Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

8-daags programma - Actief

Wildernislodge Avonturenweek - Actief | 8 dagen

8-daagse begeleide groepsreis met vertrek op 2 & 30 januari en 6, 13 & 20 februari 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - KUUSAMO - RUKA (D)

Vlucht vanuit Brussel naar Kuusamo met rechtstreekse vlucht of overstap in Helsinki.

Verwelkoming en transfer naar de wildernislodge die in de natuur aan de oevers van een meer gelegen is. U verblijft hier in alle comfort. Bovendien is de afgelegen ligging een ideale uitvalsbasis om het noorderlicht waar te nemen als het zich voortdoet. Tijdens uw verblijf kunt u gratis gebruik maken van sleetjes, stepsledes , sneeuwschoenen en een aantal langlaufski's in de buurt van de lodge.

Onze lodge in Ruka, idyllisch gelegen aan de rand van het skidorpje De huskies brengen u langs besneeuwde bossen, bevroren meren en kleine heuvels

Elke avond kan u gebruik maken van de sauna en jacuzzi op het buitenterras. Gebruik van badkledij is verplicht.

3-gangen diner in de lodge.

Dag 2: RUKA (O+L+D)

Ontbijt in de lodge.

Onze gids zal ons opwachten voor een eerste dag winters avontuur. U wordt uitgerust met warme thermische kledij die u kan gebruiken tijdens uw verblijf in de wildernislodge. De uitrusting omvat een thermisch pak, warme winterschoenen, sokken, muts, handschoenen en een helm voor de sneeuwscootertochten.

Na een korte introductiles kan het husky avontuur van start gaan Probeer zelf een vis aan de haak te slaan tijdens een partijke ijsvissen

Na een korte instructieles vertrekt u op een sneeuwscootersafari (2 pers/scooter) van 30 km langsheen besneeuwde bossen en bevroren meren rondom Ruka. Tijdens deze excursie zal u de prachtige landschappen ten volle kunnen bewonderen.

Op een van de bevroren meren wordt gestopt. Hier leert de gids u de technieken van het ijsvissen en hoe u een gat in het ijs kan maken. Vervolgens kan u zelf proberen om een vis aan de haak te slaan. Bij een open kampvuur geniet u van een heerlijke soeplunch met koffie of thee (duur: 5u00).

In de lodge wordt een 3-gangen diner geserveerd.

Dag 3: RUKA (O+L+D)

Ontbijt.

's Morgens maakt u een actieve sneeuwschoenwandeling van 4 km in de prachtige omgeving van Pyhävaara. Op de top van de heuvel zal u versteld staan van de prachtige panorama's. Tussendoor wordt er ook koffie/thee en een picknick lunch voorzien (duur: 3u30).

U maakt een aangename en rustige sneeuwschoenwandeling naar een nabijgelegen meer Bevroren berkenbos nabij het Torneträsk Meer

In de namiddag transfer naar het skidorpje Ruka waar u kan genieten van vrije tijd. Hier vindt u een aantal leuke winkeltjes, ideaal als u nog een souvenir of typische Lapse producten wil kopen. Voor de skiliefhebber is er de mogelijkheid (facultatief) om te gaan skiën in een van de beste en leukste skigebieden van Finland.

Transfer terug naar de lodge in de loop van de namiddag of avond.

Gezellige diner in een kota. U geniet van een heerlijk 3-gangendiner waarbij het hoofdgerecht zalm op een traditionele manier wordt bereid bij een open haardvuur. Heerlijk...

Dag 4: RUKA (O+L+D)

Na het ontbijt vertrekt u naar een huskyboerderij. Bij aankomst staan de honden vol ongeduld te blaffen. Na een korte instructieles kan de huskysafari van start gaan. U rijdt met 2 personen per slede die u afwisselend kan besturen. Eenmaal de tocht vertrokken is, geniet u van een hemelse stilte rondom u en hoort u enkel het knarsen van de slede in de sneeuw. U maakt een mooie tocht van 20 km (duur: 2u) en na de tocht is er voldoende tijd om foto's te nemen van deze lieve dieren en kan u ook luisteren naar de verhalen van de huskyherder. Bij terugkomst kan u opnieuw genieten van een deugddoende soeplunch (duur: 4u).

Vrije tijd in de namiddag in en rond de wildernislodge. Mogelijkheid tot sauna en jacuzzi in de wildernislodge. Het gebruik van badkledij verplicht is hierbij verplicht.

3-gangen diner in de lodge.

Dag 5: RUKA (O+L+D)

Ontbijt in uw lodge.

De sneeuwscooters staan opnieuw klaar voor een lange sneeuwscootersafari naar een lokale rendierboerderij. U rijdt met 2 personen per sneeuwscooter. Op de rendierboerderij kan u de dieren voederen en maakt u een korte tocht per rendierslede. Achteraf kan u genieten van een kop warme koffie en een heerlijke wildernislunch in een typische kota. De sneeuwscooters worden gestart richting de lodge, waar we in de loop van de namiddag aankomen. Tijdens de tocht wordt 50 km afgelegd (duur: 5 u30).

Na een korte introductiles kan het huskyavontuur van start gaan Geniet van de indrukwekkende stilte rondom u

Vrije tijd in de namiddag in en rond de wildernislodge. Mogelijkheid tot sauna en jacuzzi in de wildernislodge. Het gebruik van badkledij is hierbij verplicht.

's Avonds maakt u een korte wandeling naar een nabijgelegen restaurant voor een gezellige avond. Voor wie wil is er ook de mogelijkheid om hiervoor een stepslede te gebruiken. U geniet er van een traditioneel Laps dinerbuffet met lokale specialiteiten. (3-gangen inclusief water, koffie/thee en 2 glazen wijn of bier).

Na het diner wandelt u terug naar uw lodge.

Optioneel

 • Overnachting in een sneeuwiglo
  Overnachting in een sneeuwiglo U kan er ook voor kiezen om in de nabijheid van de lodge in een sneeuwiglo te overnachten. Iedereen wordt uitgerust met een warme slaapzak en de volgende ochtend sluit u opnieuw aan bij de groep voor het ontbijt. U behoudt uw logies in de lodge.

  Prijs: € 85,00/pers.
 • Overnachting in een Glass Villa
  Overnachting in een sneeuwiglo U kan er ook voor kiezen om in een glazen villa te overnachten. Deze logievorm is ideaal wanneer u vanuit uw bed de sterrenhemel wil observeren en hopelijk maakt ook het noorderlicht zijn opwachting. U behoudt uw logies in de lodge.

  Prijs: € 165,00/pers.
  Maximum 2 pers./villa

Dag 6: RUKA (O+L+D)

Ontbijt. Vrije dag, ideaal om te skiën of een tocht te maken met sneeuwschoenen of langlaufski's.

Lunch.

's Avonds wacht ons opnieuw een 3-gangen diner in de lodge.

Dag 7: RUKA (O+L+D)

Ontbijt.

Laatste dag van het programma. Vandaag kan u genieten van vrije tijd. U kan skiën in een van de betere skigebieden van Fins Lapland (facultatief) of uw programma vervolledigen met facultatieve activiteiten. Ook voor de langlaufliefhebber is er materiaalhuur mogelijk.

Op het einde van het programma kan u skiën in een van de betere skigebieden van Fins Lapland De huskies brengen u langs besneeuwde bossen, bevroren meren en kleine heuvels

Lunch.

Facultatieve excursies

 • Ice karting
  Ice karting Transfer naar het circuit. Na een woordje uitleg over hoe te rijden met de kart, kan de actie beginnen. Er wordt gereden op een besneeuwd parcours waarbij de karts uitgerust zijn met spijkerbanden. Deze excursie vereist van de deelnemer een perfecte mix van technisch kunnen en snelheid!

  Na enkele opwarmronden krijgt iedereen de kans om een kwalificatietijd neer te zetten. De snelste deelnemers komen in de finale tegen elkaar uit. Er kan gereden worden met 5-6 karts tegelijkertijd.

  Duur: 1u
  Prijs: € 80,00/pers. (inclusief transfers en 15 à 20min. ice karting)
  Vertrek: op aanvraag
  Opmerking: minimum 4 deelnemers, deelnemers moeten >150cm groot zijn
 • Nachtelijke sneeuwscootertocht
  Nachtelijke sneeuwscootertocht Een sneeuwscootertocht in het donker geeft u een totaal andere rij-ervaring als tijdens de dag. Het licht van de sneeuwscooter weerschijnt op de sneeuwvlaktes en samen met het licht van de sterren en de maan geeft u dit een magisch gevoel. Het doel is uiteraard om het noorderlicht te kunnen spotten, daarom worden er onderweg regelmatig stops gemaakt.

  Tijdens een van deze stops kan u genieten van een deugddoende kop koffie in een typische kota. Minstens 6 deelnemers.

  Duur: 3u
  Prijs: € 120,00/volw. bij 2 personen per scooter of
  € 145,00/volw. bij 1 persoon per scooter en € 70,00/kind (8 tem 11 jaar)
 • Actieve sneeuwscootersafari naar het Russische grensgebied
  Actieve sneeuwscootersafari naar het Russische grensgebied Een must do excursie voor iedere sneeuwscooterliefhebber. De tocht van 100km neemt u mee naar naar de top van de Kuntivaara heuvel. Met zijn 480m ligt de top bezaaid met dik besneeuwde bomen. Onderweg wordt een warme wildernislunch voorzien. Tijdens deze excursie beschikt ellke deelnemer over zijn eigen sneeuwscooter.

  Duur: 6u00 + 1u30
  Prijs € 215,00/volw. (1 pers./scooter)
  Opmerking: minstens 4 deelnemers, niet geschikt voor kinderen
 • Actieve sneeuwschoenwandeling in het Oulanka National Park
  Actieve sneeuwschoenwandeling in het Oulanka National Park U kan een extra sneeuwschoen-wandeling maken in een van de mooiste plaatsjes in de streek van Ruka-Kuusamo, nl het Oulanka National Park. Eén van de hoogtepunten onderweg is de waterval van Jyrävä zijn. Snacklunch met koffie onderweg.

  Duur: 5u
  Prijs: € 90,00/volw., € 55,00/kind (5 tem 11 jaar)
  Minimum 4 betalende volwassenen
 • Rivierdrijven
  Rivierdrijven In de voormiddag heeft u de mogelijkheid om een leuke ervaring rijker te worden. U kan dan namelijk aan rivierdrijven doen. U krijgt waterdichte thermische pakken ter beschikking en daarmee drijft u een rustige rivier af tussen sneeuw en ijs. Halfweg wordt er gestopt voor een warm drankje. Een unieke ervaring!

  Duur: 2u30
  Vertrek: maandag tem zaterdag om 11u00
  Prijs: € 85,00/pers.
  Minimum 4 deelnemers, minimumhoogte: 160cm
 • Fietstocht met fatbikes
  Facultatieve excursie: Fietstocht met fatbikes Fatbikes zijn een hype in het Hoge Noorden. Met dit type mountainbike met dikke ballonbanden kan u vlot door de sneeuw rijden. Samen met een lokale gids maakt u een tocht van 4,5 km. Onderweg wordt ook nog een korte pauze voorzien om iets te kleins te eten. De route kan aangepast worden in functie van de weersomstandigheden. Redelijk fysieke conditie vereist.
  Deze fietsen kunnen ter plaatse ook per dag gehuurd worden.

  Duur: 2 uur
  Prijs: € 70,00/pers., minimumhoogte: 160cm
  Vertrek: donderdag en zaterdag om 11u00

Afscheidsdiner (3-gangen) in de lodge.

Opmerking

De inhoud van het programma is gegarandeerd, de volgorde van bepaalde excursies kan eventueel nog lichtjes wijzigen.

Dag 8: RUKA - KUUSAMO - BRUSSEL (O)

Ontbijt in de lodge, gevolgd door check-out en inleveren van uw thermische kledij.

Transfer naar de luchthaven van Kuusamo voor terugvlucht naar Brussel.
Rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

Tip

Ontdek ook het standaardprogramma Wildernislodge Avonturenweek, een rustiger variant, ideaal voor families met kinderen. Tijdens deze variant brengt u een bezoek aan het Ranua Wildlifde Park en de echte Kerstman in Rovaniemi.

Sterke punten

• Afwisselend en compleet Lapland programma

• Actief programma, maar ook focus op rust- en natuurbeleving

• Lange sneeuwscooter- en huskytocht

• Actieve sneeuwschoenwandeling

• Rendiersledetocht, ijsvissen...

• Vrij gebruik van sneeuwschoenen, langlaufski's en sleetjes

• Overnachting in een gezellige en luxueuze wildernislodge, selectie van dranken inbegrepen

• Eigen kamer met badkamer

• Lokale keuken

• Sauna en jacuzzi

• Geschikt voor zowel koppels, vriendengroepen als gezinnen met oudere kinderen

• Mooie kinderkortingen

• Goede skimogelijkheden - Facultatief

• Mogelijkheid om het programma uit te breiden met facultatieve excursies

• Thermische winterkledij inbegrepen

• Kleine Nederlandstalige reisgroep

 

Wildernislodge Avonturenweek (Actief)

Wildernislodge Avonturenweek (Actief) - Fins Lapland
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 5 mei, 14 juli en 29 september 2022

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 18 maart 2022

Stedenbezoeken en cruise Sint-Petersburg tot Moskou AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 23 augustus 2022

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van 25 december 2021 tot 6 maart 2022

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 25 december 2021 en 2, 9 & 23 januari en 27 februari 2022

Ontdekking van Lapland - Weekendbreak AANRADER
4-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 10 & 17 februari en 3 maart 2022

Rust en natuur Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 28 november 2021 tot 23 april 2022

Noorderlichtweekend - Harriniva of Jeris AANRADER
4-daags individueel programma, vertrek op 5, 10, 17 en 24 februari en 3 maart 2022

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent