Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

5-daags programma

Winters avontuur in Fins Lapland | 5 dagen

5-daags individueel programma, dagelijks vertrek tussen 1 december 2021 en 20 april 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - HELSINKI - KUUSAMO (L + D)

Vlucht vanuit Brussel naar Kuusamo met rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki. Aankomst in de (late) namiddag. Verwelkoming door lokale gids waarna iedereen uitgerust wordt met een warme winteruitrusting (thermisch pak, handschoenen, kousen, boots, mutsen en helm) die u kan behouden tot op het einde van het programma.

Van bij uw aankomst start het avontuur Het licht van de sneeuwscooters op de witte sneeuw zorgt voor een onbeschrijfelijk gevoel

Na een korte instructieles vertrekt u op een avontuurlijke sneeuwscootertocht inaar het Russische grensgebied waar uw logies zich bevinden. Er wordt ook nog een lichte lunch voorzien. Naarmate de avond valt, zorgen het licht van de sneeuwscooters, de sterren en de maan op de witte sneeuw voor een onbeschrijfelijke ervaring. Er betere en leukere manier om deze trip aan te vangen bestaat er niet. Uw bagage wordt met een aparte transfer naar uw verblijfplaats gebracht (duur: 3u30, 2 pers/scooter).

U brengt de nacht door in een gezellig wildernishotel waar een sympathieke en gastvrije familie u met open armen zal ontvangen. Hier maakt u kennis met de heerlijke en verrassende Lapse keuken in een kader vol rust en natuurlijke pracht ver weg van alle drukte.

U verblijft in een gezellig wildernishotel Het wildernishotel wordt uitgebaat door een gastvrije familie

Bij aankomst wordt u een welkomstdrank aangeboden en kan u genieten van een deugddoende (elektrische) sauna. Gezellig diner (3-gangen) in het restaurant met lokale specialiteiten, gevolgd door overnachting in de vlakbij gelegen chalet (kamer met eigen sanitair).

Alternatief programma

Indien gewenst kan u ook de sneeuwscootersafari laten doorgaan op dag 2. U wordt dan per bus naar het wildernishotel gebracht. Prijs te verkrijgen op aanvraag. U kan ook kiezen om een dag langer te verblijven in het wildernishotel en er te genieten van een vrije dag alvorens met de scooters terug naar Ruka te rijden. Zie toeslagen

Dag 2: KUUSAMO (O + L + D)

Ontbijt.

Dag 2 van uw sneeuwscooteravontuur. Vandaag verkent u de regio langs de Russische grens. Tijdens deze tocht rijdt u met 2 personen op een sneeuwscooter over bevroren meren en door dik beboste gebieden. Op een mooie locatie geniet u van een picknick lunch. Hier bevinden zich vele heuvels zoals Kuntivaara waarvan de bomen op de top compleet met sneeuw bedekt zijn van half december tot de tweede helft van februari. Een niet te missen ervaring (duur: 5u30).

Vandaag verkent u de regio langs de Russische grens met de sneeuwscooter Hier bevinden zich vele heuvels zoals Kuntivaara waarvan de bomen op de top compleet met sneeuw bedekt zijn

Aankomst in de late namiddag. U kan genieten wat rusten of uw programma vervolledigen met een bijkomende activiteiten die enkel hier mogelijk zijn. Zeker de typische Finse rooksauna - verkozen tot een van de beste van Finland - is een aanrader.

Facultatieve excursies

 • Finse rooksauna
  Finse rooksauna U heeft ook de mogelijkheid om te genieten van een authentieke Finse rooksauna waarbij u ook een verfrissende duik kan nemen in een ijswak. Na deze sessie zal u zich volledig herboren voelen. Een unieke ervaring.

  Duur: 1u à 2u
  Data: op aanvraag
  Prijs: € 70,00/pers.
  Minstens 4 deelnemers
 • Nachtelijke sneeuwschoenwandeling
  Nachtelijke sneeuwschoenwandeling Sneeuwschoenwandeling langs verharde paden en diepsneeuw in de buurt van het hotel. Onderweg wordt er af en toe halt gehouden om de hemel af te speuren en te hopen dat het noorderlicht zich voortdoet.

  Duur: 2u30
  Data: op aanvraag
  Prijs: € 75,00/pers., € 37,50/kind
  (8 tem 11 jaar)
  Minstens 4 deelnemers
 • Ijsvissen
  Ijsvissen In de namiddag zal een gids u op een nabijgelegen meer de technieken van het ijsvissen aanleren. Nadat u met een ijsboor een gat in het ijs gemaakt hebt, kan u proberen een vis aan de haak te slaan. U kan zo lang mogelijk vissen zoals u wil (geen gids aanwezig) en nadien het materiaal terug brengen naar het hotel.

  Duur: 1u
  Data: op aanvraag
  Prijs: € 30,00/pers., € 1500/kind (8 tem 11 jaar)
  Minstens 4 deelnemers
 • Sneeuwschoenwandeling
  Sneeuwschoenwandeling In de loop van de dag maakt u samen met een lokale gids een sneeuwschoenwandeling in de buurt van het wildernishotel. De landschappen in dit gebied behoren tot 1 van de mooiste van Finland. Onderweg wordt ook een kampvuur gemaakt en worden er warme dranken geserveerd. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

  Duur: 2u
  Data: op aanvraag
  Prijs: € 70,00/pers., € 37,50/kind (8 tem 11 jaar)
  Minstens 4 deelnemers
 • Kookcursus in een typische kota
  Kookcursus in een typische kota U leert koken in een typische kota. Samen met de gastvrouw volgt u een kookcursus in een typische kota bij een open vuur. U maakt er een heerlijke lunch klaar door zalm zachtjes te laten garen bij een open vuur. Dit is een typische Lapse manier om zalm op een heerlijke manier klaar te maken. Uw gastvrouw zal met plezier enkele van haar recepten met u delen.

  Duur: 2u30
  Data: op aanvraag
  Prijs: € 80,00/pers., € 40,0/kind (8 tem 11 jaar)
  Minstens 4 deelnemers

Diner.

Dag 3: RUKA (O + L + D)

Ontbijt.

Sneeuwscootersafari naar Ruka met onderweg diverse stops om foto's te maken en te genieten van de natuur. Onderweg wordt een wildernislunch voor u bereid(duur: 5u30, 2 pers./scooter)

Aankomst in de loop van de namiddag in Ruka en inchecken in het hotel. U verblijft in een hotel aan de voet van de skipistes.

Vrije tijd in de namiddag. U kan genieten van de faciliteiten van het hotel, skiën, snowboarden, langlaufen of wandelen.

Diner in het hotelrestaurant.

Andere logiemogelijkheden

Het verblijf in Ruka is voorzien in een hotel aan de voet van de skipistes. Op aanvraag kunnen ook een chalet, appartement of luxe logies zoals een boetiekhotel of glazen villa worden voorgesteld.

Facultatieve excursies

 • Overnachting in een sneeuwiglo
  Overnachting in een sneeuwiglo Tijdens de overnachting in een sneeuwiglo wordt iedere deelnemer uitgerust met een warme slaapzak waarin u zeker geen kou zal vatten. 's Avonds geniet u van een heerlijk diner in een nabijgelegen restaurant. Na het ontbijt wordt u dan terug naar uw logies gebracht.

  Duur: 1 nacht
  Data: dagelijks om 19u, van 20/12 tem 30/03
  Prijs: € 199,00/volw., € 149,00/kind (5 tem 11 jaar)
  Onder voorbehoud van weersomstandigheden
 • Overnachting in een Glass Villa
  Overnachting in een glazen villa Tijdens een nacht van de week kan u er voor kiezen om te overnachten in een mooie glazen villa. Deze logiesvorm is heel populair als u vanuit uw bed de sterrenhemel wil waarnemen en hopelijk maakt het noorderlicht dan ook zijn opwachting. Diner, ontbijt en transfers inbegrepen.

  Duur: 1 nacht
  Data: dagelijks om 19u
  Prijs: € 265,00/volw., € 145,00/kind (5 tem 11 jaar)
  Maximaal 2 personen in een villa met 1 kind in een extra bed

Dag 4: RUKA (O + L + D)

Scandinavisch ontbijtbuffet.

Transfer naar een nabijgelegen huskyboerderij. Bij aankomst staan de honden al te blaffen vol ongeduld en na een korte instructieles kan de huskysafari van start gaan. U rijdt met 2 personen per slede die u afwisselend kan besturen.

Maak kennis met de huskies op de boerderij Na wat instructies vertrekt u voor een tocht met de honden

Eenmaal vertrokken kan u genieten van een hemelse stilte rondom u en hoort u enkel het knarsen van de slede in de sneeuw. U maakt een mooie en lange tocht van 10 km (1u) en na de tocht is er voldoende tijd om foto's te nemen van deze lieve dieren en kan u ook luisteren naar de verhalen van de huskyherder (duur: 3u).

Optioneel: langere tocht met huskies

Optioneel: langere tocht met huskiesU kan de inbegrepen huskysafari ook uitbreiden naar een langere dagtocht of u kan ook kiezen voor een avontuurlijke 2-daagse huskytocht met overnachting in een wildernishut. Tijdens de 2-daagse huskytocht legt u 30 km af. Onderweg overnacht u in een authentieke wildernishut in een slaapzak en bij dit programma zijn ook 2x lunch en 1x diner voorzien.
Deze meerdaagse tocht is enkel geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 16 jaar of groter dan 1m50cm.

Dagtocht met 20 à 25km
Duur: 4u
2 personen per slede
Prijzen: € 65,00/volw., € 45,00/kind (8 tem 11 jaar)

2-daagse huskytocht
Duur: 2 dagen
Prijzen: € 855,00/pers. (bij 2 deelnemers), € 745,00/pers. (bij 4 deelnemers) of € 695,00/pers. (bij 6 deelnemers)
De 2-daagse huskytocht gaat door in kleine groepjes. Om deel te nemen bent u verplicht het programma van 5 dagen te verlengen naar een weekprogramma (8 dagen/7 nachten, zie toeslag posttour Scandic Rukahovi of glazen villa).

Lichte lunch bij terugkomst in het hotel.

In de namiddag heeft u de mogelijkheid om uw programma met een aantal facultatieve excursies te vervolledigen of om te gaan skiën.

Facultatieve excursies

 • Rivierdrijven
  Rivierdrijven In de voormiddag heeft u de mogelijkheid om een leuke ervaring rijker te worden. U kan dan namelijk aan rivierdrijven doen. U krijgt waterdichte en warme pakken ter beschikking en daarmee drijft u een rustige rivier af tussen sneeuw en ijs. Halfweg wordt er gestopt voor een warm drankje. Een heel aparte ervaring.

  Duur: 2u30
  Data: maandag tem zaterdag om 11u
  Prijs: € 80,00/pers.
  Minimumlengte deelnemers: 1m60
 • Ice Karting
  Ice karting Transfer naar het circuit. Na een woordje uitleg over hoe te rijden met de kart, kan de actie beginnen. Er wordt gereden op een besneeuwd parcours waarbij de karts uitgerust zijn met spijkerbanden. Deze excursie vereist van de deelnemer een perfecte mix van technisch kunnen en snelheid!

  Na enkele opwarmronden krijgt iedereen de kans om een kwalificatietijd neer te zetten. De snelste deelnemers komen in de finale tegen elkaar uit. Er kan gereden worden met 5-6 karts tegelijkertijd.

  Duur: 1u
  Prijs: € 80,00/pers. (inclusief transfers en 15 à 20min. ice karting)
  Vertrek: op aanvraag
  Opmerking: minimum 4 deelnemers, deelnemers moeten >150cm groot zijn
 • Bezoek aan een rendierboerderij
  Bezoek aan een rendierboerderij Bustransfer naar een lokale rendierboerderij. Hier zal de rendierherder u alles vertellen over het leven op de rendierboerderij. Zo leert u er een rendier vangen met een lasso. Vervolgens maakt u een kort tochtje waarna u uw rendierrijbewijs zal ontvangen. Achteraf kan u genieten van warme koffie. Tot slotwordt er terug naar het safarikantoor gereden waar u in de loop van de namiddag aankomt.

  Bezoek met sledetocht van 300 m
  Duur: 2u
  Data: op aanvraag
  Prijs: € 90,00/volw., € 55,00/kind (4 tem 11 jaar)

  Bezoek met sledetocht van 1,5 km
  Duur: 2u30
  Data: op aanvraag
  Prijs: € 135,00/volw., € 110,00/kind (4 tem 11 jaar)
 • Bezoek aan rendierboerderij per sneeuwscooter
  Bezoek aan rendierboerderij per sneeuwscooter Combineer het bezoek aan de rendierboerderij met een extra sneeuwscootertocht in de natuur.
  U legt zo'n 50 km af met de sneeuwscooter. U kan er ook voor kiezen alleen een sneeuwscooter te besturen. Deelnemers aan deze excursie moeten minstens 1m40 groot zijn.

  Duur: 5u
  Data: op aanvraag
  Prijs: € 160,00/volw., € 95,00/kind (10 tem 11 jaar)
  Single driving toeslag: € 25,00/pers.
  Minstens 4 deelnemers

's Avonds wordt u met de bus naar een nabijgelegen oud dorpje gebracht voor een traditioneel Laps diner met lokale specialiteiten. Na het diner wordt u teruggebracht naar uw logies (duur: 3u).

Dag 5: KUUSAMO - HELSINKI - BRUSSEL (O)

Scandinavisch ontbijtbuffet gevolgd door een vrije voormiddag en check-out.

Kort na de middag naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Brussel met rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

Verleng uw programma

Verleng dit programma met enkele overnachtingen in Ruka om te skiën of langlaufen in een van de betere skigebieden van Finland. Skipas en -materiaal zijn ter plaatse te verkrijgen. Onze lokale vertegenwoordiger helpt u hier graag bij. Prijzen te verkrijgen op aanvraag.

Op bepaalde data kan u rechtstreeks vliegen op Kuusamo vanaf Brussel. Indien u uw programma verlengt tot 8 dagen, kan u rechtstreeks vliegen op 02/01, 30/01, 06/02, 13/02, 20/02 en 27/02.

Sterke punten

• Overnachting in een gezellige en typische woonboerderij bij een sympathieke Finse familie

• 3-daagse sneeuwscootersafari op privé basis, geen specifieke ervaring nodig

• Huskysafari

• Vol pension op basis van lokale keuken

• Mogelijkheid tot het reserveren van facultatieve activiteiten zoals rivierdrijven, ice karting, ijsvissen, bezoek aan een rendierboerderij…

• Mogelijkheid om het programma te verlengen met een verblijf in een glazen villa

• Thermische winterkledij inbegrepen

 

Fins Lapland

Winters Avontuur - 5-daags individueel programma
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent