zijn uitgerust met spijkerbanden. De karting vereist van de deelnemer een perfecte mix van technisch kunnen en snelheid! Gedurende 2x 15 minuten kan u rondjes rijden. Tijdens deze activiteit wordt u ook warme dranken aangeboden.
  Deelnemers dienen wel minstens 1m40 groot te zijn.

  U kan kiezen uit 2 formules:

  Ice Karting
  U kan 2 x 15 minuten rondjes rijden
  Duur: 1u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 65,00/pers.
  In internationale groep, min. 2 deelnemers

  Ice karting race
  Na enkele opwarmronden krijgt iedereen de kans om een kwalificatietijd neer te zetten. Deze bepaalt de startplaats voor de grote finale. Er wordt gereden met 5 à 6 karts tegelijkertijd. De winnaar krijgt een kleine attentie.

  Duur: 1u30 à 2u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 85,00/pers.
  In privé groep, min. 6 deelnemers

  Extra's: toeschouwer: € 10,00/pers. (transfer)
  Soeplunch: € 15,00/pers. (vooraf te reserveren)
 • Facultatief: Paardrijden in de sneeuw
  Paardrijden in de sneeuw Wie houdt van paarden en de rust van de natuur moet ongetwijfeld aan deze excursie deelnemen. Met kleine, lieve maar uiterst sterkte IJslandse paarden maakt u mooie tochten in de omgeving van Levi. U kan kiezen uit diverse afstanden. U kan ook tochten maken tijdens de avond en misschien maakt het noorderlicht dan wel z’n opwachting. Tijdens de avondtocht wordt er halt gehouden in een kota voor een warm drankje en snack. Voor de allerkleinsten of voor wie niet te paard durft te rijden zijn er ook tochten per slede mogelijk. Enkel mogelijk vanaf 12 jaar tenzij het kind over rijervaring beschikt. Maximaal gewicht per deelnemer: 90-95 kg.
  Transfers inbegrepen. Minstens 4 en maximaal 6 deelnemers.

  U kan kiezen uit verschillende formules:

  Ritje met de slede
  Duur: 45 min.
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 45,00/pers.

  Korte tocht
  Duur: 1u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 55,00/pers.

  Langere tocht
  Duur: 2u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 75,00/pers.

  Nachtelijke tocht
  Duur: 1u30
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 85,00/pers.
 • Facultatief: Huur fat bikes, langlaufmateriaal of sneeuwschoenen
  Facultatief: Huur fat bikes, langlaufmateriaal of sneeuwschoenen De omgeving van Levi is een paradijs voor wandelaars, langlaufers of personen die houden van fietsen. U vindt er een uitgebreid netwerk van bewegwijzerde routes die u gemakkelijk zelf kan ontdekken. Op voorhand of via onze vertegenwoordiger ter plaatse kan u gemakkelijk langlaufmateriaal of fat bikes huren voor 1 dag of voor meerdere dagen. Bij het ophalen van de fat bike of langlauf materiaal ontvangt u ook nog een korte uitleg en plannetje van de mogelijke routes die u kan volgen.

  Prijzen en mogelijkheden te verkrijgen op eenvoudige aanvraag.

’s Avonds staat een onvergetelijk diner op het programma. Na een wandeling bereikt u een typische kota. Hier geniet u van een heus Laps buffet met lokale specialiteiten zoals zalm en diverse rendierbereidingen. Lekker eten, gezelligheid en sfeer troef.

 • Facultatief: Nachtelijke sneeuwscootersafari
  Facultatief: Nachtelijke sneeuwscootersafari Als het donker wordt, vertrekt u op een nachtelijke sneeuwscootersafari.
  De lichten van de sneeuwscooters weerschijnen op de witte sneeuw en samen met het maanlicht geeft u dit een fantastische ervaring. Met wat geluk kan u het noorderlicht zien tijdens de tocht. Onderweg geniet u ook van een warme koffie en een kleine snack bij een open kampvuur.

  Duur: 3u
  Prijs: € 140,00/volw., € 70,00/kind (periode A) of € 105/kind (periode B)
  Kinderen: 4 tem 14 jaar
  Minimum 8 deelnemers

Dag 3: LEVI (O + L + D)

Ontbijtbuffet.

Deze voormiddag bezoekt u een lokale rendierboerderij. U maakt er kennis met het leven op de rendierboerderij. Natuurlijk mag een tochtje met de rendierslede niet ontbreken. Nadien kan u luisteren naar de verhalen van de rendierherder en ook vragen stellen bij een deugddoende koffie en een broodje.

Tijdens een bezoek maakt u kennis met het leven op de rendierboerderij n de buurt van de rendierboerderij maakt u een mooie sneeuwschoenwandeling langs verharde paden en diepsneeuw

Hierna maakt u kort kennis met sneeuwschoenwandelen. In de buurt van de rendierboerderij maakt u met de gids een sneeuwschoenwandeling langs verharde paden en diepsneeuw alvorens terug te keren naar het hotel (duur: 3u).

Rond de middag wordt u naar een nabijgelegen huskyboerderij gebracht waar u een mooie huskysafari zal maken langsheen de bossen en heuvels in wondermooie winterse landschappen.

Eerst krijgt u uitgelegd hoe u de slede dient te besturen. Hierna vertrekt u voor een tocht van 10 km (1u). Elke slede wordt getrokken door een 6-tal husky’s. De eerste persoon bestuurt de slede terwijl de andere persoon plaats neemt in de slede. Onderweg kan van bestuurder gewisseld worden. U maakt een tocht van 10 km. De stilte rondom u tijdens de tocht is fenomenaal. Voor of na de tocht wordt een lunch voorzien op de huskyboerderij en geeft de huskyherder wat uitleg. Er is voldoende tijd om foto’s te nemen met de honden (totale duur: 3u30).

Hierna wordt u met de bus naar het Snow Village gebracht. Dit ijshotel is gelegen in de natuur tussen de skigebieden van Levi en Ylläs. Het Snow Village is een van de mooiste sneeuw- en ijshotels van Lapland.

Het Snow Village is een van de mooiste sneeuw- en ijshotels van Lapland Geniet van een uniek 3-gangendiner in het koude restaurant van het Snow Village

U krijgt er een rondleiding en u maakt kennis met de verschillende ijssculpturen, Ice Suites, de Ice Chapel, het Ice Restaurant en natuurlijk ook de Ice Bar waar een welkomstdrankje wordt aangeboden. ‘s Avonds geniet u van een 3-gangen diner in het niet-verwarmde restaurant van het Snow Village. Na het diner wordt u per bus terug naar uw hotel gebracht.

 • Optioneel: Overnachting in een Ice Suite
  Overnachting in een Ice Room U kan de overnachting in uw hotel vervangen door een overnachting in een Ice Suite van het Snow Village. De volgende morgen wordt u na het ontbijt terug naar Levi gebracht waar u opnieuw aansluit bij de reisgroep. Deze overnachting moet bij reservatie vastgelegd worden, kan niet ter plaatse bijgeboekt worden.

  Mits supplement - zie toeslagen

Dag 4: LEVI (O)

Na het ontbijtbuffet kan u de warme winterkledij afgeven in het safarikantoor en volgt de check-out.

Transfer naar de luchthaven van Kittilä voor de rechtstreekse terugvlucht naar Brussel.

Sterke punten

• Rechtstreekse vluchten

• 4-daagse kennismaking met Lapland, geschikt voor elk type reiziger

• Verblijf midden in het gezellige centrum van Levi en vlakbij de skipistes

• Alle belangrijkste activiteiten komen aan bod: sneeuwscootertocht, husky safari, sneeuwschoenwandeling, ijsvissen en rendiersledetocht

• Vol pension

• Diner in een gezellige Lapse kota

• Bezoek aan het Snow Village met uniek 3-gangen diner in het Ice Restauant

• Bezoek aan de échte Kerstman te Rovaniemi op geselecteerde data

• Alle excursies gaan door in een kleine Nederlandstalige groep

• Mooie kinderkortingen

• Goede mogelijkheden om te skiën of te langlaufen - facultatief

• Maak uw programma actiever door te kiezen voor een sessie Ice Karting of een fietstocht met Fatbikes - facultatief

• Mogelijkheid om te overnachten in een glazen iglo of in een Ice Room - facultatief

• Thermische winterkledij inbegrepen

 

Finland - 4-daagse ontdekking van Lapland

Finland - 4-daagse ontdekking van Lapland
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 5 mei, 14 juli en 29 september 2022

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 18 maart 2022

Stedenbezoeken en cruise Sint-Petersburg tot Moskou AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 23 augustus 2022

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van 25 december 2021 tot 6 maart 2022

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 25 december 2021 en 2, 9 & 23 januari en 27 februari 2022

Ontdekking van Lapland - Weekendbreak AANRADER
4-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 10 & 17 februari en 3 maart 2022

Rust en natuur Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 28 november 2021 tot 23 april 2022

Noorderlichtweekend - Harriniva of Jeris AANRADER
4-daags individueel programma, vertrek op 5, 10, 17 en 24 februari en 3 maart 2022

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent