Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

11-daags programma

Egypte voor culturele fijnproevers | 11 dagen

11-daagse Nederlandstalig begeleide cruise, afreis op 6 april & 9 november 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - CAÏRO - LUXOR

Vlucht van Brussel naar Luxor met overstap in Caïro.
Transfer, check-in en overnachting in het Sonesta St. George hotel ***** (afreis 2021) of het Sofitel Winter Palace ***** (afreis 2022).

Dag 2: LUXOR (O + L + D)

Wat volgt, is een van de absolute hoogtepunten: een bezoek aan de tempel van Karnak op de Oostelijke Nijloever.

Karnak is de grootste van alle faraonische tempels. 13 eeuwen lang hebben talloze farao's van verschillende dynastieën hier bijgedragen om het oudste en mooiste tempelcomplex van Egypte te creëren. Pylonen, obelisken en tempels werden bijgebouwd. Indrukwekkend is de Hypostylezaal met maar liefst 134 zuilen, gekroond met kapitelen in de vorm van papyrusbundels.

Karnak is de grootste van alle faraonische tempel Er zijn maar liefst 134 zuilen, gekroond met kapitelen in de vorm van open of gesloten papyrusbundels

Na de lunch bezoek aan de necropolis van Thebe: de Vallei der Edelen met het graf van Ramose en de Vallei der Artiesten in Deir El Medina. Thebe was de hoofdstad van het oude Egypte. Honderden heersers, van farao's tot Romeinse keizers, gaven de stad vorm met architecturale werken, obelisken en beeldhouwkunst.

Deir el-Medina betekent in het Arabisch 'klooster van de stad'. Het Dal der Kunstenaars was een nederzetting vlakbij de Vallei der Koningen, bewoond door arbeiders die meewerkten aan de aanleg van de vallei en de dodentempels. In de huizen trof men duizenden ostraca (beschreven scherven) en papyrusteksten aan. Het dorp leverde een schat aan informatie over het dagelijkse leven in het Oude Egypte.

De tempel van Amon behoorde tot het complex van KarnakHet tempelcomplex van Deir al-Bahari

Overnachting in het Sonesta St. George hotel of Sofitel Winter Palace.

Dag 3: LUXOR - DENDERAH - LUXOR (O + L + D)

Vertrek per bus naar de site van Denderah. Het tempelcomplex is een van de best bewaarde van Egypte. De belangrijkste tempel werd opgedragen aan Hathor, de moedergodin van de liefde, vreugde en schoonheid. Het complex omvat tevens de geboortetempel van Isis, een heilig meer, een sanatorium, het geboortehuis van Nectanebo II, een christelijke basiliek, een Romeins geboortehuis, de toegangspoorten van Domitianus en Trajanus, het Braque-heiligdom en de Romeinse kiosk. Gezien Hathor ook de godin van de genezing was, werd Denderah geassocieerd met helende krachten voor reizigers en bedevaartgangers.

Medinet Haboe is vooral bekend door de Grote Tempel van Ramses III Hathor was de vrouw van Horus en de Egyptische godin van de liefde, schoonheid, macht en moederschap

Bij terugkeer in Luxor, check-in op de MV Queen of Hansa en lunch aan boord.

Bezoek aan het Luxormuseum (1975) dat artefacten uit de hoofdcollectie in het Egyptisch Museum in Caïro huisvest. De kwaliteit van de collectie is uitzonderlijk en zeer overzichtelijk tentoongesteld. Tot de topstukken behoren objecten uit de tombe van Toetanchamon (graf DK62) en 26 fantastisch bewaard gebleven beelden uit het Nieuwe Koninkrijk.

Daarna ga je naar de tempel van Luxor, die de Egyptische geschiedenis vanaf de 18de dynastie van het Oude Egypte tot de 14de eeuw na Christus, belichaamt. O.a. Toetanchamon, Hatsjepsoet, Ramses II & Amenhotep III speelden een rol bij de bouw van deze tempel.

Diner en overnachting aan boord in Luxor.

Dag 4: LUXOR - EDFU (O + L + D)

's Morgens bezoek je de westelijke oever in Thebe, met de Vallei der Koningen en Koninginnen (3 graven), de schitterende tempels van Hatsjepsoet en Medinet Habu en de kolossen van Memnon.

In de Vallei der Koningen zijn er momenteel 63 graftombes geïdentificeerd

Na de lunch aan boord vaar je naar Edfu via de sluizen van Esna.

Dag 5: LUXOR - KOM OMBO - ASWAN (O + L + D)

Na het ontbijt ga je per koets naar de Horustempel van Edfu. De valkgod Horus zou hier een strijd uitgevochten hebben met zijn oom Seth die Horus' vader Osiris om het leven had gebracht.

Afvaart richting Aswan en bezoek aan de tempel van Kom Ombo. Deze bestaat uit een gespleten architectuur waarvan elk deel voor een god was voorbehouden. Dit maakt de tempel uniek.

De tempel van Horus in Edfu, een van de best bewaarde tempels in Egypte Horus is een Egyptische valkengod, die werd aanbeden sinds het begin van Oud-Egyptische beschaving tot aan de introductie van het christendom

Dag 6: ASWAN - ABU SIMBEL - ASWAN (O + L + D)

Vroeg vertrek voor de uitstap naar de site van Abu Simbel. Hier staat een van de meest indrukwekkende tempels uit het Oude Egypte, gebouwd door de farao Ramses II. Voor de tempel zitten 4 imposante figuren die Ramses II voorstellen. Ze zijn maar liefst 20m hoog en vergezeld door familieleden die er als dwergen bijstaan.

De kleinere tempel is gewijd aan Hathor. Onder leiding van de Unesco werden de 2 rotstempels in blokken gezaagd en 65m hogerop en 180m noordwaarts opnieuw in elkaar gezet. De verhuizing duurde van 1963 tot 1966. De plaats waar de tempels eerst stonden, aan de voet van de helling aan de Nijl, zou namelijk helemaal onder water komen te staan na de bouw van de nieuwe stuwdam.

Aboe Simbel s een van de mooiste en meest volmaakte tempels ter wereld De tempels van Aboe Simbel behoren tot de oudste monumenten in Egypte.

Bezoek aan de stuwdam van Aswan.

In de namiddag vaar je met een typische zeilboot of Felucca rond Elephantine Island en bezoek je het Nubische Museum.

Dag 7: ASWAN - KALABSHA - PHILAE - ASWAN (O + L + D)

's Morgens bezoek aan de Kalabsha-tempel en de onafgewerkte obelisk. Dit is de grootste vrijstaande tempel in het Egyptische Nubië. De typische kenmerken uit de klassieke Ptolemeische periode zijn aanwezig: pylonen, een binnenplaats en een heilige ruimte bestaande uit 3 kamers.

In de namiddag bezoek aan het mooie Nubisch museum in Aswan Na de lunch aan boord, wacht ons een prachtig zeiltochtje per feloeka

Per motorbootje bezoek je de tempel van Philae. Dit complex kreeg grote bekendheid doordat het met hulp van de Unesco in stukken werd gezaagd en op het hoger gelegen eiland Agilkia opnieuw werd opgebouwd. Dit was nodig omdat de tempel sinds de bouw van de Aswandam gedeeltelijk onder water stond en helemaal dreigde te verdwijnen.

Dag 8: ASWAN - KOM OMBO - LUXOR (O + L + D)

Afvaart van Aswan naar Luxor, via Kom Ombo en Edfu. Aan boord geniet je van typische taferelen langs de Nijl. Tijd voor ontspanning op het zonneterras of bij het zwembad aan boord.

Diner en overnachting aan boord in Luxor.

Dag 9: LUXOR - CAÏRO (O + L + D)

Na het ontbijt, ontscheping en vroege transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Caïro. Check-in in het Sofitel Nile El Gezirah hote ***** (afreis 2021) of het St. Regis***** of Marriott Mena House *****(afreis 2022).

Bezoek aan het oude of aan het nieuwe Grand Egyptian Museum (GEM) aan de rand van Caïro, vlakbij de piramides van Gizeh. Ook de schatkamer van Toetanchamon is prominent en integraal te zien. Het is 's werelds grootste archeologische museum met een oppervlakte van maar liefst 50ha.

Een sfinx werd in het Oude Egypte onder andere gebruikt als wachter. Bezoek aan het plateau van Gizeh, met de 3 piramide

Na de lunch in een lokaal restaurant, ga je naar de citadel op de Mokattamheuvel. Tot het eind van de 14de eeuw was het een onneembare islamitische vesting maar in 1825 verwoestte een explosie de citadel. Mohammed Ali Pasha bouwde op dezelfde plaats in 1830 zijn verfijnde albasten moskee met minaretten. Het bouwwerk domineert de stad en biedt een prachtig panoramisch zicht op Caïro, de Nijl en de piramides van Gizeh. Je sluit af met een wandeling doorheen Khan El Khalili, de grootste soek ter wereld. In de drukke straten verhandelen juweliers, kopersmeden, tapijtverkopers, kruidenwinkels... hun waren.

Mohammed Ali Pasha bouwde op dezelfde plaats in 1830 een verfijnde albasten moskee met minaretten Khan El Khalili, de grootste soek ter wereld

's Avonds geniet je van het klank- en lichtspel bij de piramides.

DAG 10: CAÏRO (O+L+D)

Bezoek aan het plateau van Gizeh met de 3 beroemde piramides van Cheops, Chefren en Mykerinos, de zonneboot en de sfinx.

Na de lunch in een lokaal restaurant, bezoek aan de necropolis Sakkara en Memphis, de hoofdstad van het Egyptische Oude Rijk. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 11: CAÏRO - BRUSSEL (O)

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Sterke punten

• Lokale Nederlandssprekende gids

• Grondige verkenning van de Egyptische beschaving

• Alle hoogtepunten komen aan bod, van tempels, graven en valleien tot musea

• Bezoek aan het oude of aan het nieuwe Grand Egyptian Museum

 

Egypte map
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent