Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

Wij geven om het milieu

Als touroperator dragen wij duurzaam reizen hoog in het vaandel. Daarom onderzoeken wij dagdagelijks hoe wij onze producten duurzamer kunnen. Onze klanten immers vormen onze ambassadeurs als het duurzaam reizen aankomt. Een trend die wij graag willen doortrekken.

Dat is voor deze reis naar Noordoost-Groenland niet anders. Wij spitsen we ons toe op 4 grote pijlers die bijdragen aan het duurzame karakter van deze reis:

1. Keuze voor een ecologisch verantwoord schip

De nieuwe MV Hondius is het meest geavanceerde expeditieschip dat voldoet aan de stengste eisen voor passagiersschepen. Dit nieuwe schip werd gebouwd in overeenstemming met de regels van de meest recente 'Polar Code'.

De nieuwe MV Hondius is het meest geavanceerde expeditieschip dat voldoet aan de stengste eisen voor passagiersschepenZo gebruikt het schip alleen biologisch afbreekbare verven en smeermiddelen, is alle verlichting aan boord LED-verlichting en wordt de warmte van de motoren gebruikt om de kajuiten te verwarmen. Flexibele energiesystemen zorgen voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot vergeleken met andere schepen.

2. CO2 compensatie voor deze reis

In vrijwel alle gevallen gaat reizen samen met de productie van CO2. Daarom zetten wij ons in om de CO2-uitstoot terug te schroeven en te compenseren. Voor deze reis gaan we het engagement aan om de uitstoot van zowel de vluchten als de volledige cruise te compenseren.

In samenwerking met co2logic.com en greentripper.org berekenden we de uitstoot tijdens deze expeditiecruise en werken we mee aan een duurzaam project waarbij we deze uitstoot compenseren. De CO2-reductie in dit project is gelijk aan het volume CO2 dat uitgestoten wordt tijdens de reis (vlucht + cruise).

3. AECO lidmaatschap

Wij zijn van mening dat toerisme in de poolgebieden met de grootst mogelijke aandacht voor de kwetsbare natuurlijke omgeving, lokale gemeenschappen, culturen en culturele overblijfselen, evenals de uitdagende veiligheidsrisico’s op zee en op het land moeten worden uitgevoerd.

Daarom zijn wij als touroperator lid van AECO, een internationale organisatie voor cruiseoperators in de Arctische gebieden, die zich inzetten voor het beheer van milieuvriendelijke en veilige cruises. We streven ernaar de richtlijnen die door AECO werden bepaald te volgen en ondersteunen. Dit met als doel een milieuvriendelijk, attent en veilig toerisme in het Noordpoolgebied te bevorderen.

Samen met AECO willen wij een milieuvriendelijk, attent en veilig toerisme in het Noordpoolgebied te bevorderen

4. Drukwerk

Wij zijn we er ons van bewust dat papieren drukwerk een impact heeft op het milieu. Daarom trachten we ons drukwerk en het drukproces zo energieneutraal mogelijk te houden. Zo gebruiken we 100% gerecycleerd papier met een FSC- of PEFC-label en milieuvriendelijke inkten en worden de brochures lokaal gedrukt.

STERKE punten

• Ontdek samen met ons het grootste natuurpark ter wereld

• Een complete reis boven de mythische poolcirkel

• De wilde ongerepte poolnatuur met gletsjers, pakijs, fjorden,... vormen niet alleen een overweldigende zintuiglijke prikkeling maar leiden ook tot reflectie en momenten van intens bewustzijn

• Spotten van walvissen en robben en observeren van Arctische vogels

• Bezoek aan basissen en stations

• Zodiaccruises angs machtige gletsjers en ijsbergen

• Interessante lezingen aan boord door diverse Nederlandstalige poolspecialisten

• Nederlandstalige reisbegeleiding vanuit Oostende tot Oostende

• Rechstreekse vluchten vanuit Oostende inbegrepen

 

Groenland 2021

Groenland 2021 poolexpeditie cruise
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2021

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrekken van 15 december 2020 tot 6 april 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent