Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

Poolexpedities met een uniek Belgisch karakter

Asteria Expeditions heeft in het verleden al meerdere unieke poolexpedities georganiseerd in het spoor van de Belgica en Adrien de Gerlache.

Als Belg hebben we een unieke geschiedenis in Antarctica die we zeer graag delen met andere geïnteresseerden, vandaar onze passie voor de poolstreken.

Asteria Expeditions heeft in het verleden al meerdere poolexpedities georganiseerd in het spoor van de Belgica en Adrien de Gerlache. Voor de Belgische markt is Asteria Expeditions marktleider in reizen naar de Noordpool en de Zuidpool

Wij zijn marktleider in reizen naar de Noordpool en de Zuidpool voor de Belgische markt. Na de succesvolle poolexpedities in 2008, 2009, 2012 en 2016 op de Zuidpool en 2005 en 2010 en 2013 in Spitsbergen en Noord-Oost Groenland, zijn we bijzonder opgetogen onze nieuwe 'Antarctica Expeditie 2018' voor te stellen.

We maken een unieke Belgische herdenkingsreis en zullen hiervoor we volledige schip afhuren met een uitgelezen krans van Belgische expeditieleden die uw moedertaal spreken.

Onze stafleden:

  • Een kleinzoon van Adrien de Gerlache
  • Dr. Jozef Verlinden, biograaf van Adrien de Gerlache
  • Dixie Dansercoer, poolreiziger
  • Yan Verschueren, voorzitter WWF Vlaanderen
  • Annick Desmet, zaakvoerder Asteria Expeditions

Kinbandpinguïn op de Zuid-Setland eilanden Leave nothing but footprints'

Elke reis is uniek. Asteria Expeditions volgt geen standaardroute bij haar Antarctica expeditiecruises doch tekent telkens zelf de route uit, opnieuw geïnspireerd door Adrien de Gerlache. Naast de klassieke hoogtepunten op Antarctica, brengt Asteria Expeditions de Belgische landgenoten op plaatsen die voor andere Antarcticareizigers verborgen blijven. Getuige hiervan de op heden 6 eerste toeristenlandingen ooit op Antarctica die officieel geregistreerd staan op naam van Asteria Expeditions door de National Science Foundation in Washington. In januari 2008, zetten Asteria Antarcticareizigers als eerste mensen ooit voet aan wal op Gent Eiland in Antarctica. Een absolute primeur!

Voor deze nieuwe expeditie gebruiken we de MV Sea Spirit. Een prachtig schip met plaats voor 112 passagiers. Een expeditieschip met alle allures van een cruiseschip.

We kijken enorm uit naar deze nieuwe expeditie, hopelijk mogen we u verwelkomen in één van de meest magische plaatsen ter wereld.

U ontdekt een indrukwekkende en rijke variëteit aan dieren: walvissen, zeeolifanten, pelsrobben, verschillende soorten pinguïns zoals de Adélie-, ezels- en kinbandpinguïns alsook stormvogels en talrijke andere zeevogels. U vaart door de Gerlache Straat. Met namen als Brabant Eiland, Luik Eiland, Gent Eiland, Antwerpen Eiland en Vlaanderen Baai zou u zich hier bijna 'thuis' wanen doch niets is minder waar. Een groter verschil met ons thuisland is nauwelijks denkbaar.

Ook een bezoek aan een wetenschappelijke basis staat op het programmad U ontdekt een indrukwekkende en rijke variëteit aan dieren

Bij zonnig weer zijn de landschappen hier zondermeer adembenemend. Ook een bezoek aan een wetenschappelijke basis staat op het programma. Wij varen door de meest spectaculaire waterwegen van Antarctica: het Neumayer Kanaal en het Lemaire Kanaal.

Alle landingen worden met de grootste zorg geselecteerd. De MV Sea Spirit is een uiterst veilig maar tegelijkertijd ook ruim en comfortabel ijsversterkt schip. Niet té groot en met een maximum capaciteit van 112 passagiers zodat u een zo hoog mogelijk aantal landingen kan maken en zo Antarctica ten volle kan absorberen.
Annick Desmet,
Zaakvoerder Asteria Expeditions

Wat maakt een Asteria Expeditions Antarctica cruise uniek?

Als enige Belgische reisorganisatie is Asteria Expeditions lid van IAATO (International Association of Antarctica Tour Operators), de organisatie die aan de hand van duidelijke en strenge regels het toerisme op Antarctica in goede banen leidt en die veiligheid en milieubewustzijn centraal plaatst
('Leave nothing but footprints').
Meer info over IAATO: www.iaato.org

Het aantal landingen tijdens een Asteria Antarcticacharter ligt aanzienlijk boven het gemiddelde opdat u maximaal zou genieten van de natuurpracht van Antarctica. Telkens u aan land gaat, gebeurt dit vanzelfsprekend in overeenstemming met de IAATO reglementering en met absoluut respect voor dier en natuur.

Als Belgische Antarctica tour operator staat Asteria Expeditions in voor een A tot Z organisatie. Als organisator is Asteria actief betrokken bij en bepaalt zij mede alle facetten van de expeditiereis. In de voorbereidingsfase, tijdens de expeditiereis en ook de follow-up. Asteria stafleden zijn aan boord van de eigen Antarcticacharter en staan steeds tot uw dienst om u te assisteren in uw eigen landstaal.

Asteria Expeditions chartert integraal de ijsverstevigde MV Sea Spirit voor landgenoten en zorgt voor een programma op maat. Bij het programma en de reisroute besteden wij extra aandacht aan de Belgische ontdekkingen op Antarctica. Met namen zoals Vlaanderen Baai, Gent Eiland, Antwerpen Eiland, Brabant Eiland en Luik Eiland wanen Belgen zich dan ook een beetje 'thuis' op Antarctica.

 

Antarctica


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2022

Bilbao - Architectuur & gastronomie AANRADER
5-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 12 september 2021

Stedenbezoeken en cruise Sint-Petersburg tot Moskou AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 4 september 2022

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 19 juli 2021

Portugal - Porto en de Douro-vallei AANRADER
8-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 1 juli tem 31 augustus 2021

Kroatië - Dubrovnik Riviera AANRADER
8-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 3 juli tem 29 september 2021

Italië - Puglia, de Italiaanse laars AANRADER
8-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 1 juli tem 14 oktober 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent