Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

8-daags programma

Wildernishotel Avonturenweek | 8 dagen

8-daags individueel programma, vertrek op vaste data tussen 2 januari en 27 februari 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - KUUSAMO (L + D)

Vlucht vanuit Brussel naar Kuusamo per rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki. Aankomst in de late namiddag.

Bij aankomst te Kuusamo wordt u opgehaald en per transfer naar het wildernishotel van Isokenkäisten gebracht, gelegen aan de Russische grens. Dit gezellige en authenthiek wildernishotel wordt uitgebaat door een gastvrije familie die u met open armen zal ontvangen. U maakt er kennis met de heerlijke en verrassende Lapse keuken in een kader vol rust en natuurlijke pracht, ver weg van alle drukte.

Bij aankomst worden u een welkomstdrankje en een lichte lunch aangeboden.

Welkom in het Isokenkäisten Klubi wildernishotel Dit gezellige en authenthiek wildernishotel ligt in een kader vol rust en natuurlijke pracht, ver weg van alle drukte

Dagelijks kan u genieten van een deugddoende sauna in het hoofdgebouw. Het diner - meestal 3-gangenmenu van de dag - is gebaseerd op lokale specialiteiten.

U overnacht ofwel in het hoofdgebouw in een guesthouse kamer met gedeeld sanitair, ofwel in de chalet naast het hoofdgebouw in een hotelkamer met eigen sanitair. Vanaf 3 personen kunnen ook chalets voorgesteld worden met 2 tot 4 aparte slaapkamers, woonruimte met haard en kitchenette, eigen sauna,…
Prijzen hiervoor zijn te verkrijgen op eenvoudige aanvraag.

U verblijft er 8 dagen op basis van vol pension en zal er de heerlijke lokale en familiale keuken proeven. De maaltijden worden voorzien in het restaurant in het hoofdgebouw. Op de laatste avond wordt u een heerlijk afscheidsdiner aangeboden. Tijdens bepaalde (langere) activiteiten wordt de lunch tijdens de activiteit voorzien in plaats van in het restaurant.

Diner.

Dag 2: KUUSAMO (O + L + D)

Ontbijt.

Tijdens uw 8-daags verblijf in het wildernishotel geniet u van een voordeelpakket met 5 inbegrepen excursies. Bij de start ontvangt u thermische kledij die u kan gebruiken tot het einde van het programma. U kan ook gratis gebruik maken van sneeuwschoenen en langlaufski's waarmee u de omgeving rond het wildernishotel zelf kan verkennen.

Uw Laplandavontuur start met een sneeuwscootersafari in de buurt van het wildernishotel. Deze tocht is voor iedereen geschikt. Na een woordje uitleg zal u de wondermooie landschappen rond de heuvel van Kuntivaara ontdekken. U rijdt met 2 per scooter en kan deze afwisselend besturen.

Duur: 2u
Afgelegde afstand: 20km
Single driving: € 25,00/pers.

Uw Lapland avontuur start met een korte maar mooie sneeuwscootersafari Geniet van de wondermooie landschappen rond de heuvel van Kuntivaara

Optioneel: langere & actievere sneeuwscootersafari

Als u van meer actie houdt, dan kan u mits supplement kiezen voor een langere sneeuwscootersafari. Tijdens deze tocht rijdt u over bevroren meren, door dik beboste gebieden en geniet u van een picknicklunch op de top van de Kuntivaara heuvel. Deze lunch vervangt de lunch in het hotel. Een niet te missen ervaring (enkel vanaf 12 jaar).

Duur: 4 à 5u
Afgelegde afstand: 60km
Mits supplement: € 50,00/pers.
Single driving: € 40,00/pers.

Lunch.

In de namiddag zal een gids u op een nabijgelegen meer de technieken van het ijsvissen aanleren. Eerst maakt u met een ijsboor een gat in het ijs. Hierna kan u proberen zelf een vis aan de haak te slaan. U kan vissen zo lang u wil en achteraf het materiaal afgeven in het hotel (duur: 1u).

Diner.

Dag 3: KUUSAMO (O + L + D)

Ontbijt.

Vandaag maakt u kennis met enthousiast blaffende husky's op de huskyboerderij. De gidsen spannen de honden en indien u dat wenst kan u hierbij een handje helpen. Na een korte uitleg vertrekt u op een huskytocht van 10km. U rijdt met 2 personen op een slede die u afwisselend kan besturen.

Maak kennis met het leven op de boerderij Vertrek met de kuskies voor een tocht van 12km

Plezier voor jong en oud (duur: 2u30 waarvan 1u huskytocht, minstens 4 deelnemers).

Optioneel: langere huskytocht

U kan er ook voor kiezen om te kiezen voor een langere huskytocht (25 km) die start vanaf het wildernishotel zelf. Tijdens deze actievere tocht rijdt elke deelnemer met zijn eigen slede en huskyteam. Enkel geschikt voor volwassenen. Tijdens deze tocht wordt een lichte snacklunch voorzien die de lunch in het hotel vervangt.

Duur: 4u30
Prijs: € 120,00/volw. (1 pers./slede)
Minstens 2, maximaal 5 deelnemers. Enkel mogelijk vanaf 4/01.

Bij terugkomst in het hotel leert u koken in een typische kota. Samen met de gastvrouw volgt u een kookcursus in een typische kota bij een open vuur. U maakt er een heerlijke lunch klaar. Deze lunch vervangt dan de voorziene lunch in het restaurant. Uw gastvrouw zal met plezier enkele van haar recepten delen. Zo leert u zalm te garen bij het open vuur, een typische bereiding. De zalm kan u ’s avonds proeven tijdens het diner (duur: 2u30).

Vrije namiddag.

Mogelijkheid om aan facultatieve excursies deel te nemen of om gebruik te maken van de sneeuwschoenen of langlaufski’s die u gratis ter beschikking heeft.

Facultatieve excursies

 • Finse rooksauna
  Finse rooksauna U heeft ook de mogelijkheid om te genieten van een authentieke Finse rooksauna waarbij u ook een verfrissende duik kan nemen in een ijswak waarna u zich volledig zal herboren voelen. Een unieke ervaring. Deze Finse rooksauna staat gecatalogeerd als een van de beste van Finland!

  Duur: 1u30
  Prijs: € 80,00/volw., € 40,00/kind (4 tem 11 jaar)
  Vertrek: op aanvraag, min. 4 deelnemers
 • Sneeuwschoenwandeling
  Sneeuwschoenwandeling In de loop van de dag maakt u samen met een lokale gids een sneeuwschoenwandeling in de buurt van het wildernishotel. De landschappen in dit gebied behoren tot een van de mooiste van Finland. Onderweg wordt een kampvuur gemaakt en worden warme dranken geserveerd.

  Duur: 2u
  Prijs: € 70,00/volw., € 37,50/kind (4 tem 11 jaar)
  Vertrek: op aanvraag, min. 4 deelnemers
 • Actieve sneeuwschoenwandeling in het Oulanka National Park
  Actieve sneeuwschoenwandeling in het Oulanka National Park Actieve tocht in een van de mooiste plaatsjes in de streek van Ruka-Kuusamo: het Oulanka National Park. Een van de hoogtepunten onderweg is ongetwijfeld de mooie waterval van Jyrävä. Snack lunch met koffie onderweg. Deze vervangt de lunch in het hotel.

  Duur: 5u
  Prijs: € 165,00/volw., € 82,50/kind (4 tem 11 jaar)
  Vertrek: op aanvraag, min. 4 deelnemers

Diner.

Dag 4: KUUSAMO (O + L + D)

Ontbijt.

Vrije namiddag.

Facultatieve excursies

 • Nachtelijke sneeuwschoenwandeling
  Nachtelijke sneeuwschoenwandeling Sneeuwschoenwandeling langs verharde paden en diepsneeuw in de buurt van het hotel. Onderweg wordt er af en toe halt gehouden om de hemel af te speuren en te hopen dat het noorderlicht zich voortdoet.

  Duur: 2 à 3u
  Prijs: € 75,00/volw.,
  € 37,50/kind (4 tem 11 jaar)
  Vertrek: op aanvraag, min. 4 deelnemers
 • Nachtelijke rit per sneeuwscooterslede
  Nachtelijke rit per sneeuwscooterslede U neemt plaats in een sneeuwscooterslede die getrokken wordt door de sneeuwscooter van de gids. Tijdens een nachtelijke rit wordt op zoek gegaan naar het noorderlicht en wordt u gebracht naar een afgelegen locatie in de natuur ver weg van alle kunstlicht.

  Duur: 2u
  Prijs: € 75,00/volw., € 37,50/kind (4 tem 11 jaar)
  Vertrek: op aanvraag, min. 4 deelnemers
 • Nachtelijke sneeuwscootersafari
  Nachtelijke sneeuwscootersafari Een sneeuwscootertocht in het donker geeft u een totaal andere rij-ervaring als tijdens de dag. Het licht van de sneeuwscooter weerschijnt op de sneeuwvlaktes en samen met het licht van de sterren en de maan geeft u dit een magisch gevoel. Het doel is uiteraard om het noorderlicht te kunnen spotten, daarom worden er onderweg regelmatig stops gemaakt.

  Duur: 2u
  Prijs: € 115,00/volw., (2 pers./scooter), € 140,00/volw. (1 pers./scooter),
  € 57,50/kind (4 tem 11 jaar)
  Vertrek: op aanvraag, min. 4 deelnemers

  Duur: 3u30 - Enkel voor volwassenen
  Prijs: € 155,00/volw., (2 pers./scooter), € 195,00/volw. (1 pers./scooter)
  Vertrek: op aanvraag, min. 4 deelnemers

Dag 5: KUUSAMO (O + L + D)

Ontbijt.

Vrije namiddag.

Mogelijkheid om aan facultatieve excursies deel te nemen of om gebruik te maken van de sneeuwschoenen of langlauf ski’s die u gratis ter beschikking heeft.

Facultatieve excursie

 • Dagbezoek aan het skidorpje Ruka
  Dagbezoek aan het skidorpje Ruka In Ruka vindt u leuke winkeltjes, ideaal als u nog een souvenir of enkele typische Lapse producten wil kopen. Voor de skiliefhebber is er de mogelijkheid (facultatief) om te gaan skiën in eenn van de beste skigebieden van Finland. U vindt er voldoende lunchmogelijkheden (facultatief) terug. De avond voordien kan u aan het hotel vragen een lunchpakket klaar te maken.
  Transfer van- en naar Ruka inbegrepen.

  Duur: 1 dag
  Prijs: € 90,00/rit (1-4 pers.), € 115,00/rit (5-8 pers.)
  Reservatie enkel ter plaatse mogelijk. Steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid, gelieve tijdig door te geven.

Dag 6: KUUSAMO (O + L + D)

Ontbijt.

Per bus wordt u naar een lokale rendierboerderij gebracht waar u kan kennis maken met de rendierherder en luisteren naar zijn verhalen. Uiteraard maakt u ook een tocht van 500 m per rendierslede. Nadien kan u genieten van een typische soeplunch. In een nabijgelegen kota krijgt u ook een presentatie over het fenomeen van het noorderlicht. Vervolgens terug naar uw hotel gebracht (duur: 3u).

Uiteraard maakt u ook een tocht van 3km per rendierslede Tijdens een vrije namiddag kan u gratis gebruik te maken van de sneeuwschoenen

Optioneel: bezoek aan een rendierboerderij per sneeuwscooter

Als u van meer actie houdt, dan kan u het bezoek aan de rendierboerderij ook combineren met een sneeuwscootertocht. U wordt per bus naar Ruka gebracht vanwaar de sneeuwscootertocht start.

Duur: 7u30
Afgelegde afstand: 40km
Mits supplement: € 90,00/pers.
Single driving: € 40,00/pers.

Vrije namiddag.

Mogelijkheid om aan facultatieve excursies deel te nemen of om gebruik te maken van de sneeuwschoenen of langlauf ski’s die u gratis ter beschikking heeft.

Afscheidsdiner.

Dag 8: KUUSAMO - HELSINKI - BRUSSEL (O)

Ontbijt gevolgd door check-out.

Transfer naar de luchthaven van Kuusamo voor de terugvlucht met overstap te Helsinki met een rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

Sterke punten

• Rechtstreekse vluchten

• 8-daags verblijf in een gezellig wildernishotel op basis van een hotelkamer of chalet

• Vol pension met Lapse keuken

• Geschikt voor zowel de rustzoeker als de actieve reiziger

• Geschikt voor zowel koppels als gezinnen met kinderen

• Excursievoordeelpakket inbegrepen

• Mogelijkheid om het programma te verlengen in het gezellige skidorpje Ruka waar goede skimogelijkheden biedt

• Thermische winterkledij inbegrepen

 

Wildernishotel Avonturenweek

Wildernishotel Avonturenweek - 8 dagen
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland 2023 met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 27 augustus tot 9 september 2023

Egypte - Once-in-a-lifetime cruise op de Nijl AANRADER
18-daagse begeleide culturele cruise, vertrek op 18 september 2023

Parma & Milaan - Kunst, cultuur & gastronomie AANRADER
6-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 16 juni 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 3 november 2023

Botswana - Botswana onder canvas AANRADER
13-daagse Nederlandstalig begeleide safari met mobiele tent, vertrek op 24 september 2023

Veelzijdig Vietnam en mysterieus Cambodja AANRADER
18-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, afreis op 11 november 2023

Zuid-Korea - Land van de kalme morgen AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2023

Markiezen en Frans-Polynesië AANRADER
16-daagse Nederlandstalig begeleide eilandencruise, vertrek op 21 september 2023

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van op 23 december 2023 tot 17 maart 2024

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent