Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

8-daags programma

The Icelandic Loop | 8 dagen

8-daagse poolcruise met internationaal gezelschap, vertrek op 8 , 15 en 22 augustus 2019

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: REYKJAVIK

Inscheping in Reykjavik.

Reykjavik, start- en eindpunt van deze expeditiecruise Sólfar, ofwel Zonnereiziger, is een prachtig openbaar standbeeld dat vanuit de oever van Reykjavik de zee op lijkt te varen

Dag 2: ISAFJÖRDUR & OVERSTEEK VAN DE POOLCIRKEL

Uw schip, de MV Le Champlain, brengt u naar het hart van de fjorden van Noordwest-IJsland, een ruig land van verloren valleien en steile kliffen, waar de mens worstelt om te overleven. In deze afgelegen regio vinden we de Isafjörður-fjord. Ongetwijfeld één van de mooiste van het land. Voornamelijk vanwege zijn reliëf, gesmeed door oude basaltische stromen.

De stad Isafjörður, die zich aan de achterkant van zijn fjord bevindt, tussen imposante bergen is een heerlijk stadje dat uitsluitend van visvangst leeft. De hoofdstad van de westelijke fjorden en de oude houten huizen getuigen van zijn verleden als belangrijke vissershaven.

Steek de mythische lijn van de poolcirkel over aan boord van Le Champlain. De poolcirkel wordt vaak gezien als de toegangspoort tot de Noordpool. Deze beroemde parallel loopt rond 66° 33' breedtegraad Noord. Dit is de breedtegraad van waaruit het mogelijk is om minstens één keer per jaar de middernachtzon te observeren tijdens de zomermaanden. Eenmaal voorbij de poolcirkel vaart het schip in permanent daglicht dat zo bijzonder is voor de poolgebieden. Een uniek moment, dat ongetwijfeld één van de hoogtepunten van uw cruise blijft.

Dag 3: VAREN ROND HET EILAND GRIMSEY

Grimsey is een klein eiland, 40 km ten noorden van het vasteland. Het werd gevormd door vulkanisch gesteente dat majestueuze basaltpilaren genereerde. Het eiland is bewoond sinds de Vikingen naar IJsland kwamen. Volgens de legende is het genoemd naar de koloniale zeeman Grimur, afkomstig uit de Noorse regio Sogn.

Grimsey is een klein eiland, 40 km ten noorden van het vasteland De Atlantische papegaaiduiker die ook bekend staat als de 'Clown of the Sea'

Het eiland is ook de thuisbasis van breed gamma wildlife. Veel vogelkolonies nestelen zich langs de grillige kliffen, zoals de Atlantische papegaaiduiker die ook bekend staat als de 'Clown of the Sea'. Terwijl de meeste reizigers hier komen om de onzichtbare lijn van de poolcirkel over te steken, is het eiland ook een populaire plek om de middernachtzon te observeren.

Dag 4: AKUREYRI

De elegante stad Akureyri ligt dicht bij de poolcirkel, weggestopt in de Eyjafjörður-fjord. De stad toont een verbluffend palet van kleuren: blauw water in de haven, bronzen keien op de pleinen en felgekleurde huizen in het historische centrum.

De gekleurde huisjes van Akuryri Een lange trap leidt u naar het karakteristieke kenmerk van de stad, de Akureyrarkirkja-kerk Terwijl u door de geplaveide straten loopt, komt u terrassen met houten meubilair tegen. Een lange trap leidt u naar het karakteristieke kenmerk van de stad: de Akureyrarkirkja-kerk. U zal versteld staan van de schoonheid van de botanische tuin, mogelijk door het microklimaat.

Dag 5: SEYDISFJÖRDUR

Aan het einde van uw reis door het hart van de zeer mooie 17 km lange fjord ontdekt u Seyðisfjörður, aan de noordoostkust van IJsland. De typisch kleurrijke huizen en de kleine blauwe kerk staan middenin een betoverende omgeving, tussen rivieren en watervallen.

Het dorp heeft amper 700 inwoners en is langs alle kanten omringd door besneeuwde toppen. De kleine vissershaven met een pittoreske charme ligt niet ver van Skálanes, een natuurreservaat van meer dan 1.000 hectare groot met ongeveer 50 vogelsoorten. De aanloophaven combineert natuur en cultuur en zorgt voor gegarandeerde verwondering.

Dag 6: HEIMAEY, VESTMANNAEYJAR

Dit land, gelegen voor de zuidelijke kust van IJsland, is het grootste van de Vestmann-eilanden. Het is het enige bewoonde eiland in de archipel. De steile Edfell vulkanen en de groene prairies van Herjolfsdalur bieden een rijk contrast van de natuur.

Heimaey is het grootste van de Vestmann-eilanden De steile Edfell vulkaan en de groene prairies bieden een rijk contrast Terwijl u door de geplaveide straten loopt, komt u terrassen met houten meubilair tegen. Een lange trap leidt u naar het karakteristieke kenmerk van de stad: de Akureyrarkirkja-kerk. U zal versteld staan van de schoonheid van de botanische tuin, mogelijk door het microklimaat.

Kijk op de Storhöfði-weg uit over grijze zandstranden en kliffen die zijn uitgehouwen door de Noordelijke IJszee. Vanaf hier kunt u ook het bronzen landschap van de bergtoppen zien. U zou Eldheimar kunnen bezoeken, een ultramodern en interactief museum dat de vulkaanuitbarsting volgt die Heimaey in 1973 heeft meegemaakt.

Dag 7: REYKJAVIK

De hoofdstad van IJsland strekt zich uit langs de rand van een uitgestrekte baai in het westen van het land.

Voor een panoramisch uitzicht op het weelderige, groene landschap, begeeft u zich naar Perlan, de 'Parel van Reykjavík', een geothermisch complex en cultureel centrum op de heuvel Oskjuhlið.

Reykjavik, met zijn 125.00 inwoners de hoofdstad van IJslandVanuit Reykjavik kan u tal van dagexcursies boeken Terwijl u door de geplaveide straten loopt, komt u terrassen met houten meubilair tegen. Een lange trap leidt u naar het karakteristieke kenmerk van de stad: de Akureyrarkirkja-kerk. U zal versteld staan van de schoonheid van de botanische tuin, mogelijk door het microklimaat.

Let op de wegwijzer die de weg wijst naar de evangelische Hallgrímskirkja en naar het historische centrum. Hier u kunt wandelen langs de Skolavördustígur en de Laugavegur. De kleine winkeltjes in de levendige straten zullen u uitnodigen om te winkelen. Voor wat ontspanning buiten de stad, kan u het schiereiland Reykjanes en de beroemde thermische lagunes van de Blue Lagoon bezoeken.

Dag 8: REYKJAVIK

Ontscheping in Reykjavik.

Sterke punten

• Ontdekking van Reykjavik, hoofdstad van IJsland

• De poolcirkel oversteken

• Landschappen: uitgestrekte gletsjers, adembenemende fjorden, vulkanisch gesteente, basaltpilaren, grillige kliffen en geisers

• Wildlife: Atlantische papegaaiduikers, noordelijke Jan-van-gents, Noordse sterns, dwergvinvissen, bultruggen, IJslandse paarden...

• Aan boord van het meest recente schip van Ponant

• Optionele excursie aan land met de Golden Circle: de 3 meest bekende locaties in IJsland

 

Reisweg

Intercontinentale expeditiecruise van Anadyr naar Seward met de MV Le Champlain
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2022

Japan - De gracieuze tegenstellingen van Japan AANRADER
16-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2021, 18 maart en 1 oktober 2022

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 3 juni 2021

Volga Dream cruise Sint-Petersburg - Moskou AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 15 augustus 2021

Geschiedenis van de Duitse Hanzesteden AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide cultuurreis, vertrek op 20 augustus 2021

Stockholm - Schoonheid aan het water AANRADER
4-daagse Nederlandstalig begeleide citytrip, vertrek op 30 juli 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent