Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

Zomers Lapland & fjord Noorwegen

Beleef de middernachtzon of het noorderlicht

Finland, Noorwegen of Zweden? In het uiterste noorden van Scandinavië vertoeft u in het land van de Sámi, de enige inheemse bevolkingsgroep van Noord-Europa. Deze regio kent vele benamingen zoals Sámiland, Arctic Europe of Lapland. De laatste is ongetwijfeld de populairste. Deze streek ligt voor het grootste gedeelte boven de noordpoolcirkel en is een van de weinige plaatsen op onze aarde waar de natuur nog oorspronkelijk en onaangetast is. In deze ongetemde wildernis heersen een rust en stilte die u niet meer voor mogelijk acht. Een zee aan ruimte nodigt uit om op avontuur te gaan. Zowel jong als oud komt aan zijn trekken.

Eindeloze bossen en ontelbare meren kenmerken het grootste deel van Fins en Zweeds Lapland. Hoe meer u naar het noorden en de Noordkaap trekt, hoe meer typische Arctische landschappen voorbijglijden. Indrukwekkende bergzichten en verrassende kusten zijn dan weer schering en inslag in de Noorse kuststreek en langs de grens met Zweden.

De vele nationale parken wachten op een verkenning te voet of per fiets. Tijdens de zomermaanden kan u er aan uiteenlopende activiteiten deelnemen zoals tochten per kano, kajak of raft. Of wat dacht u van een wandeling met husky's? Of het spotten van walvissen, zeearenden of beren? Indien u kiest voor een van onze complete Fly & Drive-programma's met huurwagen, ervaart u al deze hoogtepunten en activiteiten in alle vrijheid.

Wist u dat het Hoge Noorden ook tijdens de zomermaanden heel wat te bieden heeft? Bij ons vindt u een ruime keuze aan prachtige en complete rondreizen in kleine Nederlandstalige groep, individuele programma's, Fly & Drives, natuurreizen, avonturenweken en gezinsvriendelijke vakanties.

Beleef de middernachtzon of het noorderlicht

Bovendien kan u tijdens de zomermaanden het fenomeen van de middernachtzon, waarbij de zon niet ondergaat, beleven. Een onvergetelijk schouwspel. Vanaf eind augustus kan u er ook al het magische noorderlicht aanschouwen. Tegelijkertijd beleeft u het leuke van de zomer, zoals tochten per fiets, te voet, per kajak of een rafting-avontuur. Een wandeling met husky's? Walvissen, zeearenden en beren spotten? Of kies voor een complete rondreis per huurwagen waarbij u alle hoogtepunten in alle vrijheid kan beleven.

De middernachtzon

De middernachtzon is het verschijnsel waarbij de zon op de noordpoolcirkel (21 juni) of ten noorden ervan niet ondergaat. Bijgevolg is ze enkel waar te nemen in Noord-Scandinavië of Lapland.

De middernachtzon is het verschijnsel waarbij de zon op de noordpoolcirkel (21 juni) of ten noorden ervan niet ondergaat

Hoe noordelijker u gaat, hoe langer dit verschijnsel duurt. Dit fenomeen waarbij het 's nachts niet donker wordt, staat ook gekend als 'witte nachten'. Zo is de middernachtzon op de Noordkaap zichtbaar van half mei tot eind juli. Bij onderstaande programma's kan u het fenomeen van de middernachtzon beleven:

Reizen op individuele basis

Het noorderlicht

Het noorderlicht of aurora borealis, is een lichtfenomeen dat optreedt bij helder weer tijdens donkere nachten. Het wordt veroorzaakt door uitbarstingen op de zon die met grote snelheid botsen met het magnetisch veld van onze aarde. Het schijnsel van het noorderlicht kan soms heel flauw zijn en kort duren maar kan evengoed intens zijn en meerdere uren duren.

Het noorderlicht is een lichtfenomeen dat optreedt bij helder weer tijdens donkere nachten

De intensiteit hangt af van de zonneactiviteit in de dagen voorafgaand aan de waarneming. Statistisch gezien kan u het verschijnsel in Lapland waarnemen van eind augustus tot half april. Een algemene regel en absolute garantie bestaan jammer genoeg niet. Moeder Natuur bepaalt waar, wanneer en hoelang.
Bij onderstaande programma's kan u het fenomeen van het noorderlicht beleven:

Reizen in kleine Nederlandstalige groep

Reizen op individuele basis

NATUUR & AVONTUUR IN CENTRAAL FINLAND

Ten zuiden van de Noordpoolcirkel vindt u in Finland indrukkende natuurlandschappen terug. De dik beboste gebieden, de typische heuvels en de talloze rivieren en meren nodigen uit tot een actieve beleving, gezellige gezinsvakantie of een complete fly & drive. Beren spotten, fietsen, wandelen, tochten per buggy, kajak of raft zijn nog maar een kleine greep uit het aanbod.

De dik beboste gebieden, de typische heuvels en de talloze rivieren en meren nodigen uit tot een actieve beleving of een gezellige gezinsvakantie

Reizen op individuele basis

Fjord Noorwegen

Ontdek het beste wat Zuid-Noorwegen u te bieden heeft dankzij een van onze programma's. Aanschouw er de indrukwekkende fjorden en maak er kennis met de rijke natuur en cultuur die deze regio kenmerkt.

Aanschouw er de indrukwekkende fjorden en maak er kennis met de rijke natuur en cultuur die deze regio kenmerkt

Reizen in kleine Nederlandstalige groep

Reizen op individuele basis

Reizen op individuele basis


In de kijker

Noordoost-Groenland 2023 met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 27 augustus tot 9 september 2023

Egypte - Once-in-a-lifetime cruise op de Nijl AANRADER
18-daagse begeleide culturele cruise, vertrek op 18 september 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 3 november 2023

Veelzijdig Vietnam en mysterieus Cambodja AANRADER
18-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, afreis op 11 november 2023

Papoea-Nieuw Guinea AANRADER
15-daagse Nederlandstalig begeleide festivalreis, afreis op 6 september 2023

Corsica & Sardinië - Exclusieve zuiderse eilandenpracht AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide cultuurreis, vertrek op 6 mei 2023

Zuid-Korea - Land van de kalme morgen AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2023

Markiezen en Frans-Polynesië AANRADER
16-daagse Nederlandstalig begeleide eilandencruise, vertrek op 21 september 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent