Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

WAAROM ASTERIA EXPEDITIONS?

Antarctica is een van de meest magische bestemmingen in onze moderne wereld en een van de laatste zo goed als ongerepte natuurgebieden. Voor veel mensen is een reis naar Antarctica een lang gekoesterde droom. Asteria Expeditions helpt u deze droom waar te maken. Dé manier om de overweldigende natuur, de majestueuze ijsbergen en het prachtige licht van Antarctica te ervaren is via een expeditiecruise aan boord van een ijsversterkt schip.

Elke reis naar Antarctica is een uniek verhaal dat we samen met u schrijven. Wij volgen geen standaardroutes, maar zetten steeds zelf een reisroute uit, geïnspireerd door Adrien de Gerlache en de plaatsen die hij ontdekte. Naast klassieke hoogtepunten op Antarctica, brengen wij u ook op plaatsen die voor andere Antarcticareizigers verborgen blijven. Op 29 januari 2008, zetten onze klanten als eerste toeristen ooit voet aan wal op Gent Eiland op Antarctica. Een absolute primeur!

Als we iets unieks zien onder de weg zullen we niet aarzelen om de reisroute aan te passen indien mogelijk.
Asteria Expeditions is Belgisch pionier en marktleider voor expeditiecruises naar Arctica en Antarctica. Speciaal voor deze reis hebben we het kleine expeditieschip MV Sea Spirit volledig afgehuurd. We begeleiden de reis van vertrek tot terugkeer met zowel Belgische en internationale staffleden. U betaalt één prijs waar vrijwel alles is inbegrepen, ook de internationale vluchten en excursies. Geen verrassingen of supplementen.

Wij varen door het spectaculaire Lemaire Kanaal met zijn adembenemende panorama's

U ontdekt een indrukwekkend rijke variëteit aan dieren: walvissen, zeeolifanten, pelsrobben, verschillende soorten pinguïns zoals de Adélie-, ezels- en kinbandpinguïns, stormvogels en talrijke andere zeevogels. U vaart door de Gerlachestraat. Met namen als Brabant Eiland, Luik Eiland, Gent Eiland, Antwerpen Eiland en Vlaanderen Baai zou u zich hier bijna 'thuis' wanen doch niets is minder waar. Een groter verschil met ons thuisland is nauwelijks denkbaar.

We kijken al uit naar deze nieuwe expeditiecruise naar Antarctica en hopen u te mogen verwelkomen op een van de meest magische plaatsen ter wereld.
Annick Desmet,
Zaakvoerder Asteria Expeditions

Wat maakt een Asteria Expeditions Antarctica cruise uniek?

Als enige Belgische reisorganisatie is Asteria Expeditions lid van IAATO (International Association of Antarctica Tour Operators), de organisatie die aan de hand van duidelijke en strenge regels het toerisme op Antarctica in goede banen leidt en die veiligheid en milieubewustzijn centraal plaatst
('Leave nothing but footprints').
Meer info over IAATO: www.iaato.org

Het aantal landingen tijdens een Asteria Antarcticacharter ligt aanzienlijk boven het gemiddelde opdat u maximaal zou genieten van de natuurpracht van Antarctica. Telkens u aan land gaat, gebeurt dit vanzelfsprekend in overeenstemming met de IAATO reglementering en met absoluut respect voor dier en natuur.

Als Belgische Antarctica tour operator staat Asteria Expeditions in voor een A tot Z organisatie. Als organisator is Asteria actief betrokken bij en bepaalt zij mede alle facetten van de expeditiereis. In de voorbereidingsfase, tijdens de expeditiereis en ook de follow-up. Asteria stafleden zijn aan boord van de eigen Antarcticacharter en staan steeds tot uw dienst om u te assisteren in uw eigen landstaal.

Asteria Expeditions chartert integraal de ijsverstevigde MV Sea Spirit voor landgenoten en zorgt voor een programma op maat. Bij het programma en de reisroute besteden wij extra aandacht aan de Belgische ontdekkingen op Antarctica. Met namen zoals Vlaanderen Baai, Gent Eiland, Antwerpen Eiland, Brabant Eiland en Luik Eiland wanen Belgen zich dan ook een beetje 'thuis' op Antarctica.

 

Antarctica 2024


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent